photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Σε δυσχερή θέση οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, καθώς η ΑΒΓΗ ΔΩΔΩΝΗ δεν εμφανίζεται συνεπής στην αποπληρωμή των οφειλών της

Τείνει να παγιωθεί η καθυστέρηση της πληρωμής των κτηνοτρόφων της Ηπείρου από την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στον προγραμματισμό της παραγωγής ενόψει της επόμενης γαλακτοκομικής περιόδου.
Από τις αρχές του νέου χρόνου οι καθυστερήσεις στην καταβολή των χρημάτων προς τους παραγωγούς αγγίζει τους δύο μήνες και η κατάσταση αυτή προβληματίζει σοβαρά τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ζωοτροφές.
Η κατάσταση αυτή δημιουργεί βέβαια πολλά ερωτηματικά για την διοίκηση της επιχείρησης με δεδομένο πως ακόμη και μετά την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας φάνταζε ως η μοναδική λύση για την βιωσιμότητά της.
Όπως τόνισε, ο εκπρόσωπος του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού...
Χρήστος Τσιούρης όσοι επιχειρηματολογούσαν υπέρ της πώλησης της επιχείρησης έλεγαν ότι πρέπει να έρθουν κεφάλαια για να μπορέσει η επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί, ωστόσο μέχρι σήμερα τα κεφάλαια αυτά δεν έχουν μπει στα «ταμεία».
 
«Μέχρι τα Χριστούγεννα η βιομηχανία λειτουργούσε όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά μετά η κατάσταση έγινε δυσκολότερη και δεν μπήκαν τα χρήματα που έπρεπε να μπουν. Σημερινό αποτέλεσμα είναι οι παραγωγοί να είναι για δύο μήνες απλήρωτοι και να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα αφού το κόστος παραγωγής είναι εξαιρετικά μεγάλο.
Είναι δύσκολο να ξεκινήσει κανείς για την επόμενη χρονιά στα τυφλά. Δηλαδή να έχουμε τα κοπάδια και να μην έχουμε διασφαλίσει πως θα τα ταΐσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι η κατάσταση αυτή δημιουργεί συρρίκνωση στην ήδη μειωμένη παραγωγή αλλά και έχει αντίκτυπο στην οικονομία της περιοχής.
«Τα χρήματα που λείπουν από τους παραγωγούς, λείπουν από ολόκληρη την πόλη γιατί είναι μία αλυσίδα. Αυτά όλα οδηγούν την κτηνοτροφία στον αφανισμό. Θα πρέπει και οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι να καταλάβουν ότι τα προβλήματα θα πρέπει να τα λύσουμε μόνοι μας, δεν θα μας τα λύσει κανείς. Τις επόμενες ημέρες θα πρέπει ο συνεταιρισμός να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία προκειμένου να δούμε τι θα γίνει», σημείωσε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου