Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

4 ΕΛΤΑ στην Ήπειρο μετατρέπονται σε ΚΕΠ



eltaΥπηρεσίες Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα παρέχουν  68 καταστήματα των ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν την Τετάρτη οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης με τη Διοίκηση των Ταχυδρομείων.
Μεταξύ των 68 καταστημάτων ΕΛΤΑ ανά την Ελλάδα  τα 4 βρίσκονται στην ήπειρο. Εξ αυτών τα τρία είναι στα Γιάννενα και το ένα στην Άρτα.
Στα Γιάννενα:
- Βροσίνα
- Γρεβενίτι
- Δολιανά
Στην Άρτα....
είναι τα ΕΛΤΑ Μηλιανών.
Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να εξυπηρετήσει πολίτες δυσπρόσιτων  περιοχών όπου δεν υπάρχουν καταστήματα των ΚΕΠ, και, όπως είπε ο υπουργός Μεταφορών, Μάκης Βορίδης, ενόψει της απελευθέρωσης των ταχυδρομικών υπηρεσιών στη χώρα μας από τον επόμενο χρόνο, να φέρει πολίτες μέσα στα καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Τα ΕΛΤΑ θα αξιοποιήσουν τον εξοπλισμό και τις υποδομές τους, θα εκπαιδεύσουν τους υπαλλήλους που θα απασχοληθούν με τις υπηρεσίες των ΚΕΠ και όλα αυτά δίχως επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.
Από την πλευρά του ο  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Χρήστος Βαρσάμης τόνισε ότι πρόκειται «για μία σημαντική στιγμή», καθώς η συνεργασία με τα ΚΕΠ θα αποτελέσει μία νέα πηγή εσόδων και νέων δραστηριοτήτων, χαρακτηρίζοντας το μνημόνιο συνεργασίας «ως πυλώνα και για άλλες συνεργασίες».
Τέλος ο κ. Ρέππας διευκρίνισε ότι οι υπηρεσίες των ΚΕΠ θα παρέχονται δωρεάν από τα ΕΛΤΑ, τα οποία θα λαμβάνουν μία εύλογη αποζημίωση από το υπουργείο Οικονομικών, που θα καθοριστεί, έπειτα από σχετική μελέτη κόστους. Η νέα υπηρεσία θα είναι έτοιμη το Φθινόπωρο και για την ενεργοποίησή της χρειάζεται η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης.

www.ioanninapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου