Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Κατασχέσεις μισθών λόγω οφειλών των ΔήμωνXRHMATA TRAPEZA 1
Μπλοκαρισμένοι παραμένουν  οι λογαριασμοί  μισθοδοσίας χιλιάδων δημοτικών υπαλλήλων καθώς έχει ενεργοποιηθεί σε πολλές περιπτώσεις η διαδικασία δέσμευσης των λογαριασμών για χρέη που έχουν οι δήμοι προς τρίτους.
Το θέμα έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση δημάρχων και δημοτικών υπαλλήλων. Ήδη η ΚΕΔΕ έχει ανακοινώσει ότι θα ζητήσει την προώθηση σχετικής ρύθμισης για τη μη κατάσχεση της μισθοδοσίας των εργαζομένων από τρίτους, ενώ με ανακοινώσεις τους οι δημοτικοί υπάλληλοι εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την συγκεκριμένη εξέλιξη. Μεταξύ άλλων η ΠΟΕ -ΟΤΑ επισημαίνει στην ανακοίνωσή της: «με μία ενέργεια που χαρακτηρίζει έναν ψυχρό και αδιάφορο για τις ανθρώπινες ζωές ιδιωτικό φορέα και σε καμία περίπτωση έναν Κοινωφελή Δημόσιο Οργανισμό που...
προσφέρει το πλέον πολύτιμο Δημόσιο Αγαθό, το νερό, διακόπτει παράλληλα την υδροδότηση σε κτίρια και υπηρεσίες του Δήμου, όπως στους Παιδικούς Σταθμούς, τα Κ.Α.Π.Η. και τα Γυμναστήρια». Η ομοσπονδία κάνει λόγο για εξυπηρέτηση συμφερόντων μεγαλοεργολάβων και ζητεί από τα συναρμόδια υπουργεία και φορείς να παρέμβουν ώστε να αποκατασταθεί η υδροδότηση στα κτίρια και τις υπηρεσίες του Δήμου. Το θέμα της κατάσχεσης της μισθοδοσίας είχε συζητηθεί και σε πρόσφατη συνάντηση που είχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους δήμους (ΠΟΠ-ΟΤΑ) με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη.  Στη συνάντηση η ΠΟΠ –ΟΤΑ ζήτησε τη συνδρομή των δημάρχων για την προώθηση ρύθμισης για τη μη κατάσχεση της μισθοδοσίας των εργαζομένων από τρίτους, προς τους οποίους οι δήμοι έχουν οφειλές. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε συμφωνήσει με το αίτημα των εργαζομένων και δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει την προώθηση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου