photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Β΄ Εθνική: Η τελευταία αγωνιστική και τα σενάρια ανόδου

Η τελευταία πράξη στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής διαδραματίζεται την προσεχή Κυριακή. Ενα πρωτάθλημα συναρπαστικό που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον έως την 42η και τελευταία αγωνιστική, με έξι ομάδες να...
"συνωστίζονται" σε απόσταση τριών βαθμών και να διεκδικούν τις τρεις θέσεις οι οποίες οδηγούν απευθείας στη Σούπερ Λίγκα

Η τελευταία πράξη στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής διαδραματίζεται την προσεχή Κυριακή. Ενα πρωτάθλημα συναρπαστικό που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον έως την 42η και τελευταία αγωνιστική, με έξι ομάδες να "συνωστίζονται" σε απόσταση τριών βαθμών και να διεκδικούν τις τρεις θέσεις οι οποίες οδηγούν απευθείας στη Σούπερ Λίγκα. Την Κυριακή το ενδιαφέρον εστιάζεται σε τρία γήπεδα, καθώς φιλοξενούν αγώνες-τελικούς από τους οποίους κρίνεται η απευθείας άνοδος ή η παρουσία στα μπαράζ στα οποία θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 4 έως 7, προκειμένου να προκύψει η τέταρτη ομάδα που θα προβιβαστεί.

Συγκεκριμένα, στη Μυτιλήνη η Καλλονή υποδέχεται τον Ολυμπιακό Βόλου με το νικητή να εξασφαλίζει απευθείας άνοδο, ανεξαρτήτως των υπόλοιπων αποτελεσμάτων. Πολύ σπουδαίο ματς γίνεται στο Πανθεσσαλικό όπου η Νίκη Βόλου υποδέχεται τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Εργοτέλη που θέλει ισοπαλία για να εξασφαλίσει την άνοδο. Κι αυτό γιατί θα φτάσει τους 74 βαθμούς, όπου ενδέχεται να ισοβαθμήσει με τον Ηρακλή τού οποίου όμως υπερτερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια (0-0 και 1-0 εκτός έδρας). Οριακό θα είναι και το ματς στο "Καυτανζόγλειο" όπου ο Ηρακλής φιλοξενεί τον Παναιτωλικό.

Αναλυτικά τα σενάρια ανόδου:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (73 βαθμοί): Με νίκη είναι πρωταθλητής της Football League και επιστρέφει άμεσα και θριαμβευτικά στη μεγάλη κατηγορία. Τού αρκεί και η ισοπαλία αφού θα έχε 74β. τους οποίους μπορούν να φτάσουν (ή να ξεπεράσουν) ο Ηρακλής, ένας εκ των Ολυμπιακού Βόλου και Καλλονής και ο Απόλλων. Στο σενάριο αυτό η βαθμολογία θα φέρει τον Εργοτέλη στην τρίτη θέση μαζί με τον Ηρακλή. Η ομάδα τις Κρήτης υπερτερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (72 βαθμοί): Με νίκη επί της αδιάφορης Παναχαϊκής στην Πάτρα, κατακτά απευθείας άνοδο, ο,τιδήποτε κι αν γίνει στα υπόλοιπα παιχνίδια. Με ισοπαλία φτάνει στους 73 και τα σενάρια περιπλέκονται. Αν νικήσει ο Ηρακλής και το Καλλονή-Ολυμπιακός Βόλου λήξει ισόπαλο, τότε ανεβαίνει ο Ηρακλής με 74β. και στην τριπλή ισοβαθμία (Ολυμπιακός Β./Απόλλων/Καλλονή) ανεβαίνει η ομάδα του Βόλου γιατί στα μεταξύ τους παιχνίδια θα έχει 8 βαθμούς, ενώ ο Απόλλων 4 και η Καλλονή 3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (72 βαθμοί): Με νίκη επί της Καλλονής ανεβαίνει απευθείας, με ισοπαλία εξαρτάται από τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Υπάρχει περίπτωση να κατακτήσει την τρίτη θέση ακόμα και με ήττα, αν χάσει ο Απόλλωνας στην Πάτρα και έλθει ισόπαλο το Ηρακλής-Παναιτωλικός

ΚΑΛΛΟΝΗ (72 βαθμοί): Με νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου ανεβαίνει απευθείας. Με ισοπαλία ανεβαίνει σε περίπτωση που χάσει ο Απόλλωνας στην πάτρα και δεν κερδίσει ο Ηρακλής. Στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό Βόλου έχει χειρότερη διαφορά τερμάτων (οι μεταξύ τους αγώνες είναι μοιρασμένοι), άρα υπερτερούν οι "ερυθρόλευκοι". Αν όμως προκύψει τριπλή ισοβαθμία με Ολυμπιακό Β. και Παναιτωλικό, τότε η Καλλονή υπερισχύει όλων καθώς στα μεταξύ τους έχει συγκεντρώση 8 βαθμούς.

ΗΡΑΚΛΗΣ (71 βαθμοί): Ανεβαίνει απευθείας με νίκη επί του Παναιτωλίκού στο "Καυτανζόγλειο", εάν δεν υπάρξει νικητής στη Μυτιλήνη.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (70 βαθμοί): Θέλει νίκη επί του Ηρακλή και ταυτόχρονα να χάσει ο Απόλλων και να μην έλθει ισόπαλο το Καλλονή-Ολυμπιακός Β. για να ανέβει απευθείας. Η πιο δύσκολη περίπτωση απ΄όλες.

Τέλος, για την 7η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ, η Νίκη Βόλου μπορεί να την εξασφαλίσει ακόμα και με ισοπαλία εναντίον του Εργοτέλη, καθώς υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία με τον Πανσερραϊκό (παίζει στην Αμφισσα με τον αδιάφορο Φωκικό)

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής (Κυριακή, 26/5 - 18:00)

Λάρισα-Καλλιθέα
Καλλονή-Ολυμπιακός Βόλου
Ηρακλής-Παναιτωλικός
Νίκη Βόλου-Εργοτέλης
Φωκικός-Πανσερραϊκός
Θρασύβουλος-Ηρακλής Ψαχνών
Βύζας-Επανομή
Παναχαϊκή-Απόλλων Σμύρνης
Καβάλα-Αναγ.Γιαννιτσών
Εθνικός Γαζώρου-Πιερικός

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου