Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ο Στέφανος Σκοπούλης για τις δημοτικές εκλογές: Η ΔΡΑΣΥ δεν αποτελεί παράρτημα κανενός

Ο Στέφανος Σκοπούλης, Δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Αριστερής Συσπείρωσης τονίζει σε δήλωσή του τον αυτόνομο ρόλο της παράταξης, σχολιάζοντας και τη θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
«Το πλαίσιο των διακηρυκτικών της αρχών και τα συλλογικά πολιτικά της όργανα, η γραμματεία και η γενική της συνέλευση, καθορίζουν με σαφήνεια την ιδεολογική και πολιτική της φυσιογνωμία και διασφαλίζουν απόλυτα την αυτοτέλειά της. 
Η ΔΡΑΣΥ δεν αποτελεί παράρτημα κανενός κόμματος ή μετωπικού σχήματος που συνέβαλλε στην συγκρότησή της. Τα μέλη οι οπαδοί οι φίλοι της συζητούν και συναποφασίζουν στα πλαίσια των οργάνων της με τρόπο συντροφικό ελεύθερο δημοκρατικό και ανιδιοτελή για κάθε ζήτημα που αφορά τη λειτουργία και την αγωνιστική της παρέμβαση. 
Οι ιδιαίτερες πολιτικές και....
ιδεολογικές προσεγγίσεις των δυνάμεων που την συγκροτούν συνιστούν αντικείμενο γόνιμου προβληματισμού και πολύτιμου συνθετικού πεδίου για την πιο αποτελεσματική συνεισφορά της στην ισχυροποίηση του λαϊκού κινήματος.
Είναι ασφαλώς αναφαίρετο δικαίωμα της κάθε πολιτικής δύναμης να επιλέγει τον τρόπο και τη λογική με την οποία θα παρέμβει στις εκλογικές αναμετρήσεις.
Όμως η ΔΡΑΣΥ δεν επιτρέπεται να υποκύπτει σε απαράδεκτες πρακτικές ιδιοκτησιακής συμπεριφοράς που καταλύουν κάθε έννοια οργανωτικής της αυτοτέλειας. 
Πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να αποτελεί όχημα για την επίτευξη μίζερων αρρωστημένων προσωπικών φιλοδοξιών», σημειώνει.
Καταλήγει δε σε κάλεσμα σύμπνοιας: 
«Η πεμπτουσία της διακριτότητας της ΔΡΑΣΥ έγκειται στην θεμελιώδη ενωτική διακηρυκτική αρχή συγκρότησής της. Ιερό της καθήκον απέναντι στο λαό που έχει συντριβεί από τις συμπληγάδες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΕΕ και ΔΝΤ είναι να εντείνει τις προσπάθειές της ώστε σύσσωμη η ριζοσπαστική αριστερά να αναλάβει τις βαριές ιστορικές της ευθύνες. Χωρίς προκαταλήψεις και αντιδιαλεκτικές ιδεολογικές εμμονές με πνεύμα αγωνιστικής σύμπνοιας μπροστά στην αναμέτρηση του Μαΐου για τις τοπικές εκλογές, να οργανώσουν την πιο πλατιά κοινωνική συμμαχία της λαϊκής ελπίδας και προοπτικής για την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής και των υπηρετών της».
epirusonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου