Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

141 στρέμματα εντάσσονται στον οικισμό της Αμπελειάς

Πήραν περιβαλλοντικούς όρους από το ΥΠΕΚΑ μαζί 
με άλλες έξι περιοχές σε όλη την Ελλάδα
Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την επέκταση του οικισμού στην Αμπελειά, περιοχή στην οποία στοχεύει να αναπτυχθεί και ο οικισμός του συνεταιρισμού των εμπόρων.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε τους περιβαλλοντικούς όρους και περιορισμούς για την κατασκευή και λειτουργία 7 Έργων Πολεοδόμησης ως Περιοχές Ειδικά Ρυθμιζόμενης Πολεοδόμησης (ΠΕΡΠΟ), συνολικής έκτασης 1.178,643 στρέμματα, στους Δήμους Ιωαννίνων (Ηπείρου), Κιλελέρ (Θεσσαλίας), Σητείας και Χερσονήσου (Κρήτης).
Η συνολική προς πολεοδόμηση επιφάνεια πρόκειται να...
αξιοποιηθεί οικιστικά με τη δημιουργία οικισμών α’ κατοικίας 554,331στρ., οικισμών παραθεριστικής κατοικίας 624,312 στρ., καθώς και την κατασκευή των βασικών δικτύων υποδομής, όπως δρόμους κυκλοφορίας οχημάτων, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, χώρους στάθμευσης και πεζοδρόμους, πλατείες, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους κοινόχρηστου πρασίνου και παιδικές χαρές καθώς και εγκαταστάσεις αποθήκευσης στερεών και υγρών αστικών απόβλητων.
Τα προτεινόμενα έργα έχουν εξασφαλίσει τη δυνατότητα σύνδεσής τους με τα κοινωφελή δίκτυα υποδομής (ύδρευση, ηλεκτροδότηση, τηλεπικοινωνίες, οδικό δίκτυο) σύμφωνα και με τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων τους.
Ο συνολικός εξυπηρετούμενος πληθυσμός των οικισμών εκτιμάται σε 3.920 κατοίκους και επισκέπτες γεγονός που ενδυναμώνει την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών
Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε τις Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ).
epirusonline

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου