photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Τέλος η παιδική χαρά για τα Κούρεντα!

Με αφορμή το κλείσιμο της παιδικής χαράς στα Κούρεντα αναδημοσιεύουμε το σχετικό άρθρο από το φιλικό site "Epirusepress.gr" για το κλείσιμο των παιδότοπων!
Διαβάστε το άρθρο παρακάτω.



Μόνο το 2,5% των παιδικών χαρών στην Ελλάδα έχει πάρει το «πράσινο φως» πιστοποίησης. Σχεδόν στο 98% το παιχνίδι γίνεται με ευθύνη των γονέων, με τη συντριπτική πλειονότητα των δήμων να έχει χάσει την παράταση (30 Ιουνίου 2014) που είχε δώσει το υπουργείο Εσωτερικών για την ανακατασκευή των παιδικών χαρών.
Μετά το θανατηφόρο ατύχημα στο Ελληνικό τον περασμένο Απρίλιο λίγοι δήμοι έχουν προχωρήσει στις απαραί­τητες διαδικασίες ελέγχου, χωρίς όμως να έχουν δοθεί ακόμα πιστοποιήσεις. Επίσης, δεν έχει οριστεί νέα προθε­σμία ώστε να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.
Στο μεταξύ, η εικόνα στην πλειονότη­τα των παιδικών χαρών είναι αποκαρ­διωτική. Χαλίκι ή πλακάκι αντί κατάλ­ληλου δαπέδου με έντονο κίνδυνο για τα παιδιά, σπασμένες κούνιες, απαρ­χαιωμένες τραμπάλες, απουσία περίφραξης, πέτρες, ακόμα και σκουπίδια.

Σε ένα μεγάλο αριθμό έχουν τοποθετη­θεί προειδοποιητικές ταμπέλες ότι την ευθύνη έχουν οι γονείς, ενώ άλλες εί­ναι σφραγισμένες, με αποτέλεσμα είτε να πηδούν μέσα τα παιδιά είτε να μην έχουν πού να παίξουν.
Σύμφωνα με εκτίμηση από την ΕΒΕ- ΤΑΜ (πρώην ΕΛΟΤ), που αποτελεί τον επίσημο κρατικό φορέα για την πιστο­ποίηση των παιδικών χαρών, υπολογί­ζεται ότι έχουν ελεγχθεί περίπου 400 από το σύνολο των περίπου 16.000 για ολόκληρη την επικράτεια. Αυτός ο αριθμός δεν αφορά μόνο στην ΕΒΕ- ΤΑΜ, η οποία έχει προχωρήσει σε... 100 πιστοποιήσεις, αλλά και τους ιδι­ωτικούς φορείς πιστοποίησης. Τουλά­χιστον, όπως δηλώνει ο υπεύθυνος του τομέα παιχνιδότοπων της ΕΒΕΤΑΜ, Νίκος Σκορδαράς, υπάρχει κινητικό­τητα από πλευράς δήμων και ενδιαφέ­ρον να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Ακατάλληλες

Σε αυτοψία που πραγματοποίησε στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής διαπίστωσε πως ο δήμος έχει προχωρήσει σε σφράγιση παιδι­κών χαρών. Συγκεκριμένα, στην πλα­τεία Νησίδας, σε ένα σημείο όπου το διαπερνά υψηλή τάση ρεύματος λόγω ύπαρξης πυλώνα της ΔΕΗ, υπάρχουν δύο παιδικές χαρές. Η μία είναι ερημω­μένη λόγω του λουκέτου που έχει μπει στην πόρτα της. Οι συνθήκες, όπως εύ­κολα μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, είναι ακατάλληλες: πλακάκι στο δάπεδο και παλιά παιχνίδια.
Στη διπλανή παιδική χαρά, επίσης έχει μπει λουκέτο στην πόρτα της. Ωστόσο, μέσα τα παιδιά παίζουν. Όπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής, έσπα­σαν δύο κάγκελα από την πλαϊνή πλευ­ρά και μπαίνουν γιατί δεν έχουν άλλο χώρο για παιχνίδι.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρε­σιών Νέας Φιλαδέλφειας, Γιάννης Καλαμπόκης, αναφέρει πως ο δήμος έκλεισε όλες τις παιδικές χαρές ωσότου γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες. «Για να καλύπτεται νομικά η Τεχνική Υπηρεσία τις κλείσαμε. Μέσα στην άλλη εβδομάδα θα τις επισκεφτούμε για να δούμε τι χρειάζονται. Περίπου 4-5 από τις 23 συνολικά μπορούν να φτιαχτούν γρήγορα κι εκεί εστιάζουμε», αναφέρει. Πάντως, με μια πρόχειρη εκτίμηση θα απαιτηθούν τουλάχιστον 300.000 ευρώ. «Πού να παίξουν;» Λίγο παρακάτω, στο Δήμο Αγίων Αναργύρων, μια παιδική χαρά σφύζει από ζωή. Ο Δημήτρης Χωρινός, πατέρας δύο μικρών αγοριών, αναφέρει αγανακτισμένος: «Πού να τα πάω; Να τα κλείσω στο διαμέρισμα;». Σύμφωνα με τον ίδιο, η συγκεκριμένη παιδική χαρά δεν έκλεισε μετά το πέρας της προθεσμίας (30 Ιουνίου) που είχε δοθεί ως καταληκτική για την πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών. Επίσης, ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση προς τους γονείς ότι με δική τους ευθύνη κάνουν χρήση της παιδικής χαράς ωσότου ανακατασκευαστεί. «Είναι άθλια η κατάσταση. Και δεν έχω δει και καμία παιδική χαρά που να είναι αξιοπρεπής. Εδώ, όταν κάνουν κούνια τα παιδιά, κουνιέται όλη η εγκατάσταση και ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Πηγαίνει πέρα-δώθε. Στις κούνιες για τα μικρότερα παιδιά, η μία είναι σπασμένη. Για να μην πούμε για τα σκουπίδια που πέφτουν μέσα στην παιδική χαρά και το καλοκαίρι με 40 βαθμούς η κατάσταση είναι ανυπόφορη», τονίζει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο Δ. Χωρινός.

Προειδοποιήσεις

«Με τα μούτρα» από την πρώτη μέρα αλλαγής της δημοτικής αρχής έπεσε ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης στην ανακατασκευή των παιδικών χαρών. Επειδή εκεί συνέβη το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ πρόκειται για ένα θέμα που «καίει», γι’ αυτό και αποτελεί προτεραιότητα του νέου δημάρχου. «Από τις 35 παιδικές χαρές, οι 11 είναι πιστοποιημένες. Στις υπόλοιπες έχουμε αναρτήσει μια προειδοποίηση πως αναμένονται έλεγχοι και ότι όσοι μπαίνουν μέσα το κάνουν με δική τους ευθύνη. Είμαστε στο σημείο που έχουμε στα χέρια μας τον πρώτο έλεγχο και αναμένεται να κάνουμε τις παρεμβάσεις. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου ελπίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι», αναφέρει ο Μάνθος Ευφραιμίδης, ο οποίος εκτελεί χρέη αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών. Ακόμα δεν έχουν προϋπολογιστεί τα χρήματα που θα απαιτηθούν για την ανακατασκευή των παιδικών χαρών του Ελληνικού και της Αργυρούπολης, αλλά εκτιμώνται ότι θα φτάσουν τις 400.000 ευρώ.

Αγώνας δρόμου

Από τον περασμένο Μάιο προσπαθεί να προμηθευτεί όργανα για τις παιδικές χαρές ο Δήμος Πεύκης - Λυκόβρυσης. Σύμφωνα με τους αρμοδίους της Τεχνικής Υπηρεσίας, από τις 17 παιδικές χαρές που βρίσκονται στα όρια του δήμου έχουν πιστοποιηθεί οι 9. Για τις υπόλοιπες γίνεται προσπάθεια οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους. Πάντως, όπως αναφέρουν αρμόδιοι του δήμου, πρόκειται για μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, ενώ, από τη στιγμή που θα πιστοποιηθούν οι παιδικές χαρές, κατόπιν χρειάζονται συντήρηση και είναι αμφίβολο εάν θα υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα.

Λουκέτο σε όλες

 «Γνωρίζοντας την αναστάτωση που θα προκύψει, προκειμένου ο δήμος μας να είναι σύννομος και τα παιδιά ασφαλή βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι θα πρέπει να σταματήσει η λειτουργία όλων των παιδικών χαρών που βρίσκονται στην περιφέρειά μας», αποφάσισε στα μέσα Ιουλίου το τέως δημοτικό συμβούλιο στην Ερμούπολη Σύρου. Σύμφωνα με το σημερινό αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Σταύρο Γουσγουνέλη, το μέσο κόστος για καθεμία από τις 10 παιδικές χαρές της Ερμούπολης είναι 50.000 ευρώ. Η παραπάνω απόφαση ισχύει ωσότου πραγματοποιηθεί η πιστοποίηση, ενώ ανοιχτή είναι μια πρότυπη παιδική χαρά η οποία ανακατασκευάστηκε και πιστοποιήθηκε μέσα στο καλοκαίρι. Για αρχή ο Δήμος Ερμούπολης επιχειρεί το φτιάξιμο τριών παιδικών χαρών, οι οποίες δέχονται τα περισσότερα παιδιά

 •Οι παιδικές χαρές δεν πρέπει να γειτνιάζουν με δρόμο ταχείας κυκλοφορίας ή κυκλοφορίας Βαρέων οχημάτων.
•Πρέπει να περιβάλλονται από ικανή περίφραξη, φυσική ή τεχνητή, ώστε να είναι λειτουργικές και να παρέχεται ασφάλεια στα παιδιά, αποτρέποντας κινδύνους και τραυματισμούς, καθώς και παγίδευση μερών του σώματός τους. Επίσης θα πρέπει να εμποδίζεται η εκτός ωραρίου λειτουργίας πρόσβαση των παιδιών σε αυτές.
 •Πρέπει να διαθέτουν κατάλληλο και επαρκή φωτισμό, επαρκή αριθμό καθισμάτων για τους συνοδούς, βρύση με πόσιμο νερό, σημεία σκίασης προστατευμένα από τον ήλιο και τη βροχή και πινακίδα εισόδου η οποία θα φέρει το σήμα πιστοποίησης καταλληλότητας λειτουργίας τους.
•Πρέπει να προβλέπεται τουλάχιστον μία θέση χρήστη ΑμεΑ ανά τουλάχιστον δέκα θέσεις χρηστών, με τις κατάλληλες προσβάσεις και διατάξεις ασφαλούς χρήσης κάθε οργάνου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς προδιαγραφές (ASTM κ.λπ.).

Χρονοβόρα & πολυδάπανη η πιστοποίηση 

ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ, το οποίο απαιτεί πολύ χρήμα και μεγάλο αριθμό προσωπικού, είναι η πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών που διαθέτει ο κάθε δήμος. ΙΥ αυτό οι περισσότερες δημοτικές αρχές προσανατολίζονται να ξεκινήσουν με εκείνες που έχουν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Οσες, δηλαδή, βρίσκονται σε κεντρικές πλατείες ή μεγάλες γειτονιές. Το μεγάλο στοίχημα «παί¬ζεται» φυσικά στο Δήμο Αθη¬ναίων, καθώς διαθέτει 131 παιδικές χαρές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περασμένο καλοκαίρι είχε κλείσει σχε¬δόν τις μισές από αυτές, χω¬ρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι τα παιδιά δεν έβρισκαν τρόπο να μπουν από την αφύλακτη πφίφραξη.Τα ανύπαρκτα κον¬δύλια προκαλούν σημαντική καθυστέρηση στην όλη διαδι¬κασία. Η ΚΕΔΕ ζήτησε τη χρη¬ματοδότηση των δήμων από το Πράσινο Ταμείο ώστε να προ¬χωρήσουν στις απαραίτητες παρεμβάσεις. Ωστόσο, φέτος το Πράσινο Ταμείο θα ικανοποιήσει τα αι¬τήματα από την προηγούμενη χρονιά. Μόνο για το Δήμο Αθη¬ναίων υπολογίζεται πως απαι- τούνται περίπου 7 εκατ. ευρώ για την πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών.
epirusepress.gr

Το πρόγραμμα Μάξιμου μέχρι τις 5 Οκτωβρίου

113526091.jpgΕπιμνημόσυνη δέηση υπέρ των Εθνικών Ευεργετών θα τελέσει σήμερα στις 10 το πρωί ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου. Μία ώρα αργότερα θα παραστεί σε ημερίδα κληρικών Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων στο Καμπέρειο Ίδρυμα.
Το πρόγραμμά του για τις επόμενες ημέρες έχει ως εξής:
Τετάρτη 1η Οκτωβρίου
07.00: Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Βελλάς (Θεία Λειτουργία)
18.00: Εκδήλωση στο Γηροκομείο Ιωαννίνων για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων.
Πέμπτη 2 Οκτωβρίου
07.00: Πεδινή (Θεία Λειτουργία)
Θα ακολουθήσει ποιμαντική επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Σάββατο 4 Οκτωβρίου
18.00: Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας Ανατολής.
Κυριακή 5 Οκτωβρίου

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έλαβε την άδεια συμμετοχής για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έλαβε τελικώς σήμερα την άδεια συμμετοχής για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.Η ΕΕΑ χορήγησε το σχετικό πιστοποιητικό στο σύλλογο της Ηπείρου αφού η εκκρεμότητα που υπήρχε, δηλαδή η έλλειψη φορολογικής ενημερότητας, τακτοποιήθηκε.Πρακτικά, αυτό αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΣ απελευθερώθηκε από το «βραχνά» του περιορισμού των μεταγραφών, που ισχύει για τους συλλόγους που δεν τη διαθέτουν.Επίσης, η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής για το
πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής στις ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας, Ηρακλής, Απόλλωνας Καλαμαριάς, Λαμία και Φωκικός, καθώς και στις 10 από τις 12 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ Ανδρών, εκτός των Άρη και ΜΕΝΤ που έλαβαν προθεσμία ως τις 3 Οκτωβρίου για να συμπληρώσουν τους φακέλους τους.
epirusepress.gr

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Τα άγνωστα φιλέτα του ΟΤΕ στα Γιάννενα, που ξεπουλήθηκαν στη Deutsche Telekom!

Η Γερμανική Deutsche Telekom, με την ανοχή και τη συνεργασία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ (Γ. Παπανδρέου), όχι μόνο αγόρασε για ένα κομμάτι ψωμί τον κερδοφόρο μονοπωλιακό -ως τότε- ΟΤΕ, όχι μόνο εξαφάνισε μισθούς, θέσεις εργασίας και συλλογικές συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στον ορανισμό, αλλά πήρε τζάμπα και μια άγνωστη στους περισσότερους... προίκα.Την ακίνητη περιουσία του οργανισμού!!!Η τεράστια ακίνητη περιουσία, η οποία περιλαμβάνει ακίνητα φιλέτα ακόμη και μέσα στις περισσότερες Ελληνικές πόλεις.Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πέτρινο κτίριο του ΟΤΕ (λειτουργούσε παλιότερα ως κέντρο των τεχνικών του Οργανισμού)τη συμβολή των οδών, Χαριλάου Τρικούπη, Παπάζογλου, Δαγκλή και Κώστα Φρόντζου, το οποίο όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε έχει τεράστια εμπορική αξία,καθώς βρίσκεται στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων. Όμως δεν είναι το μοναδικό ακίνητο φιλέτο που πήρε... προίκα η Γερμανική Deutsche Telekom από το ξεπούλημα του ΟΤΕ. Στο Νομό Ιωαννίνων, αντίστοιχα κτίρια-φιλέτα υπάρχουν στην
Κόνιτσα,το Μέτσοβο,στο Καλέντζι,τη Ζίτσα,τα Δερβίζιανα,το Καλπάκι,το Δελβινάκι,στο 41ο χιλιόμετρο της παλαιάς Ε.Ο. Ιωαννίνων Τρικάλων,στην Πέρδικα,τη Δωδώνη κ.α.
epirusgate

Σήμερα πιθανά θα ανακοινώσει ο Αλέκος Καχριμάνης τους έξι (6) θεματικούς αντιπεριφερειάρχες

Σήμερα Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου λήγει η αγωνία των... "μνηστήρων" για τις έξι (6) θέσεις θεματικών αντιπεριφερειαρχών στην Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς-σύμφωνα με όσα διαδίδουν στελέχη της παράταξης- θα ανακοινώσει επίσημα τα ονόματά τους ο περιφερειάρχης, Αλέκος Καχριμάνης. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και ειδικότερα στο τρίτο όνομα που θα πλαισιώσει τους δύο σίγουρους νέους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες και συγκεκριμένα τον Γιάννη Καραμπίνα και τον Οδυσσέα Πότση. Με τις φήμες να οργιάζουν πως υπάρχει πρόθεση του Αλ. Καχριμάνη να μην αξιοποιήσει τον τρίτο  κατά σειρά εκλογής Κώστα Σιαράβα και την άρνηση της τέταρτης κατά σειρά εκλογή  Σταυρούλας Τσιάρα, να αξιοποιηθεί σε θέση θεματικού αντιπεριφερειάρχη, η ονοματολογία δίνει και παίρνει. Πολλά τα ονόματα που παίζουν για την θέση και ειδικά μετά την έκπληξη Καχριμάνη με την τοποθέτηση του
(14ου κατά σειράς εκλογής) Σταύρου Παργανά, στη θέση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, μην αποκλείεται να έχουμε σήμερα Δευτέρα ακόμη μία έκπληξη! Λίγες ώρες ακόμη υπομονή και θα τα μάθετε όλα. Άλλωστε την προσεχή Τετάρτη -όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει- ο περιφερειάρχης Ηπείρου πετάει για Βρυξέλλες και λογικό είναι να έχει στελεχώσει την περιφερειακή ομάδα εξουσίας.
epirusgate

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Πυροβολούσε με κυνηγετικό όπλο περιστέρια!!!

Πανικός στο κέντρο των Ιωαννίνων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις στην τοπική κοινωνία προκαλεί,η δράση ενός άνδρα,ο οποίος  πυροβολεί τα άτυχα περιστέρια από το μπαλκόνι του,επί της οδού Ν.Ζέρβα,στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων!!!Σήμερα το μεσημέρι,το Κέντρο της Άμεσης Δράσης στα Γιάννενα,ενημερώθηκε για τον οπλισμένο άνδρα, ο οποίος  με κυνηγετικό όπλο, εκτός εαυτού,βρισκόταν και πάλι στο μπαλκόνι του σπιτιού του και πυροβόλησε ένα άτυχο περιστέρι!!Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί ΔΙ.ΑΣ και ένα περιπολικό.Οι κάτοικοι της περιοχής,που συγκεντρώθηκαν στο σημείο,διαμαρτύρονταν προς τον γείτονα τους,ο οποίος έσπευσε να κρυφτεί στο σπίτι του!!!Οι αστυνομικοί αδυναμία παρέμβασης,στην περίπτωση που δεν
υποβληθεί μήνυση από τους κατοίκους,εναντίον του δράστη...Για την ιστορία να αναφέρουμε πως οι κάτοικοι περισυνέλεξαν το τραυματισμένο περιστέρι,προκειμένου να το παραδώσουν σε φιλοζωική οργάνωση.
epirusgate
Το τραυματισμένο περιστέρι

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

15 ραντάρ φωτογραφίζουν τους οδηγούς

Τους… αμετανόητους που επιμένουν να παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας στο εθνικό δίκτυο, ακόμη και εντός των κατοικημένων περιοχών, αλλά και εκείνους που θεωρούν τους αυτοκινητόδρομους, όπως η Εγνατία ως πίστες ράλι, επιχειρεί να φρενάρει η Τροχαία Ιωαννίνων που έθεσε σε λειτουργία οκτώ νέα φωτογραφικά ραντάρ στα όρια ευθύνης και αρμοδιότητάς της.
Συνολικά στο εθνικό οδικό δίκτυο των Ιωαννίνων μέχρι τα όρια του νομού προς Θεσπρωτία, Άρτα και Τρίκαλα, Κοζάνη, έχουν τοποθετηθεί 15 φωτογραφικά ραντάρ, με την πρακτική, που επιβεβαιώνεται από τις μετρήσεις και τα στοιχεία των παραβάσεων, να μην είναι καθόλου ικανοποιητική. Όπως προκύπτει από τη δοκιμαστική λειτουργία για διάστημα μίας εβδομάδας σε ένα από τα ραντάρ, όπου το όριο ταχύτητας είχε ρυθμιστεί στα 9ο χλμ. βεβαιώθηκαν 2200 παραβάσεις του ορίου ταχύτητας, δηλαδή σχεδόν 400 παραβάσεις καθημερινά! Στον αντίποδα, σε σημεία του οδικού δικτύου όπου έχουν τοποθετηθεί αντίστοιχα ραντάρ που λειτουργούν και αυτό έχει γίνει γνωστό στους οδηγούς, έχει μειωθεί αρκετά η βεβαίωση παραβάσεων, αφού οι οδηγοί συμμορφώνονται όλο και περισσότερο. Η λειτουργία των νέων ραντάρ σύμφωνα με τον υποδιοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Γ. Αζέλη, έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης ενός πανελλαδικού προγράμματος και κάλεσε τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τα όρια ταχύτητας, ειδικά στις κατοικημένες περιοχές. Τα πρόστιμα που ισχύουν και βεβαιώνονται μαζί με τις παραβάσεις είναι αρκετά τσουχτερά και συνοψίζονται στα εξής. Για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας μέχρι 10 χιλιόμετρα άνω του επιτρεπόμενου ορίου, το πρόστιμο είναι 40 ευρώ, για υπέρβαση του ορίου κατά 20 χιλιόμετρα, 100 ευρώ και για υπέρβαση του ορίου άνω των 30 χιλιομέτρων, το πρόστιμο φτάνει τα 350 ευρώ και παράλληλα προβλέπεται αφαίρεση του διπλώματος για δύο μήνες. Από τα νέα ραντάρ, τρία λειτουργούν στην Εγνατία οδό, δύο στην περιοχή του Περάματος και τα υπόλοιπα στην περιοχή του Καλπακίου και του Κουκλεσίου.
epirusonline.gr

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος έτους 2014

oaed2Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου  2014 και ώρα 10:00 π.μ.,  ξεκινά η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ,  για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 1η  Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 13:30, η δε παραλαβή των δικαιολογητικών μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας.
Οι δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης.
Όσον αφορά στην έναρξη υποβολής των αιτήσεων μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), θα ακολουθήσει νεότερη οδηγία.
Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι  εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών-οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί...
κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου-κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.
 Πληροφορίες σχετικά με τους όρους, τις προϋποθέσεις, το ύψος του βοηθήματος και τα δικαιολογητικά, οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν από το διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού, www.oaed.gr
Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις ημέρες ασφάλισης, στο εισόδημα και, για τους πολίτες τρίτων χωρών, στην άδεια διαμονής, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ μέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της Γ.Γ.Π.Σ. και του Υπουργείου Εσωτερικών, αντίστοιχα.
Με εξαίρεση τους απασχολούμενους στον οικοδομικό κλάδο, οι λοιπές κατηγορίες δεν δικαιούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα εάν πληρούν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης.
epirusepress.gr

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου

Αποφάσεις για νέα έργα έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.  Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:
-«Συντήρηση – αποκατάσταση οδικού δικτύου κτηνοτροφικών και  λοιπών εγκαταστάσεων στην Άρτα», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ «Αποκατάσταση ζημιών οδού Κρυοπηγής – Ε.Ο.19 (Έργα Κεντρικών  Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) Περιφέρειας Ηπείρου)», προϋπολογισμού  15.000 ευρώ Επίσης αναδείχθηκαν ανάδοχοι των εξής έργων: «Καθαρισμοί πρωτεύοντος και δευτερεύοντος δικτύου στράγγισης»,  προϋπολογισμού 39.000 ευρώ (Ανάδοχος: Γεώργιος Μπαζούκης ΕΔΕ) «Προμήθεια πινακίδων σήμανσης ΚΟΚ μετά στύλων»,  προϋπολογισμού 5.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΟΔΟΣΗΜΑΝΣΗ Κ. Χρόνης  ΑΒΕΕ). Επίσης η Οικονομική Επιτροπή, αποδέχτηκε την
εισήγηση της Επιτροπής  Διενέργειας Διαγωνισμού για το έργο «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών  Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου» επί ασκηθείσας προδικαστικής  προσφυγής.
epirusgate

47 πλαστά απολυτήρια Λυκείου, ανακλήθηκαν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Τους 2.000 φτάνουν οι κάτοχοι απολυτηρίων "μαϊμού" από ιδιωτικά σχολεία της Ηπείρου!!!

Το... κατώφλι του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου πέρασε σήμερα ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουροτός, προκειμένου να παραδώσει κατάλογο με 2.000 ονόματα ανθρώπων -που σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ- απέκτησαν τίτλους-μαϊμού από ιδιωτικά σχολεία της Ηπείρου!!! Όπως υποστηρίζει ο Μ. Κουροτός, αν και τα απολυτήρια αυτά έχουν εκδοθεί την περασμένη δεκαετία, μόλις 47 από αυτά έχουν ανακληθεί από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, ενώ αντίθετα όλοι οι υπόλοιποι τίτλοι σπουδών, συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται κανονικά σήμερα ως προσόν διορισμού στο δημόσιο, ή πρόσληψης στον ιδιωτικό τομέα! Δυστυχώς η Ήπειρος έχει ακόμα μία θλιβερή πρωτιά, που αναδεικνύει το μπάχαλο που επικρατούσε πριν λίγα χρόνια στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Καιρός είναι να ανακληθούν και
τα υπόλοιπα πτυχία και όσοι κατάφεραν να διοριστούν κάνοντας χρήση πλαστών απολυτηρίων που ουδέποτε απέκτησαν να βρεθούν εκτός δημοσίου και να κινηθούν εναντίον τους όλες οι ρποβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές ενέργειες. Όπως ανέφερε στον υπουργό Παιδείας ο Μ. Κουροτός, ήδη τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία για τα 2.000 "μαϊμού" πτυχία στην Ήπειρο, έχουν αποσταλεί από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και στην Κομισιόν, ώστε να αξιολογήσει η Ε.Ε. την τραγική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην εκπαίδευση της χώρας και στην αγορά εργασίας. Και λογικά αναμένεται η άμεση αντίδραση του ίδιου του υπουργού Παιδείας, που ύστερα από αυτή την καταγγελία, δεν μπορεί να παραμείνει για άλλο θεατής!
epirusgate

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Από σήμερα οι αιτήσεις για το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Σ. Ζίτσας

1667155314.jpgΟ Δήμος Ζίτσας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ζίτσας. Στο πλαίσιο του θα προσφερθούν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο.
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες πολίτες κάθε ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης (επισυνάπτεται φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου). Τα προγράμματα εκπαίδευσης θα πραγματοποιούνται εφόσον συμπληρώνεται ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων (8 έως 20 άτομα ανά τμήμα μάθησης).
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στο Δημαρχείο Δήμου Ζίτσας, στην υπεύθυνη αιτήσεων κα Έφη Μαρμούτα.
Τηλ. επικ.: 26533 60021 – 26533 60005
email: kdvm35@gmail.com
Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν από σήμερα Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου.
Αναλυτικότερο δελτίο τύπου και αίτηση για τους ενδιαφερόμενους θα βρείτε στην ιστοσελίδα του δήμου www.zitsa.gov.gr

Συνελήφθη διακινητής μεταναστών στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυκτα της Τετάρτης στην Ηγουμενίτσα από δικυκλιστές αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας υπήκοος Συρίας, 46 ετών, κατηγορούμενος για διακίνηση μεταναστών.Ειδικότερα, στη Νέα Παραλιακή Οδό της Ηγουμενίτσας, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 46χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τέσσερις ομοεθνείς του (τρεις άνδρες ηλικίας 35, 36 και 32 ετών και μία 35χρονη γυναίκα), με σκοπό να διευκολύνει την έξοδό τους από τη χώρα.Κατά τον έλεγχο οι υπήκοοι Συρίας κατείχαν και επέδειξαν τέσσερις πλαστές ταυτότητες Ιταλίας, τις οποίες, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν προμηθευτεί στην Αθήνα έναντι του χρηματικού ποσού των 2.000 ευρώ.Συνολικά κατασχέθηκαν:


• το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με ιταλικές πινακίδες που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των μεταναστών
• τέσσερις πλαστές ταυτότητες Ιταλίας
• τέσσερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
• το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ
• ένα κινητό τηλέφωνο.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.Ο διακινητής και οι παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
epirusgate

Στηρίζει το Πανεπιστήμιο ο Μ. Κασσής


Τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιο Καψάλη επισκέφθηκε χθες Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014, ο Βουλευτής του Ν. Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Κασσής, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για τα ζητήματα που απασχολούν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Ο κ. Καψάλης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κασσή για την επίσκεψή του, του παρουσίασε τα σημαντικότερα θέματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο και ζήτησε την υποστήριξή του για την επίλυσή τους.
Ο κ. Κασσής υποσχέθηκε ότι, από την πλευρά του, θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για την προώθηση των θεμάτων που του έθεσε ο Πρύτανης.
 epirusepress.gr

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Μπλόκο σε φορτίο 115 κιλά χασίς από τους αστυνομικούς των Ιωαννίνων!!!

Ποσότητα 114.900 κιλών χασίς, σε 13 δέματα,εντόπισαν σήμερα το μεσημέρι, άνδρες της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας και της ασφάλειας Ιωαννίνων, μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο οδηγούσε 43χρονος Αλβανός,στο δρόμο από το Λυκόστομο προς την Αγία Μαρίνα Ιωαννίνων.O 43χρονος συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά και το αυτοκίνητο.
epirusgate

Σύλληψη για πλαστογραφία στι Δαφνόφυτο Ζίτσας.

http://www.emprosnet.gr/sites/default/files/teli_kykloforias1.jpgΣυνελήφθη στο Δαφνόφυτο Ζίτσας, 59χρονος ημεδαπός, από  αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας, κατηγορούμενος  για πλαστογραφία και ψευδορκία. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από  την αστυνομική έρευνα, ο 59χρονος είχε στην κατοχή του Ι.Χ.Ε.  αυτοκίνητο, με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και παράνομη άδεια  κυκλοφορίας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Στη "φάκα" Βούλγαροι,μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Έκυρβαν τους μετανάστες σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη,του ΒΑΝ!!!


Συνελήφθησαν σήμερα  λίγο μετά τα μεσάνυκτα, στο Λαδοχώρι  Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής  Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας σε συνεργασία  με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι  Βουλγαρίας, ένας 40χρονος άνδρας και μία 47χρονη γυναίκα, μέλη  κυκλώματος, που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών.  Επίσης, συνελήφθησαν και οκτώ (8) αλλοδαποί μετανάστες, υπήκοοι Συρίας,  ηλικίας από 18 έως 36 ετών. Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ. Φορτηγό  αυτοκίνητο, κλειστού τύπου, με Βουλγαρικές πινακίδες, το οποίο οδηγούσε ο  40χρονος δράστης και επέβαινε ως συνοδηγός η 47χρονη, βρέθηκαν σε ειδικά  διαμορφωμένο χώρο απόκρυψης ατόμων (κρύπτη) του οχήματος, οκτώ (8)  παράνομοι μετανάστες.  Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δύο διακινητές είχαν  παραλάβει, τους μη νόμιμους μετανάστες από την Αθήνα, με σκοπό να τους  μεταφέρουν, κρυμμένους στο
εσωτερικό του φορτηγού, στην Ιταλία, έναντι  του χρηματικού ποσού των 1.000 ευρώ έκαστος.  Κατασχέθηκαν: • το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά  των λαθρομεταναστών • τρία ακτοπλοϊκά εισιτήρια • δύο κινητά τηλέφωνα  Σελίδα 1 από 2Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας  ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
epirusgate

Ψηφιακό κοινωνικό μέρισμα για 300.000 πολίτες-Κουπόνια για laptop και tablet

Διαβάστε τις προτεινόμενες προδιαγραφές του προγράμματος

Ένα κουπόνι με το οποίο θα μπορούν να προμηθευτούν υπηρεσίες σύνδεσης στο διαδίκτυο, ταμπλέτα ή laptop θα δικαιούνται σε έναν μήνα οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος των λιγότερο ανεπτυγμένων περιφερειών της χώρας, σύμφωνα με το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Υποδομών.Πρόκειται για το πρόγραμμα "Υπηρεσίες Ψηφιακής Αλληλεγγύης στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης", το οποίο προγραμματίζεται να ξεκινήσει την Τετάρτη 15η Οκτωβρίου 2014 και να διαρκέσει έναν χρόνο.Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 80 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αναμένεται να αυξηθεί μετά τις εξαγγελίες για διεύρυνση των κριτηρίων επιλογής των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος.Βασικοί στόχοι του έργου, όπως αναφέρεται το κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης, είναι η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στους πολίτες, η μείωση του ψηφιακού χάσματος, η αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας και των ευρυζωνικών υπηρεσιών.Πεδίο εφαρμογής του προγράμματος είναι οι οκτώ Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης, όπου συμπεριλαμβάνονται η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη. Οι Δικαιούχοι πολίτες της δράσης, μέχρι σήμερα, ανέρχονται σε περίπου 289.000 πολίτες, αναφέρεται.Οι δικαιούχοι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα:

- Να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν διαδικτυακή σύνδεση μέχρι την 31/10/2015 με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο (σταθερή ή κινητή (mobile)
- να αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ένα (1) ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop
- να υποστηριχθούν και ενημερωθούν -προαιρετικά- σε βασικά στοιχεία χρήσης του εξοπλισμού και του διαδικτύου.
Η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο Voucher, κοινώς το κουπόνι. Το συνολικό κόστος του κουπονιού είναι το άθροισμα του κόστους και των τριών παροχών (πρόσβαση στο διαδίκτυο, εξοπλισμός ΤΠΕ, υποστήριξη) καθεμιά από τις οποίες θα είναι διακριτά προκοστολογημένη. Δεν επιτρέπεται η μεταφορά ποσού από τη μία κατηγορία δαπάνης στην άλλη, σημειώνεται. Δικαιούχοι του κουπονιού είναι όλοι οι ωφελούμενοι πολίτες του κοινωνικού μερίσματος.Σε πρώτη φάση, θα καθοριστούν οι προδιαγραφές της δράσης. Έπειτα, θα γίνει η εγγραφή των παρόχων και των συμβούλων υποστηριξης και η υποβολη πακέτων προσφορών. Όταν θα έρθει η ώρα εφαρμογής του προγράμματος, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα ελέγχει εάν είναι δικαιούχος με τους κωδικούς του TAXIS, μέσω ειδικής ιστοσελίδας. Εάν είναι, θα τυπώσει τον μοναδικό κωδικό του κουπονιού που του αντιστοιχεί ή να το λάβει στο mail του ή στο κινητό του.Έπειτα, θα αναζητήσει εγκεκριμένους παρόχους και θα αναζητήσει τα αντίστοιχα πακέτα που τον ενδιαφέρουν και να τα προμηθευτεί με την χρήση του κουπονιού και της ταυτότητάς του.
Οι προτεινόμενες προδιαγραφές του προγράμματος είναι:
Για το ίντερνετ
. Πακέτο Mobile Broadband (μέχρι 10 Ευρώ το Μήνα)
• Δυνατότητα πρόσβασης σε δίκτυο 3G στην περιοχή της κατοικίας του Δικαιούχου πολίτη
• Παροχή σε Δικαιούχο πολίτη τουλάχιστον 5GB το μήνα σε όγκο δεδομένων
• Δωρεάν παροχή σε Δικαιούχο πολίτη του USB modem stick για την πρόσβαση στο Mobile Broadband (όπου απαιτείται)
• Δυνατότητα ενημέρωσης σε συνδρομητή για χρήση όγκου δεδομένων και ποσοστού της κατανάλωσης του προϋπολογισμένου όγκου δεδομένων
• Μη δυνατότητα συνδυασμού του πακέτου Mobile Broadband με πακέτο κινητής τηλεφωνίας
• Η συνδρομή της επιδότησης μπορεί να καλύψει μέχρι 12 μήνες και το αργότερο μέχρι 31/10/2015.
. Πακέτο σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Internet (μέχρι 10 Ευρώ το Μήνα)
• Δυνατότητα σύνδεσης της κατοικίας του Δικαιούχου πολίτη σε ευρυζωνικό δίκτυο adsl.
• Παροχή σε Δικαιούχο πολίτη γρήγορου Internet με ταχύτητα τουλάχιστον 4Mbps.
• Η συνδρομή της επιδότησης μπορεί να καλύψει μέχρι 12 μήνες και το αργότερο μέχρι 31/10/2015.
Βασικός εξοπλισμός πρόσβασης στο διαδίκτυο
. Tablet (μέχρι 230 Ευρώ)
• Δυνατότητα υποστήριξης 3G & WiFi
• Οθόνη >= 7.9"
• Διπύρηνος Επεξεργαστής
• Εσωτερική μνήμη >=16GB
• Μνήμη RAM >1024MB
• 2ετής Εγγύηση
• Η συσκευή να διαθέτει CE πιστοποίηση
. Laptop/Notebook/Netbook (μέχρι 230 Ευρώ)
• Οθόνη >=11.6"
• Διπύρηνος Επεξεργαστής
• Μνήμη RAM >=2048MB
• Σκληρός Δίσκος >=320GB ή 128GB για SSD
• Δυνατότητα υποστήριξης θυρών USB
• Δυνατότητα υποστήριξης WiFi
• Ενσωματωμένο Λειτουργικό Σύστημα
• 2ετής Εγγύηση
• Η συσκευή να διαθέτει CE πιστοποίηση
Οι Δικαιούχοι πολίτες υποχρεούνται να διατηρήσουν τον προσφερόμενο εξοπλισμό της Δράσης μέχρι τρία χρόνια από την προμήθειά του.Φορέας της δράσης είναι η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (Γ.Γ.Τ.Τ.) και Φορείς Υλοποίησης το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ. Α.Ε.), οι οποίοι θα κληθούν να υπογράψουν προγραμματική συμφωνία.
epirusgate

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Επιβατηγό πλοίο προσέκρουσε σε νησίδα κοντά στην Κέρκυρα

Επιβατηγό πλοίο προσέκρουσε σε νησίδα κοντά στην ΚέρκυραΣτο λιμάνι της Κέρκυρας κατέπλευσε τα ξημερώματα της Κυριακής το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «europalink» με σημαία Ιταλίας, το οποίο στη διάρκεια της νύχτας και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες προσέκρουσε στη νησίδα «Περιστέρες» βορειοανατολικά του νησιού, με αποτέλεσμα να υπάρξει ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο λεβητοστάσιο του.
Από την πρόσκρουση του πλοίου δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ στο λιμάνι της Κέρκυρας αποβιβάστηκαν με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες του, οι οποίοι θα μεταβούν στον προορισμό τους, πιθανόν με άλλο πλοίο της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Το πλοίο, το οποίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανγκόνα, θα παραμείνει στο λιμάνι της Κέρκυρας μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν κατά την πρόσκρουση και αφού δοθεί σχετική βεβαίωση πιστοποιητικού ασφαλείας από το νηογνώμονα του πλοίου.
Επίσης, δύτες αναμένεται να καταδυθούν στα ύφαλα του πλοίου, προκειμένου να εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς του, ενώ αυτή την ώρα γίνεται απάντληση των υδάτων με αντλίες.
Σημειώνεται ότι το «europalink» μετέφερε 692 επιβάτες, 70 μέλη πληρώματος και 306 ΙΧ αυτοκίνητα.
epirusepress.gr

Την είδε μόνο ο Υπουργός! Με… δύο εργάτες η πρόοδος των εργασιών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας!

ERGA L1Ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης, είναι μάλλον ο μοναδικός Έλληνας που βλέπει πρόοδο των εργασιών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας!
Κι αυτό γιατί στην πραγματικότητα όλα είναι παγωμένα. Όπως συμβαίνει τους τελευταίους μήνες. Και μπορεί η υποκατάσταση της αναδόχου εταιρίας να έγινε από τον Ιούλιο μπροστά στον κίνδυνο να κηρυχθεί έκπτωτη κι να αναλάβει το κόστος αυτής της ενέργειας, ωστόσο από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα.
Οι μοναδικοί άνθρωποι που υπάρχουν στο εργοτάξιο είναι δύο φύλακες. Κι αυτοί απλήρωτοι! Ουδείς άλλος.

Η παρουσία τους μάλλον απαραίτητη, καθώς υπάρχουν ακόμη μηχανήματα σε κατάσταση μόνιμης αδράνειας!
Τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση των έργων της τρίτης φάσης του λιμανιού είναι ασφυκτικά....
ERGA L2Παρόλα αυτά είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν τα έργα από το νέο ανάδοχο που έχει αναλάβει την αποπεράτωση των έργων. Τελευταίες πληροφορίες τοποθετούν την επανέναρξη στα μέσα Οκτωβρίου.
Ως τότε θα μένει η δήλωση του Υπουργού Υποδομών, κατά την επίσκεψή του την προηγούμενη Παρασκευή, περί προόδου και εξέλιξης.
Την παραθέτουμε από την επίσημη απομαγνητοφώνηση που έκανε το ίδιο το Υπουργείο:
«Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας υπάρχει πρόοδος, όπως επίσης υπάρχει πρόοδος στο κομμάτι της Αμβρακίας Οδού. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και εφαρμόζοντας τη νομοθεσία περί δημοσίων έργων, αναγκάσαμε τον εργολάβο, τον κατασκευαστή, να προβεί σε μια σειρά από ενέργειες, έτσι ώστε το έργο να προχωρήσει. Το έργο προχωράει. Έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, όπως έχουν και όλα τα έργα που εκτελούνται αυτή τη στιγμή από το κεντρικό Υπουργείο και βέβαια η Περιφέρεια θα πάρει το νέο πρόγραμμα».
Την καλύτερη απάντηση στις δηλώσεις του Υπουργού την δίνουν οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν τη σημερινή εικόνα στο λιμάνι.
ERGA L3
ERGA L4



ERGA L5epiruspost.gr

Αρχίζουν τα μαθήματα του χορευτικού…

    Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών (Ελεούσας) Δήμου Ζίτσας ανακοινώνει ότι τα μαθήματα του χορευτικού για το Έτος 2014 – 2015 θα αρχίσουν τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου.
    Θα λειτουργήσουν τμήματα: Προσχολικής ηλικίας – Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου και Ενηλίκων, αρχαρίων και προχωρημένων.
    Εγγραφές θα γίνονται την Τετάρτη και Πέμπτη, 24 και 25 Σεπτεμβρίου, από 6μ.μ. έως 8μ.μ. στην οδό Σκουφά 3Α, Ελεούσα, στην αίθουσα Θωμά Πασχάλη.

Έγινε ο ετήσιος αγιασμός των τμημάτων ποδοσφαίρου του Ερασιτέχνη ΠΑΣ



Παρουσία των αθλητών όλων των τμημάτων ποδοσφαίρου του ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, διοίκησης, προπονητών, γονέων και κηδεμόνων, έγινε ο ετήσιος αγιασμός εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων κ.κ. Χρυσόστομος για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, με τους εφημέριους  κ.κ. Αντώνιο και Γρηγόριο, ενώ την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους  ο  κ. Παντελής Κολόκας, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θωμάς Γιωτίτσας, ο υπεύθυνος υποδομών της ΠΑΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κ. Γιώργος Ιωάννου, ο Γενικός αρχηγός της Κ-20 της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κ. Λευτέρης  Ντούσκος με τον προπονητή κ. Γιάννη Τάτση, όπως και ο προπονητής της Κ-17 κ. Χρήστος Αγγέλης.
 Χαιρετισμό απεύθυναν εκ μέρους του Δήμου ο κ. Γιώτίτσας και εκ μέρους της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ο κ. Ιωάννου.
Στη συνέχεια της σημερινής ημέρας έγινε φιλική αναμέτρηση της ομάδας Κ-15 με την ομάδα Νέων του ερασιτέχνη ΠΑΣ, την οποία παρακολούθησε το τεχνικό επιτελείο της ΠΑΕ, ενώ τα έτερα τμήματα προπονήθηκαν στα υπόλοιπα γήπεδα των εγκαταστάσεων μας.
 Στην νέα ενότητα αγιασμός 2014-2015, τοποθετήθηκαν 65 φωτογραφίες από την εκδήλωση.
epirusonline

ΔΕΙΤΕ:Ποιοι δικαιούνται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Στα 1.800 λίτρα για τους κατοίκους των Ιωαννίνων  που ανήκουν στη Β' ζώνη

Ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα με το υπουργείο Οικονομικών και τους ιδιοκτήτες πρατηρίων να ελπίζουν σε αύξηση των πωλήσεων λόγω της μειωμένης τιμής.Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, όπως αναφέρει η Ημερησία, θα μειωθεί κατά 30%, με αποτέλεσμα η τιμή του να διαμορφωθεί στα 230 ευρώ ανά 1.000 λίτρα (από 330 ευρώ ανά 1.000 λίτρα που ισχύει σήμερα). Αυτό σημαίνει ότι η λιανική τιμή πώλησης να υποχωρήσει στο 1,150 ευρώ ανά λίτρο, από τα 1,259 ευρώ ανά λίτρο που είχε διαμορφωθεί τον Απρίλιο του 2014.Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι παραμένει το επίδομα θέρμανσης για χιλιάδες πολίτες οι οποίοι φέτος θα πληρώσουν το πετρέλαιο σε τιμή γύρω στα 0,80 ευρώ/λίτρο. Για την αγορά δηλαδή δύο τόνων θα ξοδέψει 1.600 ευρώ αντί για 1.800 ευρώ πέρυσι, όφελος 200 ευρώ. Από την άλλη, ένας καταναλωτής που δεν δικαιούται επίδομα θέρμανσης εάν αγοράσει εφέτος 2.000 λίτρα πετρελαίου θα ξοδέψει 2.300 ευρώ αντί για

2.500 ευρώ πέρυσι, όταν τον χειμώνα του 2012 και προ της αύξησης του ΕΦΚ κατά 450%, χρειάζονταν 1.600 ευρώ.Δικαίωμα επιδόματος θέρμανσης, επομένως πετρέλαιο (στα 0,80 ευρώ/λίτρο) δικαιούνται όσοι πληρούν τα εξής κριτήρια:

Εισοδηματικά:
Εισόδημα 30.000 ευρώ για τον άγαμο
Εισόδημα 40.000 ευρώ για τον έγγαμο προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί (δηλαδή 43.000 ευρώ για οικογένεια με ένα παιδί και 46.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά)

Περιουσιακά:
Οι άγαμοι χάνουν το επίδομα αν έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι αν το άθροισμα των ακινήτων τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Δεν δικαιούται επίδομα θέρμανσης όποιος έχει αυτοκίνητο με κινητήρα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών.Να σημειωθεί πως η επιφάνεια του ακινήτου και η γεωγραφική περιοχή, στην οποία βρίσκεται κάποιος, βάζουν όρια στο ύψος του επιδόματος. Η μέγιστη επιφάνεια του ακινήτου για την οποία μπορεί να επιδοτηθεί κάποιος, αγγίζει τα 120 τετραγωνικά μέτρα.
Σε ό,τι αφορά την ποσότητα διαμορφώνεται ως εξής: Στα 3.000 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Α' ζώνη (Νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας)
Στα 1.800 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στη Β' ζώνη (Νομοί Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου).
Στα 960 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Γ' Ζώνη (Νομοί Αττικής −εκτός Κυθήρων και Σαρωνικού−, Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας) Στα 600 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Δ' Ζώνη (Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσων, Σάμου, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης).
epirusgate

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ-"Δίπλωσε" νταλίκα στην Κανέτα

Ένα τροχαίο ατύχημα στάθηκε η αιτία για να διακοπεί για αρκετή ώρα η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας.Συγκεκριμένα,λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου,μία νταλίκα ξέφυγε από την πορεία της στην περιοχή της Κανέτας,με αποτέλεσμα το όχημα να "διπλώσει" μέσα στο οδόστρωμα..Μέσα σε λίγα λεπτά δημιουργήθηκαν ουρές.Πριν από λίγο η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό αποκαταστάθηκε...
epirusgate

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου θα ψηφίσουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές στην Ήπειρο για την ανάδειξη των νέων υπηρεσιακών Συμβουλίων

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στην Ήπειρο οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έτσι λοιπόν, Νηπιαγωγοί, Δάσκαλοι και Καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων θα προσέλθουν στις κάλπες, προκειμένου να αναδείξουν για τη νέα διετία τους αιρετούς εκπροσώπους τους, στα ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ. Εκείνη την ημέρα τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε ολόκληρη την Ήπειρο θα είναι κλειστά, αφού νη Τετάρτη 5 Νοεμβρίου θα είναι ημέρα αργίας για τους εκπαιδευτικούς! Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου, οι υποψηφιότητες εκ μέρους συνδυασμών υποψηφίων, ή μεμονωμένων υποψηφίων, πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, είτε στο διευθυντή της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, για την εκλογή αιρετών μελών των ΠΥΣΠΕ και

ΠΥΣΔΕ, είτε στον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, για την εκλογή αιρετών μελών των ΑΠΥΣΠΕ, και ΑΠΥΣΔΕ, είτε στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την εκλογή αιρετών μελών του ΚΥΣΠΕ και του ΚΥΣΔΕ.
epirusgate

Ήττα του ΠΑΣ στην Κέρκυρα με 2-0


Χρειάστηκε να βάλει το χεράκι του και μόνος του ο ΠΑΣ για να χάσει στην Κέρκυρα σήμερα με 2-0. Γιατί το σκορ άνοιξε με αυτογκόλ του Μιχαήλ στο 29' ενώ στη συνέχεια η γιαννιώτικη ομάδα δεν έβαλε γκολ παρά την υπεροχή που είχε.
Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ένα πολύ ωραία γκολ του Ζορμπά στο 94', και η Κέρκυρα έκανε τη δεύτερη εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, για την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.
Ο ΠΑΣ πάντως μπορούσε να ισοφαρίσει τουλάχιστον ειδικά στο β’ ημίχρονο με μεγάλη ευκαιρία στο 69΄ ο Κοροβέσης, από κοντά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Οι συνθέσεις:
Κέρκυρα (Μ.Γρηγορίου): Σέτκους, Μαραγκός, Βενέτης, Ρόχας (65΄ Ζορμπάς), Γκόμες, Μπεν Σαμπάτ, Μαρκόβσκι, Κόντος (90΄ Ντιμιτρόφσκι), Χαβίτο, Ανδρεόπουλος (75΄ Κρητικός), Ντιόγκο
ΠΑΣ Γιάννινα (Γ.Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος (82΄ Ακόστα), Λίλα, Μιχαήλ, Γιάκος (65΄ Μανιάς), Τζημόπουλος, Ίλιτς (82΄ Σαπαλίδης), Τσουκαλάς, Τσάβες, Στρούνα, Κοροβέσης.

Στη Δικαιοσύνη η Άννα Ασημακοπούλου !!!

Με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα  για την προσωπική της ζωή

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει η βουλευτής Ιωαννίνων και εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Real News,για την προσωπική της ζωή.Το συγκεκριμένο δημοσίευμα θέλει την μόλις προσφάτως χωρισμένη βουλευτή, να είναι ζευγάρι με τον επίσης βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη, πρώτο ξάδελφο της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη.Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που ανάρτησε η Άννα Ασημακοπούλου, στη σελίδα της στο Facebook,πριν από λίγη ώρα,στην οποία αναφέρει: «Τα αναληθή και συκοφαντικά δημοσιεύματα σχετικά με τη προσωπική μου ζωή που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας και που θίγουν την τιμή και την υπόληψή μου θα απαντηθούν άμεσα δια της δικαστικής οδού».Με ανάλογο τρόπο αντέδρασε και ο βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος σε δήλωσή του ο κ. Κεφαλογιάννης σημειώνει:"Με αφορμή το ψευδές και μυθιστορηματικό δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, έχω να δηλώσω τα εξής:
η συμμετοχή μου στον πολιτικό στίβο δεν δίδει σε κανέναν το δικαίωμα να πλάθει και να διαδίδει ιστορίες, αποκύημα κάποιου ευφάνταστου νου.Πόσω δε μάλλον όταν δεν έχω δώσει την παραμικρή αφορμή τόσο στην δημόσια όσο και στην προσωπική μου ζωή. Δυστυχώς η κρίση των αξιών της εποχής μας έχει οδηγήσει στην αντικατάσταση της πολιτικής από την παραπολιτική και της δημοσιογραφίας απο τον κιτρινισμό. Με την πεποίθηση ότι και οι ίδιοι οι μυθιστορηματογράφοι θα αντιληφθούν το λάθος τους και θα επανορθώσουν, τους διαβεβαιώνω ότι "δεν σκοπεύω να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας".
epirusgate

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Πάνω από 1000 αθλητές και αθλήτριες στον Γύρο της Λίμνης - Ποιοι ήταν οι νικητές


Τον χαρακτηρισμό του ως έναν από τους καλύτερους αγώνες της Ελλάδας σε μια από τις ομορφότερες διαδρομές της χώρας δικαίωσε και φέτος ο «Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων», ο οποίος οργανώθηκε με απόλυτη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία από τον Αθλητικό Όμιλο Ποσειδών Ιωαννίνων.
Με την αμέριστη βοήθεια της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, ο οποίος συμμετείχε πιο ενεργά από κάθε άλλη φορά, τη συνδρομή όλης της ομάδας των Street Relays και των εθελοντών και χορηγών, περισσότεροι από 1000 δρομείς είχαν την δυνατότητα να τρέξουν γύρω και δίπλα από τη λίμνη Παμβώτιδα, βιώνοντας μια ξεχωριστή εμπειρία. Με τους μαθητές και τους καθηγητές του
Ioannina School of Music να δίνουν το ρυθμό στην εκκίνηση και σε άλλα τρία της διαδρομής, τους εθελοντές στους σταθμούς τροφοδοσίας να προσφέρουν πέρα από τα αναγκαία και το θερμό τους χειροκρότημα, τους αστυνομικούς της Τροχαίας να φροντίζουν για την ασφάλεια στη διαδρομή και όλους όσους είχαν εμπλοκή να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, οι δρομείς δεν είχαν να σκεφτούν τίποτα άλλο από το να απολαύσουν το αγαπημένο τους χόμπι και φυσικά να κόψουν το νήμα του τερματισμού.
Οι νικητές
Ο Γιώργος Χατζηγιάννης από τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας ήταν ο μεγάλος νικητής του 8ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων. Ο Καρδιτσιώτης αθλητής που είχε τρέξει και το 2012 στον Γύρο Λίμνης, επέστρεψε μετά από δύο χρόνια για να κατακτήσει την πρώτη θέση με χρόνο 1.48.08. Δεύτερος έκοψε το νήμα ο Άρης Τσίπης από την Παραμυθιά με 1.51.21 και στην τρίτη θέση ακολούθησε ο Γιάννης Σκρέκας από τη Θεσσαλονίκη με 1.52.29.
Η Βασιλική Καραγεωργάκη ήταν η πρώτη γυναίκα που έκοψε το νήμα στον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων. Η αθλήτρια του Σ.Α.Π. Νεάπολης από τη Θεσσαλονίκη προηγούνταν σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής και με σταθερό ρυθμό τερμάτισε στην πρώτη θέση με καθαρό χρόνο 2.06.42. Δεύτερη γυναίκα η Βηθλεέμ Σαπίου από τον Σύλλογο Αθηνόδωρο Αιγίου με χρόνο 2.15.02 και στην τρίτη θέση η Νίκη Μπουκουβάλα από τον ΣΔΥ Αγρινίου με χρόνο 2.15.21.
Ο Νίκος Πούλιος από την Γυμναστική Ένωση Αγρινίου ήταν ο νικητής του αγώνα των 10 χλμ. του «Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων», ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Δημήτρης Τασιόπουλος και στην τρίτη ο αθλητής του ΑΓΣ Ιωαννίνων Σταύρος Γκίνης. Οι δύο πρώτοι αθλητές έτρεξαν στα Γιάννενα για πρώτη χρονιά. Πρώτη γυναίκα η μαραθωνοδρόμος Μάγδα Γαζέα, η οποία μίλησε με θερμά λόγια για τη διοργάνωση και τη διαδρομή, καθώς στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και στα 30 χλμ. Δεύτερη γυναίκα η κωπηλάτρια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Αμαλία Τσιάβου και στην τρίτη θέση η Δανάη Σακελλάρη.
Η δύναμη της θέλησης
Πέρα από όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό σε αγωνιστικό επίπεδο, υπήρχε και ένα πλήθος συμμετοχών δρομέων που η ενασχόλησή τους είναι καθαρά ερασιτεχνική και συμμετέχουν σε αυτό που τα τελευταία χρόνια ονομάζεται δρομικό κίνημα. Μαζί τους και πολλοί δρομείς που αποτελούν παραδείγματα θέλησης.
Στην πρώτη γραμμή οι αθλητές του Συλλόγου «Περπατώ», οι οποίοι κάλυψαν τη διαδρομή των 30 χλμ. με τα χειρήλατα ποδήλατά τους. Ξεχώρισε φυσικά η συμμετοχή του Παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά, του μοναδικού Έλληνα αθλητή που έχει πάρει μέρος σε Θερινούς και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Παραδείγματα θέλησης που λάμπρυναν τον αγώνα με την παρουσία τους ο τυφλός παραολυμπιονίκης Μαραθωνοδρόμος Μιχάλης Ασλάνογλου με συνοδό τον αθλητή του Ποσειδώνα Πέτρο Παλάσκα, καθώς και η Μάρθα Ξανθοπούλου, η οποία ξεκίνησε να τρέχει σε δρόμους αντοχής από το 2005, όταν οι γιατροί της διέγνωσαν σκλήρυνση κατά πλάκας, έχοντας βάλει σκοπό της ζωής της να τρέξει και στον Μαραθώνιο της Αθήνας.
Οι απονομές
Το αθλητικό τριήμερο ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής με τις απονομές στην πλατεία Μαβίλη. Ειδικές απονομές έγιναν από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και τον πρόεδρο του ΑΟ Ποσειδών Ιωαννίνων Ηλία Σπυριούνη, στα μέλη του Συλλόγου «Περπατώ» και στους Μ. Ασλάνογλου και Μ. Ξανθοπούλου, για να ακολουθήσουν οι απονομές στους πρώτους γενικής και σε ηλικιακές κατηγορίες στα 10 και στα 30 χλμ. Τις απονομές έκαναν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο Διευθυντής marketing του Βίκου, μέγα χορηγού του αγώνα, Κωνσταντίνος Σεπετάς, ο Τάσος Σίοντης εκ μέρους των χορηγών του αγώνα Sportzone, Siontis Athletics και Saucony, ο Πέτρος Κατσιούλης για λογαριασμό της BMW Κατσιούλης, καθώς και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Λιόντος και Δημήτρης Κατηρτσίδης, οι οποίοι συμμετείχαν στον αγώνα των 30 χλμ., όπως και η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Ειρήνη Βαρτζιώτη.
Όλα τα αποτελέσματα εδώ
epirusonline.gr

Εκδήλωση της εφημερίδας "Δρόμος της Αριστεράς",στα Γιάννενα

Η Εφημερίδα "Δρόμος της Αριστεράς" θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 23/09/14 ώρα 20.30 στο Θυμωμένο Πορτρέτο (Καποδιστρίου 20) στα Ιωάννινα,προβολή της ομιλίας του Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα, Αντιπρόεδρου του Πολυεθνοτικού Κράτους της Βολιβίας, με θέμα "Κράτος, επανάσταση και οικοδόμηση της ηγεμονίας".Θα ακολουθήσει συζήτηση σε ζητήματα που αφορούν τις προκλήσεις της αριστεράς του 21ου αιώνα στις σύγχρονες συνθήκες και την ανάγκη για μια μεγάλη κοινωνική αλλαγή.
epirusepress.gr

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ


Εξιχνιάστηκε  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., υπόθεση κλοπής, που διαπράχθηκε το μεσημέρι της 06-09-2014 σε σούπερ μάρκετ, στην πόλη της Πρέβεζας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών υπηκόων Αλβανίας, δύο ανδρών ηλικίας 43 και 27 ετών, καθώς και μίας 56χρονης γυναίκας, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και δύο συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας του καταστήματος, οι δράστες το μεσημέρι της 06-09-2014, αφαίρεσαν από σούπερ μάρκετ στην Πρέβεζα (48) φιάλες αλκοολούχων ποτών, συνολικής αξίας (750) ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για κλοπές από σούπερ μάρκετ και σε βάρος τους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.  

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδική έρευνα, τρεις υποθέσεις κλοπών από εκκλησίες που έγιναν την 08-09-2014 στο Παλαιοκάτουνο Άρτας.
Ως δράστες για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα, ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας και μία 24χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες την 08-09-2014 στο Παλαιοκάτουνο Άρτας, διέρρηξαν τα παγκάρια από τρεις εκκλησίες (Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου, Εξωκκλήσι των Αγίων Αναργύρων και εξωκκλήσι του Αγίου Βλάσσιου), απ΄ όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά.
Oι δράστες προσήχθησαν χθες (19-09-2014) στο Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, όπου και ομολόγησαν τις πράξεις τους, πλην όμως δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, σφυριά, καλέμια και μία βαριοπούλα).
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, για την τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, κλοπή από αποθήκη στο Χανόπουλο Άρτας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 29χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι ο 29χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 01 έως 04-07-2014, αφαίρεσε από αποθήκη στο Χανόπουλο Άρτας, ένα μπεκ ποτίσματος, αξίας (700) ευρώ.
Το αφαιρεθέν μηχάνημα ποτίσματος βρέθηκε στο αυτοκίνητο του δράστη και αποδόθηκε στον κάτοχό του.
Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών   Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
http://allnews-epirus.blogspot.gr