photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Προετοιμάζεται για τις εκλογές η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο


Διαμορφώθηκε το προσχέδιο της διακήρυξης και η Επιτροπή που θα την – Προτάθηκε εκ νέου για επικεφαλής, ο Νίκος Ζήκος
Πρωτοβουλίες για ένα ενιαίο μέτωπο εργαζομένων ενάντια στην Κυβέρνηση, την τοπική αστική Περιφέρεια και το κεφάλαιο, θα λάβει η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο, με «παρέμβασή» της στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές.
Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης της παράταξης, την περασμένη Κυριακή, καθορίστηκε η πορεία της προς τις εκλογές, διαμορφώθηκε το προσχέδιο της διακήρυξης και η Επιτροπή που θα οριστικοποιήσει την τελική της μορφή. Παράλληλα οι...
Επιτροπές Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας πρότειναν το Νίκο Ζήκο σαν επικεφαλής και σε αυτές τις εκλογές, στην υποψηφιότητα του οποίου δεν τέθηκε κάποια διαφωνία.
Στο επόμενο διάστημα η παράταξη θα προχωρήσει σε συσκέψεις ανά Νομούς προκειμένου να εμπλουτιστεί η διακήρυξη και η διαδικασία θα καταλήξει σε νέα Πανηπειρωτική Γενική Συνέλευση σε ένα μήνα περίπου, όπου θα ληφθεί η τελική μορφή της διακήρυξης, ο επικεφαλής, οι αντιπεριφερειάρχες και τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου. 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΡΠΗ «Οι Περιφερειακές εκλογές έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή της ταξικής πάλης. Οι εργαζόμενοι και ο λαός μας βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της πείνας, φτώχιας εξαθλίωσης που όμοιό του συναντά κάποιος μόνο σε πολύτιμη κατάσταση. Η Ήπειρος μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. 
Απέναντι στην κυβέρνηση και το αστικό μέτωπο εξουσίας αποτελεί ανάγκη να εκφραστεί η οργή μας. Γι’ αυτό πρέπει να καταδικαστούν οι υποψήφιοι της ιερής συμμαχίας του κεφαλαίου – τραπεζιτών ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – Ελιά – κίνηση 5 Δημάρχων κ.λπ., και να ενισχυθούν οι δυνάμεις που παλεύουν ενάντια στην Τρόικα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ για να ανατραπούν τα μνημόνια και όσοι τα στηρίζουν. 
Να καταδικαστούν και να απομονωθούν οι νεοναζιστές δολοφόνοι υποψήφιοι της Χ. Αυγής που αποτελούν την εφεδρεία της αστικής τάξης απέναντι στο λαό και το λαϊκό κίνημα. 
Σ’ αυτές τις εκλογές καλούνται οι εργαζόμενοι και ο λαός να ξεπεράσουν το φόβο και την ηττοπάθεια διαμορφώνοντας όρους ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου στη βάση των προβλημάτων τους, του μόνου ικανού που μπορεί να οδηγήσει στο γκρεμό κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, ανατρέποντας τη σημερινή γκρίζα πραγματικότητα ανοίγοντας το δρόμο για την κοινωνική απελευθέρωση» καλώντας τους αγωνιστές και τις αριστερές προοδευτικές συλλογικότητες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων «στο φόντο της κοινωνικής καταστροφής η οποία δε συγχωρεί μικροπολιτικούς υπολογισμούς, την εμμονή στο σεχταρισμό, τις υπαναχωρήσεις και τις άγονες μάχες επί διατυπώσεων» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
epirusonline

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου