photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Μεγάλες κατολισθήσεις στα Κούρεντα από την πρωινή βροχή!


Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η πρωινή νεροποντή στην περιοχή των Ιωαννίνων. Η βροχή άρχισε γύρω στις 2 τα ξημερώματα και συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Συνοδεύονταν από δυνατούς ανέμους και κατά περιόδους από χοντρό χαλάζι.
Τα χωράφια μετατράπηκαν σε λίμνες, σχηματίστηκαν καταρράκτες και οι δρόμοι πλημμύρησαν. Προκάλεσε όμως και μια πολύ μεγάλη κατολίσθηση στον επαρχιακό δρόμο  μεταξύ Κουρέντων και Γρανίτσας η οποία έκλεισε στο ύψος της γεφύρας της Τύριας. Έπεσαν τεράστιοι ογκόλιθοι και μεγάλες ποσότητες λάσπης και χώματος όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί. 









Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ - Πρόσληψη οκτώ (8) Εργατών Γενικών Καθηκόντων

Ο δήμαρχος Ζίτσας ανακοινώνει την πρόσληψη συνολικού αριθμού οκτώ (8) ατόμων Υ.Ε. Εργατών Γενικών Καθηκόντων, ως εργατικό και τεχνικό προσωπικό για απασχόληση μέχρι και πέντε ημερομίσθια κατ' άτομο το μήνα Νοέμβριο, προς κάλυψη αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου για τις εξής κατά αριθμό ατόμων ειδικότητες, με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα και αριθμό ημερομισθίων. Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά: 1) Κυρωμένο Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας και
2) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (για έγγαμους) και πιστοποιητικό γέννησης (για άγαμους). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του Δήμου Ζίτσας (Δ/νση: Λ. Ελευθερίας και Ευκλείδη, τηλ: 26533-60010) και αρμόδια για την παραλαβή είναι ο κ. Κωνσταντίνος Τσάγγας. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτησή τους και τα
δικαιολογητικά μέσα σε προθεσμία έξι (6) εργάσιμων ημερών από την επομένη της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων του Δήμου (από 14-11-2014 έως 21-11-2014) και ώρα 10:00-14:00. Η ανακοίνωση καθώς και η σχετική αίτηση θα διατίθεται στην έδρα του Δήμου (Δημαρχείο Ελεούσας), στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων, καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.zitsa.gov.gr

Τιμήθηκε η επέτειος του Πολυτεχνείου στις πόλεις της Ηπείρου

Τα συλλαλητήρια  είχαν κεντρικό σύνθημα «Το Πολυτεχνείο ζει, σε νέους αγώνες μας καλεί»

Με εκδηλώσεις και πορείες τιμήθηκε η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973 ενάντια στη χούντα σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου.Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, εργατικά σωματεία και πολιτικά κόμματα συμμετείχαν μαζικά στις πορείες που πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα, στην Πρέβεζα στην Ηγουμενίτσα και στην Άρτα.Το πρωί έγιναν καταθέσεις στεφάνων και μαθητικές εκδηλώσεις, ενώ πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια που είχαν κεντρικό σύνθημα «Το Πολυτεχνείο ζει, σε νέους αγώνες μας καλεί».
epirusgate

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Επικίνδυνη η διέλευση των πεζών στα πεζοδρόμια της Λεωφόρου Δωδώνης από τα φύλλα που δεν καθάρισε ο δήμος!

Δικαιολογημένα είναι τα παράπονα των πολιτών που καθημερινά διασχίζουν τα πεζοδρόμια της λεωφόρου Δωδώνης, καθώς τα πεσμένα φύλλα από τα δέντρα του δρόμου βρίσκονται για εβδομάδες εκεί, αφού δυστυχώς -μέχρι σήμερα- κανείς στο δήμο Ιωαννιτών δεν έχει ενδιαφερθεί να τα καθαρίσει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποτελούν παγίδες για τους πεζούς, ενώ είναι συχνά τα περιστατικά που κάποιοι γλιστρούν επάνω σε αυτά και καταλήγουν να βρίσκονται πεσμένοι στις... πλάκες των πεζοδρομίων! Καθημερινά είναι πολλοί αυτοί που προτιμούν -με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας- να κινούνται μέσα στο δρόμο, παρά στα πεζοδρόμια-"παγίδες!" Είναι πραγματικά κρίμα στην κεντρικότερη λεωφόρο της πόλης των Ιωαννίνων να μη μπορούν οι Γιαννιώτες να κινηθούν με ασφάλεια και άνεση στα πεζοδρόμια!
epirusgate
 
 

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Επικοινωνία Αλ.Καχριμάνη με τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για το θέμα των βοσκοτόπων

Τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στην Ήπειρο στο ζήτημα των βοσκοτόπων, συζήτησε χθες το πρωί ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Π. Κουκουλόπουλο. Η επικοινωνία έγινε στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων ενόψει της χθεσινής άφιξης στην Αθήνα στελεχών της αρμόδιας Διεύθυνσης της Ε.Ε., την οποία πρόσφατα είχε επισκεφθεί ο Περιφερειάρχης στις Βρυξέλλες.Ο Περιφερειάρχης, τόνισε την ανάγκη να βρεθεί οπωσδήποτε λύση για τις εκκρεμότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν για την τρέχουσα χρονιά, ενώ από πλευράς Αναπληρωτή Υπουργού, τονίστηκε ότι προωθείται η Κ.Υ.Α. που ξεκαθαρίζει το τοπίο όσον αφορά την επιλεξιμότητα των εκτάσεων και τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων για την επόμενη προγραμματική περίοδο, στη βάση όσων είχαν συζητηθεί στην πρόσφατη συνάντηση που είχε γίνει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
epirusepress.gr

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Υπερψηφίστηκαν οι ρυθμίσεις για ΕΝΦΙΑ και κόκκινα δάνεια - "Παρών" ο Μ. Κασσής

Πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος από τη ρύθμιση της αποπληρωμής οφειλών σε 100 δόσεις, καθώς και η ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια.Από την κυβερνητική γραμμή διαφοροποιήθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης και ο Μιχάλης Κασσής. Και οι δύο ψήφισαν «παρών» στην τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ.
Την ονομαστική ψηφοφορία επί της ρύθμισης για τον ΕΝΦΙΑ ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας τα κόμματα της συμπολίτευσης ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τη ρύθμιση των επιχειρηματικών «κόκκινων» δανείων.
Η κυβέρνηση πέρασε δύσκολες ώρες μετά τη διευκρίνιση ότι ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος εξαιρούνται από τη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών σε 100 δόσεις, με αρκετούς βουλευτές της συμπολίτευσης να εξαπολύουν επίθεση στη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας την Πέμπτη. «Είναι απαράδεκτα και αδιανόητα τέτοια λάθη και τέτοιες παραλείψεις, διότι εκθέτουν κατ' αρχήν τον πρωθυπουργό, πλήττουν την κυβέρνηση και υπονομεύουν την προσπάθεια που γίνεται για εθνική ανάταση» ανέφερε ο Γιάννης Μιχελάκης στην ομιλία του.
Βολές κατά του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη εξαπέλυσαν τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη όσο και ο Γιώργος Βλάχος, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Χαρδούβελη να προσέλθει στην Βουλή για να δώσει εξηγήσεις. «Ο κ. Χαρδούβελης θα έπρεπε να είναι εδώ, να εξηγήσει γιατί έγινε το λάθος, ποιος τον παραπλάνησε και επιτέλους κάποιος να πάει στο σπίτι του» είπε.
Ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών για το αλαλούμ που έχει προκληθεί επέρριψε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.
Αντιδράσεις υπήρξαν και από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με τον Απόστολο Κακλαμάνη να διαμηνύει ότι θα καταψηφίσει την τροπολογία και τον Μιχάλη Κασσή να ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχθεί να αποσυρθεί η παράγραφος που αφορά στην φορολογία εισοδήματος. «Δεν ζητώ παραιτήσεις, ζητώ ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να αποδώσουν ευθύνες» είπε στο Mega η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Παραιτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης
Την παραίτησή του υπέβαλε ο βουλευτής Α' Αθηνών της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης. Τη θέση του στο Κοινοβούλιο αναλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.
Ο κ. Ψυχάρης υπέβαλε την παραίτησή του μετά την ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος από τη ρύθμιση της αποπληρωμής οφειλών σε 100 δόσεις, καθώς και για τη ρύθμιση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων.
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Ψυχάρης αναφέρει: «Έπειτα από προβληματισμό μηνών διαπίστωσα ότι δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμα και για τα αυτονόητα. Όταν εισήλθα για πρώτη φορά στη Βουλή τον Μάιο του 2012, πίστευα ότι εντάσσομαι σε μία ομάδα πολιτικών στελεχών που μπορούν να συζητούν για τα προβλήματα της χώρας με σεβασμό του ενός προς τον άλλον και που εργάζονται από κοινού για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της χώρας. Έπειτα από δυόμισι χρόνια διαπιστώνω ότι είμαι απλά ρομαντικός».
Ο Ανδρέας Ψυχάρης ευχαριστεί τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για την ευκαιρία που του έδωσε να συμμετάσχει στις εκλογές του 2012 και καταλήγει λέγοντας: «Αποχωρώ από το πολιτικό σκηνικό, αλλά παραμένω ενεργός πολίτης, που θα διεκδικεί και θα μάχεται για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, αλλά και η εικόνα του πολιτικού συστήματος που θαμπώνει όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό»
Epirusena

Σφοδρές αντιδράσεις… Κασσής: Δέχομαι μόνο τον ΕΝΦΙΑ

KASSHS BOYLHΤην μεγαλύτερη πολιτική αναταραχή των τελευταίων μηνών, στο κυβερνητικό, συμμαχικό σχήμα, προκαλεί η εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος από τη ρύθμιση των εκατό δόσεων.
Η Βουλή οδηγείται σε ονομαστική ψηφοφορία, την ώρα που οι αντιδράσεις από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ πληθαίνουν.
Τα πυρά στρέφονται κατά του οικονομικού επιτελείου και του ίδιου του Υπουργού Γκίκα Χαρδούβελη.
Πυρά εξαπέλυσε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Κασσής, ο οποίος είπε ότι «ψηφίσαμε πριν από μια εβδομάδα το νόμο για τις ρυθμίσεις στην εφορία». «Ο νόμος είναι πάρα πολύ καλός» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί να αποσυρθεί η παράγραφος που αφορά στην φορολογία εισοδήματος.
Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ο κ. Κασσής αντέδρασε έντονα για την παρουσία των ΜΑΤ στην Νομική Σχολή.
«Ο νόμος είναι πάρα πολύ καλός και αυτό το λέει ο κόσμος έξω, το λέει ο κόσμος στην αγορά, σε καμία όμως περίπτωση δεν θα δεχθώ να αποσυρθεί η β' υποπαράγραφος, που αναφέρεται όπως ψηφίστηκε», δήλωσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της εξαίρεσης του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, αλλά όχι και της εξαίρεσης του φόρου εισοδήματος και των άλλων οφειλών.
«Το θέμα του ΕΝΦΙΑ μπορώ να το δεχτώ, αλλά όχι την κατάργηση όλων των άλλων», τόνισε στη Βουλή ο κ. Κασσής.
epirusepress.gr

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Πλημμύρισε το κέντρο των Ιωαννίνων!

Σε χείμαρρους έχουν μετατραπεί οι κεντρικές οδικές αρτηρίες

Η ΕΜΥ επιβεβαιώθηκε!!!Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού είχε εφαρμογή αρχικά στην πόλη των Ιωαννίνων.Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της Ηπείρου είδαν τον ουρανό να... ανοίγει και να ρίχνει έντονη βροχή συνοδευόμενη από κεραυνούς!!!Σε χείμαρρους έχουν μετατραπεί οι κεντρικές οδικές αρτηρίες!Μέσα σε λίγη ώρα, η Λεωφόρος Δωδώνης, ο πιο κεντρικός δρόμος της πόλη των Ιωαννίνων, μετατράπηκε σε ποτάμι.Τα νερά κατέβαιναν ορμητικά και το ένα ρεύμα γρήγορα πλημμύρισε με αποτέλεσμα τα νερά να κατακλύσουν τα πεζοδρόμια και να τα καταστήσουν αδιάβατα για όλους τους πεζούς! Σε ένα σημείο μάλιστα το ύψος του νερού ήταν τόσο που πέρασαν τα προστατευτικά και κατέληξε στο
υπόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας.

Εισήγηση για άρση ασυλίας του Μιχάλη Κάσσή

Την άρση της ασυλίας για τους βουλευτές Νικ. Κακλαμάνη (ΝΔ), Μιχάλη  Κασσή (ΠΑΣΟΚ) και Ηλ. Παναγιώταρου (ΧΑ), όχι όμως και του Γ. Σταθά (ΣΥΡΙΖΑ), αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η Επιτροπή Δεοντολογίας του Κοινοβουλίου. Οι υποθέσεις αφορούν περαβίαση περιβαλλοντικών όρων κατά τη θητεία του κ. Κακλαμάνη στον Δήμο Αθηναίων.Τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή, ο οποίος έχει μηνυθεί για εργατικό ατύχημα το διάστημα που ήταν πρόεδρος Συνεταιρισμού.Τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο για δύο υποθέσεις του: Η πρώτη αφορά μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του ο πρώην νομάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός για συκοφαντική δυσφήμιση και η δεύτερη, επίθεση εναντίον μετανάστη.Η Επιτροπή εισηγείται τη μη άρση ασυλίας του
βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά, καθώς θεωρεί ότι η υπόθεσή του που αφορά τα διόδια της Εθνικής Οδού έχει να κάνει με την πολιτική του δραστηριότητα.

epirusgate

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Δήμος Ιωαννιτών - Αποτροπιασμός για τη θανάτωση των κουταβιών

135988875.jpgTον αποτροπιασμό της για τη βάναυση κακοποίηση της σκυλίτσας και τη θανάτωση των κουταβιών στην περιοχή της Λεμονιάς εκφράζει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιωαννιτών. «Όχι μόνο το ίδιο το περιστατικό αλλά και ο τρόπος «εκτέλεσης του» προκαλεί φρίκη. Είναι αδιανόητο και μόνο να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχει «άνθρωπος-οι» που μπορεί να συμπεριφερθεί με αυτό τον τρόπο σε ένα ζώο. Αποδεικνύουμε, δυστυχώς, ότι ο άνθρωπος μπορεί να γίνει το χειρότερο ζώο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή και ζητά από την Αστυνομία να διερευνήσει με τη μέγιστη προσοχή το συμβάν και να κάνει ότι είναι δυνατόν για να φτάσει στον ή στους δράστες.
Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, σημειώνεται πως αυτό που προσπαθεί να κάνει δια του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου, Χαράλαμπου Μπρέχα, είναι να προχωρήσει μια σειρά ενεργειών που θα βελτιώνουν τις συνθήκες στο Καταφύγιο Αδέσποτων ζώων, αλλά και να δημιουργήσει και νέους χώρους για να αυξήσει τη δυνατότητα φιλοξενίας περισσότερων ζώων.
«Γνωρίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχει ευαισθησίες απέναντι στα ζώα. Δυστυχώς υπάρχουν κι αυτοί που τα αντιμετωπίζουν ως παροδικό «παιχνίδι» που το εγκαταλείπουμε όταν το βαρεθούμε. Ακόμη χειρότερα υπάρχουν και ορισμένες μεμονωμένες, απάνθρωπες συμπεριφορές, σαν κι αυτή της Λεμονιάς.  Όμως αισθανόμαστε ότι αυτό μας προσβάλει όλους μας», καταλήγει η ανακοίνωση.
  



epirusena

Βροχές από το απόγευμα στην Ήπειρο

Αυξημένες νεφώσεις και βροχές από αργά το απόγευμα αναμένουμε την Τετάρτη 12-11-2014 σε ολόκληρη την Ήπειρο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς στα ορεινά τμήματα, 6 έως 18 στα ημιορεινά, 9 έως 21 στις πεδινές περιοχές των νομών Άρτας και Πρέβεζας και από 12 έως 20 βαθμούς στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου.Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νότια με ένταση έως 3 και τοπικά τις πρωινές ώρες στις παράκτιες περιοχές 4 μποφόρ.Την Πέμπτη ...

ο καιρός θα είναι βροχερός στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου, όμως από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν.

epirusmeteo.gr

Τρελή καταδίωξη εμπόρου ναρκωτικών στην Εγνατία Οδό!!!

Οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα,μεταφέροντας 111 κιλά χασίς!!!

Στο αντίθετο ρεύμα, οδηγούσε στην Εγνατία Οδό  ένας διακινητής ναρκωτικών προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των υπολοίπων οδηγών!!!!Όλα ξεκίνησαν,όταν αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, αξιοποιώντας πληροφορίες που  είχαν,έστησαν μπλόκο,στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας.Μετά από λίγη ώρα,έκαναν σήμα στάσης σε ύποπτο όχημα,ο Αλβανός οδηγός του οποίου και υπάκουσε στο σήμα των αστυνομικών και όπως διαπιστώθηκε αργότερα λειτουργούσε ώς προπομπός.Ακολουθούσε όμως και δεύτερο όχημα,το οποίο δεν υπάκουσε στο σήμα των αστυνομικών και αμέσως ξεκίνησε την τρελή του πορεία για να
αποφύγει την σύλληψη.Μετά από λίγα χιλιόμετρα,στο ύψος του Νεοχωρίου Θεσπρωτίας,οι αστυνομικοί κατάφεραν να σταματήσουν το όχημα που πήγαινε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας  και οδηγός του, Αλβανικής καταγωγής εγκατέλειψε το όχημα και αναζητείται.Μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε πως ο Αλβανός μετέφερε 111 κιλά χασίς με το αυτοκίνητο τα οποία και σκόπευε να παραδώσει  σε έμπορο στην   Αθήνα.Σύμφωνα με πληροφορίες,του epirusgate και τα δυο οχήματα είχαν ελληνικές πινακίδες και ήταν νοικιασμένα από εταιρεία.
epirusgate

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:61χρονος βρέθηκε κρεμασμένος, στο χωριό Καρυώτι Παραμυθιάς

Κρεμασμένος βρέθηκε σήμερα το πρωί, σε ελαιώνα στο Καυρώτι Παραμυθιάς, 61χρονο κάτοικος της ευρύτερης περιοχής του Καρυωτίου.Το 61χρονο βρήκε κάτοικος της περιοχής λίγο πριν τις 10:00 το πρωί, η οποία και ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα της Παραμυθιάς.Η σωρός του 61χρονου, μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων ώστε να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη ιατροδικαστική έκθεση από τον ιατροδικαστή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, η οποία σε συνδυασμό με την προανάκριση της αστυνομίας, αναμένεται να δώσει φως στα αίτια του θανάτου του άτυχου 61χρονου.
epirusgate

Κλείνει το κεφάλαιο Δωδώνη για την ΕΑΣ Ιωαννίνων

Αναμένει την Τράπεζα Πειραιώς

Ίσως και μέσα στην εβδομάδα να κλείσει το κεφάλαιο Δωδώνη για την ΕΑΣ Ιωαννίνων, η οποία αναμένει με το συμφωνητικό ανά χείρας την σχετική πρόσκληση από την Τράπεζα Πειραιώς.Οπως μας ανέφερε παράγοντας από τον Συνεταιρισμό, η αποχώρηση του από την βιομηχανία στην οποία και έλεγχε το 25% του κεφαλαίου της ήταν μονόδρομος έτσι όπως εξελίσσονταν η κατάσταση. Έπρεπε να βρεθεί λύση, κατά την ίδια πηγή, να φύγει "από το λαιμό του Συνεταιρισμού" η θηλιά των χρεών προς την Τράπεζα Πειραιώς που έφθαναν τα 5 εκατ. ευρώ.Η συμφωνία κατά την ίδια πηγή, είναι ότι ο Συνεταιρισμός θα πουλήσει τις μετοχές του -διατηρώντας μόλις 1% εξαιτίας της συνεργασίας που υπάρχει και διατηρείται με την εταιρεία- για το ποσό των 6,1 εκατ. ευρώ. Ποσό που ανέρχεται στο 85% της τιμής εξαγοράς που είχαν καταβάλει οι Ρώσοι στην ΑΤΕ για την  απόκτηση του 67,7% των μετοχών της Δωδώνη.Η ίδια πηγή μας τόνισε ότι στην παρούσα φάση με το οικονομικό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα καλό είναι να μην υπάρχουν χρέη τα οποία λειτουργούν ως ένα επιπρόσθετο βαρίδι. Κατά την ίδια πηγή το θετικό είναι ότι
έχουν εξομαλυνθεί οι σχέσεις μεταξύ των παραγωγών και της εταιρείας, ενώ οι πληρωμές των δεύτερων γίνονται πια στο δίμηνο και όχι στο εξάμηνο που ήταν πρν λίγο καιρό. Εξίσου θετικό, αναφέρει ο συνεταιριστής είναι και το γεγονός ότι η Δωδώνη δεν έχει ρίξει την τιμή του αγελαδινού που σε σχέση με ότι συμβαίνει στον ανταγωνισμό διατηρείται σε ικανοποιητικά επίπεδα φθάνοντας τα 45 λεπτά το κιλό.Η εκτίμησή του είναι ότι η εταιρεία έχει προοπτική τόσο στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο στο εξωτερικό, όπου το σήμα Δωδώνη έχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Εξαιτίας δε των νέων στρατηγικών συμφωνιών που υπέγραψε η εταιρεία στο εξωτερικό με πιο πρόσφατη την περίπτωση της Αμερικής, μας λέει ο Συνεταιριστής έχει ξεκινήσει να αναζητά πρώτη ύλη και πέρα από τα στενά όρια της ζώνης γάλακτος στην Ηπειρο.

reporter.gr

Θετικό κλίμα με δήμους Ζίτσας και Πωγωνίου


Aντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Επαγγελματικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ), Ιωαννίνων, συναντήθηκε με τους δημάρχους Ζίτσας και Πωγωνίου.
Αρχικά συνάντησε στην Ελεούσα το Δήμαρχο Ζίτσας Μ. Πλιάκο, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο των μηχανικών Τ.Ε. αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του Δήμου Ζίτσας και τη μεταξύ τους συνεργασία. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε ο Δήμαρχος Ζίτσας ήταν θετικός σε: - Συμμετοχή εκπροσώπων της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ν.Τ. Ιωαννίνων σε επιτροπές διαβούλευσης του Δήμου - Συνεργασία του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων με το Δήμο για την αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που αφορούν τα δημόσια έργα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την εξοικονόμηση ενέργειας, την ποιότητα των τεχνικών έργων, την προστασία του περιβάλλοντος, την υγιεινή και ασφάλεια δημοσίων- σχολικών κτιρίων. - Συνεργασία του Ν.Τ.-Ιωαννίνων με το Δήμο σε σχέση με πραγματογνωμοσύνες που αφορούν σε τεχνικά θέματα. Ανάλογα θετική ήταν και η συνάντηση στο Καλπάκι με τον Δήμαρχο Πωγωνίου Κ. Καψάλη. Από μέρους της η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ιωαννίνων και τα μέλη της είναι διατεθειμένα και εξειδικευμένα ώστε να γίνουν αρωγοί στην ανάπτυξη των δήμων και στην αντιμετώπιση οποιονδήποτε προβλημάτων, όπως ανακοίνωσαν.
epirusepress.gr

Ξεκίνησαν τα έργα στην Αδαμάντιου Κασιούμη στο Σταυράκι

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! - Κλειστός για ένα μήνα ο δρόμος

Έπιασαν δουλειά σήμερα το πρωί τα συνεργεία στην οδό Αδαμάντιου Κασιούμη στο Σταυράκι, που εκτελούν έργα συντήρησης του οδοστρώματος (κατασκευή πεζοδρομίων και αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα) στο πλαίσιο του έργου: "Συντήρηση υποδομών Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων". Ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός για ένα περίπου μήνα, και από σήμερα η κυκλοφορία στην περιοχή γινόταν μέσω εκτροπής με εργοταξιακή σήμανση. Οι κάτοικοι του Σταυρακίου δικαιολογημένα διαμαρτύρονταν για την αναστάτωση και αναρωτιόντουσαν γιατί τα έργα δεν έγιναν στην αρχή του φθινοπώρου αλλά επιλέχτηκε να ξεκινήσουν μέσα στα μέσα Νοεμβρίου! Ελπίζουμε να μην τα πιάσουν οι... ασταμάτητες βροχές και δεν προλάβουν να ολοκληρωθούν εντός μηνός (όπως αναφέρει η σχετική σύμβαση). Με απλά λόγια... Καλά Χριστούγεννα και βλέπουμε...
epirusgate

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Για την απομάκρυνση των Σύρων προσφύγων 

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με ισχυρές δυνάμεις, βρίσκεται σε εξέλιξη στα ελληνοαλβανικά σύνορα για την απομάκρυνση των Σύρων προσφύγων από το ποτάμι της Κακκαβιάς όπου συγκεντρώνονται, για να περάσουν παράνομα στην Αλβανία και από εκεί σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα.Το τελευταίο διάστημα οι Σύροι πρόσφυγες δημιούργησαν μέσα στην πυκνή βλάστηση της περιοχής, πρόχειρο καταυλισμό με σκηνές και καλύβες από κορμούς δένδρων και κλαδιά, προκειμένου να προστατευθούν από την βροχή και το κρύο.Στην πλειοψηφία τους, οι Σύροι πρόσφυγες έχουν ένα υπηρεσιακό σημείωμα με ισχύ έξι μηνών από τις ελληνικές Αρχές, που τους απαγορεύει να κινούνται στον Πειραιά, την Πάτρα, την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα, περιοχές με λιμάνια που
συνδέονται με το εξωτερικό, με αποτέλεσμα να βρουν έναν καινούργιο «δρόμο» για την Ευρώπη: τα ελληνοαλβανικά σύνορα.Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι Σύροι θα κρατηθούν προσωρινά προκειμένου να γίνει έλεγχος των ταξιδιωτικών εγγράφων τους.
epirusgate

v Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας στα Γιάννενα για τη σύλληψη Ρουμάνου!

Έκλεψε χαρτοφύλακα με 10 χιλιάδες ευρώ
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση διεξάγεται αυτή την ώρα στα Γιάννενα,για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός Ρουμάνου,ο οποίος αφαίρεσε από γνωστό επιχειρηματία των Ιωαννίνων,έναν χαρτοφύλακα που περιείχε 10 χιλιάδες ευρώ.Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate,ο επιχειρηματίας είχε επαγγελμτατικό  ραντεβού με τον Ρουμάνο, ο οποίος είχε έρθει από την Πάτρα,σε κατάστημα των Ιωαννίνων και εκεί ο δράστης άρπαξε τον χαρτοφύλακα με τα 10 χιλιάδες ευρώ και τράπηκε σε φυγή.Αμέσως ο επιχειρηματίας ειδοποίησε  την αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του Ρουμάνου.
epirusepress.gr

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Μην του ΠΑΣ κόντρα!

Μυρίστηκε αίμα και... όρμησε! Με τη διαφορά ποιότητας να κάνει μπαμ, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν άφησε την ευκαιρία να χαθεί κι όχι μόνο επέστρεψε στις νίκες, αλλά το έκανε με show κόντρα στη Νίκη Βόλου (4-0).


Μην του ΠΑΣ κόντρα! Αποφασισμένος να επιστρέψει στις νίκες ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα και το πέτυχε κάνοντας «πάρτι» απέναντι στην ανήμπορη να αντιδράσει Νίκη Βόλου!

Οι Ηπειρώτες μετά από ένα… χαλαρό πρώτο μέρος (όπου ήδη προηγούνταν στο σκορ), φόρτσαραν για τα καλά στο δεύτερο και «παρέσυραν» τους νεοφώτιστους με σκορ 4-0!

Μιχαήλ, Μανιάς, Ίλιτς και Τσουκαλάς οι σκόρερ των θριαμβευτών που φτάνοντας τους 13 βαθμούς (με την τρίτη τους νίκη), ανέβηκαν στο… πάνω μισό της βαθμολογίας.

Δεν έδειξαν τίποτα οι κυανόλευκοι που παραμένουν στον πάτο της Σούπερ Λίγκας (4β.) και τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα…

Το ματς:

Δεν είναι όλα τα ματς «ντέρμπι». Υπάρχουν κι αυτά που έχουμε φαβορί και αουτσάιντερ. Σαν το… δικό μας απόψε! Εκεί όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα δεδομένα ήταν ο «δυνατός» της αναμέτρησης και φρόντισε νωρίς-νωρίς να επιβεβαιώσει αυτό το ρόλο του (έστω και με πολύ δόση τύχης). Ο Μιχαήλ… ανηφόρισε στην περιοχή της Νίκης, έκανε το σουτ και αφότου η μπάλα κόντραρε, κατέληξε στην εστία των φιλοξενούμενων για το 1-0 στο 7’.

Οι γηπεδούχοι είχαν από νωρίς αυτό που ήθελαν. Είχαν διώξει το άγχος. Και μπορεί ο χρόνος να κυλούσε, ωστόσο δεν δέχονταν καμία (μα καμία) πίεση. Κι όσο να ‘ναι τους… ανάγκασε κι αυτό να χάσουν το ρυθμό τους, να αναπαυτούν στο υπέρ τους προβάδισμα και το θέαμα στους Ζωσιμάδες να μειωθεί στα όρια του… ύπνου. Είναι ενδεικτικό πως το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους Βολιώτες να μην έχουν καταγεγραμμένη «καλή» προσπάθεια, ενώ και ο ΠΑΣ την ίδια ώρα είχε ακόμα μια απειλητική ενέργεια με τον Ίλιτς (που έκανε κακό κοντρόλ και δεν… εκτέλεσε τον Τραϊρή).

Όσο διαφορά δυναμικότητας και να υπάρχει, το 1-0 είναι πάντα ένα σκορ έθραυστο (κλισέ;) Και προκειμένου να μην μπουν σε τυχόν περιπέτειες, οι Ηπειρώτες έβαλαν… τελεία και παύλα στο ποιος θα νικήσει τον αγώνα. Ο Μιχαήλ από «εκτελεστής» έγινε δημιουργός και ο Μανιάς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (με ωραία κεφαλιά στη γωνία). Ο Τζαναβάρας έκανε αλλαγές, μπας και αλλάξει κάτι, αλλά μάταια. Κάθε άλλο, οι κυανόλευκοι δεν μπορούσαν να κάνουν το οτιδήποτε μπροστά απ’ την εστία του Βελλίδη που περνούσε πιθανώς (μάλλον σίγουρα) το πιο ήσυχο φετινό του βράδυ.

Και σα να γύρισε τον… διακόπτη ο ΠΑΣ κι εκεί που απλώς περιμέναμε να τελειώσει το ματς, οι ποδοσφαιριστές του Πετράκη «τρελάθηκαν». Γι’ αυτό κι άλλωστε ο δείκτης του σκορ έφτασε σε αυτά τα επίπεδα. Με την άμυνα της Νίκης να… πετάει αετό και τον Ίλιτς να χρίζεται σκόρερ στο 75’ (με κοντινό σουτ ύστερα από ασίστ του Μανιά), με τον Τσουκαλά στο 82’ να κάνει κάτι αντίστοιχο (με μπαλιά του Τσάβες) και… από θαύμα (λόγω εξαιρετικών συνεργασιών) το σκορ έμεινε εν τέλει στο 4-0 και δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις θριάμβου, δεδομένων των… άγριων ενστίκτων του ΠΑΣ!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μπέριος (47’ Σκόνδρας), Ακόστα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μανιάς, Τσουκαλάς, Ίλιτς (80’ Ηλιάδης), Στρούνα (46’ Χαρίσης), Τσάβες, Λίλα

Νίκη Βόλου: Ταΐρης, Καρασαλίδης, Μαχλελής, Ίβενς, Κυζιρίδης (61’ Γιαννιτσάνης), Κοτσαρίδης, Μαρινάκης, Τσουκάνης (54’ Σταμπολζίεφ), Λάουκς, Νικλητσιώτης (77’ Σκούρτης), Τζιώρας
sport-fm.gr

1-0 τη Νίκη Βόλου με τέρμα του Αλέξη Μιχαήλ

Νωρίς άνοιξε το σκορ ο ΠΑΣ
Νωρίς άνοιξε το σκορ ο ΠΑΣ στην αναμέτρηση που διεξάγεται αυτή την ώρα στο "Ζωσιμάδες" με αντίπαλο την ουραγό Νίκη Βόλου. Με τέρμα του Αλέξη Μιχαήλ ο "Άγιαξ" προηγείται με 1-0. Πιο συγκεκριμένα, στο 7ο μόλις λεπτό, με προσωπική ενέργεια ανέβηκε ψηλά ο αμυντικός του ΠΑΣ, σούταρε από το ύψος της περιοχής και χάρις στην κόντρα που έκανε η μπάλα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του τερματοφύλακα της ομάδας του Βόλου, Τραΐρη.Η ενδεκάδα του ΠΑΣ είναι: Βελλίδης, Μπέριος, Ακόστα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μανιάς, Τσουκαλάς, Ίλιτς, Στρούνα, Τσάβες και Λίλα. Αντίστοιχα για τη Νίκη Βόλου αγωνίζονται οι: Ταΐρης, Καρασαλίδης, Μαχλελής, Ίβενς, Κυζιρίδης, Κοτσαρίδης, Μαρινάκης, Τσουκάνης, Λάουκς, Νικλητσιώτης και Τζιώρας.
epirusgate.blogspot.gr

Αδίστακτοι ληστές εισέβαλαν σε σπίτι,στο Σμέρτο Θεσπρωτίας!

Ξυλοκόπησαν 18χρονο και έναν ηλικιωμένο!

Καθημερινό είναι πλέον το φαινόμενο των ληστειών σε σπίτια ανυποψίαστων κατοίκων,των παραμεθόριων χωριών της Ηπείρου,οποίοι πέφτουν θύματα άγριων επιθέσεων!Στο χωριό Σμέρτο,της επαρχίας Φιλιατών στη Θεσπρωτία,μια 26χρονη έμελλε να βρεθεί στις 9:30 το πρωί,πρόσωπο με πρόσωπο με τέσσερις αγνώστους, οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι της!Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate, οι δράστες που είχαν μαζί τους ξύλινα κοντάρια,ακινητοποίησαν την 26χρονη και της ζητούσαν χρήματα.Ο 18χρονος ανιψιός της,έτρεξε για να τη βοηθήσει με
αποτέλεσμα να ξυλοκοπηθεί από τους ληστές.Την ίδια τύχη είχε και ένας 70χρονος γείτονας! Τελικά,οι δράστες,οι οποίοι σύμφωνα με τους κατοίκους είναι Αλβανοί,έφυγαν τρέχοντας,αφού πρώτα πήραν δυο κινητά τηλέφωνα! Οι άνδρες της Αστυνομίας πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ληστών!Ο 18χρονος νοσηλεύεται με τραύματα στο κεφάλι στο νοσοκομείο Φιλιατών.
epirusgate

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Palmos Analysis: Με 10,4% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ!!!

Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., όπως δείχνει νέα έρευνα της Palmos Analysis. Σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 31 Οκτωβρίου - 3 Νοεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει το δημοσκοπικό του προβάδισμα και προηγείται της Ν.Δ. με 10,4%.Ειδικότερα, στην ερώτηση "εάν είχαμε σήμερα εθνικές (βουλευτικές) εκλογές, ποιο από τα παρακάτω κόμματα θα ψηφίζατε;", ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,4%, ενώ η
Ν.Δ. έρχεται δεύτερη με μόλις 19%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το Ποτάμι με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 4,1% και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 3%. Εκτός Βουλής εμφανίζονται οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,4%, ο ΛΑΟΣ με 1,2%, η Δημιουργία Ξανά με 1,2% και η ΔΗΜΑΡ με 0,5%, ενώ
άλλο δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4%.Οι αναποφάσιστοι και όσοι δήλωσαν ότι θα απέχουν φτάνουν το 20,9%. Αναλυτικά, "δεν έχω αποφασίσει" δηλώνει το 9,7%, "δεν θα ψηφίσω" το 4,8%, "Λευκό/Άκυρο" το 3,8% και "δεν ξέρω/δεν απαντώ" το 1,6%.Συντριπτική είναι η υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ και στην παράσταση νίκης, όπου συγκεντρώνει 63% έναντι 25% της Ν.Δ. Πάντως, ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει να προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με 37% έναντι 30%.Τέλος, το 54% θεωρεί ότι πρέπει να εξαντληθεί η τετραετία της κυβέρνησης Σαμαρά, αν και το 46% εκτιμά ότι ούτε αυτή ούτε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι κατάλληλη για να βγάλει την Ελλάδα από τα Μνημόνια.

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Ο Δήμος Ιωαννιτών για τα έξοδα παράστασης

Αναφορικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε έξοδα παράστασης αιρετών, η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων δηλώνει τα εξής:
Αποτελεί πολιτική απόφαση της Δημοτικής Αρχής να θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του ορισμού εξόδων παράστασης στους αιρετούς που διοικούν νομικά πρόσωπα του Δήμου Ιωαννιτών, όπου εκ του νόμου προβλέπεται  το σχετικό κονδύλιο.
 Κι αυτό γιατί θεωρούμε ότι είναι στοιχειώδες ζήτημα αξιοπρέπειας για την αυτοδιοίκηση, να μπορεί ο κάθε αιρετός που αφιερώνει πολλές ώρες από το χρόνο του, τη δουλειά του, τη ζωή του, να καλύπτει τα έξοδα που απαιτεί η θέση για την οποία εργάζεται. Δεν μιλάμε για υπέρογκες αμοιβές αλλά για τα στοιχειώδη έξοδα παράστασης.
Με το ισχύον καθεστώς στους ΟΤΑ σήμερα, δεν υπάρχει η δυνατότητα ούτε έναν καφέ να προσφέρει στον επισκέπτη του γραφείου του ο πρόεδρος ενός οργανισμού του Δήμου, αν δεν τον πληρώσει από την τσέπη του.
Θεωρούμε επίσης ότι έχουν όλοι δικαίωμα να αναλαμβάνουν θέση ευθύνης σε ένα Δήμο. Ελεύθεροι επαγγελματίες, χαμηλόμισθοι υπάλληλοι, άνεργοι, άνθρωποι που «κόβουν» χρόνο από την επαγγελματική τους δραστηριότητα με την οποία βιοπορίζονται. Διαφορετικά η αυτοδιοίκηση θα ήταν υπόθεση για τους «έχοντες και κατέχοντες».
Θεωρούμε ότι υποβιβάζει την αυτοδιοίκηση και αποτελεί χαρακτηριστικό λαϊκισμού, η επιχειρηματολογία περί του ότι ο αιρετός που αναλαμβάνει θέση ευθύνης και που ούτως ή άλλως προσφέρει στο Δήμο το χρόνο του, θα πρέπει  να χρηματοδοτεί παράλληλα και τις ανάγκες της θέσης του ή να αναγκάζεται να λειτουργεί σε καθεστώς μιζέριας.
epirusonline.gr

Αποκατάσταση των ζημιών από τις κατολισθήσεις,στη Δαφνούλα Ιωαννίνων!

Το σπίτι που γκρεμίστηκε και μετατοπίστηκε από την αρχική
του θέση  στο χωριό Δαφνούλα
Στην αποκατάσταση του οικισμού Δαφνούλας της Π.Ε. Ιωαννίνων, προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου, με συνολικό προϋπολογισμό 280.000 ευρώ.Οι ζημιές στον οικισμό προέκυψαν από τα κατολισθητικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν το 2010. Για την αντιμετώπισή τους εκπονήθηκε γεωτεχνική μελέτη, μέσω προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί μεταξύ του τότε ΙΓΜΕ (νυν ΕΚΒΑΑ) και της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων (νυν Περιφέρειας Ηπείρου).Το φυσικό αντικείμενο του έργου, περιλαμβάνει τη διάνοιξη δρόμου που αποκόπηκε εξαιτίας κατολισθήσεων και την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης για την προστασία κατοικιών και την αποκατάσταση κατάπτωσης και την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης σε μήκος 30 μέτρων και σε ύψος 1,40 μέτρων κ.ά.
epirusgate

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός, αναζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης


Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, καθότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης των Γερμανικών Αρχών για οργάνωση και συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία καθώς και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
 
Συγκεκριμένα, ο 22χρονος συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ιδιοκτήτη και έγινε την 27-04-2013 στην πόλη Kiel της Γερμανίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Επεισόδιο στη Βουλή - Στύλιος σε Κανέλλη: «Δεν θα με κάνεις Κασιδιάρη»

stylios  LIANA KANELH 215 
Ο Ηπειρώτης υφυπουργός (εξ Άρτης ορμώμενος) κ. Στύλιος σε φραστικό επεισόδιο που έχει μέσα στη Βουλή με την Βουλευτή κα Λιάνα Κανέλη για το θέμα των καταλήψεων. Ο κ. Στύλιος είπε στην Λιάνα Κανέλη ότι πήγε σχολείο σε ένα ορεινό χωριό της Άρτας και όχι στη Εκάλη που πήγε αυτή. Η κ. Κανέλη διαμαρτυρήθηκε και άρχισε να φωνάζει και τότε ο υφυπουργός της είπε" Είστε συνηθισμένη να δημιουργείτε εντάσεις και χρειάζεστε Κασιδιάρη αλλά ο Στύλιος Κασιδιάρης δεν γίνεται!" Η κυρία Κανέλη διαμαρτυρήθηκε εντόνως στο προεδρείο της Βουλής και απαίτησε να της ζητηθεί συγνώμη.

Σύγκρουση Ι.Χ με αγριόχοιρο στα Κούρεντα!

Αργά το βράδυ επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε κάτοικος Ιωαννίνων κινούμενο στην επαρχιακή οδό μεταξύ των Δ.Δ Κουρέντων - Βουτσαράς του Δήμου Ζίτσας είχε μία άτυχη συνάντηση με γιγαντιαίο αγριόχοιρο. Πιο συγκεκριμένα το αυτοκίνητο συγκρούστηκε μετωπικά με το μεγάλο ζώο το οποίο σκοτώθηκε ακαριαία, το αυτοκίνητο όμως έπαθε μεγάλες ζημιές και ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός. Για άλλη μια φορά όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα από αυτές εδώ τις γραμμές φαίνεται το πρόβλημα των αγριόχοιρων οι οποίοι έχουν διασταυρωθεί με αγριόχοιρους οι οποίοι εκτρέφονται στην περιοχή καθώς έχει αλλάξει εντελώς η συμπεριφορά τους και γι' αυτό το λόγο δεν φοβούνται να βγουν στο δρόμο ή να πλησιάσουν κοντά στις κατοικημένες περιοχές. Επίσης αποδεικνύεται περίτρανα για το πόσο δίκιο είχε ο περιφερειάρχης κ. Αλέκος Καχριμάνης ο οποίο πίεζε το ΥΠΑΑΤ όλο το καλοκαίρι να επιτρέψει το κυνήγι του αγριόχοιρου από τις αρχές Αυγούστου γιατί και η συμπεριφορά των ζώων έχει αλλάξει κατά πολύ αλλά και οι πληθυσμοί τους έχουν ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη γιατί  πλέον τα διασταυρωμένα θηλυκά γεννούν 2 φορές το χρόνο και πολλά μικρά και όχι 1 ή 2 όπως γινόταν όταν βρισκόντουσαν στην άγρια μορφή τους. Το Υπουργείο το μόνο που έκανε ήταν να αυξήσει τον αριθμό που έχουν δικαίωμα να σκοτώσουν από 4 σε 5 την ημέρα (Τετάρτη και Σαββατοκύριακο επιτρεπόμενες ημέρες κυνηγιού του αγριόχοιρου)αγριογούρουνα ανά κυνηγετική ομάδα. Τι έκανε δηλαδή; Μια τρύπα στο νερό. Βλέπετε το Υπουργείο δεν θέλει να τα χαλάσει με τις οικολογικές οργανώσεις που θέλουν να σταματήσει εντελώς το κυνήγι. 




Στα Γιάννενα η Ντόρα Μπακογιάννη



Συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα οι εκδηλώσεις για την επέτειο συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.
Στην Ήπειρο, εκδηλώσεις θα γίνουν στα Γιάννενα με την Ντόρα Μπακογιάννη, στην Ηγουμενίτσα με την Άννα Ασημακοπούλου και στην Πρέβεζα με τον Μάκη Βορίδη.

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ρύζι και όσπρια χωρίς μεσάζοντες



Την 9η κατά σειρά διανομή τροφίμων χωρίς μεσάζοντες, θα πραγματοποιήσει η ομώνυμη πρωτοβουλία την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, με στόχο να φθάσουν φθηνά και ποιοτικά τρόφιμα απ’ ευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή.
 
Αυτή τη φορά θα διανεμηθούν τα εξής προϊόντα:
- Ρύζι Μεσολογγίου Καρολίνα/Κίτρινο/Νυχάκι/Καστανό/Γλασσέ σε συσκευασία1 κιλού, 0,90€/κιλό.
- Φακή ψιλή ποικιλίας «Σάμος» από Αγ. Κωνσταντίνο Φαρσάλων, καθαρισμένη, 1,33€/κιλό, σε συσκευασίες2,25 κιλών
- Ρεβύθια μέτρια ποικιλίας «Θηβών» από Αγ. Κων/νο Φαρσάλων  1,80€/κιλό, σε συσκευασία2,25 κιλών.
- Φασόλια μέτρια από Αγ. Κων/νο Φαρσάλων 2,25€/κιλό, σε συσκευασία2 κιλών.
- Φάβα από λαθούρι από Αγ. Κων/νο Φαρσάλων 2,50€/κιλό, σε συσκευασία1 κιλού.
- Πλιγούρι από Αγ. Κων/νο Φαρσάλων 2,00€/κιλό, σε συσκευασία1 κιλού.
- Γίγαντες-ελέφαντες από Μικρολίμνη Πρεσπών 3,20€/κιλό σε συσκευασία2 κιλών.
Η διάθεση των προϊόντων θα γίνει κατά τις ώρες 9:00 έως 15:00 στο χώρο στάθμευσης του Πανηπειρωτικού Σταδίου Ιωαννίνων. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας η διάθεση των προϊόντων θα γίνει αλφαβητικά, σύμφωνα με το αρχικό γράμμα του επωνύμου ως εξής:
- 9 π.μ. έως 11 π.μ.:    Από Α έως και Ι
- 11 π.μ. έως 1 μ.μ.:    Από Κ έως και Ν
- 1 μ.μ. έως 3 μ.μ.:      Από Ξ έως και Ω
Οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Τετάρτης 12 Νοεμβρίου με  συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας παραγγελίας στον ιστότοπό: http://trofima-xoris-mesazontes-ioannina.blogspot.gr.
Οι ενδιαφερόμενοι ενθαρρύνονται να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις παραγγελίες τους. Σε περίπτωση αδυναμίας ή/και για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να έλθουν στο στέκι του Δικτύου Αλληλεγγύης, Τοσίτσα 16, Κουρμανιό (πρώην γκαλερί Αμυμώνη) ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 26510-79595 καθημερινά και τις ώρες 6:00-8:00μ.μ. και το Σάββατο 10:00-12:00π.μ. και 6:00-8:00μ.μ.
Σημειώνεται, ότι η ποιότητα όλων των προϊόντων έχει διασφαλιστεί με υπογραφή συμφωνητικού από τους παραγωγούς.
Οι ενδιαφερόμενοι ενθαρρύνονται να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις παραγγελίες τους. Σε περίπτωση αδυναμίας ή/και για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να έλθουν στο στέκι του Δικτύου Αλληλεγγύης, Τοσίτσα 16, Κουρμανιό (πρώην γκαλερί Αμυμώνη) ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 26510-79595 καθημερινά και τις ώρες 6:00-8:00μ.μ. και το Σάββατο 10:00-12:00π.μ. και 6:00-8:00μ.μ. Σημειώνεται ότι η ποιότητα όλων των προϊόντων έχει διασφαλιστεί με υπογραφή συμφωνητικού από  τους παραγωγούς.
Και συλλογή φαρμάκων
Παράλληλα, η ομάδα «Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες» πραγματοποιεί συλλογή φαρμάκων για διάθεση στο Κοινωνικό Φαρμακείο της πόλης μας και σχολικών ειδών και βοηθημάτων για μαθητές του νομού μας που τα χρειάζονται. Οι συμπολίτες μας που θέλουν να προσφέρουν τέτοια είδη μπορούν να τα φέρουν στο χώρο της διανομής την Κυριακή 16 Νοεμβρίου ή στο στέκι της Πρωτοβουλίας τις παραπάνω μέρες και ώρες. 
epirusonline.gr

Για την συνεστίαση με ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ στα ΚΟΥΡΕΝΤΑ το 2014 - Του Βαγγέλη Γράβου

Αναβαθμισμένη απ’ όλες τις απόψεις η φετινή εκδήλωση τις συνεστίασης με Μανιταρόσουπα, στο χωριό μας, χάριν στις άοκνες προσπάθειες των μελών του Πολιτιστικού-Οικολογικού Συλλόγου Κουρέντων.
Πρωτ΄ απ όλα, η άψογη οργάνωση και η δραστήρια και ακούραστη συμμετοχή των μελών του συλλόγου, ειδικότερα των γυναικών που παρασκεύασαν τα εδέσματα και τα γλυκίσματα που συνόδευσαν την Μανιταρόσουπα του chef μας Βαγγέλη Σιάσκα, συνέτειναν στο να ξετρελάνουν και φέτος όλους, όσους την γευτήκαμε. Και βέβαια, όπως κάθε χρόνο, η συλλογή των μανιταριών έγινε από τον Κώστα Τσακτσίρα και κάποιους «μαθητευόμενους», συνεχιστές της γνώσης και της εμπειρίας του, γιατί, τώρα που μας μικρύνανε το καλάθι της νοικοκυράς με τα συσκευασμένα τρόφιμα του εμπορίου, αυξάνεται η αναγκαιότητα να γνωρίσουμε τα ωφέλημα αγαθά που απλόχερα η φύση μας προσφέρει για να επιβιώνουμε.
Από την άλλη, η επιλογή διοργάνωσης της συνεστίασης στο υπέροχο κτίριο του Σχολείου μας, προέκυψε από την επιθυμία μας να αναδειχθεί στους επισκέπτες το πανέμορφο αυτό κτίριο, με τους μεγάλους, άνετους και λειτουργικούς χώρους, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο του με το πευκοδάσος του Άη Νικόλα.
Όμως, ο βασικότερος λόγος επιλογής του κτιρίου του Σχολείου μας για την εκδήλωση, ήταν για να πιάσουν, επιτέλους, τόπο τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την συντήρησή του, με την συνέχιση της αξιοποίησής του που ξεκίνησε η Αδελφότητά μας, όταν στα πλαίσια των εκδηλώσεων του καλοκαιριού, πραγματοποίησε εκεί την έκθεση έργων ζωγραφικής από καλλιτέχνες του χωριού μας, ελπίζοντας να αποτελέσουν αυτές οι εκδηλώσεις την αρχή του τέλους της εγκατάλειψης, του παραμελησμού και, εν τέλει, της καταστροφής του αξιόλογου αυτού κτιρίου, όπου από το 1932 μεταλαμπαδεύονταν η γνώση και η μόρφωση σε προγόνους μας, σε πολλούς από μας και, ελπίζουμε και σε επόμενες γενιές.
Όλες αυτές οι προετοιμασίες και η οργάνωση της συνεστίασης με την Μανιταρόσουπα, με τη δραστήρια και κοπιαστική δουλειά των μελών του συλλόγου μας, τις προσφορές χωριανών και φίλων, αλλά ιδιαίτερα της Αδελφότητας του Εκκλησιοχωρίου που διέθεσε καρέκλες και τραπέζια, θα ήταν κενό γράμμα, χωρίς τη συμμετοχή των 150 περίπου ατόμων που παρευρέθηκαν και γεύτηκαν την Μανιταρόσουπα και τα άλλα σπιτίσια εδέσματα.
Από τη μεριά μας, εμείς καλοδεχτήκαμε όλους αυτούς, - μεταξύ των οποίων και τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήμα Ηπείρου Χρήστο Παπαβρανούση, τον Διευθυντή της Υπηρεσίας του Γενικού Χημείου του Κράτους στα Γιάννινα Τάσου Τσόγκα και του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιωαννίνων «Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ» - και τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας που τίμησαν με την παρουσία τους το χωριό μας, τα Κούρεντα.
Πολλές ευχαριστίες και θερμά συγχαρητήρια ανήκουν στα μέλη του Πολιτιστικού – Οικολογικού Συλλόγου Κουρέντων, που για ακόμη μια φορά έφεραν σε πέρας με μεγάλη επιτυχία άλλη μια εκδήλωση με πνεύμα αλληλεγγύης και συλλογικότητας.

Κούρεντα 27-10-2014
Ο πρόεδρος
Του Π-ΟΣΚ
Βαγγέλης Γράβος

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Αδίστακτοι ληστές έδεσαν και φίμωσαν,τυφλή στο σπίτι της στα Γιάννενα!

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους

Αντιμέτωπη με δυο αδίστακτους  ληστές ήρθε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι, μια τυφλή γυναίκα στο σπίτι της στα Καραμίτσια Ιωαννίνων. Οι δράστες κατάφεραν να εισέλθουν από την ανασφάλιστη πόρτα του ισογείου διαμερίσματός και  έδεσαν και φίμωσαν με χρήση βίας την τυφλή  και αφαίρεσαν  χρηματικό ποσό 20 χιλιάδων ευρώ που είχε στο σπίτι της η άτυχη γυνάικα.Η αστυνομία έχει ήδη εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους,όμως μέχρι στιγμής,αυτός δεν κατέστη δυνατός.
epirusgate