photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕΡΟΣ ΙΙ


Τελικά το σίριαλ της απομάκρυνσης των Αλβανών που... τροφοδοτούσαν τους δραπέτες του "Ζαλόγγου" είχε άδοξο τέλος για τους κτηνοτρόφους που τους απασχολούσαν στις μονάδες τους γιατί για τους ίδιους το τέλος ήταν προδιαγεγραμμένο, δηλαδή άμεση απέλαση.
  Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας το πρωί της Κυριακής 14/07/2013 μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας επέδραμε στις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής του Δήμου Ζίτσας, Φιλιατών και  Παραμυθιάς και...
συνέλαβε όλους τους οικονομικούς μετανάστες που απασχολούνταν ως βοσκοί στις πιο πάνω μονάδες χωρίς όμως να έχουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.
  Στην περιοχή μας συγκεκριμένα συνέλαβαν τρεις, στα χωριά Γκρίμποβο-Βουτσαρά-Κούρεντα του Δήμου Ζίτσας  και τους συγκέντρωσαν στο Δ.Δ Βουτσαρά.
  Στους εργοδότες τους είπαν ευγενικά ότι πρέπει να πάνε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων για κάποιες περαιτέρω διευκρινίσεις. Οι άνθρωποι προσήλθαν οικιοθελώς, αλλά όταν έφτασαν εκεί οπού είχαν ήδη "τσουβαλιασμένους" σε ένα αυτοκίνητο τους πρώην υπαλλήλους τους, τους είπαν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους εκεί και να μπουν όλοι σε ένα αυτοκίνητο των ΕΚΑΜ για να μεταφερθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.
  Όταν έφτασαν εκεί προς μεγάλη έκπληξη τους είδαν να τους φέρονται ως κοινούς κακοποιούς δηλαδή αποτυπώματα, φωτογραφίες κτλ. Ο δε διοικητής εξάντλησε πάνω τους το γράμμα του Νόμου και διέταξε την κράτηση τους, ευτυχώς όχι στα κρατητήρια μέχρι την επόμενη μέρα όπου θα πήγαιναν στο αυτόφωρο. Παρ' όλες τις εκκλήσεις που του έκαναν οι ίδιοι αλλά και τα αστυνομικά όργανα ότι πρόκειται περί ευυπόληπτων πολιτών που δεν έχουν δώσει ποτέ δικαιώματα στην αστυνομία και ότι θα προσέλθουν οικιοθελώς την  επόμενη μέρα για την διαδικασία του αυτοφώρου, εκείνος ήταν ανένδοτος.  
   Το πρωί της επομένης μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια, ευτυχώς όχι με χειροπέδες όπου και τους απαγγέλθηκε κατηγορία και ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι. Η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες στις 7 Σεπτεμβρίου 2013.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου