photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Λάδι στη φωτιά από τη Διοίκηση της Δωδώνης- Προκλητικό τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους κτηνοτρόφους

Είναι ολοφάνερο ότι μετά την πρωτοφανή τα τελευταία χρόνια, συγκέντρωση κτηνοτρόφων και μόνο κτηνοτρόφων της Ηπείρου, η διοίκηση της Δωδώνης χρησιμοποιεί κάθε τρόπο για να ρίξει λάδι στη φωτιά.
Έτσι λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της, με την οποία συνιστά υπομονή και ψυχραιμία, επανέρχεται... Κι αυτή τη φορά επανέρχεται με ένα τηλεοπτικό διάγγελμα του αντιπροέδρου της Ιωάννη Βιτάλη, ενδεικτικό των προθέσεων της....
Ο κ. Βιτάλης με έμμεσες και άμεσες απειλές, έκανε ολοφάνερο πως πρόθεση της διοίκησης δεν είναι να αναζητήσει τρόπους για αποκλιμάκωση της έκρυθμης κατάστασης, αλλά...
ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά. Και η τακτική αυτή γεννά πλέον σοβαρά ερωτήματα για τους στόχους και τα σχέδια που έχουν για την ίδια τη Δωδώνη.
Οι άνθρωποι που μέχρι πριν λίγους μήνες έταζαν λαγούς με πετραχήλια στους ιθαγενείς της Ηπείρου, οι άνθρωποι που τόνιζαν με έμφαση ότι δεν θα καταφύγουν σε κανέναν τραπεζικό δανεισμό αλλά θα φέρουν ίδια κεφάλαια να επενδύσουν στην περιοχή, σήμερα εκλιπαρούν τις ελληνικές τράπεζες για σύναψη δανείου προκειμένου να πληρώσουν τους παραγωγούς της Ηπείρου.
Τους παραγωγούς στους οποίους απευθυνόμενος σήμερα ο κ. Βιτάλης είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι μία ιδιωτική εταιρία δουλεύει με τους δικούς της κανόνες και αν δεν τους αρέσει ας διακόψουν τη συνεργασία και να αναζητήσουν αλλού καλύτερους όρους.
Προχωρώντας ακόμη παραπέρα έκανε λόγο για οφειλές τόσο εκ μέρους των Ενώσεων όσο και εκ μέρους παραγωγών προς την εταιρία, οι οποίες ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, όμως δεν είπε ούτε λέξη για τις οφειλές του Σίμου, οι οποίες προ πώλησης της Δωδώνης ανέρχονταν στα δέκα εκατομμύρια! Σήμερα σε ποιο ύψος άραγε έχουν φτάσει τα χρέη;
Απαντώντας ουσιαστικά στο τελεσίγραφο που έδωσαν οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, τους κάλεσε να ανακαλέσουν, προειδοποίησε ότι η διοίκηση της Δωδώνης θα υπερασπιστεί την περιουσία της και τους παρότρυνε «να δίνουν τα τελεσίγραφα σε πολιτικές συγκεντρώσεις».
Τέλος στο τηλεοπτικό διάγγελμα, ο κ. Βιτάλης, χαρακτήρισε πυροτεχνήματα όσα ακούστηκαν για το ιδιοκτησιακό και κατέληξε λέγοντας ότι δεν βλέπει άλλη λύση από την επιστροφή στην εποχή των δεινοσαύρων....
Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι εξαιρετικά κρίσιμη και μεγάλος άγνωστος «Χ» είναι οι προθέσεις της ίδιας της ιδιοκτησίας της Δωδώνης, η οποία μέχρι σήμερα έχει αποδειχθεί αναξιόπιστη και αφερέγγυα έναντι της Ηπειρωτικής κοινωνίας.
Άλλωστε από τις δηλώσεις που είχαν γίνει τον περασμένο Οκτώβριο ότι «εμείς ερχόμαστε να επενδύσουμε δικά μας κεφάλαια, δεν θα περιμένουμε τον τραπεζικό δανεισμό» έχουμε οδηγηθεί σήμερα σε κρίση ρευστότητας και σε εκατοντάδες απλήρωτους παραγωγούς, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση αγανάκτησης και απελπισίας.
Κι ενώ το λογικό θα ήταν να αναζητηθεί ένας τρόπος εκτόνωσης της κρίσης, η διοίκηση δείχνει διατεθειμένη να οδηγηθεί σε μία μετωπική σύγκρουση, με αυτούς που αποτελούν τους βασικούς της συνεργάτες.
Πρόκειται απλά για κινήσεις εντυπωσιασμού και επίδειξης ισχύος ή συμβαίνει κάτι άλλο; Κι αν ναι ποιο μπορεί να είναι αυτό;
«Δεν είναι υποχρεωμένοι οι κτηνοτρόφοι να φέρουν το γάλα τους στη Δωδώνη... Είναι ελεύθεροι να επιλέξουν το συνεργάτη τους. Αν δεν τους αρέσει ο τρόπος μας, τότε ας κάνουν εκκαθάριση του λογαριασμού τους κι ας φύγουν από μας. Δεν χρειάζεται να προσφέρει κανένας την πρώτη του ύλη αν εμείς δεν τον καλύπτουμε.
Στο νέο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι με θυσίες. Δυστυχώς πρέπει να υποστούν την καθυστέρηση. Εύχομαι να ανακαλέσουν την απόφασή της για την ερχόμενη Παρασκευή.
Το νέο περιβάλλον πρέπει να προσαρμοστούμε με θυσίες... Υπάρχουν άνθρωποι που πολιτικοποιούν τα προβλήματα των κτηνοτρόφων αλλά λύνονται με συζήτηση
Δυστυχώς πρέπει να υποστούν την καθυστέρηση...
Εύχομαι να ανακαλέσουν την απόφασή τους για την ερχόμενη Παρασκευή. Αν δεν το κάνουν, έχουμε κάθε δικαίωμα να ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να προστατεύσουμε την περιουσία μας», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κ. Βιτάλης μιλώντας αποκλειστικά και μόνο στις τηλεοπτικές κάμερες!
Δυστυχώς οι εξελίξεις δεν είναι καθόλου καλές.... Και από κανέναν δεν θα πρέπει να διαφεύγει το γεγονός ότι οι νέοι ιδιοκτήτες δεν έχουν στα χέρια τους μόνο το εργοστάσιο και τις υποδομές του, αλλά έχουν διασφαλίσει το όνομα της Δωδώνης.

www.epiruspost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου