Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Οικολογικό Σύλλογο Κουρέντων (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Βάψιμο Τζιουμών Μεγάλη συμμετοχή είχε η προσπάθεια που γίνεται από την αδελφότητα για τον εξωραϊσμό της πλατείας και μετά από ιδέα του προέδρου Μιχάλη Παπαγγέλη αγοραστήκαν παραδοσιακοί κουβάδες (Τζιούμες) τις οποίες και ανέλαβαν να διακοσμήσουν με ωραίες παραστάσεις ο παιδόκοσμος του χωριού. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη τόσο που οι διοργανωτές έκαναν και κλήρο για να μοιράσουν τα χρώματα. Οι κουβάδες οι οποία θα χρησιμοποιηθούν για κάδοι απορημάτων και θα τοποθετηθούν στην πλατεία. Ζωγραφιστήκαν με ωραίες παραστάσεις υπό την καθοδήγηση της ζωγράφου Βασιλικής Ε. Ζίακα και το αποτέλεσμα είναι θαυμάσιο.
Την καθιερωμένη του όπως κάθε χρόνο...
διάλεξη έδωσε ο Δασολόγος - Βοτανολόγος κ. Κωνσταντίνος Τσακτσίρας. Η συμμετοχή ή του κόσμου ήταν μεγάλη από το χωριό μας αλλά και από γειτονικά χωριά. Ο κ. Τσακτσίρας παρουσίασε τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων που φύονται σε αφθονία στο χωριό μας, αλλά η φετινή του πρωτοτυπία ήταν η παρουσίαση των λεγόμενων Super foods (Iπποφαές, Κραν Berry, Blue berry, κ.α) τα οποία είχε φέρει μαζί του για να δοκιμάσουν οι παρευρισκόμενοι και έτσι η διάλεξη έγινε και γευσηγνωσία.
Παιδικό πάρτυ κα κυνήγ θησαυρούΤο  Σαββάτο 10 Αυγούστου ο ΠΟΣΚ διοργάνωσε party και κυνήγι θησαυρού για τους μικρούς μας φίλους υπό την καθοδήγηση της Νίνας Οικονόμου. Η συμμετοχή των παιδιών ήταν πολύ μεγάλη όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες.                 
Στα πλαίσια του Mini πρωταθλήματος Basket που υπήρχε στο πόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΠΟΣΚ και της Αδελφότητας Κουρέντων έγιναν αρκετοί αγώνες οπού συμμετείχαν νέοι αλλά και βετεράνοι μπασκετμπολίστες του χωριού μας. Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η ομάδα "ΜΠΟΥΡΙΑΤΕΣ" αποτελούμενοι από τους: Βασίλη Μπέλο, Μιχάλη Καρανίκα και Νίκο Ράδο.
Την Πέμπτη 8 Αυγούστου σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε εκδοθεί από τον ΠΟΣΚ και την Αδελφότητα Κουρέντων έγινε ο προγραμματισμένος καθαρισμός του χωριού. Όλοι οι συγχωριανοί βοήθησαν κυρίως όμως στον καθαρισμό συμμετείχαν οι μικροί μας συγχωριανοί που το είδαν σαν παιχνίδι υπό την καθοδήγηση των μεγαλύτερων φυσικά μελών του συλλόγου.
Παιδικοί Αγώνες στη ΓρανίτσαΣτα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του συλλόγου του γειτονικού διαμερίσματος Γρανίτσας και σε συνεργασία με τον ΠΟΣΚ διοργανώθηκαν στη Γρανίτσα παιδικοί αγώνες όπου συμμετείχε και ομάδα από τα Κούρεντα αποτελούμενη από πολλά παιδιά. Η ομάδα συμμετείχε στις σκυταλοδρομίες και τις τσουβαλοδρομίες. Η ομάδα έλαβε και αναμνηστικό μετάλλιο.
Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου έγινε η προγραμματισμένη παράσταση θεάτρου Σκιών (Καραγκιόζης) στην πλατεία του χωριού με τίτλο ο Καραγκιόζης Νύφη, από τον γνωστό καραγκιοζοπαίχτη Γιώργο Ηπειρώτη. Οι μικροί αλλά και μεγάλοι φίλοι του Καραγκιόζη κατέκλισαν από νωρίς το χώρο της πλατείας και κατενθουσιαστήκαν με την παράσταση. Η είσοδος ήταν δωρεάν, προσφορά του Πολιτιστικού - Οικολογικού συλλόγου Κουρέντων.
Στις 13 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη διάλεξη για θέματα υγείας. Ομιλητής ήταν ο γιατρός Τηλέμαχος Ντάφης αλλά και κλιμάκιο από την εθελοντική ομάδα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ). Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν μεγάλο και αυτό φάνηκε από τις πολλές ερωτήσεις που απεύθυνε ο κόσμος στους ομιλητές. Επίσης συμμετείχε ως απλός θεατής και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Βουτρσαράς κ. Δημήτρης Δράκος.
Tην Τετάρτη 14 Αυγούστου πρωί πρωί ξεκίνησε η προγραμματισμένη από την αδελφότητα και τον ΠΟΣΚ εκδρομή στην Τύρια. Η συμμετοχή ήταν αθρόα. Η μαγευτική τοποθεσία ενέπνευσε μικρούς και μεγάλους για ατελείωτα παιχνίδια στο νερό αλλά και τη λάσπη. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν φέρει μαζί τους εδέσματα τα οποία κατανάλωσαν κάτω από τον παχύ ίσκιο των πλατανιών. Ο χορός και το τραγούδι διήρκησαν μέχρι αργά το απόγευμα όπου όλοι κουρασμένοι αλλά και κατενθουσιασμένοι επέστρεψαν στο χωριό.
Στα πλαίσια των προγραμματισμένων καλοκαιρινών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν και πολλές προβολές ταινιών του παλαιού Ελληνικού κινηματογράφου όπως "Της κακομοίρας κ.α, με βιντεοπροβολέα τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτει ο ΠΟΣΚ. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη.
Σημείωση
Ο ΠΟΣΚ οφείλει να ευχαριστήσει τον Κώστα Θ. Μήτση που ευγενικά προσέφερε τις ταινίες από την τεράστια συλλογή του. 
Περισσότερες φωτογραφίες στο www.posk.gr
Όλα τα βίντεο θα τα βρείτε εδώ: www.youtube.com/user/kourentagate
Ακολουθούν κάποια βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου