Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Δήλωση Μιχάλη Κασσή για γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη

Θετική η δήλωση Βενιζέλου- Πάγια η θέση μας για διατήρηση του συνεταιριστικού χαρακτήρα της ΔΩΔΩΝΗΣ
Την σταθερή του θέση για διατήρηση του συνεταιριστικού χαρακτήρα της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, επανέλαβε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, με αφορμή τη σχετική δήλωση Βενιζέλου.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι σε περιφερειακά μέσα ενημέρωσης της χώρας, μίλησε για το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ ερωτηθείς σχετικά από τον τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος Tv1.«Έχω αντιμετωπίσει από πάρα πολύ κοντά και έχω βοηθήσει για να προωθηθεί η καλύτερη λύση ώστε να παραμείνει η «ΔΩΔΩΝΗ» στα χέρια των συνεταιριστικών οργανώσεων και του ελληνικού της δυναμικού», είπε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά το θέμα από τις συνεχείς συνομιλίες που είχε με την διοίκηση της ΑΤΕ και με εκπροσώπους του συνεταιριστικού κόσμου της Ηπείρου αλλά και όλους τους βουλευτές και υποψηφίους βουλευτές της περιοχής.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε το ήδη γνωστό, δηλαδή την υποχρέωση της ΑΤΕ (που απορρέει από το μνημόνιο και όχι μόνο) να μεταβιβάσει τις μη χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα συμμετοχές της και κατέληξε λέγοντας πως «η ΔΩΔΩΝΗ έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για την Ήπειρο και για την ελληνική βιομηχανία γάλακτος και βεβαίως υπάρχουν λύσεις και με διεθνείς συνεργασίες υψηλοτάτης ποιότητος, οι οποίες έχουν και το κεφάλαιο και την τεχνογνωσία και που μπορούν να κάνουν τα επώνυμα προϊόντα υψηλής ποιότητας της ΔΩΔΩΝΗΣ ακόμα καλύτερα».Ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μ. Κασσής δήλωσε πως «είναι για μας θετικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει την αναγκαιότητα να παραμείνει η ΔΩΔΩΝΗ σε συνεταιριστικά χέρια και ταυτίζεται με την πάγια και σταθερή μας θέση».Όπως υποστήριξε ο κ. Κασσής «η ΔΩΔΩΝΗ πρέπει να παραμείνει συνεταιριστική μέσω των φορέων που είναι οι Ενώσεις και οι κτηνοτρόφοι παραγωγοί. Άλλωστε οι Ενώσεις –τις οποίες και στηρίζουμε- έχουν υποβάλλει τον σχετικό φάκελο στη διαδικασία που δρομολόγησε η ΑΤΕ».«Για μας –συνέχισε ο κ. Κασσής- το θέμα της Δωδώνης είναι κυρίαρχο. Γιατί μονάδες σαν την ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία, μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση που έχει σήμερα ανάγκη η χώρα, γενικότερα, και η Ήπειρος ειδικότερα».


epirusgate.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Ο κ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΤΟΥ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ- ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ
    ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ!



    Πόσο θράσος, ντροπή, αδιαφορία, για την οικονομική εξαθλίωση των πτηνοτρόφων –συνεταίρων του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων « ΠΙΝΔΟΣ »;
    Δεν φτάνει που οι εργαζόμενοι (στην πλειοψηφία τους παιδιά, σύζυγοι των ίδιων των πτηνοτρόφων – συνεταίρων που παρακάλεσαν για μια θέση στον Συνεταιρισμό που η ίδιοι έφτιαξαν με τον ιδρώτα της αγροτιάς), δεν πληρώνονται επί μήνες, έρχεται τώρα και το προσωπικό δάνειο του κάθε πτηνοτρόφου- συνεταίρου που αποφάσισε χωρίς αυτόν αλλά το πληρώσει αυτός, ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Κασσής με την παρέα του και την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.
    Άκουσον, άκουσον. Τη στιγμή που οι πτηνοτρόφοι ευελπιστούν σε επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων που ήδη έχουν και αδυνατούν να πληρώσουν (διότι πληρώνονται από την « ΠΙΝΔΟ» σε 6μηνες και 8μηνες επιταγές και με 1002 κρατήσεις), ο πρόεδρος τους κ. Μιχάλης Κασσής αποφάσισε και προεκλογικά (ατυχής συγκυρία με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας) να τους εκδικηθεί για την σκληρή δουλειά που κάνουν. Πώς;
    Τους εκβιάζει και τους υποχρεώνει για να σωθεί ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός να πάρουν και ένα ακόμη προσωπικό δάνειο και μετοχές αποκλειστικά και μόνο από την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου με ασύμφορους όρους και κυμαινόμενο επιτόκιο που σήμερα ανέρχεται στο 12%. Η αποκλειστικότητα θα έχει φαίνεται και ευνοϊκούς όρους για κάποιους…
    «Με τι θα το πληρώσουμε;» «οι μετοχές με τη μορφή δανείου μας έλειπαν» αναρωτιούνται και τσακώνονται οι οικογένειες των πτηνοτρόφων -συνεταίρων με την ανέχεια και τα χρέη που τους δέρνουν. «Αν δεν το πάρουμε όμως θα μας απολύσουν το παιδί απ’ τη δουλειά, θα του κάνουν το βίο αβίωτο και σαν παραγωγούς θα μας περιποιηθούν….Τον έχουν τον πόλεμο-τρόπο ο κ. Κασσής και η παρέα του. «Γιατί μας εκδικείται ο κ. Κασσής και η παρέα του, επειδή κάνουμε από τις πιο σκληρές δουλειές;» «Αν ο Συνεταιρισμός χρειάζεται την οικονομική στήριξη των μελών του, για μία ακόμη φορά, γιατί δε μας τη ζητάει; Πότε αρνηθήκαμε; Ας μας επιτρέψει ο κ. Κασσής και η παρέα του να εξασφαλίσουμε χρήματα από οπουδήποτε μπορεί ο καθένας και όχι να μας έχουν έτοιμα δάνεια-κηδειόχαρτα από την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου με τους πλέον απαράδεκτους όρους που διαπραγματεύτηκε ο κ. Κασσής και η παρέα του». «Κάναμε καμία προσωπική αίτηση για το προσωπικό μας δάνειο στην Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου που μας έχουν έτοιμες συμβάσεις με τα προσωπικά μας δεδομένα και τα ονόματά μας γραμμένα (καθ όλα έτοιμες μόνο να υπογράψουμε και γρήγορα την καταδίκη μας θέλουν), και δεν το ξέρουμε;» συνεχίζουν να αναρωτιούνται.
    Το μόνο που ξέχασαν να γράψουν στα δάνεια-κηδειόχαρτα είναι το ποσό της δόσης που θα πληρώνουν οι άμοιροι πτηνοτρόφοι-συνεταίροι του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού κάθε τρίμηνο έως το 2022.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΣΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    Και είναι άμοιροι οι πτηνοτρόφοι-συνεταίροι γιατί νόμιζαν όταν έγιναν μέλη του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού ότι όλη αυτή η εθελοντική ένωση προσώπων συστάθηκε για την αντιμετώπιση των κοινών οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών και επιδιώξεών τους, διαμέσου μιας συνιδιόκτητης και δημοκρατικά οικούμενης επιχείρησης. Και μάλιστα ότι θα διέπεται σαν Συνεταιρισμός από αρχές όπως η δημοκρατική διοίκηση, η αυτονομία, η πληροφόρηση, η ανεξαρτησία, η διαφάνεια, η επιβίωση και όλα αυτά με την οικονομική συμμετοχή των ίδιων των μελών φυσικά.
    Έκαναν μεγάλο λάθος!!! Ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων συστάθηκε για να τον μετατρέψουν σε τσιφλίκι τους ο κ. Κασσής και 5-10 ακόμη της διοίκησης, πρώην, νυν και εις τους αιώνες των αιώνων βαθύπλουτοι αυτοί ,αμίν. Και οι αρχές που στην πραγματικότητα διέπουν τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό; Ο εκβιασμός, οι προμήθειες, η αδιαφορία, η παράνοια, το βόλεμα και οι προσωπικές φιλοδοξίες του κ. Κασσή και της παρέας των χρόνια βολεμένων. Πραγματικά χρειάζεται να ξεβρωμίσει ο τόπος.
    Και μετά απ’ όλα αυτά και χιλιάδες άλλα κατορθώματα που χρειάζονται δεκάδες φύλλα να αποτυπωθούν, ο κ. Κασσής θέλει να μας εκπροσωπήσει και στην Ελληνική Βουλή για ακόμα χειρότερες μέρες για όλους μας.
    Ετοιμάστε βαλίτσες για μετανάστες, για να επιβιώσουμε και για να ξεχρεώσουμε τις τράπεζες που πλέον σταμάτησαν να δίνουν δάνεια παντελώς. Μόνο ο κ. Κασσής τα κατάφερε και για τους πτηνοτρόφους-συνεταίρους του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων, εξασφάλισε και την ταφόπλακα από την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. Θα παλέψει να μας την εξασφαλίσει για όλους μας, δείξτε του εμπιστοσύνη. ΑΙΣΧΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή