Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Το ξανασκέφτεται ο Δ. Ρογκότης στο Δήμο Ζίτσας???

Πληροφορίες τον φέρουν να κάνει δεύτερες σκέψεις - Στον αέρα η υποψηφιότητα του Β. Γαρδίκου;
 
Η αλλαγή στον τρόπο εκλογής των δημάρχων στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές και κυρίως το γεγονός ότι αυτές απεμπλέκονται από τα χρίσματα, τα κόμματα, την ανάγκη να συγκροτηθούν δημοτικές παρατάξεις και κυρίως την υποχρέωση να στηθούν σε κάθε χωριό πλήρη κομματικά τοπικά συμβούλια, δημιουργεί πρωτόγνωρα δεδομένα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν είναι λίγοι αυτοί, που τώρα τους ανοίγεται η όρεξη και πιθανότατα δεν θα έλεγαν όχι σε μια ενδεχόμενη αυτοδιοικητική τους εμπλοκή.
Αυτό ψιθυρίζεται έντονα τις τελευταίες ημέρες για τον σημερινό Δήμαρχο Ζίτσας Δημήτρη Ρογκότη, ο οποίος πρόσφατα είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από τα δημοτικά πράγματα του δήμου Ζίτσας. Φήμες όμως…
τον θέλουν να κάνει δεύτερες σκέψεις και βολιδοσκοπώντας τα νέα δεδομένα να προσπαθεί να διαγνώσει τις πιθανότητες που έχει να κερδίσει ξανά το δήμο, αυτή τη φορά σε μια “απολιτίκ” εκλογική διαδικασία.
Μην περιμένετε να αποφασίσει το τι τελικά θα κάνει, πριν οριστικοποιηθεί η ψήφιση της αλλαγής του εκλογικού νόμου. Θα μετρήσει τα πάντα μέχρι την τελευταία στιγμή και ανάλογα θα αποφασίσει. Άριστος αναλυτής και δυνατός τακτικιστής ο Δ. Ρογκότης, διαθέτει υψηλή πολιτική ενόραση και ξέρει -όσο λίγοι- να διαβάζουν τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά μηνύματα της εποχής.
 Όπως είναι φυσικό, μια τέτοια εξέλιξη θα έθετε ουσιαστικά εκτός εκλογών την υποψηφιότητα του Βασίλη Γαρδίκου, ο οποίος έχει εδώ και καιρό χριστεί ως διάδοχος του Δ. Ρογκότη στην κούρσα της διεκδίκησης του δήμου Ζίτσας. Έχει κάθε λόγο να νοιώθει ανασφαλής αυτή την περίοδο, αφού νοιώθει καυτή την ανάσα του σημερινού δημάρχου και ποιος ξέρει για πόσο ακόμα!
Μένει να ξεκαθαρίσουν οι επικείμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο αλλά και το τι τελικά θα κάνει ο σημερινός δήμαρχος Ζίτσας. Μέχρι τότε όμως, πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους.
zitsagate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου