Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Όλα δείχνουν Φίλιππα Φίλιο

Όλα δείχνουν ότι ο Φίλιππας Φίλιος θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη που σήμερα διοικεί τον δήμο Ιωαννιτών. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την πρόσφατη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας.Η συνεδρίαση έγινε το βράδυ της Τρίτης, σε θετικό κλίμα όπως υποστηρίζουν ορισμένοι από τους συμβούλους που μετείχαν σε αυτή. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην προετοιμασία της παράταξης ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου.«Αυτός ήταν και ο λόγος που έγινε μια συζήτηση σοβαρή ήρεμη και αποδοτική» μας έλεγε κορυφαίο στέλεχος της παράταξης και συμπλήρωσε: «Το γεγονός ότι δεν συζητήθηκαν θέματα δημοτικού συμβουλίου βοήθησε πολύ στο να υπάρξει ένα θετικό κλίμα, να αναπτυχθούν προτάσεις και προβληματισμοί για την παραπέρα πορεία και οργάνωση της παράταξης».Άλλο κορυφαίο στέλεχος μας... έλεγε ότι κατά την διάρκεια της συζήτησης δεν φάνηκε να υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από κανέναν που βρισκόταν παρόν για υποψήφιος δήμαρχος. Ως εκ τούτου άλλη λύση πλην του Φίλιου δεν υπάρχει. Με δεδομένο δε το γεγονός ότι τόσο ο Φίλιππας Τσουμάνης όσο και ο Μωυσής Ελισάφ δήλωσαν δημόσια ότι δεν
ενδιαφέροντα να είναι υποψήφιοι η περίπτωση Φίλιου παραμένει ως η μόνη επιλογή.Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη συνάντηση δεν παραβρέθηκαν οι Δημήτρης Θεμελής, Μωυσής Ελισάφ και Παναγιώτης Κιτσούλης για τους δικούς τους λόγους ο καθένας.Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να οριστεί ολομέλεια της παράταξης στις 16 ή 18 Δεκεμβρίου, ενώ ορίστηκε εφταμελής προσωρινή επιτροπή η οποία ανέλαβε την υποχρέωση να φέρει εισηγήσεις πάνω στις οποίες αφού γίνει συζήτηση θα καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις στην πορεία προς την εκλογική αναμέτρηση. Μία από αυτές θα είναι η εκλογή συντονιστικού οργάνου.Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη συγκέντρωση η οποία κατά πολλού θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί πολύ νωρίτερα, έδωσε την ευκαιρία στο να εκτονωθεί το κλίμα έντασης που είχε δημιουργηθεί με αποκορύφωση τις αντιδράσεις για το θέμα της καταψήφισης της δαπάνης για τους αγώνες σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Το περιστατικό αυτό βγήκε προς τα έξω ως εικόνα απόλυτης διάλυσης της παράταξης. Εικόνα που συντηρήθηκε με διάφορες δηλώσεις δημοτικών συμβούλων και ήταν επιστέγασμα της κακής συνοχής στους κόλπους της παράταξης.

Θα ήθελε μεν αλλά το... σκέπτεται
Στο μεταξύ και στο παρασκήνιο η λεγόμενη «ομάδα Οικονόμου» φαίνεται ότι έχει κάνει συζητήσεις με στόχο να προωθηθεί μια υποψηφιότητα Θωμά Μπέγκα ως κοινά αποδεκτού από την ΔΗΜΑΡ, τον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά το ΠΑΣΟΚ.Κάποιες επαφές με την ΔΗΜΑΡ είχαν γίνει χωρίς όμως αποτέλεσμα γιατί λέγετε ότι τα δύο στελέχη της σήμερα στην Δημοτική Αρχή, Σκοπούλης και Μασσαλάς έχουν επιλέξει να συνεχίσουν με τον Φίλιο και σε κάθε ευκαιρία κάνουν λόγο για ενότητα της παράταξης.Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να συγκροτήσει δικό του ψηφοδέλτιο, οπότε ακόμη και αν η υποψηφιότητα στηριζόταν από το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να είχε καμία ρεαλιστική τύχη.Σε κάθε περίπτωση η στάση της ΔΗΜΑΡ θα καθοριστεί και επίσημα μετά το συνέδριό της οπότε εκεί να επικαιροποιηθεί η πάγια τακτική του κόμματος σύμφωνα με την οποία οι τοπικές οργανώσεις είναι αυτές που καθορίζουν τις συνεργασίες.

Περιμένουν παρέμβαση Φίλιου
Η απουσία του Τάκη Θεμελή από την προχθεσινή συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας είναι αποτέλεσμα της δυσαρέσκειας που έχει ο δημοτικός σύμβουλος ως αποτέλεσμα μιας σειράς χειρισμών του Φίλιππα Φίλιου.Ανάμεσα σε αυτές η εκτίμηση ότι η ενασχόληση της συζύγου του κ. Φίλιου με τα δημοτικά μόνο προβλήματα δημιουργεί σύμφωνα πάντα με τον κ. Θεμελή. Ο ίδιος έχει ζητήσει την απομάκρυνσή της χωρίς ωστόσο αυτό να έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του για ένα χρόνο τώρα ο κ. Θεμελής έχει αρνηθεί να συγκαλέσει την παράταξη, απέχει ουσιαστικά από τις δραστηριότητες της ενώ ζήτησε να απαλλαγεί από κάθε επιτροπή που έχει ορισθεί, χωρίς όμως αυτό να συμβεί μέχρι σήμερα.Ο ίδιο θέτει θέματα σωστής λειτουργίας ενώ σε στενό κύκλο του συχνά πυκνά αναφέρει ότι θα πρέπει ο Δήμαρχος να πάρει επιτέλους αποφάσεις και να μην ακολουθεί την πρακτική της μη συμμετοχής.Την ίδια ώρα ο Μωυσής Ελισάφ φαίνεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο κ. Φίλιος δεν έχει καταδικάσει ακόμη τα όσα ο Βασίλης Μασσαλάς διαδίδει σε βάρος του. Για τον κ. Ελισάφ αυτό είναι θέμα ηθικής τάξης και ως εκ τούτου ο δήμαρχος δεν μπορεί να παραμένει αμέτοχος.Ταυτόχρονα οι πληροφορίες λένε ότι ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου θα παραστεί στην ολομέλεια της παράταξης στην οποία και θα εκφράσει τις θέσεις του για τα όσα αρνητικά έχουν συμβεί μέχρι τώρα στην παράταξη.Παραμένει δε πάντα σφοδρός υποστηρικτής της άποψης ότι η παράταξη πρέπει πρώτα να κάνει την αυτοκριτική της, να συζητήσει τι έκανε και τι δεν έκανε σε σχέση με όσα προεκλογικά είχε υποσχεθεί, να δικαιολογήσει όσα δεν έχει υλοποιήσει και μετά να πάει σε προεκλογικές διαδικασίες.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου