photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Κοινός στόχος η Πολυτεχνική Σχολή


Επεισοδιακή ήταν η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων χθες το απόγευμα, καθώς διεκόπη από την εισβολή μίας ομάδας φοιτητών, ωστόσο τόσο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, όσο και από ο πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης Παναγιώτης Σουκάκος επιχείρησαν σε δηλώσεις τους να...
υποβαθμίσουν το γεγονός.
Ο κ. Σουκάκος απέδωσε τις αντιδράσεις της ομάδας των φοιτητών στο νεανικό τους ενθουσιασμό, σημειώνοντας πως δεν πρέπει κάποιος να σταθεί σε αυτές, ως μείζον ζήτημα, αλλά σε όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν. «Οι φοιτητές είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Πανεπιστημίου και δεν υπάρχει Πανεπιστήμιο που δε λαμβάνει υπόψιν του, τους φοιτητές. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα παραμείνει ένα σπουδαίο Πανεπιστήμιο και δεν πρόκειται να αγνοεί τους φοιτητές και τους εργαζομένους», τόνισε χαρακτηριστικά.
Το θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση ήταν η προοπτική ίδρυσης της Πολυτεχνικής Σχολής, με τους κ.κ. Αλμπάνη και Σουκάκο να εκφράζουν την αμέριστη αισιοδοξία τους, για την προοπτική της ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής.
«Το Πανεπιστήμιό μας βγαίνει αλώβητο από το σχέδιο «Αθηνά» και αυτό γιατί εκτιμήθηκε η σοβαρότητα, το νοικοκυρεμένο καθεστώς λειτουργίας και το επιστημονικό του κύρος. Σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, είμαι βέβαιος, ότι θα πετύχουμε το μεγάλο όραμα που είναι η Πολυτεχνική Σχολή», σημείωσε ο κ. Σουκάκος.
Τις ευχαριστίες προς το Συμβούλιο Διοίκησης και την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις που ελήφθησαν, εξέφρασε ο κ. Αλμπάνης, τονίζοντας πως εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος, ανατέθηκαν οι αρμοδιότητες στους αντιπρυτάνεις και τέθηκαν οι βάσεις για την ισχυρή διεκδίκηση του αιτήματος για την Πολυτεχνική Σχολή.
«Το Συμβούλιο συμπληρώνει το Πανεπιστήμιο σε σχέση με την ανάπτυξή του και τον έλεγχο της ορθής και αποδοτικής λειτουργίας του. Είπαμε, ότι το σχέδιο «Αθηνά» είναι μία ευκαιρία για το Ίδρυμα και το Συμβούλιο ήδη συνδράμει προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να οργανωθούν οι Σχολές και να διασφαλιστούν τα επαγγελματικά δικαιώματα και το επίπεδο σπουδών. Η Πολυτεχνική Σχολή είναι κάτι που δικαιούται το Πανεπιστήμιο, που διακρίνεται ερευνητικά και εκπαιδευτικά, διαθέτει πληρότητα υποδομών και προσωπικού. Είναι δικαίωμά μας η Πολυτεχνική Σχολή και είμαι αισιόδοξος, ότι θα την αποκτήσουμε από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά», σημείωσε ο κ. Αλμπάνης.
Από την Ελευθερία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου