Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Όλυ Τσουμάνη κατά πάντων για τη «Δωδώνη»

Κατά πάντων στρέφεται η Όλυ Τσουμάνη, υποψήφια περιφερειάρχης του ΚΚΕ με αφορμή την πρόθεση των πρώην Ενώσεων Συνεταιρισμών να πουλήσουν τις μετοχές της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνης». 
«Η εξέλιξη με την πώληση από τις πρώην ΕΑΣ (νυν πρωτοβάθμιοι Συνεταιρισμοί) των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη που κατέχουν, έρχεται να επιβεβαιώσει περίτρανα, όχι μόνο τη θέση άμυνας που είχε διατυπώσει το ΚΚΕ για τη Δωδώνης μετά την πώληση της ΑΤΕ – να διασφαλιστεί δηλαδή ο κρατικός της χαρακτήρας – αλλά και την τοποθέτησή μας για το χαρακτήρα που αποκτούν πλέον ξεκάθαρα οι Πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί μετά το νόμο του ΠΑΣΟΚ το 2011, ως Ανώνυμες Εταιρείες.
Καμία από τις εξελίξεις που μεσολάβησαν από το 2011 μέχρι τις σημερινές, δεν είναι προς όφελος των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, του λαού μας. Καμία από αυτές τις εξελίξεις δεν είναι άσχετες από την κεντρική πολιτική κατεύθυνση που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση των...
μεγαλοεπιχειρηματικών Ομίλων για την αγροτική οικονομία των κρατών – μελών της, που εκφράζεται μέσα από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014-2020 και έχει στόχο το βίαιο και με γοργούς ρυθμούς ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων προκειμένου να μπορέσει να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή τους στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών στον κλάδο», σημειώνεται.
Η κ. Τσουμάνη όμως κρίνει με αυστηρό τρόπο τις άλλες παρατάξεις:
«Η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης, ο «αντιπολιτευόμενος» τάχα σήμερα - πρώην Υπουργός Γεωργίας του ΠΑΣΟΚ κ. Αργύρης, η «αυτοδιοικητική» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεροβασίλη και λοιποί «παράγοντες» του τόπου που κάνουν το σταυρό τους μπροστά στο εικόνισμα της ΕΕ, είναι συγκεκριμένη: συγκέντρωση και συγκεντροποίηση κεφαλαίου λέγεται και οικοδομείται πάνω στα αποκαΐδια της ζωής των φτωχών – λαϊκών οικογενειών, καλή ώρα σαν το πρωτογενές τους πλεόνασμα».
«Ποιον προσπαθούν να (ξανα)κοροϊδέψουν με τις κραυγές για τα λεφτά που θα χάσουν οι μέτοχοι – Συνεταιρισμοί από την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Δωδώνης; Υπάρχει καμία περίπτωση να γυρίσουν τα χρήματα αυτά στους «φυσικούς τους φορείς»; αναρωτιέται η υποψήφια περιφερειάρχης.

epirusonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου