photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Τον Μάιο οι εξετάσεις για την πιστοποίηση της Ελληνομάθειας - Από 3 Φεβρουαρίου οι εγγραφές

Στις 20, 21 και 22 Μαΐου, θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για την Πιστοποίηση της Ελληνομάθειας, στο αναγνωρισμένο εξεταστικό κέντρο από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Κ.Ε.Γ.) και από το υπουργείο Παιδείας, Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Οι εξετάσεις θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Ελληνικής Παιδείας-Παράδοσης & Επαγγελματικής Εκπαίδευσης «Σταύρος Νιάρχος» (ΔΙ.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε) δίπλα στο Τεχνολογικό Πάρκο και οι εγγραφές των ενδιαφερομένων για συμμετοχή θα διαρκέσουν από...
3 Φεβρουαρίου έως και 21 Μαρτίου.
Με το Π.Δ. 60/30-6-2010 θεσμοθετήθηκαν δύο νέα γλωσσικά επίπεδα: Α1 (Στοιχειώδης Γνώση – για παιδιά 8-12 ετών και για εφήβους, ενηλίκους) και Γ2 (Άριστη Γνώση) ενώ μετονομάστηκαν τα ισχύοντα επίπεδα ως εξής: Α→Α2 (Βασική Γνώση), Β→Β1 (Μέτρια Γνώση), Γ→Β2 (Καλή Γνώση), Δ→Γ1 (Πολύ Καλή Γνώση). Με τη θεσμοθέτηση των νέων επιπέδων τα επίπεδα του Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας αντιστοιχίζονται πλήρως με τα επίπεδα που περιγράφει το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ).
Η δομή των εξεταστικών θεμάτων διαφοροποιείται ελαφρώς. Σε όλα τα επίπεδα εξετάζονται οι τέσσερις γλωσσικές δεξιότητες, δηλαδή κατανόηση και παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου και επιπλέον στα επίπεδα Β2, Γ1 και Γ2 έχει προστεθεί μια ακόμη δεξιότητα «η χρήση της γλώσσας».
Παράλληλα με τη διενέργεια των εξετάσεων για το επίπεδο Α2 για γενικούς σκοπούς, στις 20 Μαΐου θα διεξαχθούν, όπως κάθε χρόνο, και οι εξετάσεις επιπέδου Α2 για ειδικούς επαγγελματικούς σκοπούς μόνο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εξετάσεις αυτές συμπίπτουν με την κανονική εξεταστική περίοδο του Μαΐου (επίπεδο Α2). Απευθύνονται σε επαγγελματίες/επιχειρηματίες που είναι πολίτες της Ε.Ε. και επιθυμούν να εργαστούν στην Ελλάδα. Από τον Ιούνιο του 2012 στις εξετάσεις αυτές μπορούν να συμμετέχουν και πολίτες τρίτων χωρών (εκτός Ε.Ε.) υπό τις εξής προϋποθέσεις: α)να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μόνο σε εξεταστικό κέντρο της Ελλάδας και β) να στοχεύουν αποκλειστικά στην απόκτηση άδειας οδήγησης επαγγελματία αυτοκινητιστή (ταξί) ή στην άδεια εργασίας ως αποκλειστικού νοσηλευτή. Οι υποψήφιοι για αυτές τις εξετάσεις εξετάζονται σε 3 δεξιότητες: κατανόηση γραπτού, κατανόηση προφορικού και παραγωγή προφορικού λόγου.
Το κόστος συμμετοχής για τον κάθε υποψήφιο, ανά επίπεδο εξέτασης, ανέρχεται σε 55€ για το Α1 επίπεδο, 65€ για το Α2, 65€ για το Β1, 73€ για το Β2, 73€ για το Γ1 και 73€ για το Γ2 επίπεδο. Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος επιθυμεί να συμμετάσχει σε δύο επίπεδα εξέτασης υποχρεούται να καταβάλει το αντίστοιχο ποσό για το κάθε επίπεδο.
Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω του Διαδικτύου στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.greek-language.gr/certification/application/index.html.
Σχετικά με τις οδηγίες για την υποβολή της αίτησης, καθώς και γενικότερες πληροφορίες που αφορούν τη διεξαγωγή των Εξετάσεων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στη Γραμματεία του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ. (Πληροφορίες: Ιωάννα Ντούβλη, τηλ: 26510 09153, fax: 26510 09229, e-mail: intouvli@cc.uoi.gr, ιστοσελίδα: http://hellenic-center.uoi.gr, Διεύθυνση: Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Παιδείας-Παράδοσης & Επαγγελματικής Εκπαίδευσης «Σταύρος Νιάρχος», γραφείο Διοίκησης, 1ος όροφος).
epirusonline

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου