Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Σύστημα εισροών – εκροών στα πρατήρια των Ιωαννίνων!!!

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα εγκατασταθεί το σύστημα εισροών – εκροών στα πρατήρια σε πέντε περιφερειακές ενότητες και συγκεκριμένα σε Αχαΐα, Μαγνησία, Λάρισα, Ηράκλειο και Ιωάννινα και μέχρι την Άνοιξη του 2014 το πλάνο προβλέπει να έχει εγκατασταθεί το σύνολο σε όλη την επικράτεια.Αυτό ανακοινώθηκε χτες από το Υπουργείο Ανάπτυξης μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης σε 1250 πρατήρια σε Αττική και Θεσσαλονίκη.Υπεγράφη ακόμα χτες απόφαση για την επέκταση του συστήματος εισροών – εκροών στους μεταπωλητές του πετρελαίου θέρμανσης, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει το σύστημα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Εκκρεμεί η επέκταση του συστήματος σε... διυλιστήρια και εταιρείες εμπορίας.Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι:
-την ερχόμενη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει διαδικτυακή εφαρμογή στη Γ.Γ.Π.Σ. στην οποία οι υπόχρεοι εγκατάστασης συστήματος εισροών – εκροών (Βενζινοπώλες ) θα επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του μητρώου εγκατάστασης και θα καταχωρίσουν τα στοιχεία των δεξαμενών και αντλιών καυσίμων της εγκατάστασης.
-Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές διαλειτουργικότητας και πλέον θα γίνεται καταγραφή των κινήσεων εισροών – εκροών στη Γ.Γ.Π.Σ.
-Μετά τη συλλογή των αρχικών στοιχείων θα ξεκινήσουν και οι έλεγχοι συμμόρφωσης από τις ελεγκτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου.Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Αθ. Σκορδά έχει συμμορφωθεί με το σύστημα εισροών εκροών το 95% των βενζινάδικων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Για αυτούς που δεν συμμορφώθηκαν ο υπουργός σημείωσε ότι τα πρατήρια δεν πρόκειται να ανοίξουν εάν δεν συμμορφωθούν στη νομοθεσία. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί απολύτως. Δεν θα ανεχθούμε να υπάρχει τρύπα στο σύστημα από την αρχή μέχρι το τέλος της αλυσίδας του εμπορίου πετρελαιοειδών. Έτσι θα αντιμετωπιστεί η λαθρεμπορία και η φοροδιαφυγή».Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθ. Σκορδάς σημείωσε ότι ξεκίνησε η διαδικασία ελέγχου των πρατηρίων, από την οποία προέκυψε ότι μέχρι την Τρίτη είχαν συμβασιοποιηθεί 1.202 από τα 1.250 ενεργά πρατήρια καυσίμων στις περιοχές Αττικής και Θεσσαλονίκης. Με βάση αυτά τα στοιχεία διεξήχθησαν έλεγχοι από 5 συνεργεία. Από τους συνολικά 54 ελέγχους (47 στην Αττική και 7 Θεσσαλονίκη), διαπιστώθηκε ότι 7 πρατήρια δεν είχαν συμμορφωθεί με το νόμο.Τέλος, ο υφυπουργός αποκάλυψε ότι έχει ολοκληρωθεί η επισκευή του "μυστικού" αυτοκινήτου με βάση το οποίο θα διεξάγονται και άλλου είδους έλεγχοι στα πρατήρια και μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν και οι έλεγχοι, οι επίσημοι πλέον – γιατί οι δοκιμαστικοί έλεγχοι έχουν γίνει- από την αξιοποίηση του μυστικού αυτοκινήτου.
epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου