photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου


Χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο και με σύμμαχο τον καιρό, η παρέλαση στην πόλη των Ιωαννίνων.
Με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι οι εορταστικές, επετειακές εκδηλώσεις στην πόλη των Ιωαννίνων για την 25η Μαρτίου. Ο καιρός ήταν σύμμαχος και οι σταγόνες βροχής που άρχισαν να πέφτουν μετά την έναρξη της παρέλασης δεν πτόησαν τους μαθητές, τους σπουδαστές, τους πρόσκοπους, τους φοιτητές και τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ούτε όμως και τους χιλιάδες Γιαννιώτες που βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης για να παρακολουθήσουν την παρέλαση και να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου Αθανάσιος Μπούσιος, ενώ παρέστησαν ακόμη ο βουλευτής...
Στ. Καλογιάνης, ως εκπρόσωπος του ελληνικού κοινοβουλίου, ο δήμαρχος Φ. Φίλιος, ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι αρχών.
Σε δήλωσή του μετά το πέρας της παρέλασης, ο Φ. Φίλιος αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής ημέρας για την πόλη, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από τον εκτοπισμό των 1850 περίπου Γιαννιωτοεβραίων, που οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και διασώθηκαν μόλις 50, ως απομεινάρι μίας πάλαι ποτέ, ακμάζουσας κοινωνικής ομάδας, πλήρως ενταγμένης και αφομοιωμένης για αιώνες στην κοινωνία των Ιωαννίνων.
Νωρίς το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αθανασίου με τον πανηγυρικό της ημέρας να εκφωνείται από την Μαριγούλα Κασαγιάννη διευθύντρια του 8ου Λυκείου Ιωαννίνων. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο Μπιζανομάχων και κατάθεση στεφάνων.
epirusonline

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου