Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο του Θανάση Λέφα

Κηδεύτηκε χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Περιβλέπτου

Πλήθος κόσμου, σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, «αποχαιρέτησε» χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Περίβλεπτο τον Θανάση Λέφα, που βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο, το Σάββατο ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής, στην επαρχιακή οδό Καμπής – Αμμότοπου Άρτας.Ήταν τόσο μεγάλη η προσέλευση, συγγενών, φίλων, εργαζομένων και συνεργατών του, που ο χαιρετισμός των, απαρηγόρητων, οικείων του κράτησε για δύο περίπου ώρες.Μεταξύ άλλων, το «παρών» τους έδωσαν ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων...
 Τατιάνα Καλογιάννη, οι πρώην δήμαρχοι Νίκος Γκόντας- Τάσος Παπασταύρος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, σύσσωμο το Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου και οι εργαζόμενοι από όλα τα καταστήματα, εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του, εκπρόσωποι του τεχνικού κόσμου.Την προσωπικότητά του Θανάση Λέφα, την προσφορά του στην Αυτοδιοίκηση, στην επιχειρηματικότητα και στην τοπική κοινωνία, σκιαγράφησαν στους επικήδειους που εκφώνησαν η δημοσιογράφος Αρετή Μαλάμη, ο πρώην βουλευτής Λευτέρης Καλογιάννης και ο Αντιπρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου Δημήτρης Νάσης.Στη μνήμη του κατατέθηκαν πολλά στεφάνια, καθώς και


χρηματικά ποσά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της πόλης. Τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Ιωαννιτών θα ενισχύσει στη μνήμη του Θανάση Λέφα ο Σύλλογος Εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου.

Ανακοινώσεις-ψηφίσματα
Την οδύνη τους για την αιφνίδια απώλεια του Θανάση Λέφα εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους ο Δήμαρχος
 Φ. Φίλιος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. «Ο Θανάσης Λέφας υπήρξε ένας σημαντικός επιχειρηματίας και ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας. Δραστήριος μέχρι το τέλος, αφήνει τη δική του δημιουργική παρουσία στην ιστορία της πόλης μας», αναφέρονται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων – του οποίου ο Θ. Λέφας διατέλεσε μέλος του Δ.Σ.- σε ψήφισμά του – εξαίρει την προσφορά τους στην επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Το τροχαίο
 
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Τροχαίας, το τροχαίο έγινε λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, στην επαρχιακή οδό Καμπής – Αμμότοπου, όπου ο Θανάσης Λέφας διατηρούσε λατομείο. Το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ. φορτηγό που οδηγούσε 29χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.

Ποιος ήταν…
Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, ο Θανάσης, που μεγάλωσε τα πέτρινα χρόνια, τα οποία ποτέ δεν λησμόνησε, ήταν εκείνα που χαλύβδιναν τη θέλησή του για δημιουργία, κερδίζοντας το στοίχημα κάθε φορά που έβαζε με τον εαυτό του και την υπόλοιπη κοινωνία. Μαζί με τα αδέλφια πρώτα και με την νεώτερη γενιά των Λεφαίων στη συνέχεια, διέπρεψε στον επιχειρηματικό τομέα, γενόμενος παράδειγμα και πρότυπο δημιουργικότητας. Χιλιάδες οι Ηπειρώτες που έφαγαν γλυκό ψωμί από τις επιχειρήσεις Λέφα, της οποίας στηλοβάτης ήταν ο Θανάσης. Αμέτρητα είναι τα κτήρια και τα δημόσια έργα που φέρνουν την σφραγίδα των επιχειρήσεών του.Η ανησυχία του δεν περιορίζονταν μόνο στον επιχειρηματικό τομέα, αλλά και στο χώρο της κοινωνικής προσφοράς, μέσα από δράσεις που ταίριαζαν με τον χαρακτήρα του και τη δυναμικότητά του, υπερβάλλοντας εαυτόν πολλές φορές, ξεπερνώντας ακόμη και τα όρια ενός κανονικού ανθρώπου! Είχε αναπτυγμένο σε μέγιστο βαθμό το αίσθημα της ευθύνης, που ήταν και ο οδηγός των πράξεων σε όλους τους τομείς της ενασχόλησής του.Για την αγάπη του και την προσφορά στον τόπο που μεγάλωσε, τιμήθηκε από την τοπική κοινωνία, η οποία απλόχερα του εμπιστεύτηκε μέρος της τύχης της, εκλέγοντάς τον Δημοτικό Σύμβουλο στο Δήμο Ιωαννιτών και στην συνέχεια στην Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, στην οποία διετέλεσε Πρόεδρός της, ενώ μέχρι και σήμερα ήταν μέλος της διοίκησής της. Άνθρωπος του μόχθου και του μέτρου ο Θανάσης Λέφας ήταν πάντα άξιος επαίνου.Καθημερινά έδινε εξετάσεις και σε επιχειρηματικό και σε κοινωνικό επίπεδο. Αν και σε κάποιους μικρόψυχους φώλιαζε ο φθόνος στη ψυχή τους από τις συνεχείς επιτυχίες του, εν τούτοις αυτό δεν τον εμπόδιζε να απαντά με δημιουργικότητα και με μεγαλοψυχία και να συγχωρεί κάθε ανθρώπινη αδυναμία, όπως διδάχτηκε από τους γονείς τους. Με αυτές τις Αρχές και τις Αξίες, μαζί με την σύζυγό του Χαρά, μεγάλωσαν τα δυο τους παιδιά κι αυτές αποτελούν την παρακαταθήκη για την δική τους πορεία στη ζωή.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου