photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Καταργούνται οι αργίες των Τριών Ιεραρχών και του Αγίου Ιωάννη για τα σχολεία

Καταργούνται οι αργίες των Τριών Ιεραρχών και του Αγίου Ιωάννη για τα σχολεία
Άδοξο τέλος φαίνεται ότι έχει προσώρας ο θεσμός της «λευκής εβδομάδας» που είχαν προτείνει οι ξενοδόχοι και είχαν κάνει δεκτά τα υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας.

Η πρόταση προέβλεπε τη διακοπή των μαθημάτων μετά το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας προκειμένου να στηριχθεί και ο χειμερινός τουρισμός. Τον Ιανουάριο, μάλιστα, είχε γίνει σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και την Όλγα Κεφαλογιάννη με τον πρώτο να θέτει ως προϋπόθεση «να μην χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα».

Στο σχέδιο της υπουργικής απόφασης για την έναρξη και τη λήξη του επόμενου σχολικού έτους, τις αργίες και τις διακοπές δεν περιλαμβάνεται καμία αναφορά στη «λευκή εβδομάδα». Αντίθετα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την επιμήκυνση του σχολικού έτους, όπως έχει ήδη γράψει το «Πρώτο Θέμα».

Συγκεκριμένα η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει στις 8 Σεπτεμβρίου ενώ καταργείται η αργία του Αγίου Ιωάννη μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων καθώς οι μαθητές θα επιστρέφουν στις 7 Ιανουαρίου στα σχολεία τους, όπως έχει αποκαλύψει το «Πρώτο Θέμα». Επίσης, η γιορτή των τριών Ιεραρχών παύει να είναι αργία.

Το Σχέδιο της υπουργικής απόφασης, σχετικά με την έναρξη-λήξη του σχολικού έτους, αργίες και διακοπές, προβλέπει τα εξής:...

1. Το σχολικό έτος 2014-15 για τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και λήγει την 31η Αυγούστου 2015.

2. Για το σχολικό έτος 2014-15, το διδακτικό έτος για τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και λήγει την 30η Ιουνίου 2015. Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου δύναται να αξιοποιηθεί για επιμορφωτικά σεμινάρια.

3. Για το σχολικό έτος 2014-15 οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα Νηπιαγωγεία, καθώς και η διδασκαλία των μαθημάτων για τα Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια,δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αρχίζει στις 8 Σεπτεμβρίου 2014. Δίνεται η δυνατότητα να παραταθεί το χρονικό διάστημα διενέργειας των εξετάσεων της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

4. Για το σχολικό έτος 2013-2014, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα Νηπιαγωγεία και η διδασκαλία των μαθημάτων στα Δημοτικά λήγουν στις 13 Ιουνίου 2014 ενώ για το σχολικό έτος 2014-15 θα λήξουν στις 15 Ιουνίου 2015.

5. Οι διακοπές των Χριστουγέννων για τα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, θα διαρκέσουν από τις 24 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2015.

6. Για το σχολικό έτος 2014-15 η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου 2015, δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται, για ολες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.

7. Για τα όσα δεν αναφέρονται στην απόφαση περί σχολικού έτους, διακοπές, αργίες, εορταστικές εκδηλώσεις για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ισχύουν όσα αναφέρονται στα Προεδρικά Διατάγματα 200/98 και 201/98 και για τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ισχύουν τα Προεδρικά Διατάγματα 104/79 και η υπουργική απόφαση 80033/Γ2/2006.

epirusepress.gr

Αυξήσεις-φωτιά μέχρι και 25% στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Αφορούν τις εξοχικές κατοικίες

Αυξήσεις έως και 25% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις εξοχικές κατοικίες, φέρνει η κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων, ενώ ταυτόχρονα αλλάζουν τα δεδομένα και στο χώρο της αγροτικής χρήσης ρεύματος. Οι συγκεκριμένες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ αφορούν σχεδόν 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά με κατανάλωση μέχρι 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο και αναμένεται να επισημοποιηθούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Σε ότι αφορά την αγροτική κατανάλωση -γίνεται για όλο το 24ωρο χρέωση, με την κατά 40% χαμηλότερη τιμή του νυχτερινού...

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Πρώτος σε σταυρούς στο Μ-Λ ΚΚΕ ο Βαγγέλης Γράβος σε όλα τα εκλογικά τμήματα στο Νομό Ιωαννίνων!


Πρώτος σε σταυρούς στο Μ-Λ ΚΚΕ ο Βαγγέλης Γράβος σε όλα τα εκλογικά τμήματα στο Νομό Ιωαννίνων!
Αναλυτικότερα οι σταυροί:

Στις 25 Ιουνίου η εκλογή του νέου Πρύτανη


Στις 12 Ιουνίου θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προκειμένου να εξετάσει τις έξι υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί για τη θέση του νέου πρύτανη και να προκρίνει τις τρεις επικρατέστερες. 
Αυτές, θα τεθούν στην κρίση των 521 εκλεκτόρων, αποκλειστικά καθηγητών όλων των βαθμίδων στις εκλογές που θα γίνουν με ηλεκτρονικό σύστημα στις 25 Ιουνίου. 
Ο πρύτανης Τρ. Αλμπάνης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αναφέρθηκε στη διαδικασία εκλογής του νέου πρύτανη εκφράζοντας την απόλυτη βεβαιότητα, ότι το Συμβούλιο Διοίκησης καλείται να επιλέξει μεταξύ έξι ικανών υποψηφίων, με επιστημονικό κύρος και αξιοσύνη, με εμπειρία και προσφορά στην ακαδημαϊκή κοινότητα.
Οι έξι υποψήφιοι είναι οι:...

Εντολή ΥΠΕΣ για επισκευές σε παιδικές χαρές και παιδότοπους

Κατεπείγον έγγραφο στους δήμους
Κάλεσμα στους δήμους να προχωρήσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου σε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την ασφάλεια των παιδιών στις παιδικές χαρές και στους παιδότοπους απευθύνει ο υπουργός Εσωτερικών, Γ.Μιχελάκης, μετά την τραγωδία στο λούνα παρκ της Αργυρούπολης, όπου έχασε τη ζωή του ένα μικρό παιδί.Με κατεπείγον έγγραφό του προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και τους δήμους της χώρας, ο υπουργός προτάσσει την πραγματοποίηση δαπανών ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές στις παιδικές χαρές, προκειμένου να προσαρμοσθούν στις προδιαγραφές που έχουν οριστεί και να προμηθευτούν το ειδικό σήμα πιστοποίησης.Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 65 του Ν.3852/2010, ένα μήνα πριν από τη διενέργεια των...

Ο αγαπητός Παπαθανάσης, στην αντίπερα όχθη της Παμβώτιδας

"Ο καλόγερος του λαού" στο θρυλικό μοναστήρι της Ντουραχάνης!

«Στο δίλημμα, αν θα είμαι κοντά στον κόσμο ή να φύγω σε ησυχαστήριο -είχα στον νου μου, εκείνο του Αγίου Σάββα στους Αγίους Τόπους- υπερίσχυσε η κοινωνική αποστολή. Ήθελα, να έχω τη χαρά της δημιουργίας, να είμαι κοντά στον άνθρωπο, να προσφέρω».Με απλά λόγια, ο υπερήλικας καλόγερος, πατέρας Αθανάσιος, αποτυπώνει το στίγμα για τη μεγάλη απόφαση ζωής, που πήρε ως νέος μοναχός το 1974.Τότε, το εγκαταλειμμένο Μοναστήρι της Παναγίας της Ντουραχάνης που παραχωρήθηκε στον καλόγερο, είχε μόνο βράχια και πέτρες. Ο πατέρας Αθανάσιος το ανέστησε με τα χέρια του.Η θέλησή του, τον έκανε πολυτεχνίτη και έδωσε πνοή στα χαλάσματα, όπου, πριν από 32 χρόνια, φύτρωσε το «‘Ανθος», ένα Φιλανθρωπικό Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.Πρόκειται για ένα οικοτροφείο- καταφύγιο, ένα Δημοτικό Σχολείο και ένα Γυμνάσιο, που λειτουργούν με πολύ κόπο αλλά ισχυρή θέληση, σε χώρο δίπλα από τη Μονή και προσφέρουν τη ζεστασιά και τη φροντίδα σε παιδιά, ηλικίας....

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Καήκε αυτοκίνητο στην Εγνατία!

Στην Εγνατία Οδό από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε υπήκοος Αλβανίας, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ διεκόπη  η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσα, από τον Α/Κ Βέροιας έως τον Α/Κ Πολυμήλου, όπου διεξάγετο από παρακαμπτήριους. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε αργότερα. Δεν...

Βανδαλισμοί σε σχολείο της Κόνιτσας

Άγνωστοι βάνδαλοι κατά την διάρκεια της νύχτας, προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε δημοτικό σχολείο στην Κόνιτσα. Μπροστά σε εικόνες καταστροφής βρέθηκαν το πρωί μαθητές και δάσκαλοι στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κόνιτσας, το οποίο λόγω των βανδαλισμών δεν λειτούργησε σήμερα.
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο διευθυντής του σχολείου στο αστυνομικό τμήμα της Κόνιτσας, άγνωστοι εισέβαλαν στον χώρο και προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές.
Ειδικότερα...

Επίσκεψη Περιφερειάρχη στο έργο αναδασμού Χρυσοβίτσας

Την περιοχή "Πολιτσές" Χρυσοβίτσας, στην οποία με μέσα και πόρους της Περιφέρειας Ηπείρου εκτελείται το έργο του αναδασμού, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Σε συνεργασία που είχε με το Τοπογραφικό συνεργείο και καλλιεργητές, έδωσε οδηγίες, ώστε με τη βελτίωση των...

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Η αντίδραση Κοροβέση για τις μεταγραφικές σειρήνες

Συνεχίζονται τα μεταγραφικά σενάρια για τον μέσο του ΠΑΣ Νίκο Κοροβέση, καθώς και Ιταλικές ιστοσελίδες έγραψαν ότι ενδιαφέρεται η Τζένοα για την απόκτηση του νεαρού άσσου.
Μάλιστα η Corriere Mercantile ανέφερε ότι στη λίστα του τεχνικού διευθυντή Στέφανο Καπατσούκα ο Κοροβέσης είναι σε περίοπτη θέση. Έτσι  η συνέχεια αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για τον 23χρονο μέσο του ΠΑΣ, που πέρα από το δεδηλωμένο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στη μάχη της απόκτησης έχει μπει και η Τζένοα. Ο Κοροβέσης είναι στην Κύπρο όπου πήγε για το γάμο του συμπαίκτη του Σταύρου Τσουκαλά και με ενδιαφέρον παρακολουθεί τις εξελίξεις. Όπως δήλωσε πρόσφατα ο ΠΑΣ είναι αυτός που θα αποφασίσει για το τι μέλει γενέσθαι. Να σημειωθεί ότι από πέρσι άνοιξε παρτίδες με την Ιταλία ο ΠΑΣ, καθώς αποκτήθηκε από την Κάλλιαρι ο Μάριος Οικονόμου με το σημαντικό ποσό των 500.000 ευρώ. Η μεταγραφή του Κοροβέση αναμένεται να φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα. 

Σε ότι αφορά τον μεταγραφικό πυρετό που υπάρχει αυτές τις μέρες, όπως έγραψε και χτες ο «Η.Α» ο ΠΑΣ είναι σε συζητήσεις με 22χρονο παίκτη από τη...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014 - Έκλεψε την παράσταση το "Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών" στην Ήπειρο

Κατετάγη 9ο κατά σειρά και άφησε πίσω του τη ΔΗΜΑΡ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον Τζήμερο και τους Οικολόγους-Πράσινους!

Η μεγάλη έκπληξη των ευρωεκλογών της Κυριακής στην Ήπειρο και όχι μόνο, ήταν το "Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών", το οποίο από το... "πουθενά" πλασαρίστηκε (οριακά πίσω από τον ΛΑ.Ο.Σ) στην 9η θέση με ποσοστό 1,45% (2.938 ψήφους) και άφησε πίσω του σε ολόκληρη την Ήπειρο, κόμματα όπως είναι η ΔΗΜΑΡ (1,19%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (0,85%), το κόμμα του...

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Νέα πρόσωπα στους δήμους της Ηπείρου

Μόνο ένας δήμαρχος, ο δήμαρχος Πρέβεζας, κατάφερε να ανανεώσει τη θητεία του στην Ήπειρο, καθώς ο β' γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών έκρυβε ανατροπές.Αναλυτικά, ο Θωμάς Μπέγκας θα είναι ο νέος δήμαρχος Ιωαννιτών. Μετά την καταμέτρηση των ψήφων σε όλα τα τμήματα του δήμου, συγκέντρωσε ποσοστό 56,64%, ενώ ο αντίπαλός του Νίκος Γκόντας απέσπασε το 43,36% του εκλογικού σώματος.Ο συνδυασμός του κ. Μπέγκα είναι πολυσυλλεκτικός με βασικό κορμό το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Γκόντας, ο οποίος παλαιότερα είχε διατελέσει επί δύο τετραετίες δήμαρχος Ιωαννιτών, υποστηρίχτηκε κυρίως από τη ΝΔ.Στην Πρέβεζα, με καταμετρημένες τις ψήφους στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων, το ποσοστό που συγκεντρώνει ο σημερινός δήμαρχος, ο οποίος είχε υποστηριχτεί στις προηγούμενες εκλογές από το ΠΑΣΟΚ, ο Χρήστος Μπαΐλης, ανέρχεται στο 55,19%. Ο αντίπαλός του, ο ανεξάρτητος Δημήτρης Παππάς, έλαβε 44,81%.Στην Άρτα, σύμφωνα με το τελικό αποτέλεσμα, νικητής με ποσοστό 56,38% είναι ο Χρήστος Τσιρογιάννης που υποστηρίχτηκε από τη ΝΔ. Ο αντίπαλός του, επικεφαλής ανεξάρτητου ψηφοδελτίου, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Στασινός, συγκέντρωσε ποσοστό 43,62%.Ο Γιάννης Λώλος, ο οποίος υποστηρίχτηκε κυρίως από τη ΝΔ, είναι ο νέος δήμαρχος στην
Ηγουμενίτσα. Με καταμετρημένες τις ψήφους στο 100% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Λώλος συγκεντρώνει το 56,7%, έναντι 46,63% του ανεξάρτητου Θωμά Παππά. Ο Γιάννης Λώλος είχε διατελέσει δήμαρχος στον Καποδιστριακό Δήμο Μαργαριτίου.Με διαφορά τριών ποσοστιαίων μονάδων ο Χρήστος Ντακαλέτσης, που υποστηρίχτηκε κυρίως από τη ΝΔ, κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής και να είναι ο δήμαρχος Δωδώνης για την επόμενη πενταετία, αφήνοντας πίσω τον Κώστα Κατσανάκη, ο οποίος είχε εκλεγεί το 2010 με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ. Ο Χρήστος Ντακαλέτσης είχε διατελέσει δήμαρχος στον...

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Πρώτος ο Βαγγέλης Γράβος στο Μ-Λ ΚΚΕ στα 45 από τα 473 εκλογικά όλης της Περιφέρειας Ηπείρου!

 

Συνδυασμός : ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τα αποτελέσματα αφορούν 45 ET επί συνόλου 473....

Στο 52% η αποχή από τις Ευρωεκλογές στα Κούρεντα!


Στο 52% η αποχή από τις Ευρωεκλογές στα Κούρεντα. Ψήφισαν 154 άτομα. 
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα:

Δήλωση Μιχάλη Πλιάκου για το αποτέλεσμα των εκλογών!

«Όλα τα στελέχη της «Έντιμης Πολιτείας» και εγώ προσωπικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους συμπολίτες μας που στήριξαν την παράταξή μας και μας τίμησαν με την ψήφο τους για να αναλάβουμε τις τύχες του δήμου Ζίτσας από την πρώτη Σεπτεμβρίου.
Ειδικά όσους πίστεψαν στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα του συνδυασμού μας και συμπορεύτηκαν μαζί μας τη δεύτερη Κυριακή, μακριά από κομματικές αγκυλώσεις και πολιτικές πεποιθήσεις, αποδεικνύοντας ότι η αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να μένει μακριά από τέτοιες λογικές.
Η μεγάλη μας νίκη μας γεμίζει ευθύνες.
Είμαστε όμως σίγουροι ότι...


 θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες όλων των συνδημοτών μας.
Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε η Δημοτική Αρχή όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις σε δικούς μας και σε άλλους και χωρίς αποκλεισμούς.
Θα είμαστε πάνω απ’ όλα μια έντιμη Δημοτική Αρχή που θα εργαστεί σκληρά για το καλό ολόκληρου του Δήμου Ζίτσας, απ’ άκρη σε άκρη.
Κλείνοντας να ευχαριστήσω ξανά όλους και όλες όσους αξιολόγησαν θετικά τον προεκλογικό μας αγώνα και μας έδωσαν την ισχυρή εντολή να διοικήσουμε τον Δήμο».

Η ΣΤΑΥΡΟΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΑ ΚΟΥΡΕΝΤΑ




ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΙΑ): 3   
ΑΡΣΕΝΗΣ ΚΡΙΤΩΝ-ΗΛΙΑΣ            : 7
ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 1
ΓΛΕΖΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΩΛΗΣ): 21
ΚΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ: 2    
ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: 2  
ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ (ΘΕΜΗΣ): 1
ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ): 11
ΚΟΥΝΕΒΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ: 3
ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: 2
ΜΕΣΤΑΝ ΟΣΜΑΝ ΟΥΜΙΤ: 1
ΜΗΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: 1
ΞΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 6
ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 14      
ΠΕΡΚΑ ΘΕΟΠΙΣΤΗ (ΠΕΤΗ): 3
ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΕΠΗ): 1
ΡΟΜΠΟΛΗΣ ΣΑΒΒΑΣ: 5   
ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ: 10     
ΣΠΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ: 1
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ (ΜΑΓΔΑ): 2
ΧΟΥΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 2 
ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ: 2
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: 1        
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 8           
ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: 12.....

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

9 μονάδες μπροστά ο Μιχάλης Πλιάκος!

Σε 12 επι συνόλου 67 Εκλ. Τμημάτων

B' Γύρος  (Ενσ. 17,91%) Α' Γύρος Μεταβολή


Ψήφοι % % %
 
1.  ΕΝΤΙΜΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΛΙΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
1.270 57,16% 28,67% 28,49%
 
2.  ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΑΡΔΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ
952 42,84% 32,18% 10,66%

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών στα Κούρεντα



ΣΥΡΙΖΑ:  49
ΚΚΕ:  25
ΕΛΙΑ: 19
ΠΟΤΑΜΙ:  16
ΜΛ-ΚΚΕ: 15
ΝΔ:  11
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:  4

Αποτελέσματα Δημοτικών εκλογών Δήμου Ζίτσας (Σε μερικά χωριά του Δήμου Μολλοσών)



Κούρεντα

Αυτοδιοικιτική ενότητα - Γαρδίκος Βασίλης: 75
Έντιμη Πολιτεία - Πλιάκος Μιχάλης: 54


Γκρίμποβο

Αυτοδιοικιτική ενότητα - Γαρδίκος Βασίλης: 54
Έντιμη Πολιτεία - Πλιάκος Μιχάλης: 24


Γιουργάνιστα

Αυτοδιοικιτική ενότητα - Γαρδίκος Βασίλης: 37
Έντιμη Πολιτεία - Πλιάκος Μιχάλης: 25...

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Τα δικά μας διλήμματα. Του Τάσου Βασιλείου


                                                                                                                        Του Τάσου Βασιλείου
 

Για τη Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία τα πραγματικά διλήμματα είναι τα εξής:
Το δίλημμα είναι ανατροπή ή σταθερότητα; Μήπως το δίλημμα είναι αλλαγή με σταθερότητα;
Το ευρώ είναι απλώς ένα νόμισμα ή η παραμονή στην ευρωζώνη είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα
Εναλλακτική κυβερνητική λύση με ρεαλιστικές – προοδευτικές λύσεις ή Λαϊκισμός και συνάθροιση συντεχνιακών αιτημάτων;
Πραγματικές κυβερνήσεις συνεργασίας με προοδευτικό πρόσημο ή κυβερνήσεις με συντηρητικές πολιτικές και καθορισμό της πολιτικής από τη Νέα Δημοκρατία;
  Κεντροαριστερά προοδευτική ή κεντροαριστερά υποταγμένη στις συντηρητικές πολιτικές
Πολιτική με θολούρα και γενική επίκληση του νέου ή σαφείς θέσεις για δημοκρατικές αλλαγές και δίκαιες λύσεις; 
 
Θέλουμε ουσιαστική...

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Στην τελική ευθεία…. Έντεκα κρίσιμες αναμετρήσεις την Κυριακή σε αντίστοιχους δήμους της Ηπείρου

DEKLOGES 23 5Κρίσιμης και μείζονος σημασίας είναι η συμμετοχή στις κάλπες της Κυριακής, τόσο για την επιλογή δημάρχων όσο κι εκπροσώπων στο Ευρωκοινοβούλιο.
Κρίσιμες και εξαιρετικά σημαντικές είναι οι επαναληπτικές εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς από αυτές θα αναδειχθούν τα δημοτικά συμβούλια και οι δήμαρχοι της επόμενης πενταετίας.
Επαναληπτικές εκλογές γίνονται στους έντεκα από τους δεκαοκτώ δήμους της Ηπείρου, μεταξύ αυτών και στις τέσσερις πρωτεύουσες, όπου έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Μεγάλο ενδιαφέρον αποκτούν οι αναμετρήσεις στις τέσσερις πρωτεύουσες της Ηπείρου. Στο Δήμο Ιωαννιτών ο Θωμάς Μπέγκας θα έχει απέναντί του το Νίκο Γκόντα.
Ο Νίκος Γκόντας πήρε προβάδισμα μιάμισης ποσοστιαίας μονάδας, όμως έμεινε...

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις

Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου και οι συνταξιούχοι αναμένουν με αγωνία να πάρουν τις συντάξεις τους, ώστε να γεμίσουν με ευρώ τις άδειες τσέπες τους. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να γίνει η καταβολή των συντάξεων για όλα τα ταμεία και την αρχή θα κάνει το ΙΚΑ, αφού την προσεχή Πέμπτη 29 Μαΐου θα πληρώσει της συντάξεις στους συνταξιούχους του. Ο ΟΓΑ θα πληρώσει τις συντάξεις τη Δευτέρα 2 Ιουνίου, ενώ την ίδια μέρα θα πληρώσει τις συντάξεις και ο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ). Αντίθετα σε...

Ανακοίνωση της παράταξης του Μιχάλη Πλιάκου!

pliakos2Ο συνδυασμός "Έντιμη Πολιτεία" και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος καλούν όλους του δημότες  να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής αλλά και να στηρίξουν την παράταξή μας η οποία διεξήγαγε μέχρι σήμερα έναν έντιμο αγώνα μακριά από ρουσφετολογικές υποσχέσεις και μαύρες προπαγάνδες.
Οι απειλές και οι εκβιασμοί που επιστρατεύτηκαν τις τελευταίες μέρες για...

Εξετάζει Ντιόγκο ο ΠΑΣ

ntiogo panthrakikosΣύμφωνα με δημοσίευμα της Sportday, ο ΠΑΣ Γιάννινα φέρεται να κινείται για την απόκτηση του Ντιόγκο.
Ο Πορτογάλος αμυντικός δεν θα συνεχίσει στον Πανθρακικό και η περίπτωσή του, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εξετάζεται και κερδίζει πόντους.
Ο 30χρονος έχει παίξει εκτός του Πανθρακικού και σε...

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

4.425 νέοι φοιτητές σε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Ηπείρου

Πόσοι εισάγονται ανά Σχολή

 Σε 70.305 θα ανέλθουν οι εισακτέοι για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.Από τις θέσεις αυτές: 46.735 θέσεις θα προορίζονται για τα Πανεπιστήμια και τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και 23.570 για τα ΤΕΙ, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και Α.Σ.Τ.Ε. Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα εισαχθούν 3.125 σπουδαστές και στο ΤΕΙ Ηπείρου 1.300.Σύμφωνα με το Υπουργείο, ο γενικός αριθμός εισακτέων είναι αυξημένος από τον αντίστοιχο περυσινό (57.895) κατά περίπου 20%. Η φαινομενική αυτή αύξηση προκύπτει από την κατάργηση των επιπλέον θέσεων που δίνονταν ως πέρυσι στις ειδικές περιπτώσεις υποψηφίων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) και την...

Περιζήτητος ο Κοροβέσης


Με τα νέα από το στρατόπεδο του ΠΑΣ να βγαίνουν με το... σταγονόμετρο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα ρεπορτάζ των άλλων ομάδων της Σούπερ Λίγκα και κυρίως εκείνων που φέρεται να ενδιαφέρονται για παίκτες του ΠΑΣ.
Στο... κάδρο βρίσκονται οι Κοροβέσης, Βελλίδης και Κρητικός, χωρίς φυσικά να αποκλείεται ενδιαφέρον και για κάποιον άλλον παίκτη του ΠΑΣ. 
Με εξαίρεση, ωστόσο, την περίπτωση Κοροβέση που απασχολεί τις συζητήσεις μεταξύ ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και...

Η σταυροδοσία στην παράταξη του Χρυσόστομου Βούζα



1  ΣΤΕΦΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΣΤΕΦΟΥ 366
2  ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ 361
3  ΑΛΕΞΟΥΔΗ - ΓΚΑΒΡΕΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του ΙΩΑΝΝΗ 297
4  ΓΚΟΓΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ 287
5  ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 254
6  ΧΑΡΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 242
7  ΤΖΑΛΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 241
8  ΠΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΔΙΟΓΕΝΗ 238
9  ΜΠΡΑΓΙΑΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΘΩΜΑ 222
10  ΤΣΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 215
11  ΚΑΨΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ 208
12  ΚΕΜΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 192
13  ΜΑΚΑΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 188
14  ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΕΥΘΥΜΙΟΥ 186
15  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 185
16  ΘΕΜΕΛΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ 172
17  ΖΟΥΜΠΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 159
18  ΚΑΖΑΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 151
19  ΠΡΑΣΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 143
20  ΠΑΠΠΑΣ ΜΑΝΘΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 140
21  ΚΩΤΣΗ ΕΥΔΟΚΙΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 131
22  ΚΑΣΚΑΝΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ 129
23  ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΘΩΜΑ 108
24  ΝΤΟΥΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ 107
25  ΝΟΥΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ 105
26  ΡΑΓΓΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ 103
27  ΤΖΙΑΛΛΑ ΟΛΓΑ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 100
28  ΚΑΤΣΑΝΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 99
29  ΜΗΤΣΟΓΛΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ του ΜΩΥΣΗ 90
30  ΜΑΛΛΑΤΟΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 88
31  ΜΠΑΡΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 70
32  ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 69
33  ΜΑΝΤΖΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ 69
34  ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ του ΧΑΡΙΣΗ 63
35  ΜΠΑΤΖΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΛΕΞΙΟΥ 54
36  ΤΟΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΑΧΙΛΛΕΑ 50
37  ΤΑΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 49
38  ΤΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 49
39  ΜΠΟΝΟΒΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 46
40  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ 34
41  ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΣΤΑΥΡΟΥ 31
42  ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 29
43  ΤΣΑΜΠΟΥΡΗ ΕΛΕΝΗ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 17
44  ΨΥΧΑ ΒΕΝΕΤΙΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 13

Θωμάς Μπέγκας: Έτσι θα δημιουργήσουμε τα Γιάννινα του 2020….

 Μένουν λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα για να πέσει η αυλαία κι αυτής της προεκλογικής περιόδου. Οι πολίτες άκουσαν, είδαν, παρακολούθησαν και την Κυριακή θα επιλέξουν δήμαρχο Ιωαννίνων για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Ο Θωμάς Μπέγκας, επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα, Κοινωνία Πολιτών» διεκδικεί για πρώτη φορά το αξίωμα του δημάρχου.
THOMAS MPEGKAS NEWΤο προηγούμενο διάστημα κατέθεσε το πρόγραμμα για την επόμενη πενταετία και μαζί μια διαφορετική πρόταση. Μία πρόταση στην οποία κυριαρχούν οι λέξεις «συνεργασία», «συνέργεια» κι «ευθύνη».
Λίγο πριν πέσει η προεκλογική αυλαία της Κυριακής, μιλά στο Epiruspost.gr. Για τις εκλογές, για τα Γιάννινα, για την παράταξή του, για το μοντέλο διοίκησης κι ανάπτυξης της επόμενης πενταετίας. Χωρίς πολλά και περιττά λόγια...
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ....

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Οι σταυροί στο Δήμο Ζίτσας (επίσημα αποτελέσματα)



ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΓΑΡΔΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ
1  ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 437
2  ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 389
3  ΓΚΑΡΑΛΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 385
4  ΝΑΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 351
5  ΧΑΝΔΟΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 341
6  ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 340
7  ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 336
8  ΜΑΜΑΚΗ - ΚΑΖΝΕΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑ (ΡΟΥΛΑ) του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 327
9  ΜΠΟΥΤΣΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 323
10  ΣΙΩΖΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 291
11  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ 283
12  ΣΙΩΖΟΣ ΜΑΝΘΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 266
13  ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 250
14  ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 237
15  ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΤΡΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 236
16  ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΗΛΙΑ 232
17  ΦΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 231
18  ΛΙΟΝΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 229
19  ΤΖΙΜΑ ΕΛΕΝΗ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 229
20  ΜΠΙΓΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 226
21  ΖΟΡΜΠΑΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 207
22  ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΗΛΙΑ 196
23  ΤΖΑΡΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 196
24  ΣΤΟΥΓΙΑΝΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 195
25  ΜΑΡΚΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 189
26  ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΜΙΛΤΙΑΔΗ 184
27  ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 175
28  ΝΤΙΝΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 166
29  ΤΣΙΑΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 164
30  ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 161
31  ΓΚΡΕΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 160
32  ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 160
33  ΣΥΡΓΙΑΝΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 157
34  ΜΑΡΜΟΥΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 144
35  ΠΑΤΣΗ ΙΩΑΝΝΑ (ΑΝΝΑ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 142
36  ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ 139
37  ΚΑΡΑΜΑΝΗ - ΣΤΡΑΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΑΛΚΗ 122
38  ΜΠΑΝΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 118
39  ΤΖΙΑΛΛΑ ΛΕΥΚΟΘΕΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 96
40  ΠΡΑΠΑ - ΛΕΚΚΑ ΣΤΑΣΙΝΗ (ΝΙΤΣΑ) του ΗΛΙΑ 93
41  ΖΩΗ ΣΟΦΙΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ 92
42  ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 74
43  ΖΩΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΗΡΑΚΛΗ 68

45% η αποχή από τις εκλογές στα Κούρεντα!




Το 45% άγγιξε η αποχή από τις εκλογές την περασμένη Κυριακή στα Κούρεντα. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε αναλυτικότερα στοιχεία:

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ - Δεν βάζουμε σταυρό προτίμησης στα ψηφοδέλτια των δήμων

Βάζουμε μέχρι τέσσερις (4) σταυρούς προτίμησης για τις ευρωεκλογές

Ξανά στις κάλπες την Κυριακή για να εκλέξουμε δημάρχους στους δήμους που δεν εκλέχτηκαν στον πρώτο γύρο. Όμως εκείνο που πρέπει να έχουμε υπόψη είναι ότι στις δημοτικές εκλογές πλέον δεν θα υπάρχει σταυροδοσία. Απλά βάζουμε στο φάκελο το ψηφοδέλτιο της προτίμησής μας χωρίς σταυρό. Κατά τα άλλα ισχύουν ό,τι ίσχυε και στον α΄ γύρο, δηλαδή να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άδεια οδήγησης ή...

Όλα τα μέτωπα ανοιχτά στον ΠΑΣ

Λιγοστεύουν μέρα με την ημέρα τα νέα από τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, με τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία να βρίσκονται ήδη σε διακοπές, έστω κι αν ο Γ. Πετράκης βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τον Γ. Χριστοβασίλη για το σχεδιασμό του ρόστερ της νέας περιόδου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣ θα βρίσκεται στο τέλος της εβδομάδας και πάλι στην πόλη, για θέματα της ομάδας, ενώ ψηλά στην ατζέντα των μεταγραφικών σεναρίων εξακολουθεί να βρίσκεται η υπόθεση Κοροβέση, με την πρόταση της ΑΕΚ, να μην ικανοποιεί, όπως φαίνεται, οικονομικά την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, που δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί μία πρόταση που θα είναι μικρότερη από αυτήν, με την οποία η ΑΕΚ απέκτησε τον Κολοβέτσιο. Στις αρχικές συζητήσεις ο Γ. Χριστοβασίλης έθεσε ένα συγκεκριμένο όριο στην ΑΕΚ για τον Κοροβέση από το οποίο όμως, οι κιτρινόμαυροι, απέχουν αρκετά.
Αναφορικά με τα υπόλοιπα μεταγραφικά, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη για τον Βελλίδη ούτε και για άλλον παίκτη του ΠΑΣ, αφού δεν έχει γίνει...

Που θα κοπεί το ρεύμα την Πέμπτη.

metrhtes deiΓια  να εκτελεστούν  απαραίτητες  τεχνικές  εργασίες  του  ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, την Πέμπτη 22 Μαΐου ως εξής :
Από ώρα 09:15 πμ έως 13:15 μμ : Δολιανά, Ελ. Βιομ. Αεριών Αφοι Κουρλού, Παρακάλαμος,
Ρεπετίστα, Αρετή, Άνω Παρακάλαμος, Κουκλιοί, Βροντισμένη, Μαζαράκι, Ριάχοβο, Καταράκτης, οικ. Μελισσίου Ζίτσας, Λίμνη, Σιταριά, Μαυρονόρος, Κ. Ραβένια, Κρυονέρι, Δελβινάκι, Δημόκορη, Στρατινίτσα, Καστανή, Κεράσοβο, Περιστέρι Πωγωνίου, Φαράγγι...

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΩΡΑ! - Στη μάχη της Περιφέρειας στις τρεις πρώτες παρατάξεις στην Π.Ε. Ιωαννίνων

kalphΣτο ζενίθ βρίσκεται η αγωνία για τη μάχη του σταυρού στις παρατάξεις στην Περιφέρεια Ηπείρου. Από την "Αξιοβίωτη Ανάπτυξη" (παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη), προηγούνται οι: Γιάννης Καραμπίνας (8.708 ψήφοι), Οδυσσέας Πότσης (7.697 ψήφοι), Κώστας Σιαράβας (7.205 ψήφοι), Σταυρούλα Τσιάρα (5.953 ψήφοι) και Νατάσσα Τύρου-Ούζα (5.549 ψήφοι). Από την "Ήπειρο Ανατροπής" (παράταξη της Όλγας Γεροβασίλη) προηγούνται οι: Κώστας...

ΠΕΡΙΦΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ-Η "μάχη" του σταυρού στην παράταξη του Αλέκου Καχιρμάνη,στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Τα αποτελέσματα αφορούν 377 ET επί συνόλου 472

1 ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ7.126
2 ΠΟΤΣΗΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ του ΗΛΙΑ6.114
3 ΣΙΑΡΑΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ5.602
4 ΤΣΙΑΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ4.734
5 ΤΥΡΟΥ - ΟΥΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΣΑ) του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ4.410
6 ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ3.452
7 ΜΗΤΡΟΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΟΥΛΑ) του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ3.306
8 ΚΑΤΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ3.263
9 ΝΤΕΤΣΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΣΤΕΡΓΙΟΥ3.022
10 ΓΟΡΓΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ2.631
11 ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΧΙΛΛΕΑ2.622
12 ΠΑΡΓΑΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ2.403
13 ΜΠΟΥΜΠΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ2.331
14 ΜΠΙΣΤΙΟΛΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ του ΜΙΧΑΗΛ2.278
15 ΜΠΑΓΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΧΡΗΣΤΟΥ2.260
16 ΜΑΣΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ2.179
17 ΖΙΑΒΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ2.177
18 ΛΑΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ2.160
19 ΡΟΥΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ2.160
20 ΒΕΝΕΤΗ - ΜΑΡΙΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ2.146
21 ΚΑΡΑΜΑΝΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΚΕΛΛΥ) του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ2.139
22 ΜΗΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ2.130
23 ΜΠΟΥΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ1.961
24 ΤΖΑΡΟΥΧΗ ΣΟΦΙΑ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ1.792
25 ΦΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ1.740
26 ΛΑΜΠΡΗ ΡΟΖΙΝΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ1.732
27 ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ1.627
28 ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ1.592
29 ΠΡΕΝΤΖΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ1.543
30 ΓΚΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ1.427
31 ΜΑΚΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ1.348
32 ΤΣΑΓΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ1.286
33 ΤΖΙΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ1.207
34 ΤΣΙΓΚΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΛΕΑΡΧΟΥ1.190
35 ΔΕΒΕΛΕΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ1.089
36 ΧΑΛΚΙΑΣ ΘΩΜΑΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ921
37 ΓΙΑΝΝΟΥΣΗ - ΤΣΙΑΛΙΑΜΑΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ908
38 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ768

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Οι σταυροί στα Κούρεντα για την Περιφέρεια




Αξιοβίωτη ανάπτυξη Ηπείρου - Αλέκος Καχριμάνης
Βενέτη – Μαρινίδου Μαρία - 4
Γαϊτανίδης Πρόδρομος - 1
Γιαννούση – Τσιαλιαμάνη Χριστίνα -1 
Γκίκας Δημήτριος (Τάκης) -2
Γοργόλης Βασίλειος -1
Δεβελέγκας Ιωάννης -1
Καραμάνη Καλλιόπη (Κέλλυ) -2 
Καραμπίνας Ιωάννης -5
Καττής Νικόλαος -2
Λάζος Ιωάννης -5
Λαμπίρης Γεώργιος -1
Λάμπρη Ροζίνα -1
Μακρής Γεώργιος - 1
Μασαλάς Βασίλειος -1
Μήλιος Κωνσταντίνος - 1
Μητροκώστα Παναγιώτα (Γιούλα) - 2
Μπάγιας Μιχαήλ - 1
Μπιστιόλης Αχιλλέας - 5
Μπούμπα Βασιλική - 3
Μπούτζας Γεώργιος -1
Ντέτσικας Κωνσταντίνος -2
Παπαγρηγορίου Νικόλαος -2
Παπαχρήστου Βασίλειος -14
Παργανάς Σταύρος -5
Πεζοδρόμου Μαρία -4
Πότσης Οδυσσεύς -1
Πρέντζας Ευάγγελος -4
Ρούκος Χρήστος - 6...

Οι σταυροί στα Κούρεντα



 Γαρδίκος Βασίλης - Αυτοδιοικητική ενότητα

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΛΙΟΝΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - 1
ΜΑΡΚΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - 2
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΤΡΟΣ - 12
ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ - 58
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - 2
ΓΚΡΕΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - 2
ΖΟΡΜΠΑΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - 21
ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - 4
ΜΑΜΑΚΗ-ΚΑΖΝΕΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑ - 1
ΜΠΙΓΓΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ - 8
ΜΠΟΥΤΣΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - 1
ΝΑΣΙΟΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ - 2
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - 1
ΠΑΤΣΗ ΙΩΑΝΝΑ - 2
ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - 9
ΦΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - 1...

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Αποτελέσματα εκλογών Δήμου Ζίτσας LIVE!


ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΝΤΑΣ:Να γυρίσουμε σελίδα όλοι μαζί για τα Γιάννενα της προκοπής και της δημιουργίας

Στο 220ο εκλογικό τμήμα στο «Μαρούτσιο» στις 12:30 ψήφισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Νίκος Γκόντας. Μετά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα ο κ. Γκόντας δήλωσε: «Καταθέσαμε πρόγραμμα με τις προτάσεις μας και είπαμε όλη την αλήθεια στους συμπολίτες μας, οι όποιοι σήμερα καλούνται να αποφασίσουν για την τύχη και το μέλλον της πόλης μας. Απομένει σε όλους μας σε αυτές τις...

Τι ισχύει για όσους είναι εφορευτική επιτροπή στις εκλογές και δεν παρουσιαστούν

Τι δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσουν
psifodeltiaΠολλοί είναι οι ψηφοφόροι που δεν θα χρειαστεί να πάνε στα εκλογικά κέντρα απλώς για να ασκήσουν τα εκλογικά τους καθήκοντα, αλλά για να συμμετέχουν και στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, καθώς κλήθηκαν να συμμετέχουν στην εφορευτική επιτροπή. Ωστόσο υπάρχει κάποιοι που για λόγους υγείας ή επαγγελματικούς αδυνατούν να παραστούν. Αυτοί θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αλλιώς κινδυνεύουν με ποινές.

Συγκεκριμένα η άσκηση των καθηκόντων του μέλους εφορευτικής επιτροπής, είναι υποχρεωτική. Εάν μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν προσέλθουν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους γιατί απουσιάζουν ή κωλύονται ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία, αναπληρώνονται από τα αναπληρωματικά μέλη. Εάν η αναπλήρωση είναι αδύνατη για τους ίδιους λόγους, η εκλογή διεξάγεται μόνο από τα παρόντα μέλη της εφο¬ρευτικής επιτροπής, καθώς και από μόνο τον πρόεδρό της, αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής.
Αναλυτικά, το νομικό πλαίσιο:
Π.Δ. 96/2007 – ΦΕΚ 116/Α'/5.6.2007
Κωδικοποίηση σ' ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών.
Αρθρο 58
(Αρθρο 58 π.δ. 351/2003)


Διορισμός εφορευτικών επιτροπών


ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε


Εφορευτικές Επιτροπές
1. Ψηφοφορία γίνεται ενώπιον εφορευτικών επιτροπών.
2. Σε κάθε εκλογικό τμήμα ορίζεται εφορευτική επι¬τροπή που αποτελείται από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ως πρόεδρο και τέσσερα μέλη που αναπληρώνονται από ισάριθμα αναπληρωματικά.
3. Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και οι ανα¬πληρωτές τους κληρώνονται, μέσα σε...