photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Θετική η παρέμβαση της Περιφέρειας Ηπείρου υπέρ των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ενημέρωσε τα μέλη της, για την επιτυχή παρέμβαση της Περιφέρειας στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών υπέρ των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων της Ηπείρου, στην εκδίκαση της αίτησης αναστολής που είχαν καταθέσει  κατά της  απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την επιβολή προστίμου για τη δημιουργία "¨καρτέλ" στην αγορά των πτηνοτροφικών προϊόντων.
Η παρέμβαση της Περιφέρειας,  μέσω  της πληρεξούσιας δικηγόρου του,  ήταν καθοριστική- είπε- καθώς το Δικαστήριο, πείστηκε από τους πρόσθετους λόγους που παρέθεσε στο υπόμνημά της η Περιφέρεια και  η απόφαση αναστολής, αφορά τόσο το σύνολο του επιβληθέντος  προστίμου, αλλά επικουρικώς και για μικρότερο ποσοστό.
Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, δια της πληρεξούσιας δικηγόρου κ. Γ. Τατάγια, παρενέβη χθες στην εκδίκαση των αιτήσεων αναστολής του "Πτηνοτροφικού Συλλόγου Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ", της "ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΒΕΕ" και σήμερα υπέρ του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού  Άρτας.
epirusepress.gr

Ο αριθμός των αδέσποτων στα Γιάννενα,το τελευταίο διάστημα αυξάνεται δραματικά!!!

Υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν  Δήμος και φιλοζωικές οργανώσεις
Το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων

Υπεράνθρωπη είναι η προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Ιωαννίνων  και η ΑΝΙΜΑ με τη συνδρομή κι άλλων φιλοζωικών οργανώσεων της  περιοχής προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των αδέσποτων  σκύλων. Ο αριθμός των αδέσποτων το τελευταίο διάστημα αυξάνεται δραματικά  και το Καταφύγιο που λειτουργεί είναι αδύνατο να καλύψει το σύνολο  των αναγκών. Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του, φιλοξενούνται πάνω από  εκατό σκυλιά, όμως δεκάδες άλλα βρίσκονται στους δρόμους, τα πάρκα  και τις πλατείες. Το κόστος για τη λειτουργία του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων ξεπερνά  τις εκατό χιλιάδες το χρόνο.  Η προσπάθεια που γίνεται από όλους είναι τεράστια, τόνισε σε  δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, για να συμπληρώσει ότι το  πρόβλημα διογκώνεται συνεχώς με ευθύνη των ίδιων των πολιτών. Ο Δήμαρχος απηύθυνε έκκληση σε όλους όσους διατηρούν σκύλους να  μην τους εγκαταλείπουν ενώ σημείωσε πως όσοι επιθυμούν να βρουν  έναν σκύλο για το
σπίτι τους μπορούν να απευθυνθούν στο Κυνοκομείο  και να υιοθετήσουν ένα από τα σκυλιά που φιλοξενούνται στους χώρους του. «Το πρόβλημα εξογκώνεται από την αμέλεια των συμπολιτών μας.  Οι δυνατότητες του κυνοκομείου είναι συγκεκριμένες. Η απουσία  ανάλογης δομής στην Ήπειρο, κάνει το πρόβλημα ακόμη μεγαλύτερο.  Έκκληση προς όλους είναι να σταματήσουν να εγκαταλείπουν τα ζώα»  υπογράμμισε ο κ. Φίλιος.
epirusgate

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Έφυγε ο Γούσιας!

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Γεώργιος Οικονόμου (Γούσιας), κάτοικος Κουρέντων, σε ηλικία 66 ετών. Η συντακτική ομάδα του KourentaGate εύχεται ολόψυχα στους οικείους του θερμά συλλυπητήρια και την εξ ύψους παρηγορίαν.

Καταφθάνει την ερχόμενη Παρασκευή,το email που θα προκαλέσει εμφράγματα σε χιλιάδες Ηπειρώτες!!!

Θα αναγράφει το ποσό του φόρου που πρέπει να πληρώσουν, με βάση την ακίνητη περιουσία τους
Το e-mail που θα λάβετε από το υπουργείο Οικονομικών από την Παρασκευή και μετά, είναι ίσως το μοναδικό e-mail το οποίο ακόμα κι αν πάει στα... ανεπιθύμητα θα πρέπει να το ανοίξετε να το εκτυπώσετε και να γενικά να μην το αγνοήσετε! Χιλιάδες Ηπειρώτες,ιδιοκτήτες κάθε είδους ακινήτων θα αρχίσουν να λαμβάνουν τις προσεχείς ημέρες το e-mail του υπουργείου Οικονομικών με το ποσό του φόρου που πρέπει να πληρώσουν με βάση την ακίνητη περιουσία τους. Αν και αυτή η διαδικασία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του μήνα και οι φορολογούμενοι να έχουν εξοφλήσει την πρώτη από τις έξι δόσεις ως τις 31 Ιουλίου οι καθυστερήσεις λόγω αλλαγών στον υπολογισμό του φόρου (ειδικά για τις μεγάλες περιουσίες) έφεραν και καθυστέρηση στην πληρωμή.Έτσι η πρώτη δόση θα πρέπει να έχει εξοφληθεί ως την 31η Αυγούστου.Η καθυστέρηση όμως δεν σημαίνει ότι και οι δόσεις παραμένουν έξι. Αντιθέτως οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει αντί σε έξι να
πληρώσουν τον φόρο σε πέντε δόσεις. Η κάθε δόση δηλαδή θα είναι μεγαλύτερη καθώς το σύνολο του φόρου θα πρέπει να διαιρεθεί δια του 5 και όχι δια του έξι. Ωφελημένοι από τις νέες προβλέψεις στον φόρο βγαίνουν όσοι έχουν ακίνητη περιουσία άνω των 300.000 ευρώ καθώς έγιναν εκπτώσεις στους συντελεστές φορολόγησης. Με λίγα λόγια, από Παρασκευή ετοιμαστείτε για... εμφράγματα!
epirusgate

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Γ. Πετράκης: Με 2 ακόμα μεταγραφές θα είμαστε καλά

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο sport24.gr έδωσε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης όπου για πρώτη φορά μίλησε τόσο ανοιχτά.

Την ευκαιρία να χτίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα που ο ίδιος θέλει θα έχει αυτό το καλοκαίρι ο Γιάννης Πετράκης. Ο Κρητικός τεχνικός προσπαθεί να περάσει στους παίκτες του την δική του φιλοσοφία έχοντας ένα σημαντικό όπλο, ότι γνωρίζει την ομάδα, η οποία θα έχει ελάχιστες αλλαγές στο ρόστερ της.
Το Sport24.gr συνάντησε στο Καρπενήσι τον 55χρονο τεχνικό, ο οποίος μας άνοιξε τα χαρτιά του για τη νέα χρονιά.

Αυτή είναι η πρώτη σας προετοιμασία με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πώς πηγαίνει;
Μέχρι τώρα μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά γιατί υπάρχει πολλή όρεξη για δουλειά. Κι όταν υπάρχει όρεξη νομίζω ότι μπορείς να κερδίσεις πράγματα και να δουλέψεις σε κάποιες κατευθύνσεις. Εμείς αυτό κάνουμε κάθε μέρα και νομίζω ότι κάθε μέρα κάτι κερδίζουμε. Προσπαθούμε μέσα από αυτή τη διαδικασία να είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Είναι αναμφίβολα θετικό ότι γνωρίζετε την ομάδα από πέρυσι. Τι θεωρείτε ότι έλειψε τη χρονιά που μας πέρασε και θα θέλατε φέτος που κάνετε την προετοιμασία να το προσθέσετε στον ΠΑΣ Γιάννινα;
Ο καθένας κάνει τη δουλειά με τον καλύτερο τρόπο που αυτός νομίζει. Επομένως, κι εκείνοι που ήταν πριν από εμένα δούλεψαν προς την κατεύθυνση αυτή με τον καλύτερο τρόπο. Επειδή είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι έχουμε διαφορετική φιλοσοφία. Εγώ σεβάστηκα πολύ αυτό που βρήκα και εξακολουθώ να το σέβομαι και πάνω σε αυτό προσπαθούμε να βάλουμε βήμα βήμα κάποια πράγματα που θέλουμε. Και σε αυτή τη διαδικασία είμαστε.

Η περσινή χρονιά ήταν περίεργη για τον ΠΑΣ Γιάννινα λόγω των πολλών αλλαγών προπονητών. Απόρροια αυτού ήταν να μην έχει η ομάδα ενιαία ταυτότητα. Φέτος ποια στοιχεία θέλετε να σας χαρακτηρίζουν;
Είναι το ομαδικό πνεύμα, που για μένα είναι σημαντικό, το πόσο ο καθένας θα βάζει την ποιότητα και το γενικό ταλέντο που έχει μέσα στο πλάνο που έχουμε και το πώς θα λειτουργούμε ως ομάδα με την καλύτερη οργάνωση και στην άμυνα και στην επίθεση. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου και το πλάνο.

Παρακολουθώντας κάποιες προπονήσεις είδα ότι δίνετε βάρος στο pressing και την ανάκτηση της μπάλας.
Το κομμάτι του transition και της αλλαγής κατοχής μπάλας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο ποδόσφαιρο σήμερα. Νομίζω πως όλες οι ομάδες δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό. Είναι ένα από τα σπουδαία, όπως και το πώς θα παίξουμε όλοι μαζί άμυνα, πώς θα επιτεθούμε όλοι μαζί σε οργανωμένη ή ανοργάνωτη άμυνα. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να ξέρεις και να βελτιώνεις πάρα πολλούς παράγοντες. Εμείς θέλουμε να βάζουμε στον αντίπαλο όσο γίνεται περισσότερους προβληματισμούς.

Πέρυσι είδαμε τον ΠΑΣ Γιάννινα κατά κύριο λόγο να παίζει σε 4-2-3-1. Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις δοκιμάσατε και τριάδα στην άμυνα. Φέτος τι να περιμένουμε;
Ο σχηματισμός παίζει σημαντικό ρόλο γιατί προσδιορίζει τη θέση του κάθε παίκτη στο γήπεδο, αλλά στη διάρκεια του παιχνιδιού ο σχηματισμός αλλάζει. Εμείς θα έχουμε μία βασική διάταξη, αλλά ήδη δουλεύω με εναλλαγές στους σχηματισμούς. Για μένα αν ξέρεις καλά τις βασικές αρχές και στην άμυνα και στην επίθεση είναι εύκολο να μπορείς ν' αλλάξεις ρόλο και να προσαρμοστείς σε διαφορετικό σχηματισμό. Επομένως, δουλεύω προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν θα έχουμε μόνιμο σχηματισμό. Σαφώς θα υπάρχει ένας βασικός σχηματισμός, αλλά θα γίνονται αλλαγές ακόμα και μέσα στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει τη δυνατότητα για άλλες δύο μεταγραφές άνω των 24ων. Σε ποιες θέσεις θα θέλατε να γίνουν;
Θέλουμε έναν παίκτη μπροστά να μας δώσει περισσότερες βοήθειες στην επίθεση και χρειαζόμαστε κι έναν παίκτη στην άμυνα, στόπερ ή αριστερό μπακ. Περισσότερο κοιτάμε για αριστερό μπακ.

Επομένως, υπολογίζετε τον Μιχαήλ στα στόπερ;
Ναι.

Σας δυσκολεύει ο περιορισμός μεταγραφών; Γιατί εσείς από την αρχή είχατε πει πως η ομάδα θέλει λίγες προσθήκες.
Ποτέ δεν θα πω κάτι που δεν το εννοώ. Νομίζω ότι η ομάδα με δύο παίκτες ακόμα θα είναι σε πολύ καλό επίπεδο, αλλά είτε με την αδειοδότηση είτε χωρίς δεν αλλάζουν πολλά. Πιθανόν να είχαμε κρατήσει κάποια παιδιά στην ομάδα, όπως ο Αμπάρης.

Δοκιμάσατε πολλούς παίκτες ως τώρα. Τι έγινε;
Αυτή τη στιγμή έχουν έρθει κάποια παιδιά τα οποία τα βλέπουμε (σ.σ. η συνέντευξη έγινε πριν κοπούν υπό δοκιμή). Μέσα από αυτή τη διαδικασία προέκυψε και ο Ηλιάδης στο παρελθόν. Αν υπάρξει κάποιο παιδί που πληροί τις προϋποθέσεις που εμείς θέλουμε, τότε πιθανόν να προχωρήσουμε και σε κάποια άλλη μεταγραφή κάποιου παίκτη που πιστεύουμε ότι έχει μέλλον και προοπτική.

 Από τα φιλικά που δώσατε στο Καρπενήσι, τι κρατάτε;
Για μένα είναι σημαντικό αυτό που σχεδιάζεις στην προπόνηση και το πλάνο που έχεις να βλέπεις ότι υλοποιείται στη διάρκεια του παιχνιδιού. Εμείς σε αυτό το διάστημα έχουμε δουλέψει σε πράγματα που έχουν σχέση με το χτίσιμο του παιχνιδιού και με τη φιλοσοφία του οργανωμένου παιχνιδιού. Σε αυτά που είχαμε δουλέψει είχαμε πολύ καλές στιγμές στα φιλικά. Αυτό με αφήνει πολύ ικανοποιημένο. Έχουμε τις βάσεις από πέρυσι γιατί είμαστε μαζί τέσσερις μήνες και ο ένας ξέρει τι θέλει ο άλλος. Για μένα είναι σημαντικό στα φιλικά να βλέπω όσα δουλεύουμε και ότι υπάρχει βελτίωση.

Είναι μεγάλη ικανοποίηση για έναν προπονητή να βλέπει ένα γκολ το οποίο είναι δουλειά προπόνησης;
Η αίσθηση της δημιουργίας εμένα προσωπικά με εξιτάρει. Όταν αυτά που έχω στο μυαλό μου ως άνθρωπος οι παίκτες τα υλοποιούν στο γήπεδο είτε έχει να κάνει με το γκολ είτε με την ανάπτυξη του παιχνιδιού για μένα είναι από τις πιο σπουδαίες στιγμές ικανοποίησης στη ζωή μου. Φανταστείτε ότι όταν αυτό μεταφράζεται και σε γκολ ανεβαίνει ακόμα περισσότερο το αίσθημα της ικανοποίησης.

Είστε ένας προπονητής που του αρέσει να δουλεύει με νεαρούς παίκτες. Πέρυσι είδαμε ότι δώσατε ευκαιρίες σε κάποια παιδιά, να περιμένουμε κάτι ανάλογο;
Εμείς έχουμε αυτή την πρόθεση, αλλά για να παίξει κάποιος θα πρέπει να υπάρχει αρχικά το σχέδιο για να παίξουν οι παίκτες. Ο παίκτης θα πρέπει βήμα βήμα να μας δίνει ότι είναι έτοιμος κι εμείς στη συνέχεια να του δίνουμε την ευκαιρία. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να τους δίνουμε ρόλο, κάτι που κάνουμε, και μετά είναι στο χέρι των παιδιών να πάρουν την ευκαιρία.

Βλέποντας κάποιους νεαρούς παίκτες στην προετοιμασία, άλλαξε ο μεταγραφικός σχεδιασμός; Είπατε, δηλαδή, ότι σε κάποιες θέσεις δεν θα προχωρήσετε σε μεταγραφές προκειμένου να πάρουν χρόνο συμμετοχής νεαροί παίκτες;
Το πλάνο της ομάδας που αφορά τον σχεδιασμό του έμψυχου σχεδιασμού πάντα περιλαμβάνει το πώς θα αξιοποιήσουμε τα παιδιά που είναι μικρά σε ηλικία και μας έχουν δείξει ότι μπορούν να ανταποκριθούν. Σε αυτό το πλαίσιο ήταν επιλογή μας να μην πάρουμε επιπλέον παίκτη στο κέντρο, γιατί υπάρχει ο Χαρίσης και Αυγενικού, όπως και να μην πάρουμε παίκτη στα πλάγια παρόλο που έφυγε ο Βίλα. Έχουμε τον Κοροβέση, τον Ακόστα και πιστεύουμε πολύ στον Κρητικό. Αυτό καθορίζει τη στάση μας. Πάντα πρέπει να αφήνουμε δρόμο στα παιδιά που έχουν ποιότητα και από εκεί και πέρα περιμένουμε να ανταποκριθούν.

Οι φετινοί στόχοι ποιο είναι για τον ΠΑΣ Γιάννινα; Και δεν αναφέρομαι μόνο στο βαθμολογικό κομμάτι.
Ο βασικός στόχος της ομάδας είναι να κατοχυρώσει την κατηγορία. Πέφτουν τέσσερις ομάδες και τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Να φανταστείτε ότι πέρυσι ο 6ος από τον 14ο είχαν έξι βαθμούς διαφορά, δηλαδή δύο νίκες. Φέτος όλα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Πρέπει να είμαστε μετρημένοι, σεμνοί, να δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα και να πετύχουμε αυτό τον στόχο. Όσο γίνεται πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα. Από εκεί και πέρα, να βελτιωνόμαστε καθημερινά και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Δεν μου αρέσουν οι μεγάλες κουβέντες. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και θέλουμε να πάμε μπροστά.

Φέτος η ΠΑΕ καλεί τον κόσμο να σταθεί στο πλάι της περισσότερο από ποτέ. Τι μήνυμα θα θέλατε εσείς να στείλετε στους φιλάθλους;
Πιστεύω ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό μέγεθος στην Ελλάδα και αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη δυναμική του κόσμου. Ο ΠΑΣ εκφράζει ένα μεγάλο διαμέρισμα στην Ελλάδα, αγαπιέται πάρα πολύ στα Γιάννενα και γενικά στην Ήπειρο και θέλουμε αυτή την αγάπη να τη βλέπουμε καθημερινά και στα εύκολα και στα δύσκολα. Εμείς το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να δείξουμε ότι αξίζουμε αυτή την αγάπη.

ΠΗΓΗ: Sport24.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Σε δοκιμαστική λειτουργία το νέο αρδευτικό δίκτυο Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων


Το αρδευτικό δίκτυο του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων Ζωνών Α΄ και Β', έχει ολοκληρωθεί και σύμφωνα με τη σύμβαση διανύει περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας κατά τους θερινούς μήνες άρδευσης, (Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο).
Ήδη από τα αρχές Ιουνίου, το μεγαλύτερο μέρος του έργου δόθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία, και οι αγρότες έχουν τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουν δοκιμαστικά.
Η δοκιμαστική λειτουργία γίνεται με σκοπό να εντοπιστούν και να επισκευαστούν μικροπροβλήματα (διαρροές αγωγών, αστοχίες υλικών), που είναι αναμενόμενο να εμφανιστούν λόγω της πολύ μεγάλης έκτασης του έργου, που καλύπτει έκταση άνω των 24.000 στρεμμάτων. Επισημαίνεται ότι παρά το γεγονός ότι το νερό προς άρδευση είναι γενικά διαθέσιμο στους αγρότες, οι απαιτούμενες επισκευές απαιτούν την διακοπή της παροχής νερού για σύντομα χρονικά διαστήματα, που σε κάθε περίπτωση δεν προκαλούν ζημιές στις καλλιέργειες, καθώς και οι καιρικές συνθήκες (βροχές) είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές.
Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μικροεπισκευές και το έργο να λειτουργεί αδιάλειπτα. Ειδικά για την περιοχή Νεοχωρίου δόθηκε σε χρήση σταδιακά εδώ και πέντε ημέρες, ενώ τα επόμενα 24ωρα θα δοθεί σε χρήση και το δίκτυο προς Πετσάλι. Η καθυστέρηση που υπήρξε για τη συγκεκριμένη περιοχή, οφείλεται σε τεχνικό ζήτημα, που αφορά τη ρύθμιση του θυροφράγματος Λαψίστας.
Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη περίοδο της δοκιμαστικής λειτουργίας που διανύεται, οι αγρότες μπορούν να κάνουν χρήση του νερού, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση καθώς τα λειτουργικά έξοδα καλύπτονται από τις πιστώσεις του έργου.
epirusonline

Ολοκληρώθηκε το 5ο Zagoriwood

Με ένα γλέντι που τράβηξε ως τις πρωϊνές ώρες και έληξε όταν η πυκνή ομίχλη απλώθηκε στην πλατεία των Κάτω Πεδινών, έκλεισε η φετινή 5η διοργάνωση των Εργαστηρίων Κινηματογράφου στα Ζαγοροχώρια, στα βουνά της Ηπείρου. Νωρίτερα ο κόσμος που είχε γεμίσει την αυλή του παλαιού Παρθεναγωγείου παρακολούθησε τις 4 νέες ταινίες μικρού μήκους που ολοκλήρωσαν οι σπουδαστές του «Εργαστηρίου 1» κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Με πολλούς έλληνες κινηματογραφιστές (Μαργαρίτα Μαντά, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Πέτρος Σεβαστίκογλου, Χρύσα Τζελέπη, Αργύρης Θέος, Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, Κλεάνθης Δανόπουλος, Χρήστος Βούπουρας, Άκης Κερσανίδης, Γιώργος Μακρής) να ανεβαίνουν σε υψόμετρο 1000 μ. για να προβάλλουν τις νέες ταινίες τους, να διδάξουν αλλά και να παίξουν ποδόσφαιρο, η φετινή διοργάνωση του Zagoriwood πέτυχε το στόχο της ανεβάζοντας τις προσδοκίες όλων μας ακόμα περισσότερο. Ο στόχος της επόμενης χρονιάς για άνοιγμα σε διεθνές περιβάλλον δε δείχνει πλέον και τόσο μακρινός. Τα καλύτερα έπονται και εμείς δε το βάζουμε κάτω!Η υπεύθυνη για τη
διοργάνωση ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΖΑΓΟΡΙΟΥ, ευχαριστεί όλους όσους αγκάλιασαν και στήριξαν και φέτος το εγχείρημα: πρώτα απ’ όλους τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και το Δήμο του Ζαγορίου, το Νίκο Καβουκίδη, τους χορηγούς επικοινωνίας (ΝΕΡΙΤ, Ηπειρωτικός Αγών, Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων), το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Ένα ξεχωριστό “ευχαριστώ” κρατάμε για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και τη Fischer που μοιράστηκαν τον ενθουσιασμό, την πίστη και την αγωνία μας και στάθηκαν δίπλα μας την κρίσιμη στιγμή.
epirusgate

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο των Ιωαννίνων!!!

Πολύ κακό για το... τίποτα 
Συναγερμός σήμανε πριν λίγη ώρα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων,από κλήση για πυρκαγιά σε ψησταριά που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Δωδώνης 56!Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της πυροσβεστικής,τα οποία όμως δεν χρειάστηκε καν να παρέμβουν.μιας και απλά από τον εξαερισμό του καταστήματος έβγαινε λίγος καπνός.Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής,προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Λεωφόρο Δωδώνης,μιας και το σημείο είχε μπλοκάρει καθώς απαγορεύτηκε η διέλευση των αυτοκινήτων στο ρεύμα ανόδου.
epirusgate

Αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος συναντήθηκε με τον Κώστα Τασούλα

Ο συμπατριώτης μας Υπουργός Πολιτισμού, ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Πανηπειρωτικής και δέχθηκε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. αποτελούμενη από τον ΠρόεδροΓιώργο Οικονόμου, τους δύο Αντιπροέδρους Σωτήρη Κολιούση καιΚώστα Κωνή, τον Γ. Γραμματέα Γιώργο Δόση και τον Έφορο Πολιτισμού Αλέξανδρο Λαμπρίδη. Η συζήτηση έγινε σε πατριωτικό κλίμα και υπήρχε συμφωνία απόψεων στα θέματα που συζητήθηκαν. Ο Πρόεδρος της ΠΣΕ Γιώργος Οικονόμου, τόνισε στον Ηπειρώτη Υπουργό, ότι σήμερα που ζούμε την εποχή της παγκοσμιοποίησης, με μια σαρωτική εισβολή ξένης υποκουλτούρας, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος αντιστέκεται γιατί όπως χαρακτηριστικά τόνισε αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως έθνος, ως λαός ως φυλή, θα πρέπει να κρατιόμαστε γερά από την παράδοσή μας η οποία έχει γερές ρίζες και από αυτές να αντλούμε δύναμη, έμπνευση και κυρίως πίστη στις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά μας. Ο Έφορος Πολιτισμού ανέπτυξε τις κύριες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Π.Σ.Ε. για τα έτη 2014 και 2015 τις οποίες ο Κύριος Υπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή και επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την

πραγματοποίησή τους. Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε ο Κύριος Υπουργός και για τα φορολογικά θέματα που αντιμετωπίζουν τα πολιτιστικά σωματεία, τα οποία έχουν εξομοιωθεί με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, αλλά και για το θέμα της Ηπειρωτικής στέγης σε οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί κατά χρήση στην Πανηπειρωτική και που σήμερα έχει μεταβιβασθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.
epirusgate

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΜΑΞΙΜΟΣ: Τα Γιάννενα μου έκλεψαν την καρδιά !..

Μητροπολίτης κ. Μάξιμος «κέρδισε» τους Γιαννιώτες την Κυριακή κατά την ενθρόνισή του, τα Γιάννενα με τη σειρά τους «έκλεψαν» την καρδιά του, όπως ο ίδιος δήλωσε που συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα την τοπική κοινωνία τις λίγες μέρες που μεσολάβησαν της ιστορικής υποδοχής του.Το τριήμερο που πέρασε, αλλά και οι μέρες που ακολουθούν, έχουν ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα για το νέο Μητροπολίτη, καθώς περιλαμβάνει επισκέψεις και Θ. Λειτουργίες στους Ιερούς Ναούς της πόλης, συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών αρχών, αλλά και συνεργασία με τα στελέχη της Ιεράς Μητρόπολης για ενημέρωση επί όλων των θεμάτων της.

Οδοιπορικό στους ναούς
Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε τη Δευτέρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, ακολούθησαν Αρχιερατικές Θείες Λειτουργίες με τη συμμετοχή του, την Τρίτη στο Αρχιμανδρειό, χθες στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του προκατόχου του, μακαριστού Θεόκλητου και αργότερα, χοροστάτησε στον Εσπερινό στον
Ιερό Ναό του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Πάργης.Το «οδοιπορικό» του στους Ιερούς Ναούς της πόλης συνεχίζεται σήμερα με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα τελέσει στην Αγία Μαρίνα και αύριο στον Ι. Ν. Περιβλέπτου. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη «έξοδός» του από την πόλη των Ιωαννίνων, θα γίνει αύριο Παρασκευή απόγευμα, καθώς θα μεταβεί στο Μέτσοβο, όπου θα χοροστατήσει στον Εσπερινό του εορτάζοντα Ι. Ν. της Αγίας Παρασκευής, ενώ και το Σάββατο θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία. Την Κυριακή αναμένεται να λειτουργήσει στην Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος της Νήσου.

Κοντά στον κόσμο
Παράλληλα ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος έχει αρχίσει τις εθιμοτυπικές επισκέψεις στις τοπικές αρχές, ξεκινώντας χθες από το Δημαρχείο, ενώ σήμερα- σύμφωνα με πληροφορίες- θα επισκεφθεί τη Μεραρχία και αύριο την Περιφέρεια.Την Τρίτη το απόγευμα ο κ. Μάξιμος, έκανε βόλτα στην οδό Αβέρωφ και στην παραλίμνια περιοχή, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους καταστηματάρχες και τον κόσμο που κινούνταν στις περιοχές αυτές, καθώς για πρώτη φορά έβλεπαν το Μητροπολίτη τους να κινείται ανάμεσα στον κόσμο να δέχεται ευχές, αλλά και να έχει ένα παρηγορητικό λόγο για όλους. Ο Μητροπολίτης σταμάτησε μάλιστα σε αρκετά καταστήματα, ενδιαφέρθηκε για την κατάστασή τους και έδωσε κουράγιο σε καταστηματάρχες και εργαζόμενους για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που υπάρχουν.Οι πρώτες εντυπώσεις από το νέο Μητροπολίτη είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για την τοπική Εκκλησία και δημιουργούν πλέον αυξημένες προσδοκίες για την αναβάθμιση του ρόλου της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, σε ό, τι έχει να κάνει στις σχέσεις της με τους πολίτες και με την τοπική κοινωνία στο σύνολό της. Ο κ. Μάξιμος, όπως ανέφερε και κατά την ενθρόνισή του, αλλά και χθες μετά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, δεν κρύβει και ο ίδιος τον ενθουσιασμό του για την ανταπόκριση που βρίσκει στα Γιάννενα, για τους ανθρώπους της, αλλά και για την πόλη γενικότερα. «Τα Γιάννενα μου έκλεψαν την καρδιά», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες.

Στο Δημαρχείο
Στο Δημαρχείο τον κ. Μάξιμο υποδέχτηκαν ο νυν Δήμαρχος Φ. Φίλιος, ο νεοκλεγείς Θ. Μπέγκας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Γιωτίτσας. Η επίσκεψη ήταν εθιμοτυπική, αλλά αντηλλάγησαν απόψεις για διάφορα ζητήματα, με το Δήμαρχο να ενημερώνει τον Μητροπολίτη για τις δράσεις που αναπτύσσει ο Δήμος στον κοινωνικό τομέα.«Εποικοδομητική» χαρακτήρισε τη συνάντηση ο Φ. Φίλιος, ενώ ο Θ. Μπέγκας, ανέφερε ότι ο κ. Μάξιμος «μας αιφνιδίασε με τις γνώσεις του για όλα τα θέματα».Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης δήλωσε τα εξής: «Είναι υποχρέωσή μου να γνωρίσω τους ανθρώπους και τις δομές που λειτουργούν. Τα Γιάννινα μου έκλεψαν ήδη την καρδιά. Είμαι ευτυχισμένος, νιώθω ευλογημένος που βρίσκομαι εδώ. Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση για πολλά θέματα. Υπάρχει διάθεση για συνεργασία και η συνεργασία αυτή θα αναπτυχθεί για το καλό και το όφελος της πόλης και της κοινωνίας».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΑ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων σε συνεργασία  με αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο διακινητές, ένας 24χρονος ημεδαπός και ένας 51χρονος ομογενής, κατηγορούμενοι για μεταφορά δύο Αλβανών παράνομων αλλοδαπών.
Αναλυτικότερα, στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν για έλεγχο το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι προαναφερόμενοι, πλην όμως ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και διέφυγε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και παραβιάζοντας τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας, τρεις από τους δράστες  αποβιβάστηκαν στην περιοχή Καρδαμίτσια και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζοί αλλά συνελήφθησαν ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα στο Σταυράκι.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι  δύο λαθρομετανάστες, (υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 και 33 ετών), είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο όχημα των διακινητών, με τελικό προορισμό τα Ιωάννινα, έναντι χρηματικής αμοιβής (1.000) ευρώ.
Το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 51χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

http://allnews-epirus.blogspot.gr/

Νέα σελίδα στην καριέρα του Τάσου Πάντου

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης ενώ αποχαιρετά πέρσι τον Ιούνιο τον μεγάλο Τάσο Πάντο που σταμάτησε το ποδόσφαιρο

Μια νέα σελίδα της καριέρας του άνοιξε ο Τάσος Πάντος, καθώς εντάχτηκε στο προπονητικό τημ των ακαδημιών του Ολυμπιακού. Μαζί του θα είναι και ένας άλλος πρώην παίκτης του ΠΑΣ, ο Φώτης Στρακόσια που θα έχει την ευθύνη των τερματοφυλάκων.
Ο Τάσος Πάντος θα είναι για πάντα στις καρδιές των φιλάθλων του «Άγιαξ» καθώς στην
τριετία (2010-2013) που αγωνίστηκε στον ΠΑΣ τίμησε όσο κανένας άλλος τη φανέλα. Από πέρσι, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και μάλιστα είναι πολύ τιμητικό που ένας μεγάλος αθλητής έκλεισε την καριέρα του με τα χρώματα της θρυλικής ομάδας των Ιωαννίνων. Πλέον από εδώ και πέρα έχουμε να κάνουμε με τον προπονητή Τάσο Πάντο πιστεύοντας ότι θα κάνει και σ’ αυτό το χώρο, μια εξίσου καλή πορεία με αυτή που έκανε σαν ποδοσφαιριστής. Η αφετηρία της προπονητικής του καριέρας είναι οι ακαδημίες του Ολυμπιακού, καθώς η ομάδα αυτή, μαζί με τον Προοδευτική και τον ΠΑΣ Γιάννινα σφράγισαν την ποδοσφαιρική του πορεία. Καλή επιτυχία Τάσο Πάντο και στη νέα καριέρα σου. 
gianninasports

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Περιφέρεια Ηπείρου

Συνελήφθησαν 7 άτομα
Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Περιφέρεια Ηπείρου, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς. Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην Πρέβεζα, συνολικά επτά (7) άτομα, για διάφορα αδικήματα. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν: • Στα Ιωάννινα, τρεις (3) Έλληνες ηλικίας 55, 48 και 45 ετών, οι οποίοι έκλεψαν (41) πλακάκια δαπέδου, ιδιοκτησίας ημεδαπής, τα οποία φόρτωσαν σε φορτηγό αυτοκίνητο. • Στην Άρτα, 50χρονος, για χρέη προς το Δημόσιο , ύψους (187,515,08) ευρώ. • Στην Πρέβεζα, δύο (2)Έλληνες, για παραβάσεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και δέκα ναρκωτικά χάπια. • Στα Ιωάννινα, 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, ποινής φυλάκισης (2) ετών, για παραβίαση όρων αναστολής. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές .
epirusgate

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Αύριο η κηδεία της Βαρβάρας Αγγελίδη - Τζουμάκα.


Έφυγε χτες 20 Ιουλίου 2014 από τη ζωή Βαρβάρα Αγγελίδη - Τζουμάκα σύζηγος του Θεοφάνη Αγγελίδη ετών 86. Η εκλιπούσα άφησε την τελευταία της πνοή σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που συνέβη στα Κούρεντα. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί αύριο 22 Ιουνίου και ώρα 11:00 π.μ. από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβλέπτου Ιωαννίνων. Επιθυμία των συγγενών της θανούσης είναι αντί στεφάνων όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν οικονομικά το ίδρυμα "Στέγη Αυτιστικών ατόμων Ελένη Γύρα" που βρίσκεται στη Ζίτσα Ιωαννίνων. Η συντακτική ομάδα του KourentaGate εύχεται ολόψυχα στους οικείους του θερμά συλλυπητήρια και την εξ ύψους παρηγορίαν.

Φωτογραφίες,από την τριπλή καραμπόλα με περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. στην Εγνατία Οδό!

Λίγο μετά τις 9 χθες  βράδυ, στον κόμβο Καρτερίου στην Εγνατία Οδό,λίγο μετά την Ηγουμενίτσα,σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα με τρία αυτοκίνητα, το ένα από αυτά περιπολικό της αστυνομίας!!!Στο δεύτερο όχημα,οδηγούσε αστυνομικός,που ήταν εκτός υπηρεσία και το τρίτο αυτοκίνητο ένα Ιταλός,που βρίσκονταν στη χώρα μας για διακοπές.Από τη σφοδρή σύγκρουση των τριών οχημάτων,τραυματίστηκε ο Ιταλός τουρίστας,ο οποίος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο,όπου και νοσηλεύεται.Προανκάκριση  για τα ακριβή αίτια του
τροχαίου,διενεργεί το τμήμα τροχαίας Ηγουμενίτσας.Δείτε φωτογραφίες από την σφοδρή σύγκρουση των οχημάτων:
epirusgate

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Θανατηφόρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στα Κούρεντα



IMG 20140720 134451Θανατηφόρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα συνέβη σήμερα το πρωί στο χωρίο Κούρεντα του Δήμου Ζίτσας. Πιο συγκεκριμένα επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν σε ένα ιδιαίτερα στενό σημείο του επαρχιακού δρόμου Κουρέντων - Βουτσαράς με κατευθυνση προς Ιωάννινα, εξετράπη της πορείας του και χτύπησε σε σωρό από πέτρες. Η άτυχη 85χρονη συνοδηγός, κάτοικος Ιωαννίνων πέθανε ακαριαία ο δε οδηγός - σύζυγος της τραυματίστηκε σοβαρά και ...
βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γ.Ν. Ιωαννίνων όπου διακομίστηκε από ασθενοφόρο που έσπευσε στον τόπο του δυστυχήματος. Το άτυχο ζευγάρι απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου, από άντρες του πυροσβεστικού κλιμακίου Βουτσαράς.

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Εκτροπή νταλίκας στην Κανέτα - ΦΩΤΟ





2110553594.jpgΕκτός δρόμου κατέληξε νταλίκα, όταν ξέφυγε από την πορεία της στο 25ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Αθηνών, μεταξύ Τερόβου και Κανέτας. Η εκτροπή αποδίδεται στην ολισθηρότητα του δρόμου, σε ένα σημείο που ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια.
Το ευτύχημα είναι πως εκείνη τη στιγμή δεν κινούνταν άλλο όχημα στο δρόμο, ενώ δεν τραυματίστηκε ούτε ο οδηγός της νταλίκας, που σταμάτησε ανάμεσα σε δέντρα. Στο σημείο αναμένεται γερανοφόρο όχημα για να απομακρύνει την νταλίκα και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, που αυτή την ώρα διεξάγεται με μικροπροβλήματα.

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΤΩΡΑ-Καρέ-καρέ η κινηματογραφική καταδίωξη Αλβανικού αυτοκινήτου στο τελωνείο της Κακαβιάς!!!

Ο αστυνομικός με το όπλο στο χέρι
Την κινηματογραφική καταδίωξη ενός Αλβανού οδηγού και του αυτοκινήτου του,από την αστυνομία και τους άνδρες του τελωνείου της Κακαβιάς,κατέγραψε πριν από λίγο, καρέ καρέ ο φακός του epirusgate!!!Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλβανός οδηγός του οχήματος,αφού πέρασε αρχικά τον έλεγχο από των Αλβανικών αρχών,στη συνέχεια μπήκε στο Ελληνικό τμήμα του τελωνείο και οι τελωνειακοί του ζήτησαν να πραγματοποιήσουν έρευνα στο αυτοκίνητο του.Εκέινος αμέσως ανέπτυξε ταχύτητα και έτσι ξεκίνησε η καταδίωξη,στην  Οδό Κακαβιάς-Ιωαννίνων.Σε απόσταση περίπου δυο χιλιόμετρων από το τελωνείο,ο Αλβανός οδηγός του οχήματος,το εγκατέλειψε σε παρακείμενο αγροτικό δρόμο και εξαφανίστηκε σε δασώδη περιοχή,όπου και οι αστυνομικοί των αναζητούν.Δείτε τις φωτογραφίες από την καταδίωξη:
epirusgate

Στην Πάτρα αύριο Τετάρτη για... "φροντιστήριο" οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι της Ηπείρου

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ημερίδας
Στα... "θρανία" για εντατικό "φροντιστήριο" θα καθήσουν αύριο το πρωί στις 10 στο ξενοδοχείο "Αστήρ" στην Πάτρα, οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι της Ηπείρου, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην Ημερίδα ενημέρωσης των νεοεκλεγέντων αιρετών, την οποία διοργανώνει η ΚΕΔΕ με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται, προκειμένου οι νέοι δήμαρχοι από την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά να ενισχύσουν τα εφόδιά τους, να στηρίξουν και να παράγουν πολιτικές και δράσεις υπέρ της τοπικής ανάπτυξης και των δημοτών, που καλούνται για τα επόμενα πέντε χρόνια να υπηρετήσουν. Στην Ημερίδα θα παραστεί, μάλιστα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα μιλήσει και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

09:00 – 10:00 Διαπίστευση – Εγγραφή συνέδρων
10:00 – 11:00 Χαιρετισμοί:
- Παύλος Μοσχολιός, Πρόεδρος ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας
- Γιάννης Δημαράς, Δήμαρχος Πατρέων
- Εκπρόσωπος ΠΟΕ ΟΤΑ
Ομιλία Εκπροσώπου Πολιτικής Ηγεσίας Υπουργείου Εσωτερικών
Εισαγωγική Ομιλία Προέδρου ΚΕΔΕ κ. Κώστα Ασκούνη
11:00 – 15:00 Α’ Ενότητα
Οργάνωση και λειτουργία Δήμων και Νομικών τους Προσώπων
- Όργανα Δήμου, Προσωπικό, Αιρετοί, Συνεργάτες
Ντορέττα Αλεξίου Δικηγόρος ΚΕΔΕ
Δήμητρα Κουτσούρη, Σύμβουλος ΚΕΔΕ
- Καταστατική Θέση Αιρετών – Αστική, Ποινική, Πειθαρχική Ευθύνη
Παναγιώτης Ζυγούρης, Νομικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ
Γιώργος Δανόπουλος, Νομικός Σύμβουλος ΕΕΤΑΑ
- Εποπτεία, Έλεγχοι
Παναγιώτης Ζυγούρης, Νομικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ
Ντορέττα Αλεξίου Δικηγόρος ΚΕΔΕ
- Ιδρύματα, ΝΠΔΔ, Επιχειρήσεις, ΟΕΥ Δήμων
Γιάννης Γούπιος, Διευθυντής Ανάπτυξης & Οικονομικών ΤΑ – ΕΕΤΑΑ
Ηλίας Λίτσος, Στέλεχος ΕΕΤΑΑ
Συζήτηση – Ερωτήσεις – Παρατηρήσεις – Τοποθετήσεις
15:00 – 15:30 Διάλειμμα – Ελαφρύ γεύμα
15:30 – 19:30 Β’ Ενότητα
Οικονομικά των Δήμων – Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ανάπτυξη –
Προγράμματα – Χρηματοδότηση – Έργα
- Οικονομικά των Δήμων (Έσοδα – Δαπάνες – Διαχείριση)
Ράλλης Γκέκας, Σύμβουλος ΚΕΔΕ
Γαβρίλης Κουγιανός, Διευθυντής Τεκμηρίωσης, Πληροφορικής & Ανάπτυξης Φορέων Τ.Α. – ΚΕΔΕ
- Προγράμματα, Έργα, Επενδύσεις, Διαχειριστική Επάρκεια, Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης ΕΕΤΑΑ,
Γιάννης Μέξης, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΕΤΑΑ
- Προγραμματική Περίοδος 2014-2020 – ΣΕΣ
Παναγιώτης Μαΐστρος, Σύμβουλος ΚΕΔΕ
Συζήτηση – Ερωτήσεις – Παρατηρήσεις – Τοποθετήσεις
Το Προεδρείο της ημερίδας θα αποτελείται από τα μέλη του Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και τους επικεφαλής των παρατάξεων.
epirusgate

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΟΥΣΑ

Μια έκρηξη αναστάτωσε τα ξημερώματα στην περιοχή της Ελεούσας. Στο σημείο βρέθηκαν οχήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, καθώς και τεχνικοί της ΔΕΗ.
 Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη έγινε στο υποσταθμό της ΔΕΗ και πιθανότατα οφείλεται σε βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή  ή κάποιο πρόβλημα στο δίκτυο υψηλής τάσης της ΔΕΗ.
 Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάποιο "κτύπημα" λόγω των τελευταίων γεγονότων στην ΔΕΗ. 
http://allnews-epirus.blogspot.gr

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Στις πρώτες θέσεις της διαφθοράς ο Νομός Ιωαννίνων!!!

Τους πιο διεφθαρμένους νομούς, αλλά και τις πιο διεφθαρμένες υπηρεσίες του Δημοσίου παρουσιάζει η ιστοσελίδα edosafakelaki.gr, στην οποία καθημερινά οι πολίτες καταγγέλλουν περιπτώσεις διαφθοράς όπου είτε έδωσαν φακελάκι είτε υπέπεσε στην αντίληψή τους περίπτωση κατά την οποία τους ζητήθηκε να υποκύψουν σε χρηματικό εκβιασμό προκειμένου να εξυπηρετηθούν σε κάποια δημόσια υπηρεσία. Μέχρι τώρα στην ιστοσελίδα έχουν γίνει 1.746 ανώνυμες και 14 επώνυμες καταγγελίες για φακελάκι, ενώ το συνολικό ποσό από όλα τα φακελάκια που έχουν αναφερθεί, αγγίζει τα… 5.262.187 ευρώ! Αναφορικά με τους νομούς, ο πιο διεφθαρμένος νομός εμφανίζεται της Αττικής με 736 καταγγελίες, ενώ ακολουθεί ο νομός Θεσσαλονίκης με 190. Όμως εάν για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οι πρωτιές είναι αδιαμφισβήτητες λόγω των πληθυσμιακών τους μεγεθών, ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκαλεί η είδηση, ότι στην 7η θέση της σχετικής λίστας, φιγουράρει ο ο Νομός Ιωαννίνων με 54 καταγγελίες διαφθοράς, 72.670€ συνολικό... τζίρο, που αναλογικά επιμερίζεται σε 1.514€ ανά περίπτωση διαφθοράς! Οι υπόλοιποι νομοί της Ηπείρου βρίσκονται χαμηλά στη σχετική λίστα της ντροπής, καθώς στην 32η θέση συναντούμε το Νομό Άρτας, με 7 καταγγελίες διαφθοράς, 53.350€ συνολικό... τζίρο, που αναλογικά επιμερίζεται σε 8.892€ ανά περίπτωση διαφθοράς! Αντίστοιχα, στην 38η θέση συναντούμε το Νομό Θεσπρωτίας με 5 καταγγελίες διαφθοράς, .650€ συνολικό... τζίρο, που αναλογικά επιμερίζεται σε 130€ ανά περίπτωση διαφθοράς και τέλος, στην 47η θέση συναντούμε τον Νομό Πρεβέζης, με 2 καταγγελίες διαφθοράς, 650€ συνολικό... τζίρο, που αναλογικά επιμερίζεται σε 325€ ανά περίπτωση διαφθοράς! Όσον αφορά τις υπηρεσίες, την πρώτη θέση και με διαφορά καταλαμβάνουν τα νοσοκομεία, ενώ ακολουθούν τα διπλώματα οδήγησης, η πολεοδομία και η εφορία.Αναλυτικά τα στοιχεία:



epirusgate
Ιστορίες διαφθοράς ανά νομό
ΝομόςΑριθμός ΚαταγγελιώνΣύνολο ΠοσώνΜέσος Όρος
Νομαρχία Αθήνας7361.579.929€2.379€
Νομός Θεσσαλονίκης190816.723€4.950€
Νομαρχία Ανατολικής Αττικής100109.936€1.195€
Νομαρχία Πειραιά811.491.280€20.428€
Νομός Ηρακλείου68119.350€2.170€
Νομαρχία Δυτικής Αττικής55104.520€1.900€
Νομός Ιωαννίνων5472.670€1.514€
Νομός Αχαΐας46131.600€3.060€
Νομός Έβρου4324.550€646€
Νομός Λάρισας34183.570€5.737€
Νομός Δωδεκανήσου26101.339€3.898€
Νομός Ημαθίας18119.950€7.056€
Νομός Κορινθίας174.750€365€
Νομός Βοιωτίας175.650€377€
Νομός Κέρκυρας1733.650€2.243€
Νομός Ροδόπης1711.930€746€
Νομός Κυκλάδων1743.100€2.535€
Νομός Αιτωλοακαρνανίας154.235€303€
Νομός Φθιώτιδος1216.160€1.616€
Νομός Δράμας127.840€784€
Νομός Μεσσηνίας1123.659€2.957€
Νομός Αρκαδίας97.520€836€
Νομός Μαγνησίας92.700€338€
Νομός Καρδίτσας93.800€422€
Νομός Λακωνίας92.270€284€
Νομός Ευβοίας83.900€557€
Νομός Σερρών812.331€1.762€
Νομός Τρικάλων87.750€1.107€
Νομός Λέσβου886.250€10.781€
Νομός Ξάνθης87.400€1.233€
Νομός Καβάλας75.700€814€
Νομός Άρτας753.350€8.892€
Νομός Χανίων719.800€3.960€
Νομός Λασιθίου52.730€546€
Νομός Χίου5150€38€
Νομός Κοζάνης51.100€220€
Νομός Αργολίδος51.710€342€
Νομός Θεσπρωτίας5650€130€
Νομός Πέλλης42.650€663€
Νομός Φλώρινας44.550€1.138€
Νομός Κιλκίς4180€45€
Νομός Ζακύνθου41.035€518€
Νομός Γρεβενών43.600€1.200€
Νομός Ηλείας32.100€700€
Νομός Σάμου31.900€950€
Νομός Πιερίας26.500€3.250€
Νομός Πρεβέζης2650€325€
Νομός Χαλκιδικής25.400€2.700€
Νομός Κεφαλληνίας & Ιθάκης25.450€2.725€
Νομός Λευκάδας22.600€1.300€
Νομός Φωκίδος10€0€
Νομός Ρεθύμνης170€70€