Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Ναρκωτικά, κλοπές, λαθρομετανάστες και διακινητές σ’ ολόκληρη την Ήπειρο…

Πλούσιο, αλλά ευτυχώς χωρίς ιδιαίτερα «βαριά» περιστατικά, ήταν το Αστυνομικό Δελτίο τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου στην Ήπειρο. Σ’ αυτό κυρίως καταγράφηκαν συλλήψεις λαθρομεταναστών και διακινητών, κλοπές και απόπειρες διαρρήξεων, μικροποσότητες ναρκωτικών, επιθέσεις Ρομά, μέχρι και αρπαγή κατσικιών στον Πωγωνίσκο του Δήμου Πωγωνίου!Αστυνομία και Λιμενικό όλες αυτές τις μέρες βρισκόταν σε επιφυλακή και τα μέτρα ασφαλείας ήταν...
ιδιαίτερα αυξημένα, καθώς παραδοσιακά στις περιόδους γιορτών και αργιών παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα.

Λαθρομετανάστες
• Συνολικά 21 λαθρομετανάστες (από Μαρόκο και Συρία) συνελήφθησαν κοντά στο συνοριακό σταθμό Κακαβιάς, ένα περιστατικό που δείχνει ότι πλέον πολλοί «λαθραίοι» Ασιατικής καταγωγής επιλέγουν να περάσουν σε χώρες της Ευρώπης μέσω νέων διόδων, στην προκειμένη περίπτωση μέσω Αλβανίας, θεωρώντας ότι έτσι δύσκολα θα εντοπιστούν από περιπολίες.
• Σε άλλη περίπτωση στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 26χρονος Αλβανός στην περιοχή του Καλπακίου, με την κατηγορία ότι διευκόλυνε την είσοδο στην ελληνική επικράτεια σε 22χρονο ομοεθνή του. Ειδικότερα, η σύλληψη του 26χρονου πραγματοποιήθηκε όταν αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε και διαπίστωσαν ότι μετέφερε με προορισμό την πόλη των Ιωαννίνων, έναν 22χρονο Αλβανό, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Κατά τον έλεγχο, ο 22χρονος λαθρομετανάστης κατείχε και επέδειξε πλαστή άδεια διαμονής, ενώ σε βάρος του προέκυψε ότι εκκρεμεί απαγόρευση εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης.
• Συλλήψεις λαθρομεταναστών και διακινητών είχαμε όμως αυτές τις μέρες και στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Πιο συγκεκριμένα συνελήφθησαν ένας 58χρονος αλλοδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφερε κρυμμένους μέσα στα κενά που δημιουργούνταν στο φορτίο του οχήματος (pellet), δύο αλλοδαπούς χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
• Σε άλλη επιχείρηση εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας συνελήφθη ένας αλλοδαπός, οδηγός Ι.Χ.Ε οχήματος, διότι σε έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό των τριών αλλοδαπών συνεπιβατών του πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Κλοπές
• Το πιο σοβαρό περιστατικό κλοπής σημειώθηκε παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, όταν στην περιοχή Πωγωνίσκος του Δήμου Πωγωνίου τέσσερις Αλβανοί αλλοδαποί εισήλθαν εντός του Ελληνικού εδάφους από αφύλακτο σημείο των Ελληνοαλβανικών συνόρων και αφαίρεσαν 80 γίδια από αλλοδαπό βοσκό (υπήκοο Αλβανίας) που είχε υπό την επίβλεψή του, ιδιοκτησίας 55χρονου ημεδαπού.
• Στην Ψάκα Θεσπρωτίας συνελήφθη ένας 30χρονος Αλβανός γιατί ξημερώματα αποπειράθηκε να διαρρήξει καφενείο. Έγινε όμως αντιληπτός από περιοίκους, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία και οι αστυνομικοί οι οποίοι μετέβησαν άμεσα στο σημείο, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 30χρονος νωρίτερα είχε αφαιρέσει δίκυκλη μοτοσικλέτα από την περιοχή του Καναλλακίου Πρέβεζας.

Επιθέσεις Ρομά…
Το… μενού στο Αστυνομικό Δελτίο περιελάμβανε και επιθέσεις Ρομά στο Λούρο Πρέβεζας.
Έτσι στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθησαν στη Νέα Σελεύκεια και στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας έξι ημεδαποί Ρομά (τέσσερις άνδρες ηλικίας 63, 51, 34 και 20 ετών καθώς και δύο γυναίκες ηλικίας 57 και 38 ετών), οι οποίοι κατηγορούνται για πρόκληση σωματικών βλαβών σε τρεις ημεδαπούς στο Λούρο Πρέβεζας. Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε η συμμετοχή των έξι συλληφθέντων σε επεισόδιο που έγινε το απόγευμα, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, σε πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Άρτας – Πρέβεζας (στην περιοχή του Λούρου). Οι δράστες πήγαν με τα τρία αυτοκίνητά τους στο παραπάνω πρατήριο και επιτέθηκαν για ασήμαντη αφορμή με τα χέρια τους και με διάφορα αντικείμενα που βρήκαν στον προαύλιο χώρο του πρατηρίου (τραπέζια, γλάστρες), στον 30χρονο υπεύθυνο, καθώς και σε δύο ακόμη ημεδαπούς, οι οποίοι προσέτρεξαν στο σημείο για να τον βοηθήσουν. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Ναρκωτικά
Στο Καστρί Θεσπρωτίας συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 30 και 32 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στον 30χρονο, ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, βρήκαν μία χάρτινη συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (2,5) γραμμαρίων, την οποία είχε προμηθευτεί λίγο νωρίτερα από τον 32χρονο.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου