photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Μόνο έκτακτα περιστατικά από τη Δευτέρα στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα δέχονται από τη Δευτέρα 19 Μαΐου τα δύο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί ξεκινούν επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών τριών μηνών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, τα κονδύλια εφημεριών των νοσοκομείων στον προϋπολογισμό του 2012 έχουν υποστεί δραματική μείωση, ενώ η πληρωμή τους γίνεται μετά την έγκριση των επιτρόπων, γεγονός – που όπως επισημαίνουν- έχει ως συνέπεια καθυστερήσεις μηνών. Τη δεδομένη χρονική στιγμή τους οφείλονται οι εφημερίες του Δεκεμβρίου 2011, Ιανουαρίου........

 και Φεβρουαρίου 2012.
 Ειδικότερα οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους:
«Η περικοπή του κονδυλίου έχει αποδυναμώσει σε καίριες κλινικές τη βάρδια εφημερίας από τη στιγμή που ο γιατρός υποχρεώνεται να εφημερεύει από το σπίτι, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.
Και όχι μόνο. Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δηλώνει αδυναμία να αποζημιώσει τις εφημερίες που πραγματοποιήθηκαν πριν τη περικοπή του κονδυλίου και πριν την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου, εκτελώντας τις μακιαβελικές εντολές του Υπουργείου Υγείας και της τρόικας. Εφθασε μάλιστα στο σημείο να ζητήσει από τους γιατρούς του νοσοκομείου «εθελοντικό κούρεμα» των εφημεριών που είχαν πραγματοποιήσει τους δύο πρώτους μήνες του 2012!
Οι νοσοκομειακοί γιατροί που προσπαθούν να ζήσουν από τις νόμιμες αποδοχές τους, όπως και η χειμαζόμενη κοινωνία στη συντριπτική της πλειοψηφία, ζητούν την κατανόηση και συμπαράσταση των ασθενών ώστε να λυθεί το συντομότερο δυνατόν το πρόβλημα».

 ioanninapress.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου