Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Άφαντη ξανά στο ραντεβού με τις πληρωμές η ιδιοκτησία της Δωδώνη

Ανακόλουθη μεταξύ λόγων και έργων, εμφανίζεται για μια ακόμη φορά η νέα ιδιοκτησία της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, έναντι των περίπου 6.500 κτηνοτρόφων της Ηπείρου με τους οποίους συνεργάζεται. Και αυτό γιατί παρά τις δεσμεύσεις που ανάλαβε στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, πριν μια εβδομάδα, ότι θα πίστωνε στους λογαριασμούς τους, χθες Πέμπτη 27 Ιουνίου, το εναπομείναν 40% των συνολικών οφειλών του Μαρτίου, ένα ποσό σχεδόν 800 χιλ. ευρώ οι παραγωγοί δεν έχουν δει ακόμη το χρώμα του χρήματος.
Σε επικοινωνία που είχε το... Agronews με τον πρόεδρο του συνδέσμου κτηνοτρόφων της περιοχής κ. Μ. Τζίμα, μας δήλωσε ότι τα χρήματα που δικαιούνται οι παραγωγοί για το γάλα που παρέδωσαν προ τριμήνου, δεν έχουν μπει ούτε καν σήμερα Παρασκευή 28 του μήνα. «Υπάρχει βέβαια μια πληροφορία ότι κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα τα λεφτά θα πιστωθούν και θα το δούμε από Δευτέρα στα βιβλιάριά μας», είπε ο εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων, για να προσθέσει,  όμως, με φανερή δόση αμφιβολίας πως «μένει να φανεί αν η πληροφορία έχει βάση».

Θυμίζουμε πως στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της γαλακτοβιομηχανίας ο πρόεδρος του Δ. Σ., Μ. Ο’ Νήλ είχε πει ότι όχι μόνο θα εξοφληθεί πλήρως ο Μάρτιος, αλλά θα γίνει προσπάθεια να πληρωθεί κι ένα ποσοστό 20%-30% των οφειλών του Απριλίου. Επίσης είχε διαβεβαιώσει ότι στις πρώτες ημέρες του Ιουλίου θα δοθούν και προκαταβολές προς τους κτηνοτρόφους, που αντιστοιχούν στο 50% του ποσού που πληρώθηκε για την εισκόμιση γάλακτος στην γαλακτοκομική περίοδο 2012-2013, και αντιπροσωπεύει περί τα 12 εκατ. ευρώ, προκειμένου να τους διευκολύνει ενόψει των αγορών ζωοτροφών για το χειμώνα.

Μετά και την τελευταία ανακολουθία, πάντως, ενισχύεται η αμφιβολία των κτηνοτρόφων για όσα λέγονται κατά καιρούς από τη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας, καθώς επίσης και η αγωνία για το μέλλον των εκμεταλλεύσεών τους, αφού όπως με κάθε ευκαιρία δηλώνουν «με αυτή την τακτική στο θέμα των πληρωμών, μπαίνει σε περιπέτειες η βιωσιμότητα της κτηνοτροφίας της Ηπείρου στο σύνολό της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου