Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Έπεσαν πυροβολισμοί στο παζάρι στη Βουνοπλαγιά!!! - Αψιμαχίες και διαπληκτισμοί μεταξύ μικροπωλητών…

Μεθυσμένος αθίγγανος έβγαλε το πιστόλι και το άδειασε πυροβολώντας στον αέρα. Όλες οι "σκηνές".
   Άσχημες σκηνές έζησαν το βράδυ της Παρασκευής αρκετοί από τους επισκέπτες που βρίσκονταν στο παζάρι που οργανώνει ο Δήμος Ζίτσας στη Βουνοπλαγιά, ιδίως κοντά στα φανάρια. Κατά τις 10:05 μμ - 10:10 μμ ακούστηκαν ξαφνικά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα 5-6 συνεχόμενοι πυροβολισμοί, κοντά στην εθνική οδό, έξω από το παζάρι που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο κόσμο, πλησίον όμως στην είσοδο.
    Όσοι βρίσκονταν πλησίον του λούνα παρκ ή και στις πρώτες ψησταριές αναστατώθηκαν. Ο μεθυσμένος δράστης (αθίγγανος, γνωστός στις αστυνομικές αρχές) μετά τους...
πυροβολισμούς που έριξε στον αέρα, μπήκε στην υπερπολυτελή κάμπριο BMW του και απομακρύνθηκε στην Ε.Ο. με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα. Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν τον αθίγγανο δράστη να έχει σχέση με Ρομά που διαμένουν ημιμόνιμα στην περιοχή Περάματος, κάτω από το αεροδρόμιο.

    Η αρχή
    Όπως αναφέρεται, η αψιμαχία  και ο διαπληκτισμός μεταξύ κάποιων μικροπωλητών, άρχισε νωρίτερα κατά τις 3:00 μμ με λογομαχία. Οι “υπάλληλοι” 2-3 “παραγκών” που είχε ενοικιάσει για λογαριασμό του ο συγκεκριμένος αθίγγανος φέρεται να του απέκρυψαν μέρος των εισπράξεων. Ακολούθως αυτός πάρκαρε το αυτοκίνητό του στο κάθετο διάδρομο μεταξύ των ψησταριών με τη μουσική στη διαπασών και υπό την επήρεια αλκοόλ φέρεται ότι τους απειλούσε.     Απομακρύνθηκε και επέστρεψε πλησίον της εισόδου κατά τις 6:00 μμ, όπου πάλι “πιωμένος” λογομάχησε με τους “υπαλλήλους” του. 

    Το συμβάν
    Το βράδυ κατά τις 10:10 μμ τους απείλησε πυροβολώντας στον αέρα, οπότε έγινε και το συμβάν.
    Σύμφωνα επίσης με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αμέσως, 5-10 λεπτά μετά τους πυροβολισμούς και την απομάκρυνσή του, άγνωστοι εντόπισαν το αυτοκίνητό του, τον κατέβασαν και αφού του ξεφούσκωσαν τα 2 λάστιχα απομακρύνθηκαν, ενώ ο δράστης αναζητούνταν από τις αρχές πεζός στην πλησίον περιοχή.

    Επανήλθε η ηρεμία
    Αρκετοί ήταν οι επισκέπτες, που μετά τους πυροβολισμούς έφυγαν βιαστικά, όμως μετά από 15 – 20 λεπτά η τάξη στο εσωτερικό του παζαριού ήταν πλήρως αποκατεστημένη και ο κόσμος συνέχισε κανονικά τα ψώνια του ως αργά το βράδυ. Βέβαια στις ψησταριές και στις παράγκες, το συμβάν αποτελούσε το κύριο θέμα στις συζητήσεις.
    Στα παζάρια οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των διαφόρων ομάδων που κάνουν την ίδια δουλειά, είναι μεγάλες, ξεπερνούν τα όρια της λογικής και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις σε τέτοιους χώρους που λύνονται με την απειλή των όπλων.
zitsagate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου