photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Μία νέα αρχή φιλοδοξούν να κάνουν στο τοπικό ΠΑΣΟΚ

Μία νέα αρχή φιλοδοξούν στο τοπικό ΠΑΣΟΚ να κάνουν μετά την συγκρότηση των οργάνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής και σε συνδυασμό με το νέο πολιτικό σκηνικό, όπως αυτό διαμορφώθηκε με την συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ. Σε τοπικό επίπεδο, βασικό χαρακτηριστικό της εσωκομματικής διαδικασίας που ολοκληρώθηκε και επισήμως με τη συγκρότηση των κομματικών οργάνων το βράδυ της Δευτέρας, είναι η πλήρης ανανέωση στο στελεχιακό δυναμικό. Το στοίχημα όμως για τη Ν.Ε. Ιωαννίνων δεν είναι άλλο από την απαγκίστρωσή της από ιδέες και αντιλήψεις που ταυτίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια με την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων πολιτικών συμφερόντων, ειδικά μάλιστα όταν πλησίαζε ο χρόνος διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών ή εκλογών στην αυτοδιοίκηση. Η διάθεση τουλάχιστον υπάρχει, σύμφωνα με τον νεοεκλεγέντα γραμματέα της Ν.Ε. Ιωαννίνων Στεφ. Ζούμπα, όμως αυτό μένει να αποτυπωθεί και στην πράξη, καθώς δεν είναι αυτονόητες οι νέες σκέψεις και ιδέες, μόνο εξαιτίας της αλλαγής των ηλικιακών συσχετισμών. Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανάδειξή του στη θέση του... Γραμματέα ο κ. Ζούμπας έκανε λόγο για μία νέα αρχή στην οποία το ΠΑΣΟΚ καλείται να ξεκαθαρίσει και τις θέσεις του, αλλά και το στελεχιακό του δυναμικό. Βασική στόχευση της Ν.Ε. σύμφωνα με τον κ. Ζούμπα θα είναι οι ανοιχτές διαδικασίες, ώστε να διαμορφωθεί ένας διευρυμένος κύκλος επικοινωνίας με τους πολίτες και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας. «Η ανανέωση δεν είναι μόνο ηλικιακή, αλλά αναφέρεται σε σκέψεις και σε ιδέες. Είναι ευτύχημα ότι υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα, όμως η πορεία θα δείξει εάν πετύχουμε ή όχι. Καλούμαστε να δούμε μπροστά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου μας και ξεκαθαρίζουμε από την αρχή ότι είμαστε ανοιχτοί και διατεθειμένοι για οποιαδήποτε σύνθεση απόψεων, αλλά και για πολιτική αντιπαράθεση», σημείωσε αρχικά.

Τα λάθη 
Ο κ. Ζούμπας απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ και οι κομματικές του οργανώσεις απαξιώθηκαν όχι από την κεντρική ηγεσία, αλλά από την κοινωνία που έστειλε στις τελευταίες εκλογές ένα ηχηρό μήνυμα για τα λάθη του κόμματος. «Δεν έγιναν μόνο λάθη και δεν είναι σωστό να χρεώνεται το ΠΑΣΟΚ όλη την ευθύνη για ό,τι έγινε στη χώρα. Υπάρχουν πολλά αρνητικά, όπως όμως υπάρχουν και πολλά θετικά. Το χειρότερο ήταν που δεν φροντίσαμε να κάνουμε κοινωνούς την ελληνική κοινωνία και τα πολιτικά κόμματα, πριν από τρία χρόνια στο εάν πρέπει ή δεν πρέπει να μπούμε στο μνημόνιο», σημείωσε. Η εσωκομματική κριτική Στη βοήθεια «φίλων» αναφέρθηκε στη συνέχεια ο κ. Ζούμπας εξηγώντας την καλή προσωπική του πορεία στις εσωκομματικές εκλογές, παίρνοντας αποστάσεις όμως από την κριτική στελεχών του κόμματος που έκαναν λόγο για ωμές παρεμβάσεις μηχανισμών. «Η κριτική είναι καλοδεχούμενη. Δεν υπάρχουν εσωκομματικά μέτωπα στο ΠΑΣΟΚ. Έχει συρρικνωθεί άλλωστε τόσο πολύ, που αλίμονο εάν σε τέτοια ποσοστά που βρίσκονται σήμερα μιλάμε για μηχανισμούς και τις παρεμβάσεις τους. Θα πρέπει να απαλειφθούν πάντως κάποια φαινόμενα του παρελθόντος. Υπάρχουν πολλοί φίλοι, που ο καθένας στηρίζεται σε αυτούς. Εάν αυτός ο κόσμος μας εμπιστεύεται και μας επιλέγει αυτό δίνει και το στίγμα για κάτι θετικό». Οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση Τέλος, ο κ. Ζούμπας τόνισε ότι ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στην περιφέρεια Ηπείρου και στους Δήμους, το ΠΑΣΟΚ θα κάνει τη δική του αξιολόγηση με βάση πολιτικά κριτήρια. «Πρώτα χρειάζεται να ανασυγκροτήσουμε τις δημοτικές οργανώσεις μας. Το ΠΑΣΟΚ έχει στηρίξει δημοτικές παρατάξεις που λειτουργούν σε αρκετούς Δήμους. Θα ακούσουμε την κοινωνία και θα αποφασίσουμε για την επιλογή που είναι καλύτερη για τον πολίτη. Δεν πρόκειται να γίνουν αξιολογήσεις από τα γραφεία από το ποιος είναι αρεστός ή όχι, από το ποιος είναι φίλος μας ή όχι».

Η σύνθεση της Ν.Ε. 
Για την θέση του Γραμματέα υπήρξαν δύο αυτοπροτάσεις του Στέφανου Ζούμπα και του Μάνου Πατεράκη και ακολούθησε ψηφοφορία σύμφωνα με την οποία έλαβαν: Στέφανος Ζούμπας 9, Μάνος Πατεράκης 2. Η αναπληρώτρια γραμματέας της Ν.Ε. Ιωαννίνων Αγγελική Αγγέλη παρουσίασε τη σύνθεση της Νομρχιακής και τους υπευθύνους των τομέων. Η σύνθεση της ΝΕ είναι η εξής: Στέφανος Ζούμπας – Γραμματέας, Αγγελική Αγγέλη – Αναπλ. Γραμματέας, Βαγγέλης Αρλέτος – Οργανωτικό, Κινητοποιήσεων και Δικτύων, Άρης Τσουκάλης – Τύπου, Αγγελική Αγγέλη – Οικονομικό, Χρήστος Γκόγκος – Αυτοδιοίκηση, Νίκος Τσακανίκας – Αγροτικό, Ρένα Δεληκούρα – Γυναικών, Τάσος Γκάρτζιος – Μαζικών Κινημάτων, Πέρση Ντούλια – Δίκτυο Καταναλωτών, Βιργινία Γκέκα και Μάνος Πατεράκης – μέλη.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου