Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Θα τα δώσει όλα ο ΠΑΣ με τον Πανθρακικό


Τη σημασία που έχει το παιχνίδι με τον Πανθρακικό το Σάββατο επισήμανε με δηλώσεις του χτες ο προπονητής, Γιάννης Χριστόπουλος.
«Πριν το παιχνίδι με τη Βέροια είχα αναφερθεί για μια σειρά τεσσάρων αγώνων που θα έπρεπε να συγκεντρώσουμε μίνιμουμ επτά με οκτώ βαθμούς, στο να λέμε ότι μπορούμε να...
βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Αυτή τη στιγμή έχουν περάσει τα τρία ματς και έχουμε συγκεντρώσει εφτά βαθμούς και μας μένει το ματς του Σαββάτου στην έδρα μας με τον Πανθρακικό. Είναι ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό για εμάς, δύσκολο. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Απέναντι σ' έναν αντίπαλο ο οποίος τα τελευταία παιχνίδια κάνει μία εξαιρετική πορεία πρωταθλητισμού με πολύ καλές εμφανίσεις. Έχει πολύ ποιοτικούς και γρήγορους παίκτες, ικανούς και έναν πολύ καλό προπονητή και θα είναι πολύ δύσκολο το έργο για εμάς το Σάββατο», σημείωσε.
Για παιχνίδι – τελικό έκανε λόγο ο προπονητής γιατί εκτός των άλλων μία νίκη θα σημάνει και τη μαθηματική σωτηρία της ομάδας.
«Βέβαια, το παιχνίδι αυτό για εμάς έχει χαρακτήρα τελικού. Είναι ένα ματς το οποίο αν καταφέρουμε να κερδίσουμε, οκτώ παιχνίδια πριν το τέλος του πρωταθλήματος, θα εξασφαλίσουμε κατά την άποψη μου μαθηματικά την παραμονή, και τότε θα μπορούμε έχοντας μπροστά μας οκτώ παιχνίδια, να μιλήσουμε για άλλα πράγματα.
Εμείς εικοσιένα παιχνίδια, όλα τα παιδιά, οι παίκτες μας ήταν εδώ. Και το Σάββατο θα είμαστε εδώ. Ο κόσμος σ' όλη αυτή την προσπάθεια έχει συμπαρασταθεί στην ομάδα, πολύ δυναμικά και με ποιότητα. Αυτή τη στιγμή όμως η ομάδα έχει μεγάλη ανάγκη μεγαλύτερης συμπαράστασης.
Βαδίζουμε πάνω σε λεπτές ισορροπίες. Δουλεύουμε όλοι στα κόκκινα, και εμείς και οι παίκτες, και ήρθε πιστεύω η ώρα πραγματικά αυτή η ομάδα να πάρει την ώθηση που της αξίζει και που μπορεί από τον κόσμο της.
Υπάρχουν τέσσερις ημέρες μπροστά μας για να καταλάβουμε όλοι πόσο σημαντικό ματς είναι αυτό για εμάς και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και να είμαστε το Σάββατο όλοι εδώ μαζί δυνατοί», τόνισε.
- Για το αν ισχύει το «ή τώρα ή πότε» για την Ευρώπη, ανέφερε: «Το ή τώρα το καταλαβαίνω. Το ποτέ δεν το καταλαβαίνω. Η ομάδα αυτή έχει παρόν έχει και μέλλον. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα και δεν υπάρχει ποτέ, ποτέ για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εμείς αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλάμε για τίποτα άλλο παρά μόνο να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη και το τρίποντο το Σάββατο. Από εκεί και μετά μακάρι να είμαστε εδώ το Σάββατο το βράδυ και να μιλάμε για άλλα πράγματα».
- Για τους βαθμούς που θεωρεί ότι χρειάζονται για την πέμπτη θέση: «Είναι κάτι που δεν μπορούμε να το πούμε αυτή τη στιγμή με σιγουριά. Αλλά πιστεύω γύρω στους 45 βαθμούς».
- Για τις απουσίες στον αγώνα με τον Πανθρακικό: «Έχουμε την απουσία του Τζημόπουλου που δέχτηκε κόκκινη κάρτα, στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Τον είχαμε δηλώσει και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο που είχε συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες, οπότε χάνουμε τον ηγέτη της αμυντικής μας γραμμής μπορώ να πω για τα επόμενα δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια, και βέβαια θα δούμε την Πέμπτη πώς θα είναι ο Φεγκρούς».
- Για το αν υπάρχει θέμα ντεφορμαρίσματος: «Πολλές φορές λέω κάποια πράγματα και κάποιοι κρατάνε μία λέξη και μένουν σ' αυτή. Είπα ότι στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό για ντεφορμάρισμα στην ποιότητα στις πάσες μας και στις επαφές μας με την μπάλα και στην ποιότητα των τρεξιμάτων μας. Δεν μίλησα για ντεφορμάρισμα της ομάδας. Η ομάδα μας δεν είναι καθόλου κουρασμένη. Η ομάδα μας είναι στο επίπεδο που πρέπει να είναι. Σίγουρα δεν μας δίνεται η δυνατότητα να δουλέψουμε με τον τρόπο που θέλουμε, αλλά νομίζω ότι βρίσκουμε τις λύσεις και θα συνεχίζουμε να τις βρίσκουμε τις λύσεις».
- Για τον αν μπορεί ο ΠΑΣ να τα καταφέρει στους επόμενους δύσκολους αγώνες:
«Αυτή τη στιγμή το μόνο που μας νοιάζει είναι το παιχνίδι του Σαββάτου. Και από εκεί και μετά θα τα δρούμε όλα τα άλλα».
- Για το πώς εισπράττουν οι άπειροι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ, την πιθανή έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη: «Θα σας πω κάτι άλλο. Εμένα στη ζωή μου, μου αρέσει πρώτα να κατακτώ κάποια πράγματα και μετά να συζητώ για αυτά. Όλοι ονειρευόμαστε, αλλά καλύτερα να το κάνουμε σιωπηλά. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες στην ομάδα. Ισχυρές προσωπικότητες και δυνατούς χαρακτήρες. Όλοι καταλαβαίνουμε την ευθύνη που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια».
- Για το αν μπορεί να διαχειρισθείς την υπεραισιοδοξία: «Εξαρτάται. Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Έχω μάθει να δουλεύω σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Σε μεγάλα κλαμπ. Να ξέρετε όμως ότι τα παιδιά είναι προσγειωμένα. Δεν μου αρέσει όλο αυτό που γίνεται, όλη αυτή η υπεραισιοδοξία, όλα αυτά τα κολακευτικά σχόλια. Δεν μου αρέσουν που ακούγονται έντονα. Εμείς κλείνουμε τα αυτιά μας και συνεχίζουμε τη δουλειά μας».
- Για την επιθετική τριάδα του Πανρθρακικού: «Δεν έχει μόνο μία καλή τριάδα ποδοσφαιριστών. Έχει μία πλειάδα ποδοσφαιριστών και στις θέσεις των αμυντικών μέσων και των μεσοεπιθετικών, και των επιθετικών, και των εξτρέμ. Έχει πολλές λύσεις ο Πανθρακικός. Πολλά παιδιά έμπειρα και ικανά, γρήγορους παίκτες. Είναι μία πολύ δύσκολη ομάδα αλλά και εμείς νομίζω ότι είμαστε δυνατοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου