photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Επίθεση από αρκούδα στα Κούρεντα Ιωαννίνων!



Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Δ.Ε Κουρέντων του Δήμου Ζίτσας ύστερα από επίθεση αρκούδας σε κυψέλες μελισσοκόμου. Η επίθεση έγινε στις 29-3-2014. Από τις 10 κυψέλες που είχε τοποθετήσει ο άτυχος μελισσοκόμος η αρκούδα του κατάστρεψε τις 5. Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και ρίχνουν τα βάρη, που αλλού στις ανεξέλεγκτες οικολογικές οργανώσεις που απελευθερώνουν άγρια ζώα. Επιθέσεις σε πρόβατα είχαν αναφερθεί τις προηγούμενες εβδομάδες και στις περιοχές Γρανίτσας και Δελβινακόπουλου αλλά κανείς δεν...

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Γεννητούρια! από τον Σπύρο Δημαρά.


Ο Διαμάντης και η Ιφιγένεια Καρβούνη απέκτησαν και τρίτο εγγόνι!
Στον μπαμπά Cristiano και την μαμά Πολίνα πάνε οι...

Στους 37 βαθμούς παρέμεινε ο ΠΑΣ!



Στους 37 βαθμούς παρέμεινε ο ΠΑΣ και δεν σώθηκε... ακόμη, ενώ την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό και στην τελευταία θα παίξει εκτός με τον Άρη. Ανώτερος στο πρώτο μέρος ο ΠΑΣ, καθώς έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Ίλιτς και Τσουκαλά, ο οποίος αστόχησε σε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, ενώ ήταν αμαρκάριστος. Ισορροπημένο και με ελάχιστες αξιοσημείωτες φάσεις στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι.

Η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ του...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ: Καταψηφίζω για το γάλα

Σε προειδοποίηση ότι δεν θα ψηφίσει το άρθρο για το γάλα, αν δεν κατατεθεί η ρύθμιση που είχε συμφωνηθεί στη σύσκεψη της Πέμπτης, προχώρησε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο. «Ούτε το δίλλημα» ότι θα πέσει η κυβέρνηση, «ούτε ο εκβιασμός» με την ένταξη της διάταξης για το γάλα στο ίδιο άρθρο με αυτό για το πρωτογενές πλεόνασμα δεν κάμπτει,  δήλωσε.Ο κ.Κασσής κατηγόρησε ανοιχτά την κυβέρνηση ότι επιμηκύνοντας την διάρκεια ζωής του γάλακτος, έχει στο «μυαλό» αποκλειστικά την εξυπηρέτηση ξένων εταιρειών και το πώς αυτές θα διευκολυνθούν ώστε να παρεισφρήσουν στην ελληνική αγορά. Καταλόγισε δε στην κυβέρνηση «τυφλή» άρνηση στις...

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Γιάννης Πετράκης: «Μας στεναχωρεί που δεν νικήσαμε»


pasgianninaΟ ΠΑΣ Γιάννινα έχασε πολλές ευκαιρίες για να πάρει το "τρίποντο" (1-1) απέναντι στον Πανθρακικό και μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός των Ιωαννίνων, Γιάννης Πετράκης, εμφανίστηκε απογοητευμένος από το αποτέλεσμα.

Παράλληλα, ο 54χρονος προπονητής αναφέρθηκε και στη ρέντα που δεν είχε η ομάδα του στον αγώνα λέγοντας: «Eύχομαι να την έχουμε στα επόμενα και να κερδίσουμε αυτό που δικαιούμαστε».

Αναλυτικότερα, όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:...

Βράβευση μαθητών του Λυκείου Ελεούσας

Το Γενικό Λύκειο Ελεούσας συμμετείχε με δύο εργασίες στο 4ο Διεθνές Μαθητικό συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας ACSTAC 2014. Το συνέδριο είχε κανονικό σύστημα κριτών και διοργανώθηκε από το Anatolia College στην Θεσσαλονίκη από 14 έως 16 Μαρτίου.
Η πλειοψηφία των εργασιών του συνεδρίου 4th Anatolia College Science -Technology Annual Conference, στο οποίον συμμετείχαν περισσότεροι από 1000 μαθητές από 5 χώρες (Ελλάδα, Ινδία, Μολδαβία,Ρουμανία και Τουρκία) προερχόταν από τα πλέον διακεκριμένα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία.Οι συγκεκριμένες εργασίες του ΓΕΛ Ελεούσας υποβλήθηκαν στο Διαγωνισμό Ταινιών-Animation.Το θέμα του διαγωνισμού κρίνεται ως εξαιρετικά απαιτητικό καθώς αφορούσε στην ανάδειξη σημαντικών ιδεών που συνέβαλαν στην προώθηση της επιστήμης από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα με την αντιπαραβολή θεωριών 10 φιλοσόφων (Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Bacon, Καρτέσιου, Locke, Leibniz, Hume, Russel, Wittgenstein, Popper).Η ομάδα των μαθητών:...

Ανακοινώνει τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων η Όλγα Γεροβασίλη

Σε λίγες ώρες,το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί,αναμένεται να ανακοινώσει τον υποψήφιο αντιπεριφρειάρχη Ιωαννίνων η Όλγα Γεροβασίλη. Πρόκειται για...

Οι αποφάσεις της Γ.Σ. της αδελφότητας Κουρέντων σε υλοποίηση.

Οι αποφάσεις της Γ.Σ. της αδελφότητας Κουρέντων σε υλοποίηση.
1.Υπό υλοποίηση έχει τεθεί και ο Β.Α. Τοίχος της εκκλησίας μας. Για να ελαχιστοποιήσουμε τις δαπάνες και να κερδίσουμε σε μέτρα , κάναμε πρόταση στον Δήμο να μας στείλει μηχάνημα για να καθαρίσουμε και να γκρεμίσουμε την σαθρά τοιχοποιία ,το αποδέχτηκε και τον ευχαριστούμε. Το έργο έχει αναλάβει ο Γιάννης Ντόκος με εργάτες ,παιδιά από το χωριό μας.
2. Ελπίζουμε πως σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν και οι εργασίες καθαρισμού και ανάδειξης των τοιχογραφιών της εκκλησίας μας.Ευχαριστούμε από καρδιάς την Γ.Γ. Του ΥΠ.ΠΟ. κα Λίνα Μενδώνη.
3. Έχουμε ήδη αρχίσει τις ενέργειες για τις αποτυπώσεις των δημοσίων κτιρίων ,ουτοσώστε να συμπληρωθεί και να γίνει σωστή η μελέτη για το πρόγραμμα (εξοικονομω Δημόσια κτίρια)
Α. Για το σχολείο έχουμε το...

Έκρυβαν τους μετανάστες μέσα στα φορτηγά


Ένα μεγάλο οργανωμένο κύκλωμα που μετέφερε παράνομα μετανάστες από την Ελλάδα στην Ιταλία, εξαρθρώθηκε στo πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών  του Τμήματος Αλλοδαπών  και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθησαν την Τρίτη αργά το βράδυ στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Τουρκίας, ηλικίας 37 και 45 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας, που προωθούσε πενήντα έξι (56) μη νόμιμους μετανάστες, κρυμμένους μέσα σε φορτηγά, με σκοπό τη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου τους από τη χώρα.
Από τους διακινούμενους (ηλικίας από 17 έως 45 ετών), σαράντα επτά (47) είναι υπήκοοι Συρίας, (2) υπήκοοι Αφγανιστάν, (3) υπήκοοι Ιράκ και (4) υπήκοοι Σομαλίας.
Αναλυτικότερα, ύστερα από μεθοδική αστυνομική έρευνα, αστυνομικοί  εντόπισαν στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, δύο (2) νταλίκες, στις οποίες, όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, οι διακινητές μετέφεραν κρυμμένους συνολικά πενήντα έξι (56) αλλοδαπούς μετανάστες, προκειμένου να μεθοδευθεί η προώθησή τους στο εξωτερικό.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι...

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Με Τσάβες στην αποστολή o ΠΑΣ!


Στόχος της ομάδας των Ιωαννίνων είναι να επανέλθει στις νίκες μετά από δύο συνεχόμενες αποτυχίες και ήττες από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και να ανέβει θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα.

Αναλυτικά η αποστολή αποτελείται από τους: ...

Βελλίδη, Αμπάρη, Στρούνα, Κοροβέση, Κολοβέτσιο, Μπέριο, Γιάκο, Ντάσιο, Αυγενικού, Ίλιτς, Τσουκαλά, Ακόστα, Λίλα, Τσάβες, Μιχαήλ, Βίλα, Τζημόπουλος, Χαρίση, Κρητικό.

epirusepress.gr

Οι δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη για το γάλα σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης της Ηπείρου

"Η Ελλάδα έχει ανάγκη τους κτηνοτρόφους, δεν έχει ανάγκη τις εισαγωγές"
Τους γαλακτοπαραγωγούς της Ηπείρου επισκέφτηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης με την άφιξή του στα Γιάννενα σήμερα το πρωί. Στο πλαίσιο της περιοδείας του Ποταμιού, ο αγελαδοτρόφος Μιχάλης Τζήμας και ο γεωπόνος Βασίλης Θεοδωράκης (απλή συνωνυμία!) από τον συνεταιρισμό εκθέτουν στο Σταύρο τα προβλήματα διάθεσης του γάλακτος που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.
Σταύρος Θεοδωράκης: Τα πράγματα είναι απλά, εάν ακούς αυτούς που πρέπει. Εάν ακούς δηλαδή τους επιστήμονες και τους κτηνοτρόφους. Τους ανθρώπους που παράγουν το γάλα. Η πρότασή μας, συζητώντας και με τους κτηνοτρόφους, είναι συγκεκριμένη. Θα πρέπει στη συσκευασία του γάλακτος, η κάθε μποτίλια, το κάθε χάρτινο κουτί να λέει εάν το γάλα είναι ελληνικό ή όχι. Το γάλα τι είναι, όχι η...

Αυτοκινητιστικό ατύχημα στα Κούρεντα



Αυτοκινητιστικό ατύχημα σημειώθηκε χτες αργά το βράδυ 25/03 στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί από τα Κούρεντα προς το Βουτσαρά Δήμου Ζίτσας. Ο άτυχος οδηγός κάτοικος Κουρέντων έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του εξαιτίας του ολισθηρού οδοστρώματος από τη βροχή.  
Ο οδηγός...

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου


Χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο και με σύμμαχο τον καιρό, η παρέλαση στην πόλη των Ιωαννίνων.
Με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι οι εορταστικές, επετειακές εκδηλώσεις στην πόλη των Ιωαννίνων για την 25η Μαρτίου. Ο καιρός ήταν σύμμαχος και οι σταγόνες βροχής που άρχισαν να πέφτουν μετά την έναρξη της παρέλασης δεν πτόησαν τους μαθητές, τους σπουδαστές, τους πρόσκοπους, τους φοιτητές και τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ούτε όμως και τους χιλιάδες Γιαννιώτες που βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης για να παρακολουθήσουν την παρέλαση και να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου Αθανάσιος Μπούσιος, ενώ παρέστησαν ακόμη ο βουλευτής...

Αφήσαμε τη σημαία σε λάθος χέρια





του Γιάννη Καραμαγκάλη


Γιάννης Καραμαγκάλης
Γιάννης Καραμαγκάλης

Οι περισσότεροι που διαβάζετε το άρθρο αυτό, μάλλον περιμένατε ένα ξέσπασμα μίσους. Είτε για τους «αλλοδαπούς που δεν δικαιούνται να κρατούν την ελληνική σημαία», είτε για τους «διεθνείς τοκογλύφους που άλωσαν την εθνική μας κυριαρχία με τα μνημόνια». Σας προλαβαίνω προδικάζοντας για το αντίθετο. Τα λάθος χέρια δεν είναι τα ξένα, αλλά τα δικά μας. Εκείνα είναι που άφησαν την σημαία σε λάθος χέρια.
Ποια σημαία; Σωστό ερώτημα. Την γαλανόλευκη, φυσικά, αλλά όχι όπως την φανταζόμαστε,την βλέπουμε ή την θυμόμαστε περιστασιακά. Πρόκειται για την σημαία της λογικής, εκείνης που πάντα έμενε δεύτερη στις μεγάλες στιγμές για την χώρα και που παραγκωνιζόταν είτε στον βωμό του «λαού» και της Πατρίδας, ως προκάλυμμα δηλαδή μεγαλοστομιών της δεξιάς, είτε ως μια αριστερίζουσα τάση με ψήγματα εθνομηδενισμού, με προτάγματα –όχι ηθελημένα αντεθνικά – απλά αναγκαία για να αντιταχθούν στο αντίπαλον δέος. Μία κόντρα για την κόντρα δηλαδή, γιατί ποτέ η αριστερά δεν απεμπόλησε από τα ιδεολογικά της σπλάχνα την αγάπη για την...

Συμβιβαστική πρόταση για το γάλα από αγελαδοτρόφους

Στην κατάθεση κοινής συμβιβαστικής πρότασης για την άρση του αδιεξόδου στο επίμαχο θέμα με το γάλα, προχώρησαν ο Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων Ελλάδος, η «Ένωση Φυλής Χολστάιν» και το ΘΕΣγάλα.Κρίνοντας πως οι προθέσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη της ελληνικής αγελαδοτροφίας είναι ειλικρινείς, οι φορείς του κλάδου προτείνουν να αποσυνδεθεί το γάλα από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και να τεθεί προς ψήφιση σε νέο νομοσχέδιο, που θα προκύψει έπειτα από πραγματική διαβούλευση, σε σύντομο και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, με όλους τους φορείς.Στην περίπτωση που αυτό δεν γίνει αποδεκτό, ως ύστατη λύση που ναι μεν δεν εξυπηρετεί τη γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία της χώρας, αλλά ενδεχομένως δεν θα οδηγούσε σε ολοσχερή καταστροφή του κλάδου, οι φορείς προτείνουν την καθιέρωση τριών κατηγοριών παστεριωμένου γάλακτος. Αυτά τα είδη είναι:...

Κορυφώνονται οι εορτασμοί για την 25η Μαρτίου - Στις 12 σήμερα η παρέλαση

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθούν στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν:
- στην Ηγουμενίτσα ο Υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας
- στα Ιωάννινα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, Αθανάσιος Μπούσιος
- στην Άρτα ο Ειδικός Γραμματέας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Κωνσταντίνος
Πανταζής
- στην Πρέβεζα ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Κωνσταντίνος Τριάντης.
Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην παρέλαση που θα πραγματοποιη-
θεί στην Καστοριά
Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην πόλη των Ιωαννίνων έχει ως εξής:...

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Πρόβλημα με Ντάσιο στον ΠΑΣ





2294550540.jpgΈνας «πονοκέφαλος» προστέθηκε στους ήδη υπάρχοντες για τον Γιάννη Πετράκη ενόψει της αναμέτρησης του ΠΑΣ με τον Πανθρακικό για την 31η αγωνιστική. Ο τεχνικός της ομάδας είδε τον Ντάσιο να ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας με τον φυσιοθεραπευτή Φίλλιπο Σκόρδο, καθώς αποκόμισε έναν τραυματισμό από το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Ο 31χρονος αμυντικός αντικαταστάθηκε στο...

Ανακοίνωση της ΝΕ Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ

Με νέα ορμή στη μάχη των τριπλών εκλογών του Μάη μετά την μεγαλειώδη συγκέντρωση με τον Αλέξη Τσίπρα

Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους συμπατριώτες μας που πήραν μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση της Παρασκευής 21 Μάρτη , όπου μίλησε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.Η παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων του καθημερινού μόχθου, αγωνιστών της αριστεράς και της δημοκρατίας, ανθρώπων που είναι στη πρώτη γραμμή των κινημάτων για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των νεοφιλελεύθερων μνημονίων και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ , μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και ελπίδα.Τείνουμε το χέρι σε όλες και όλους, που μπορεί να είχαν και άλλες επιλογές ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν αλλά τώρα κάνουν το βήμα, να συμπαραταχθούν μαζί μας,να δώσουμε τη μάχη για να νικήσουμε και στις ευρωεκλογές και...

Χωρίς Ηπειρώτικη υποψηφιότητα το ευρωψηφοδέλτιο της "Ελιάς"

Την προσεχή Κυριακή 30 Μαρτίου η επίσημη παρουσίαση

Με το καλημέρα... "μαραμένη" θα είναι η "Ελιά" στην Ήπειρο, καθώς στον κατάλογο των 18 πρώτων ονομάτων που ανακοινώθηκαν για το ευρωψηφοδέλτιο της "Ελιάς-Δημοκρατική Παράταξη", δεν περιλαμβάνεται ούτε ένας Ηπειρώτης! Προφανώς θα έχουν καλύτερους από άλλες περιοχές, οπότε η Ήπειρος δεν τους ενδιαφέρει. Επίσημα το ευρωψηφοδέλτιο θα ανακοινωθεί την πρσεχή Κυριακή 30 Μαρτίου, σε ειδική εκδήλωση. Ποιοι είναι οι 18 "εκλεκτοί;" Έχουμε και λέμε:...

Αυτοκινητιστικό ατύχημα στη λεωφόρο Δωδώνης

P3240149Αυτοκινητιστικό ατύχημα συνέβη σήμερα το πρωί στη λεωφόρο Δωδώνης στα Ιωάννινα. Αυτοκίνητο που κινούνταν στην οδό έπεσε επάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο που βρισκόταν στο σημείο. Τα αυτοκίνητα έπαθαν...

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Παίζοντας με δέκα παίκτες από το πρώτο ημίχρονο λόγω αποβολής του Μιγκέλ Βίτορ, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ από φοβερό γκολ του Λίλα αλλά οι Στοχ και Λούκας απάντησαν σφραγίζοντας άλλη μία ανατροπή για το Δικέφαλο του Βορρά (2-1)!Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε την μάδα σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Ντάσιος και αριστερά ο Στρούνα. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τζημόπουλος και Κολοβέτσιος. Αμυντικά χαφ οι Λίλα και Τσουκαλάς, στις πτέρυγες οι Βίλα και Κοροβέσης. Στον άξονα ο...

Επισκευή της στέγης του σχολείου Κουρέντων!



Ύστερα από πολλούς μήνες αναμονής το σχολείο πέρασε και επίσημα στα χέρια της Αδελφότητας Κουρέντων. Χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης του σχολείο με την επισκευή της στέγης. Σύντομα το σχολείο δεν θα είναι όπως το γνωρίζατε.... Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Ζίτσας δεν προσέφερε τίποτα. Όλα τα έξοδα τα έχει αναλάβει η Αδελφότητα Κουρέντων. 

Δείτε τις φωτογραφίες....

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

500 νέα δένδρα στους δρόμους και τις πλατείες των Ιωαννίνων


Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 18ου Δημοτικού προχώρησαν σε δενδροφύτευση στην Πλατεία Χατζή παρουσία του Δημάρχου Φ. Φίλιου
Επίκεντρο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας όπως έχει οριστεί η 21η Μαρτίου αποτέλεσε για το Δήμο Ιωαννιτών η Πλατεία Χατζή.
Το τμήμα πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών με τη συνδρομή των μαθητών και των εκπαιδευτικών του 18ου Δημοτικού προχώρησε σε εκτεταμένη δενδροφύτευση σε μία πλατεία, η εικόνα της οποίας άλλαξε εντυπωσιακά τους τελευταίους μήνες με παρεμβάσεις που κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση και σε ουσιαστικό αλλά και σε αισθητικό επίπεδο.
Παρών στη διαδικασία της δενδροφύτευσης ο Δήμαρχος Φ. Φίλιος που αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια του Τμήματος Πρασίνου τα τελευταία χρόνια για τη συντήρηση και ανάπτυξη του πρασίνου ειδικά στον αστικό ιστό.
Με την ευκαιρία αυτή ζήτησε από τους πολίτες να αγαπούν και να φροντίζουν το πράσινο και καυτηρίασε βανδαλισμούς που διαπιστώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο...

Συλλήψεις στη διασταύρωση Λίθινου για 231 κιλά χασίς


Συνελήφθησαν σήμερα ξημερώματα στο 12ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας στη διασταύρωση Λίθινου,
 δύο Αλβανοί που εμπλέκονται στη διακίνηση 231 κιλών χασίς.

Σύσκεψη Εργασίας πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Σύσκεψη Εργασίας πραγματοποιήθηκε  στα Γραφεία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, μεταξύ της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και αντιπροσωπείας του ΟΑΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ.Αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος για τις δυνατότητες συνεργασίας και ανταλλαγή απόψεων για το πώς θα μπορούσαν οι Δράσεις και τα Προγράμματα του ΟΑΕΔ να ωφελήσουν την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Τομέα της περιοχής μας και για τις πιθανές συνέργειες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν μεταξύ των δύο Οργανισμών.Μεταξύ άλλων, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων ζήτησε την επαναπροκήρυξη του Προγράμματος για την διατήρηση των θέσεων εργασίας, που είχε χαρακτηριστεί επιτυχημένο, την έκδοση Προγραμμάτων που να σχετίζονται με τα Παραδοσιακά Επαγγέλματα του Νομού μας, την διαρκή εκπαίδευση των επαγγελματιών, την διμερή Συμφωνία Επιμελητηρίων και...

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Κουβέλη στα Γιάννενα





4193985339.jpgTo πρόγραμμα επίσκεψης του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, την Παρασκευή 28 Μαρτίου, ανακοίνωσε η Ν.Ε. Ιωαννίνων της ΔΗΜ.ΑΡ.
Αναλυτικότερα, στις 12.30 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το δημαρχείο της Κόνιτσας, στις 13.00 θα περιοδεύσει στην αγορά της πόλης και θα συναντηθεί με τα μέλη και τους φίλους της ΔΗΜ.ΑΡ (στην Ταβέρνα Τσουκάλη).

Στις 17.30 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη...

Κίνηση “ΜΑΤ” Πλιάκου!!!

Εξασφάλισε την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό του της Γιάννας Γεωργούλη.
    Με κίνηση αιφνιδιασμού προχωρά στις εκλογές ο Μιχ. Πλιάκος. Μετά από μεθοδικές κινήσεις εξασφάλισε την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό του της φερέλπιδος νεανίδος Γιάννας Γεωργούλη.
    Η δ/νις Γεωργούλη, που είναι μόλις 28 ετών, έχει ιδιαίτερα μεγάλη αποδοχή στην Ελεούσα, είναι μέλος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και πρόεδρος της ΝΔ Ζίτσας, ενώ είναι στέλεχος του πολιτικού γραφείου του Βουλευτή κ. Κώστα Τασούλα. Είχε εργαστεί επί 4ετία στο Δήμο Πασσαρώνος, όπου ήταν ιδιαιτέρα γραμματεύς του κ. Βλέτσα, ενώ πριν είχε στελεχώσει το γραφείο του Προέδρου του Νομ. Συμβουλίου κ. Κώστα Πέτσιου.
    Πάντα σταθερή στην άποψή της η Γιάννα Γεωργούλη, έχει ταυτόχρονα την βοήθεια και εύνοια του Γιώργου Σταλίκα, πρωτοκλασάτου στελέχους του...

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Προσπάθειες για να αποφευχθεί η διάσπαση

Δεν είχε απαρτία όπως αναμένονταν,η χθεσινή κρίσιμη συνεδρίαση της δημοτικής παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα», αφού το νοσηρό και άκρως εσωστρεφές κλίμα που έντεχνα έχουν καλλιεργήσει όλο το προηγούμενο διάστημα οι στρατηγικές των υποστηρικτών της υποψηφιότητας του Θωμά Μπέγκα, έχουν ωθήσει ορισμένους δημοτικούς συμβούλους στα άκρα και έχουν διασπείρει την απογοήτευση, τόσο στην κορυφή όσο και στη βάση της παράταξης. Σε μια προσπάθεια να φανεί προς τους...

Η Πρέβεζα στη λίστα των Νομών με τους πιο επικίνδυνους δρόμους!!!

Μια αρνητική πρωτιά, αυτή των νομών με τους πιο επικίνδυνους δρόμους, κατέχει η Πρέβεζα σύμφωνα με την έρευνα που εκπόνησε το Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο «Εκτίμηση της επικινδυνότητας των περιφερειακών ενοτήτων της Ελλάδας με βάση τα τροχαία ατυχήματα το 2013». Τα στοιχεία αναφέρουν ότι οι νομοί Πρέβεζας, Εύβοιας, Αργολίδος, Ηλείας και Ευρυτανίας κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις με τους πιο επικίνδυνους δρόμους. Ακολουθούν εκείνοι της Λευκάδας, της Αττικής, της Αρκαδίας, της Κεφαλληνίας, της Λακωνίας, της Ροδόπης, της Χαλκιδικής, της Ημαθίας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Βοιωτίας. Στην έρευνα καταγράφηκε και το...

Τα Lidl ζητούν Πωλητές/Ταμίες (ορισμένου χρόνου-ημιαπασχόληση)

Από μία (1) θέση σε Γιάννενα, Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα

Τα Lidl αναζητούν αξιόπιστους συνεργάτες, τους οποίους θα προετοιμάσουν με τον καλύτερο τρόπο για τις απαιτήσεις του κλάδου. Οι υποψήφιοι θα αναλάβουν ποικίλες εργασίες στο κατάστημα, όπως τη λειτουργία του ταμείου, τον ανεφοδιασμό των ραφιών, την τακτοποίηση της αποθήκης και την προετοιμασία των απογραφών. Θα φροντίζουν για την εξυπηρέτηση των πελατών και θα ασχολούνται με τη διάταξη και παρουσίαση των εμπορευμάτων, την εφαρμογή των κανονισμών υγιεινής και την καθαριότητα. Θα εργάζονται με...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ: Δεν θα ψηφίσω αλλαγές για το γάλα, ας πέσει η κυβέρνηση

«Δεν έχω διλήμματα, δεν είμαι βουλευτής-μαριονέτα»

Εμμένει ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, στην απόφασή του να καταψηφίσει τις αλλαγές σχετικά με το γάλα, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη στάση του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου.«Αν έρθουν αλλαγές δεν θα τις ψηφίσω», επανέλαβε μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega και υποστήριξε ότι δεν έγινε διαπραγμάτευση με την τρόικα για το γάλα.
Ο κ. Κασσής ανέφερε ότι στη συντονιστικό των τομεαρχών του ΠΑΣΟΚ, την περασμένη Τρίτη, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι δεν...

Έκτακτο συμβούλιο υπό την απειλή των άδειων δεξαμενών




370071616.jpgΥπό την απειλή των άδειων δεξαμενών και ρεζερβουάρ συνεδρίασε σήμερα έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, προκειμένου να συζητήσει την πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με την προμήθεια καυσίμων θέρμανσης και κίνησης των Νομικών Προσώπων του Δήμου.
Για την προμήθεια καυσίμων είχαν διενεργηθεί δύο διαγωνισμοί, οι οποίοι απέβησαν άκαρποι με άμεσο και ορατό πλέον τον κίνδυνο της αδυναμίας προμήθειας καυσίμων για τα νομικά πρόσωπα, και συγκεκριμένα για τη ΔΕΥΑΙ, το Πνευματικό Κέντρο και τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.
Όπως εξήγησαν τόσο ο αντιδήμαρχος Οικονομικών...

Εκδρομή Ερμηνείας Περιβάλλοντος με θέμα «Το δάσος και η διαχείριση του» από το Φορέα Πίνδου


Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, πρώτη ημέρα της άνοιξης, σχεδίασε και θα υλοποιήσει, την Παρασκευή 21 Μαρτίου,
σε συνεργασία με το Δασαρχείο Κόνιτσας Εκδρομή Ερμηνείας Περιβάλλοντοςμε θέμα «Το δάσος και η διαχείριση του». Η πεζοπορική διαδρομή που επιλέχθηκε ξεκινάει από τις Κατασκηνώσεις της Κόνιτσας και καταλήγει πριν τον οικισμό της Πηγής Κόνιτσας.
Στην εκδρομή θα συμμετέχουν μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κόνιτσας, οι οποίοι θα περιηγηθούν σε ένα μεικτό δάσος παραμεσογειακών κωνοφόρων μαύρης Πεύκης (Pinus nigra) και υβριδογενούς ελάτης (Abies borisii-regis), στην περιφερειακή ζώνη του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου. Η μαύρη Πεύκη συγκροτεί τα σημαντικότερα και παραγωγικότερα δάση της χώρας, γι’ αυτό και θεωρείται πολύτιμο είδος για την ελληνική Δασοπονία. Τα δάση μαύρης Πεύκης αποτελούν οικοτόπους προτεραιότητας, με βάση την Κοινοτική Οδηγία 92/43, στο πλαίσιο της οποίας και προστατεύονται από κάθε είδους κινδύνους και ανθρώπινες πιέσεις.
Στόχος του Φορέα Διαχείρισης είναι η...

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΟΑΣΗ: Ιστορικός τόπος συναναστροφής των Γιαννιωτών πολιτών

● Από την μακροχρόνια εγκατάλειψη στην επαναλειτουργία της απαραίτητης επιχείρησης

Μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο οι Γιαννιώτες και οι Γιαννιώτισσες, στερήθηκαν των υπηρεσιών της επιχείρησης «ΟΑΣΙΣ», ετοιμάζονται πλέον, σε λίγους μήνες, να
ξανασυναντηθούν στον ιστορικό αυτό χώρο, που ανέκαθεν αποτελούσε και θα αποτελεί μοναδικό σημείο αναφοράς της όμορφης πόλης μας.Αναμένεται λοιπόν στο τέλος του τρέχοντος έτους, ένας από τους ελάχιστους δημοτικούς χώρους που απέμειναν στο κέντρο της πόλης μας, να ξαναζωντανέψει από τις συντροφιές των πολιτών της και από τις χαρούμενες φωνές των παιδιών και των νέων, που θα αναζητήσουν εκεί το παιχνίδι και την αναψυχή.Η βάναυση κακοποίηση του χώρου και του κτιριακού αρχιτεκτονικού δημιουργήματος του μεγάλου Έλληνα Αρχιτέκτονα ΆρηΚωνσταντινίδη, χαρακτηρισθέντος από το...

Πόσους σταυρούς θα βάλουμε στα ψηφοδέλτια στις προσεχείς δημοτικές εκλογές

Με απόφαση του Γ. Μιχελάκη καθορίστηκε ο αριθμός των σταυρών και η μορφή των ψηφοδελτίων

Με Απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, καθορίστηκε ο αριθμός των σταυρών και η μορφή των ψηφοδελτίων για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, στους δήμους με ενιαία εκλογική περιφέρεια και στους οποίους δεν συνιστώνται δημοτικές ή τοπικές κοινότητες, το ψηφοδέλτιο θα μπαίνουν μέχρι τρεις σταυροί. Στους Δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες θα μπαίνει ένας σταυρός αν η εκλογική περιφέρεια εκλέγει μέχρι τρεις συμβούλους. Με την λιδια Απόφαση ρυθμίζονται και οι διαστάσεις των ψηφοδελτίων. Σε ό,τι λοιπόν αφορά αυτά: Για τους δήμους στους οποίους εκλέγονται δημοτικά συμβούλια από σαράντα εννέα (49) ή σαράντα πέντε (45) μέλη, συμβούλια δημοτικών κοινοτήτων, συμβούλια τοπικών κοινοτήτων, σε...

Η Όλγα Γεροβασίλη για τον πολιτισμό και την Ήπειρο

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Άρτας Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ κατέθεσε ΑΝΑΦΟΡΑ με επισυναπτόμενη επιστολή της προϊσταμένης της ΛΓ’ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας. Σύμφωνα με επιστολή της προϊσταμένης της ΛΓ’ Εφορείας Προϊστορικών &Κλασσικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα φύλαξης και λειτουργίας καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τα εκθέματα του Μουσείου.Σύμφωνα με την προϊσταμένη, παρά τις ενέργειες της Εφορίας δεν...

Παράνομη χωματερή στα Κούρεντα!

Πριν από λίγες ημέρες ανακαλύψαμε άλλη μια χωματερή στα Κούρεντα. Να σας θυμίσω ότι για την προηγούμενη είχαμε γράψει στο Kourentagate και κοινοποιήσει στο δήμο Ζίτσας τρεις φορές. Αυτή τη φορά η χωματερή βρίσκεται στο συνοικισμό των Κουρέντων, Πετσάλη. Δεν θα ήταν τόσο σημαντικό αν η χωματερή δεν βρισκότανε 200 μέτρα μακριά από το σπίτι της....

Όλες οι νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Ιωαννίνων

Το Epirusepress , σας παρουσιάζει σήμερα όλες τις νέες προσφερόμενες θέσεις εργασίας που είναι καταχωρημένες στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στο νομό Ιωαννίνων. Εσείς δεν έχετε παρά να διαβάσετε προσεκτικά τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας και σημειώνοντας τους κωδικούς των θέσεων (ο 12ψήφιος αριθμός ακριβώς πριν την ειδικότητα) που σας ενδιαφέρουν να πάτε σήμερα κιόλας στον ΟΑΕΔ της Ιωαννίνων, ώστε να προχωρήσετε τη διαδικασία εύρεσης εργασίας. Αναλυτικά όλες οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ Ιωαννίνων, είναι οι εξής:...

Σύλληψη 33χρονου στα Γιάννενα για ηρωίνη

Συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 33χρονος, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη σε μορφή «βράχου», βάρους (28,5) γραμμαρίων.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον...

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Έφυγε σήμερα από τη ζωή η Αναστασία Οικονόμου

Έφυγε σήμερα από τη ζωή η Αναστασία Οικονόμου, κάτοικος Κουρέντων, σύζυγος του αειμνήστου Βασίλειου Οικονόμου και μητέρα του Γεωργίου, της Δήμητρας και Μαριάνθης.  Η συντακτική ομάδα του KourentaGate εύχεται ολόψυχα στους οικείους της εκλιπούσης...

Απαλλάσσονται από τον έλεγχο στρατολογικής κατάστασης όσοι Έλληνες του εξωτερικού έρθουν να ψηφίσουν

Με κοινή απόφαση της Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώφης Γεννηματά και του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, απαλλάσσονται από τον έλεγχο στρατολογικής κατάστασης από 11/5/2014 μέχρι και 9/6/2014 οι Έλληνες του εξωτερικού που εισέρχονται στην Ελλάδα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές της 18/5/2014 και της...

Ανά τρίμηνο οι συγκεντρωτικές καταστάσεις φέτος


Ως τι 2 Ιουνίου θα πρέπει να υποβληθούν στην Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών από επιχειρήσεις και επαγγελματίες οι συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών - πελατών που αφορούν στο πρώτο τρίμηνο του έτους.
Αυτό προκύπτει από απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη με τη οποία διευκρινίζεται ότι για το 2014 οι συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών - πελατών θα υποβάλλονται από τους...

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Πόσους σταυρούς θα βάλουμε στα ψηφοδέλτια στις προσεχείς δημοτικές εκλογές

Με απόφαση του Γ. Μιχελάκη καθορίστηκε ο αριθμός των σταυρών και η μορφή των ψηφοδελτίων

Με Απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, καθορίστηκε ο αριθμός των σταυρών και η μορφή των ψηφοδελτίων για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, στους δήμους με ενιαία εκλογική περιφέρεια και στους οποίους δεν συνιστώνται δημοτικές ή τοπικές κοινότητες, το ψηφοδέλτιο θα μπαίνουν μέχρι τρεις σταυροί. Στους Δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες θα μπαίνει ένας σταυρός αν η εκλογική περιφέρεια εκλέγει μέχρι τρεις συμβούλους. Με την λιδια Απόφαση ρυθμίζονται και οι διαστάσεις των ψηφοδελτίων. Σε ό,τι λοιπόν αφορά αυτά: Για τους δήμους στους οποίους εκλέγονται δημοτικά συμβούλια από σαράντα εννέα (49) ή σαράντα πέντε (45) μέλη, συμβούλια δημοτικών κοινοτήτων, συμβούλια τοπικών κοινοτήτων, σε 14X60 εκατοστά του μέτρου περίπου. Για τους δήμους στους οποίους εκλέγονται δημοτικά συμβούλια από...

Στις 28 Μαρτίου στα Γιάννενα ο Φ. Κουβέλης




4193985339.jpgΜετά την περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε Γιάννενα και Άρτα την Παρασκευή, οριστικοποιήθηκε μία ακόμη επίσκεψη αρχηγού κόμματος στα Γιάννενα. O πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς θα επισκεφθεί τα Γιάννενα την επόμενη Παρασκευή 28 Μαρτίου, ταξιδεύοντας από τη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμά του θα διαμορφωθεί εντός των επόμενων ημερών. Στα Γιάννενα θα βρεθεί το επόμενο διάστημα και ο...

10 tablets για τους χρήστες της Βιβλιοθήκης

Μια νέα ψηφιακή υπηρεσία στη «Ζωσιμαία» Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων.
Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Ψηφιακού Βιβλίου, από τις 3 έως και τις 9 Μαρτίου, διοργανώθηκαν παγκοσμίως ποικίλες εκδηλώσεις για την ηλεκτρονική ανάγνωση.
«Διάβασε ένα e-book» υπήρξε το σύνθημα των εκδηλώσεων, με πρωτοβουλία της Καναδής συγγραφέας και γραφίστριας Rita Toews.
Με την ευκαιρία αυτών των εκδηλώσεων και στα πλαίσια του εμπλουτισμού, της βελτίωσης και αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών η «Ζωσιμαία» Βιβλιοθήκη θα διαθέτει για χρήση δέκα tablets.
Για το λόγο αυτό, την Τετάρτη 19 Μαρτίου από τις 18:00 έως 18:30 θα πραγματοποιηθεί Εργαστήριο παρουσίασης των προσφερόμενων εφαρμογών στον χώρο της Βιβλιοθήκης, από τον Θεόφιλο Χαμάλη, Μεταπτυχιακό φοιτητή του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος έχει την...

Όλα δείχνουν ντέρμπι στο δήμο Πωγωνίου

Όλοι συμφωνούν ότι η μάχη μεταξύ Καψάλη και Ντόντη θα κριθεί στο... νήμα!

Ανάμεσα στις ισχυρές υποψηφιότητες του Κώστα Καψάλη και του Γιάννη Ντόντη, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές στο δήμο Πωγωνίου, όχι μόνο δεν υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ αλλά δεν υπάρχουν και κρυμμένοι άσοι στα μανίκια των δύο υποψηφίων, αφού πλέον και οι δύο γνωρίζονται μεταξύ τους και από την καλή αλλά και από την... ανάποδη! Καθημερινά, στην κυριολεξία οργώνουν τα χωριά και αυτή την περίοδο ασχολούνται αποκλειστικά με τη συγκρότηση των συνδυασμών τους, ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος στο...

Επικίνδυνη λακκούβα στο κέντρο των Ιωαννίνων


P3120088Άκρως επικίνδυνη η λακκούβα που έχει δημιουργηθεί σε έναν από τους παραδρόμους της Αβέρωφ στο κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα στο δρόμο που οδηγεί από την Αβέρωφ στη Καραπάνου (Μητρόπολη Ιωαννίνων) υπάρχει μια λακκούβα εδώ και πολύ καιρό η οποία δεν είναι μια απλή λακκούβα σαν όλες τις άλλες. Όχι, είναι λακκούβα που στο εσωτερικό της υπάρχει και ένα οικοδομικό πλέγμα. Αν κάποιος άτυχος οδηγός δεν...

Πληρώνονται σήμερα οι αγρότες της Ηπείρου για τις ζημιές του 2013

Στους αγρότες και των τεσσάρων νομών θα καταβληθούν 160.360 ευρώ

Το χρώμα του χρήματος θα δουν σήμερα οι αγρότες, καθώς ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών της Ηπείρου, αποζημιώσεις συνολικού ύψους 160.360 ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για το έτος 2013. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε καρποφόρα δέντρα, αμπέλια, κηπευτικά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια. Αναλυτικά η κατανομή των ποσών ανά νομό στην Ήπειρο, είναι η εξής:...

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

48ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ για τις απολύσεις Τετάρτη και Πέμπτη

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικό παρών στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη, 19 Μαρτίου και την Πέμπτη, 20 Μαρτίου, με σύνθημα «Υπερασπιζόμαστε τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά – όχι στις απολύσεις».
 Όπως αναφέρει στην πρόσκλησή της:
«Η Κυβέρνηση συνεχίζει το θέατρο ψευτοδιαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Η συμφωνία στην ουσία των νέων βάρβαρων μέτρων (ομαδικές απολύσεις, λεγόμενη εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας κλπ) είναι δεδομένη αλλά συνεχίζεται η προσπάθεια να φανούν διαφωνίες στον τρόπο υλοποίησης των μέτρων-«φωτιά» και «αγκάθια» στη…διαπραγμάτευση».
Η Κυβέρνηση κρατάει στάση συνδιαμορφωτή και όχι διαπραγματευτή (!) απέναντι στις νεο-αποικιακού τύπου απαιτήσεις της Τρόικα για την περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την ενίσχυση του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου (νέα απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, μείωση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών).
Όσον αφορά τις απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων για τις οποίες η Κυβέρνηση πασχίζει, με...

Ερώτηση Χ.Μαντά για το παρόν και το μέλλον των φοιτητικών κατοικιών Λόφου Περιβλέπτου Ιωαννίνων

Κατατέθηκε σήμερα 17 Μαρτίου 2011, από τον βουλευτή Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά,ερώτηση που απευθύνεται στους Υπουργούς Παιδείας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορά στις Φοιτητικές κατοικίες του λόφου Περιβλέπτου Ιωαννίνων,που είναι περισσότερο γνωστές σαν Εστίες Δόμπολη. Οι κατοικίες αυτές που λειτουργούν 40 ακριβώς χρόνια, φιλοξενούν 470 παιδιά που σπουδάζουν στο ΤΕΙ Ιωαννίνων και στο Πανεπιστήμιο, έχουν πολύ μεγάλη έλλειψη προσωπικού το οποίο παρ ότι ανέρχεται στα 7 άτομα, καταβάλλει τεράστιες και υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθεί στο πολυποίκιλο έργο του.Δυστυχώς μετά από νομοθετικές παρεμβάσεις ,από τις 5-11-2011 το προσωπικό μεταφερόμενο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, δεν συνοδεύτηκε από την υποσχεθείσα οικονομική επιχορήγηση, ενώ το...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ: «Αν η Ελιά μαζί με το ΠΑΣΟΚ πάρουν 4-5% στις ευρωεκλογές, τότε θα μπορεί να είναι ακόμη ο Ευάγγελος Βενιζέλος αρχηγός;»

Μιλώντας στην εκπομπή «ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» και στο Action24 με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, ο «πράσινος» βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής, δεν έκρυψε την συμπάθεια του για τον «αντάρτη» υποψήφιο της ΝΔ στο Δήμο της Αθήνας,Νικήτα Κακλαμάνη.Εκτιμά άλλωστε ότι έχει μεγάλη διαφορά από τους συνυποψηφίους του, τον...