photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιόρτασε η Ήπειρος τα Θεοφάνεια - Το... απρόοπτο της Πρέβεζας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος στην Ήπειρο τα Θεοφάνεια - Είκοσι λεπτά...αγωνίας στην Πρέβεζα, καθώς δεν έβρισκαν τον Σταυρό
Το νεφελώδες τοπίο και το κρύο που επικρατούσε στα Ιωάννινα, δεν θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδια στον εορτασμό των Θεοφανείων, ο οποίος έγινε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κορυφώθηκε όπως κάθε χρόνο με τον καθιερωμένο Αγιασμό των υδάτων στη λίμνη Παμβώτιδα.
Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στον παραλίμνιο, ενώ τα σκάφη του Ιστιοπλοϊκού και οι βάρκες με κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου που έπλεαν στα νερά της λίμνης, προσέδιδαν έναν ακόμη εορταστικό τόνο στην ημέρα.

Η τελετή έγινε από τον Μητροπολίτη Αυλώνας Χριστόδουλο, παρουσία των τοπικών αρχών. Δεκαπέντε… τολμηροί κολυμβητές, ανάμεσά τους και μία κοπέλα, βούτηξαν στα νερά της λίμνης μόλις έπεσε ο σταυρός για τον καθιερωμένο Αγιασμό.

Τον σταυρό έπιασε ο 33χρονος Βασίλης Λεονταρής, αστυνομικός στο επάγγελμα, ο οποίος -όπως είπε- πέφτει επί δεκατέσσερα συναπτά έτη τέτοια μέρα στα νερά της λίμνης. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που κατάφερε να πιάσει το σταυρό, καθώς είχε... καταφέρει το ίδιο και πριν από μερικά χρόνια όταν η επιφάνεια της Παμβώτιδας είχε παγώσει και χρειάστηκε να σπάσει ο πάγος για να γίνει ο αγιασμός.

Αγωνία κατέκλυσε τους πιστούς και τους τολμηρούς κολυμβητές στον αγιασμό των υδάτων στην παραλία της Πρέβεζας.

Για πρώτη χρονιά φέτος η Μητρόπολη αποφάσισε να "πετάξει" το σταυρό μέσα από το Καϊκι «Άγιος Σώστης» και όχι από την προβλήτα όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο σταυρός να πέσει στα θολά νερά του Αμβρακικού και να δυσχεράνει το έργο των τολμηρών κολυμβητών που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και βούτηξαν. Ο χρόνος περνούσε βασανιστικά και χρησιμοποιήθηκαν μάσκες και βατραχοπέδιλα για να βοηθήσουν το έργο των παιδιών στο νερό.

Πέρασαν 20 λεπτά και εκεί που όλοι άρχισαν να τα παρατάνε πεπεισμένοι πλέον ότι ο Σταυρός χάθηκε, ο Κίμωνας Πουρναρόπουλος δεν έχασε την πίστη του και ξαναβούτηξε χωρίς την συνδρομή μάσκας και βατραχοπέδιλων. Τα νερά τον δικαίωσαν αφού η τελευταία του προσπάθεια ήταν και η τυχερή!

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια επίσης στην Ηγουμενίτσα αλλά και στην Άρτα, όπου η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγινε και φέτος στο ιστορικό γεφύρι της πόλης, στα νερά του Αράχθου Ποταμού.
Picture
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια σε Ιωάννινα (φωτο 1,2,3), Πρέβεζα (4) αλλά και σε κάθε γωνιά της Ηπείρου
 
epirusday

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου