photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Μια απάντηση στις ανακρίβειες και γεμάτο εμπάθεια ανώνυμο κείμενο των αγγλοσαξονικά «προβληματισμένων» συντακτών, με τον τίτλο «Εκπολιτιστικός ? σύλλογος νεολαίας ? Κουρέντων»



Μια απάντηση στις ανακρίβειες και γεμάτο εμπάθεια ανώνυμο κείμενο των αγγλοσαξονικά  «προβληματισμένων» συντακτών, με τον τίτλο           «Εκπολιτιστικός ?  σύλλογος νεολαίας ?  Κουρέντων»


Αυτόκλητοι ή Εντεταλμένοι υποστηρικτές;

Κάποιοι φαίνεται πως αισθάνθηκαν μεγάλες ενοχές απέναντι στους ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ -και όχι ιδιοκτήτες- του κοινοτικού καφενείου στα Κούρεντα και βάλθηκαν να (παρα)πληροφορήσουν με ένα κείμενο μισής σελίδας για κάποια τεκταινόμενα τα τελευταία 32 χρόνια στο χωριό μας. Μέσα από τα γραφόμενά τους διαφαίνεται, πέρα από την ασθενή μνήμη τους, πως το πνεύμα τους διακατέχεται από άκρατο ατομικισμό που δεν τους επιτρέπει να ερμηνεύσουν τα γεγονότα με βάση τη συλλογικότητα στη λειτουργία συλλογικών οργάνων. Κατά συνέπεια, δεν μπορούν να διανοηθούν πως η υπεξαίρεση χρημάτων του συλλόγου από τον ταμεία, δεν είναι καμιά προσωπική διαμάχη, αλλά προκαλεί ζημιά από τον ταμία προς τον σύλλογο και το σύνολο των μελών του και όχι προς κάποιο μεμονωμένο άτομο.
Επίσης, το γεγονός της συγκέντρωση εκατό περίπου υπογραφών, δεν είναι εκδίκηση (για ποιόν λόγο άλλωστε;) κάποιου ατόμου απέναντι στον ενοικιαστή του κοινοτικού καφενείου, αλλά η εκφρασμένη δυσαρέσκεια όλων αυτών των χωριανών μας απέναντι στον τρόπο λειτουργίας και την συμπεριφορά των διαχειριστών του κοινοτικού καφενείου. Δεν είναι λοιπόν προσωπικές διαμάχες, ούτε απώτερος σκοπός η εκδίκηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των χωριανών απέναντι στο προσωπικό του καφενείου, όπως γνωματεύει  ο άγνωστος επίδοξος ψυχαναλυτής στα γραφόμενά του, παρά μόνο η αυτονόητη απαίτηση ύπαρξης ενός ευχάριστου, ψυχαγωγικού και πολιτισμένου περιβάλλοντος συνύπαρξης των συχωριανών.
Ας περάσουμε όμως στο ιστορικό μέρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νεολαίας Κουρέντων (Ε.Σ.Ν.Κ.).
Πράγματι ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1981 και δεν διαλύθηκε, παρά μόνο αδρανοποιήθηκε με την εμφάνιση του «Καλλικράτη» στις αρχές το 21ου αιώνα (και όχι τη δεκαετία του ΄80 όπως θα θέλανε) που έβαλε ταφόπλακα σε χιλιάδες συλλόγους σε όλη τη χώρα με την υποτιθέμενη λειτουργία των Πνευματικών Κέντρων των νεοσύστατων τότε Δήμων. Κατά συνέπεια, η ομάδα των παιδιών με αγνές προθέσεις και πολύ προσωπική δουλειά, δεν «ανέστησαν» κανέναν «ξεχασμένο» σύλλογο, όπως λένε, αλλά συνέχισαν επάξια τη λειτουργία του Ε.Σ.Ν. Κουρέντων με πάρα πολλά, πράγματι, έργα και εκδηλώσεις.
Φαίνεται όμως πως οι συντάκτες αυτού του ανώνυμου κειμένου, μαθημένοι ίσως να σκέπτονται και να κινούνται στο σκοτάδι και τα παρασκήνια, ή δεν ζούνε στην περιοχή, ή έχουν πάρα πολλά δάχτυλα στο κάθε χέρι τους για να μετρούν τους νεολαίους μόνιμους κατοίκους στο χωριό μας. Γιατί πράγματι οι πάρα πολλοί  νέοι μόνιμοι κάτοικοι στο χωριό μας «εκδιώχθηκαν» και δεν πατάνε στο καφενείο του χωριού μας -μαζί και αρκετοί συνταξιούχοι και μη- αλλά συμβρίσκονται και διασκεδάζουν στα καφενεία και τις ταβέρνες στα γύρω χωριά.
Αυτή την κατάσταση θέλει να αναστρέψει αυτή η ομάδα «συνταξιούχων» ανθρώπων με τη δημιουργία ΣΥΛΛΟΓΟΥ και όχι κάποιας επιχείρησης, ώστε να ξαναγυρίσουν στο χωριό μας οι νέοι και οι «συνταξιούχοι» και μέσα από συλλογικές διεργασίες και προσωπική δουλειά να ξανακάνουν πολλά έργα και πολιτιστικές δραστηριότητες στο χωριό, πράγμα που ανέστειλε «Καποδίστριας» και «Καλλικράτης» μαζί με όσους (πραγματικά μετρημένους στα πέντε δάχτυλα του ενός χεριού) σκέπτονται και λειτουργούν εν κρυπτώ και παραβύστω.
Και για να μη ξεχάσουμε να ερεθίσουμε την ασθενή μνήμη τους, κοινοποιούμε τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Ε.Σ.Ν. Κουρέντων κάποιες χρονιές, απ΄ αυτές που λένε πως ήταν «ξεχασμένος» και στην «αφάνεια», ελπίζοντας πως θα θυμηθούνε και τα ονόματα που τους έδωσαν ο πατέρας και η μάνα τους μαζί με τους νονούς τους, ώστε τα επόμενα δημοσιεύματά τους να έχουν το θάρρος να τα υπογράφουν.

Βαγγέλης Γράβος και
οι «συνταξιούχοι» και όχι μόνο.

                  
                         

                               
                                                     


ΥΓ: Επειδή οι εξελίξεις και τα  γεγονότα ¨τρέχουν¨, ήδη ανέβηκαν σε διάφορες ιστοσελίδες ανταποκρίσεις για το Σάββατο και την Κυριακή της Τυροφάγου.

KOURENTAGATE: Υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα με τις εικόνες αλλα όποιος επιθυμεί να τις δει στο πραγματικό μέγεθος ας επικοινωνήσει με το kourentagate@gmail.com 

3 σχόλια:

  1. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ. ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ; ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΣΚ... ΓΙΑΤΙ ΜΥΡΙΖΟΥΝ. ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ; ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΕΣΤΡΕΦΑΝ ΠΙΣΩ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΒΛΑΜΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΡΑΒΟ.ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ ΣΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΒΕΒΕΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.ΑΝ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1978 ΠΟΛΥ ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ ΣΑΣ.....ΤΑ ΤΟΥ ΚΡΟΘΟΥ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ...ΓΙΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΟΝΟΜΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΚΟΥΡΕΝΤΑ....
    ΣΕ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΟΧΩΡΙ....
    ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ...ΟΣΟ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥ ΑΝΤΕΧΟΥΝ.
    ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΟΧΩΡΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΕΤΣΙ ΑΦΟΥ ΟΤΑΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ.

      Διαγραφή