Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Alco: Ο Λοβέρδος κουρεύει το ΠΑΣΟΚ και ο Αλαβάνος στερεί την πρωτιά από τον ΣΥΡΙΖΑ


 Alco:  Ο Λοβέρδος κουρεύει το ΠΑΣΟΚ και ο Αλαβάνος στερεί την πρωτιά από τον ΣΥΡΙΖΑ
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της νεας δημοσκόπησης της Alco για το Newsit. Κυρίως γιατί δείχνουν ότι το εκλογικό σώμα επιμένει στην παράταση της ρευστότητας στο πολιτικό σκηνικό, ο κ. Τσίπρας δείχνει να μην έχει πείσει άλλους εκτός από τους ψηφοφόρους του κόμματός του και σε τελική ανάλυση, την κυβέρνηση και τον κ. Σαμαρά να εμφανίζονται ως ευνοημένοι.

Η δημοσκόπηση της……
Alco για το Newsit, έγινε από τις 23 έως τις 26 Απριλίου. Μια περίοδο δηλαδή που και εσωκυβερνητικά προβλήματα υπήρχαν και ο ανασχηματισμός συζητιόταν και συζητείται ακόμα και το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό στην κυβέρνηση.

Παρόλα αυτά στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς νικάει κατά κράτος τον Αλέξη Τσίπρα.
Κατά τα λοιπά, ένα εντυπωσιακό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι το νεοπαγές κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου (ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ) συγκεντρώνει 2% που δειχνει αιμορραγία και καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ, και ο σχηματισμός του Αλέκου Αλαβάνου (ΣΧΕΔΙΟ Β) ο οποίος χωρίς να έχει καν υποδομή ως κόμμα συγκεντρώνει 1,4%. Αυτό σίγουρα δημιουργεί προβληματισμό στην Κουμουνδούρου η οποία ούτως ή άλλως έχει και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρικτές της επιστροφής στην δραχμή.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ακολουθούν μια πτωτική πορεία και η Χρυσή Αυγή φαίνεται να έχει πιάσει «ταβάνι».
ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ
ΝΔ 20,5%
ΣΥΡΙΖΑ 19,9%
ΠΑΣΟΚ 5,5%
ΑΝ.ΕΛ. 5%
ΧΡ.ΑΥΓΗ 9,3%
ΔΗΜΑΡ 3,7%
ΚΚΕ 4,9%
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2%
ΣΧΕΔΙΟ Β 1,4%
ΑΛΛΟ 5,2%
ΛΕΥΚΟ 3,9%
ΑΠΟΧΗ 8,1%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 10,6%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου