Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Αντιμετωπίσιμα είναι τα κενά στα Δημοτικά


Μικρότερες από την προηγούμενη χρονιά οι ελλείψεις σε θέσεις δασκάλων.
 
Μικρότερα από την προηγούμενη χρονιά και σίγουρα αντιμετωπίσιμα φαίνεται πως είναι τα κενά σε θέσεις δασκάλων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Αυτό δεν αποτυπώνεται μόνο στις εκτιμήσεις και τις διαβεβαιώσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά επιβεβαιώνεται και από τους συνδικαλιστές, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Ιωαννίνων Στέφανος Σίντος τα κενά δεν είναι πολλά σε θέσεις δασκάλων, καθώς υπολογίζονται σε λιγότερα από δέκα, ενώ μεγαλύτερα είναι σε θέσεις καλλιτεχνικών και θεατρικής αγωγής.
Υπολογίζεται όμως ότι όλα τα κενά θα καλυφθούν από τους αναπληρωτές που το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα φθάσουν τους 19.500.
«Τα στατιστικά δείχνουν ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από πέρυσι που είχαμε 6.000 αιτήσεις αποσπάσεων από τις οποίες ικανοποιήθηκε το 15% ενώ φέτος 4.000 από τις οποίες ικανοποιήθηκε το 65%», σημείωσε ο κ. Σίντος.
Οι εκπαιδευτικοί πάντως εξακολουθούν να βρίσκονται σε εγρήγορση για τη διαδικασία της αξιολόγησης και θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Τέλος, οι δάσκαλοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στην προωθούμενη εφαρμογή αλλαγών στα ολοήμερα σχολεία, που προβλέπουν την αντικατάσταση των δασκάλων από εκπαιδευτικούς – αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και την διεξαγωγή του ολοήμερου στις πρώτες ώρες του ωραρίου διδασκαλίας και όχι μετά το πέρας αυτού.
Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου