Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Σε τρεις συμπλοκές με αστυνομικούς,είχε πυροβολήσει ο Αλβανός δραπέτης Μαριάν Κόλα



Σε τρεις συμπλοκές με αστυνομικούς, συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας στην Βροσίνα Ιωαννίνων, όπου έπεσε νεκρός, είχε πυροβολήσει ο Αλβανός δραπέτης Μαριάν Κόλα με το καλάσνικοφ που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του, μετά την αιματηρή μάχη με τους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ.Αυτό προκύπτει από τις μέχρι στιγμής βαλλιστικές - συγκριτικές εξετάσεις που... έγιναν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, από τις εργαστηριακές εξετάσεις προέκυψε ότι:
- Έξι κάλυκες, που περισυλλέγησαν από το σημείο, όπου έγινε η ένοπλη συμπλοκή, χθες τα ξημερώματα στη Βροσίνα Ιωαννίνων, προέρχονται από το πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ, που έφερε ο Μαριάν Κόλα.
Επιπλέον, από το ίδιο όπλο προέρχονται:
- Οκτώ κάλυκες, που βρέθηκαν σε κλεμμένο όχημα, μάρκας LADA, από το οποίο οι δραπέτες πυροβόλησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της 16-06-2013, κατά αστυνομικού μπλόκου της Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, στη διασταύρωση του «Παλαιού Λεβέντη»
- Τρεις κάλυκες, που βρέθηκαν στη συμβολή της Ιωνίας Οδού με την Εθνική Οδό Αρτας-Τρικάλων (κόμβος Αγγέλης), όπου διερχόμενοι με κλεμμένο, από την περιοχή της Παραβόλας φορτηγάκι, μάρκας NISSAN, πυροβόλησαν κατά αστυνομικού μπλόκου, τις πρώτες πρωινές ώρες της 05-07-2013 και
- Έξι κάλυκες, που βρέθηκαν εντός του ίδιου κλεμμένου οχήματος μάρκας NISSAN, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες στην Φιλιππιάδα Πρεβέζης, τις επόμενες ώρες της ίδιας ημέρας (05-07-2013).
Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει ότι το όπλο αυτό χρησιμοποιήθηκε στον θανάσιμο τραυματισμό της 25χρονης στα Ίσθμια και στην δολοφονία του αστυνομικού στο Δίστομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου