Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Δ. Κουτσούμπας: Η ανάπτυξη που υπόσχονται δεν θα λύσει το πρόβλημα της ανεργίας


Ξεκίνησε στα Γιάννενα την προεκλογική περίοδο ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας – Ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι στους δήμους της Ηπείρου
Από δω από την Ήπειρο, μια από τις πιο φτωχές περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και συστράτευσης με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, κάλεσμα αποφασιστικής ισχυροποίησης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που έχουμε μπροστά μας, το Μάη. 
Με αυτόν τον τρόπο άνοιξε την προεκλογική περίοδο ο Δ. Κουτσούμπας, Γραμματέας του ΚΚΕ στη συγκέντρωση χτες το βράδυ στο κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας. 
«Απόψε από δω από τα Γιάννενα, από την Ήπειρο την πρωταθλήτρια της ανεργίας όπως λένε, θέλουμε να απευθυνθούμε στους άνεργους που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης, άνδρες και γυναίκες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, στα άνεργα παιδιά της λαϊκής οικογένειας, αλλά και στους εργάτες που μοχθούν για το μεροκάματο, στους αυτοαπασχολούμενους που νοιώθουν τα χρέη, θηλιά στο λαιμό, στους φτωχούς αγρότες που παλεύουν νύχτα – μέρα με τη γη», τόνισε κάνοντας ειδική απεύθυνση στους ανέργους, μεταξύ άλλων.
«Η ανάπτυξη που υπόσχεται η ΝΔ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που θα πατήσει πάνω στα ερείπια των εργασιακών δικαιωμάτων, δεν θα λύσει...
το πρόβλημα της ανεργίας. Όταν οι μεγάλες επιχειρήσεις κάνουν επενδύσεις, όταν με κίνητρο την κερδοφορία τους και την ανταγωνιστικότητα δημιουργούν προϋποθέσεις να ανέβει η παραγωγικότητα, δεν μειώνουν το γενικό χρόνο εργασίας αλλά μειώνουν τον αριθμό εργατών που χρησιμοποιούν», σημείωσε βάζοντας οριογραμμές από τα άλλα κόμματα.
Ανέφερε δε, όπως στην ομιλία του, δύο παραδείγματα:
Οι εργάτες στα έργα της Ιονίου Οδού που ξεκινούν, καλούνται να δουλέψουν με 28€ μεροκάματο. Με αυτές και χειρότερες ακόμα συνθήκες θα δουλέψουν οι εργάτες σε όποια μεγάλα έργα σχεδιάζουν στην περιοχή με τους οδικούς άξονες, την αναβάθμιση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.
Η αξιοποίηση των πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων – το πετρέλαιο στην περιοχή Καλπακίου - με δόλωμα τα «αντισταθμιστικά οφέλη», ακόμα και η σύνδεση της Ηπείρου με τον ΤΑP να προβλεφθεί, ούτε όλους τους άνεργους θα απορροφήσει ούτε το ζήτημα της φτηνής ενέργειας θα λύσει, ιδιαίτερα σε μια περιοχή που οι κάτοικοί της έχουν ανάγκη για θέρμανση αρκετούς μήνες το χρόνο. 
Ακόμα και η ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής, οι επενδύσεις σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες - που τάχα οι αγρότες θα προμηθεύουν με τοπικά προϊόντα - ούτε τις ανάγκες των εργαζομένων για φτηνές διακοπές θα καλύψουν ούτε το πρόβλημα των νέων άνεργων θα λύσει. Αυτό ακριβώς ομολόγησε ο πρωθυπουργός όταν πριν λίγες μέρες, ανακοίνωσε 400 χιλ. ευκαιρίες απασχόλησης - ευκαιρίες και όποιος προλάβει - δηλαδή ο «θάνατος σου, η ζωή μου» κι αυτό μόνο για λίγους μήνες, τόνισε.
«Το ΚΚΕ οργάνωσε, στήριξε αγώνες με συγκεκριμένα αιτήματα, προκειμένου να βάλει εμπόδια, να δυσκολέψει την εφαρμογή αποφάσεων της ΕΕ και σήμερα παραμένει η μοναδική πολιτική δύναμη που έχει καθαρή θέση: Αποδέσμευση από την ΕΕ – Κοινωνικοποίηση – Μονομερή διαγραφή του χρέους», κατέληξε.

Ανακοίνωση αντιπεριφερειαρχών και υποψηφίων Δημάρχων
Πριν από την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, ανακοινώθηκαν τα ονόματα υποψηφίων Δημάρχων σε επτά Δήμους στην Ήπειρο, τους οποίους υποστηρίζει το ΚΚΕ, όπως επίσης και τα ονόματα των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών των Περιφερειακών Ενοτήτων. 
Υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες για το ΚΚΕ είναι:
Ιωαννίνων – Γ. Πρέντζας
Άρτας – Β. Ζιώβας
Πρέβεζας – Κ. Κωτσαντής
Θεσπρωτίας – Γ. Παπαθεοδώρου
Υποψήφιοι Δήμαρχοι ανακοινώθηκαν από το ΚΚΕ οι παρακάτω:
Δήμος Αρταίων – Κ. Παπαϊωάννου
Δήμος Πρέβεζας – Γ. Νόβας
Δήμος Ηγουμενίτσας – Ζ. Δήμας
Δήμος Ζίτσας – Σωτ. Μανούσης
Δήμος Βορ. Τζουμέρκων – Τασία Κίτσου
Δήμος Δωδώνης – Τασ. Τόκας
Δήμος Κόνιτσας – Δημ. Σδούκος.
Στα Γιάννενα θυμίζουμε ότι κατεβαίνει ο Δ. Τασιούλας, ενώ υποψήφια περιφερειάρχης θα είναι η Όλυ Τσουμάνη.
epirusonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου