photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Μεγάλη απάτη σούπερ μάρκετ με προϊόντα μαϊμού!!!


Μία μεγάλη και καλοστημένη επιχείρηση με αντικείμενο την παραγωγή και τη διακίνηση απορρυπαντικών και καλλυντικών μαϊμού είχε στηθεί στη Χαλκιδική και στη συνέχεια, όπως αποκαλύφθηκε διοχετεύονται στη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης». Η αλυσίδα αυτή επεκτάθηκε στα Γιάννινα το 2002 όταν εξαγόρασε τα συνεταιριστικά σούπερ μάρκετ, τα οποία λειτουργεί ακόμη και στη συνέχεια αναπτύχθηκε και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στις αποθήκες βρέθηκαν χιλιάδες συσκευασίες με προιόντα μαιμού (μάρκας DIXAN, ΑRIEL, JOHNSON)  ενώ εντοπίστηκαν και εργαστήρια παρασκευής τους. Τις αποθήκες εκμεταλλευόταν ο 52χρονος ιδιοκτήτης του σούπερ μάρκετ...
«Αρβανιτίδης» στη Βόρεια Ελλάδα, Χαρίλαος Αρβανιτίδης (αδερφός του προέδρου της ΠΑΕ Βέροια), ο οποίος και πουλούσε τα μαϊμού προϊόντα στα υποκαταστήματά του.

Επιπλέον εντοπίστηκαν τρεις μονάδες παραγωγής και εμφιάλωσης υγρών, δέκα εννέα δεξαμενές (χωρητικότητας ενός τόνου η καθεμία) που περιείχαν πρώτες ύλες για την παρασκευή των απομιμητικών προϊόντων, κενές φιάλες, ένα ανυψωτικό μηχάνημα και δελτία αποστολής της αλυσίδας για ποσότητα 5.000 φιαλών απορρυπαντικών.
Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας αναλυτικά αναφέρει:
Εντοπίσθηκαν, ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, εντός των οποίων παρασκευάζονταν απομιμητικά προϊόντα απορρυπαντικών.
Συνελήφθησαν 52χρονος ιδιοκτήτης υπεραγοράς τροφίμων και 45χρονος συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παραβάσεις των Νόμων «Περί Σημάτων», «Περί Αθέμιτου Ανταγωνισμού» και «Πλαστογραφία».
Ειδικότερα, ύστερα από έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας απογευματινές ώρες χθες (28-05-2013) σε δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, ιδιοκτησίας του 52χρονου, στις οποίες είχε πρόσβαση και εκμεταλλευόταν για λογαριασμό του ο 45χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·         (4.460) φιάλες συσκευασμένων απομιμητικών προϊόντων απορρυπαντικού, χωρητικότητας 2,8 λίτρων, έτοιμες προς διάθεση στο καταναλωτικό κοινό,
·         Τρεις (3) πλήρεις μονάδες μηχανολογικού εξοπλισμού παραγωγής – εμφιάλωσης υγρών,
·         Δεκαεννέα (19) δεξαμενές χωρητικότητας έκαστη ενός (1) τόνου, σε δεκατρείς (13) εκ των οποίων περιέχονταν πρώτες ύλες παρασκευής απορρυπαντικών,
·         (468) κενές φιάλες απορρυπαντικού,
·         (20) πλήρεις φιάλες απομιμητικού απορρυπαντικού,
·         (630) φιάλες κρεμοσάπουνου,
·         (22.428) φιαλίδια καλλυντικών προϊόντων των οποίων η προέλευση ερευνάται,
·         Ένα ανυψωτικό μηχάνημα και
·         Δελτίο αποστολής της επιχείρησης υπεραγοράς τροφίμων για ποσότητα (5.000) φιαλών απορρυπαντικών.
Επίσης, σύμφωνα με έγκληση αρμόδιου υπαλλήλου παθούσας εταιρίας παραγωγής συγκεκριμένου προϊόντος (απορρυπαντικού), η οικονομική ζημία που θα προκαλούνταν από την πώληση των προαναφερομένων 4.460 φιαλών απομιμητικού απορρυπαντικού θα υπερέβαινε τις 62.000 ευρώ.
Επιπρόσθετα, συνελήφθη και 33χρονος αλλοδαπός, στον οποίον ενοικίαζε τις αποθήκες, ο 52χρονος ιδιοκτήτης.
Τέλος, παραγγέλθηκε από την Υπηρεσία που διενεργεί την προανάκριση, η χημική εξέταση των κατασχεθέντων απομιμητικών προϊόντων, ως προς το βαθμό επικινδυνότητας για την δημόσια υγεία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου