Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Τα περάσαμε όμορφα


Στις σχολικές εκδρομές τραγουδούσαμε το << πάρε φόρα οδηγέ για να τους περάσουμε και να σε κεράσουμε μια μπίρα φιξ>> κατά την διάρκεια του ταξιδιού και τελειώναμε με το τα <<περάσαμε όμορφα – όμορφα σ αυτή τη εκδρομή>>.
Την Κυριακή  16/6 και εμείς τα περάσαμε όμορφα.
Δεν είχαμε πούλμαν και οδηγό (αλλά είχαμε μπίρες) γιατί μέχρι τον Αι Νικόλα πήγαμε με τα πόδια.
Δεν ήταν ακριβώς εκδρομή αλλά είχε τα χαρακτηριστικά της. Όλα ξεκίνησαν όταν εκεί στον ΠΟΣΚ έπεσε η ιδέα να μαζευτούμε μια Κυριακή οι χωριανοί και οι φίλοι και να περάσουμε ένα μεσημέρι όλοι μαζί. Απώτερος σκοπός να...
βγουν από το σπίτι και οι λιγότερο νέοι να βρεθούμε να κουβεντιάσουμε να θυμηθούμε. Δεν χρειάστηκε και μεγάλος κόπος για να γίνει πράξη η ιδέα. Μια ανακοίνωση (με λάθος ημερομηνία) και στόμα το στόμα οργανωθήκαμε. Η κεντρική ιδέα ήταν ότι όποιος ήθελε έπαιρνε από το σπίτι του το κάτι τις του και κατά το μεσημεράκι συνάντηση στον Αι Νικόλα. Αν δεν είχε διαθέσιμο τίποτα έπαιρνε μαζί του μόνο την  όρεξη και το κέφι του. Καρέκλες τραπέζια ψησταριές μεταφέρθηκαν στο άψε-σβήσε. Η ανταπόκριση ήταν πάνω από τις προσδοκίες. Οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους εξήντα, που αποτέλεσαν μια παρέα ένα τραπέζι μια συντροφιά. Κάθε φορά που αναφέρομαι σε εκδηλώσεις του ΠΟΣΚ  εκφράζω τις ευχαριστίες μου στις κυρίες του Συλλόγου που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος των εκδηλώσεων (όπως έκαναν και τώρα). Αυτή τη φορά  εντύπωση μου έκανε η ήρεμη δύναμη των γιαγιάδων του χωριού μας. Και τι δεν μας πρόσφεραν. Σαλάτες, λαχανόπιτες, τυροπιτάκια ντολμαδάκια και χίλια δυο άλλα καλούδια. Μα πάνω από όλα μας έδωσαν ένα μάθημα ζωής. Η ηρεμία τους η απλότητά τους και η καλοσύνη τους μας έκαναν να σκεφτούμε ποσό  αξίζει αυτή η εσωτερική γαλήνη που έχουν κατακτήσει με τα χρόνια τα βάσανα και τις εμπειρίες τους. Εντύπωση μου έκανε και η αισιοδοξία των μεγαλυτέρων από τους παρόντες. Δεν μίλησαν για ζάχαρο χοληστερίνες και καρδιακά αλλά για έργα  πρωτοβουλίες και δράσεις. Ζήτησαν να ξαναγίνει στο μέλλον κάτι ανάλογο και μάλιστα ακούστηκαν και πρωτοποριακές ιδέες. Είμαι σίγουρος ότι ο ΠΟΣΚ θα ανταποκριθεί στις επιθυμίες τους.
Από την εκδήλωση έλειπε δικαιολογημένα ο επίσημος φωτογράφος μας (μπάλιαζε χορτάρι) γι αυτό και οι φωτογραφίες προέρχονται από διάφορες πηγές. Έλειπε και ο μόνιμος χορηγός μας (αλλά όχι και η χορηγία του) ο ιδιοκτήτης του Μίνι Μάρκετ της Βουτζαράς ο Νίκος Ράδος. Επειδή και αυτός από ότι έμαθα είχε σοβαρή δικαιολογία για την απουσία του, μέρος της χορηγίας του (τις μπίρες) το ήπιαμε στην υγειά του.
 Φιλικά
Σπύρος Δημαράς





                                                                                                                                                   
                                                                                                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου