Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ:Απάντηση της δημοτικής αρχής στον Χρ.Βούζα

Με αφορμή την επιστολή της παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, η οποία δημοσιεύτηκε στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο την Τρίτη 15-10-2013 σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί κατά την εκτέλεση των εργασιών για την κατασκευή της 13ης επαρχιακής οδού, δηλώνουμε καταρχήν τη μέγιστη έκπληξή μας όχι τόσο για την προσπάθεια αντιπολίτευσης στη δημοτική αρχή την οποία αντιπολίτευση σεβόμαστε απόλυτα, όσο για τις ανακρίβειες, τα ψεύδη αλλά κυρίως την κοντή και ασθενή μνήμη των μελών της παράταξης του κ. Βούζα και του συντάκτη της εν λόγω επιστολής.Παραθέτουμε λοιπόν προς αποκατάσταση της αλήθειας τα πραγματικά γεγονότα και τις ενέργειες της σημερινής δημοτικής αρχής ως προς το συγκεκριμένο θέμα που σήμερα – 7 περίπου μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές (ΤΥΧΑΙΟ;;;;;) - θυμήθηκε να απασχολήσει την παράταξη του κ. Βούζα.Τους θυμίζουμε λοιπόν ότι:...

- Με πρωτοβουλία της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος του Δήμου Ζίτσας και του αρμόδιου τότε Αντιδημάρχου κ. Γαρδίκου Βασίλειου έλαβε χώρα τον μήνα Ιανουαρίου του 2012 στην Τ.Κ. Γραμμένου ενημερωτική συνάντηση για τη 13η επαρχιακή οδό παρουσία του συνόλου των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής και με την παρουσία των επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, πλην του κ. Βούζα - ο οποίος μάλλον τότε δεν ενδιαφερόταν για τα προβλήματα που σήμερα αναφέρει – του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Πλιάκου καθώς και πλήθους συνδημοτών από την περιοχή των Γραμενοχωρίων.
- Στη συγκεκριμένη ενημερωτική συνάντηση παρουσιάστηκε το σύνολο του έργου και των προς απαλλοτρίωση εκτάσεων, συζητήθηκαν εκτεταμένα τα ζητήματα που τέθηκαν κατά την παρουσίαση του έργου και επίσης εκφράστηκαν οι προβληματισμοί των συνδημοτών των οποίων οι ιδιοκτησίες επρόκειτο να απαλλοτριωθούν.
- Στη συνέχεια δημοσιοποιήθηκαν οι κτηματολογικοί πίνακες σε κάθε Τοπική Κοινότητα χωριστά και η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ανέλαβε την πρωτοβουλία σε χρονοδιάγραμμα που καθορίστηκε στην ανωτέρω συνάντηση να ενημερώνει κάθε δημότη ξεχωριστά για οποιαδήποτε απορία του σχετικά με την κατασκευή του δρόμου καθώς και των απαλλοτριωθέντων εκτάσεων. Η ενημέρωση αυτή με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής διήρκησε περίπου 1 μήνα.
- Είναι γνωστό ότι το εν λόγω έργο εκτελείται στο σύνολό του από την Περιφέρεια Ηπείρου. Χωρίς καμία θεσμική αρμοδιότητα από την πλευρά του Δήμου για το συγκεκριμένο έργο αλλά με πλήρες αίσθημα ευθύνης και αξιοπιστίας απέναντι στους συνδημότες μας η Δημοτική Αρχή δια του αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Γαρδίκου προέβην σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με την πλήρη ενημέρωση των κατοίκων και των φορέων της περιοχής των Γραμμενοχωρίων, εξαντλώντας κάθε πρόσφορο μέσο που είχε στη διάθεσή της.
Βέβαια εμείς – και ας μας συγχωρήσει γι αυτό ο κ. Βούζας - δεν βγήκαμε να διαφημίσουμε αυτές μας τις ενέργειες –πρωτοβουλίες στα Μ.Μ.Ε. προς εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης, διότι πολύ απλά θεωρούμε ότι πράξαμε το αυτονόητο. Το οποίο αυτονόητο ήταν και δυστυχώς εξακολουθεί σε αμέτρητες περιπτώσεις και σήμερα να είναι το ζητούμενο στις πράξεις όσων ασκούν διοίκηση.Η Δημοτική Αρχή λοιπόν ενήργησε άμεσα και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που είχε για όσα μας κατηγορεί σήμερα η παράταξη του κ. Βούζα. Οι λογικές του όψιμου ενδιαφέροντος και του λαϊκισμού δεν συνάδουν με το ύφος και το ήθος της σημερινής Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ζίτσας.Τέλος προς ενημέρωση πρωτίστως όλων των δημοτών θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κ. Βούζα αν θεωρεί σωστό και σκόπιμο να δώσει σήμερα μια πειστική απάντηση σχετικά με την δική του απουσία αλλά και των μελών της παράταξής του από την πραγματοποιηθείσα συνάντηση στο Γραμμένο για το θέμα της 13ης επαρχιακής οδού, η οποία σημειωτέον διεξήχθη 2 περίπου χρόνια νωρίτερα.
epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου