Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Σε ποια ευρήματα εστιάζει η ΕΛΑΣ


Γιάφκα - Χαλάνδρι - 2009 (φωτογραφία αρχείου) Νέα στοιχεία έρχονται στο φως από τα ευρήματα που συνέλεξε η αστυνομία στο διαμέρισμα - κρησφύγετο στην οδό Ελ Αλαμέιν 19 στο Χαλάνδρι μετά την έφοδο της αντιτρομοκρατικής τη νύχτα της Κυριακής.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε τέσσερα κυρίως ευρήματα τα οποία έχουν ήδη μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ και εξετάζονται εξονυχιστικά.
Αναλυτικά, οι έρευνες εστιάζονται στo USB, στις δύο νάιλον τσάντες γνωστού πολυκαταστήματος και σε μία πινακίδα φοροτεχνικού γραφείου που βρέθηκε επίσης στο διαμέρισμα.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας «αν μιλήσει το USB μπορεί να δώσει χρήσιμες πληροφορίες, μέχρι και ονόματα τρομοκρατών».
Οι δύο νάιλον τσάντες μεγάλου μεγέθους απασχολούν την ΕΛΑΣ, καθώς ίδιες τσάντες είχαν χρησιμοποιήσει οι τρομοκράτες για την μεταφορά της βόμβας στο Mall στις 20 Ιανουαρίου.
Τέλος, η πινακίδα φοροτεχνικού γραφείου οδηγεί την αντιτρομοκρατική στο συμπέρασμα ότι πιθανόν υπάρχει και άλλο κρησφύγετο το οποίο όμως εμφανίζεται ως φοροτεχνικό γραφείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταμπέλα είναι μικρών διαστάσεων και μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε αυτοκίνητο ή φορτηγάκι. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι την χρησιμοποιούσαν προκειμένου να καμουφλάρουν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, ώστε να μην κινούν υποψίες σε περίπτωση αστυνομικού κλοιού.
Η αστυνομία ευελπιστεί από την εξέταση των παραπάνω ευρημάτων να διαπιστώσει το κατά πόσο υπάρχει σύνδεση των συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό με την έκρηξη στο Mall, αλλά και να ξετυλίξει το κουβάρι της νέας γενιάς τρομοκρατών. Πάντως, γρίφος εξακολουθεί να αποτελεί ο αριθμός των ατόμων που μπαινοβγαιναν στο διαμέρισμα τον τελευταίο 1,5 μήνα. Σύμφωνα με καταθέσεις των ενοίκων της πολυκατοικίας τουλάχιστον τρία άτομα (δύο που έμεναν στο υπόγειο και ένα που έμενε στον 3ο όροφο) έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς από την προηγούμενη Παρασκευή, γεγονός που προβληματίζει την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου