Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Από το μεσημέρι της 15ης Μαΐου ισχύει η επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας και βάσει της απόφασης που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος, η επιστράτευση των εκπαιδευτικών ξεκινά από τις 12 το μεσημέρι της 15ης Μαΐου, έως την έκδοση νεώτερης απόφασης.Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
«α. Οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου υπηρετούν.
» Ειδικά, οι αποσπασμένοι ή όσοι έχουν διατεθεί εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου αυτοί έχουν αποσπαστεί ή διατεθεί, αντίστοιχα.
» β. Όλες οι θεσμοθετημένες άδειες που έχουν νομίμως χορηγηθεί πριν από τη δημοσίευση της υπ’ αριθμ 281/11.5.2013 (Β’ 1139) απόφασης Πρωθυπουργού και της υπ’ αριθμ. 6212/11.5.2013 (ΦΕΚ 1140Β’) απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ήτοι την 11η Μαΐου 2013), δεν θίγονται εξ αφορμής της πολιτικής κινητοποίησης, για το χρονικό διάστημα που αυτές έχουν χορηγηθεί.»
Η επίδοση των φύλλων πορείας προς τους καθηγητές έχει αρχίσει ήδη από το πρωί της Δευτέρας.Παράλληλα, οι καθηγητές ζήτησαν από την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ να κηρύξουν πανελλαδική απεργία για την Παρασκευή 17 Μαΐου, ημέρα έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων.Το ίδιο αίτημα διατύπωσε προς τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας και το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου