photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Προσφυγή για την αποφυγή διχοτόμησης των Ιωαννίνων


c_400_225_16185078_0___images_stories_ioannina_kenan_mesare.jpgΣτα Γιάννενα, την πόλη των 20 νεκρών από τροχαία «ατυχήματα» το 2012, οι ακόλουθοι κάτοικοι αποφάσισαν να αγωνισθούν για να μην επιτρέψουν τη διχοτόμηση της πόλης με τη συνέχιση κατασκευής και λειτουργίας  παράνομων, τεράστιων οδών ταχείας κυκλοφορίας σε εντός σχεδίου και ΝΑΤΟΥΡΑ περιοχές.
Προς αυτή την κατεύθυνση, εκτός των άλλων, πολλοί εξ αυτών, θα προσφύγουν αν χρειασθεί και με όλα τα ένδικα μέσα (διοικητικά, ποινικά, αστικά)  κατά παντός υπευθύνου. 
Ως απαραίτητο στάδιο πριν την....
προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την 14-2-2013 κατέθεσαν προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος «ενδικοφανή προσφυγή» κατά της απόφασης του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης για μετατροπή σε ταχείας κυκλοφορίας της οδού Βογιάννου κατά τα πρότυπα της Κ. Μεσαρέ.
Τυχόν υλοποίηση της απόφασης του κ. Θεοδωρίδη θα θέσει σε θανάσιμο κίνδυνο την καθημερινότητα 2500 μαθητών, τις συνθήκες ζωής και μετακίνησης όλων των συμπολιτών και κυρίως αυτών που κατοικούν πέραν του Εσωτερικού Δακτυλίου. Η απόφαση της 28-12-2012 έρχεται σε κάθετη αντίθεση με όλες τις εκφρασθείσες νόμιμες και επιθυμητές στο σύνολο των κατοίκων απόψεις (Συνήγορος του Πολίτη, Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και  Βιωσιμότητας, Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων, 1300 υπογράψαντες κάτοικοι).
Φορείς και συμπολίτες καλούνται σε επαγρύπνηση ώστε όχι μόνο να μην υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο η ασφάλεια και το αστικό μας περιβάλλον, αλλά να βελτιωθεί δραστικά.
Προς αποφυγή κάθε σκόπιμης παραπληροφόρησης, δηλώνουν πως είναι υπέρ της κατασκευής δρόμων αρκεί να σέβονται την Επιστήμη, τους ανθρώπους, την προστασία της φύσης και να έχουν προκύψει μέσα από πραγματική διαβούλευση με τους πολίτες και όχι ερήμην τους, όπως συνέβη στις περιπτώσεις των οδών Μεσαρέ και Βογιάννου.
ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟΝΤΕΣ
Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων 7ου Γυμνασίου Κιάφας, Αριστείδης Σωτηριάδης (πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος), Στέφανος Σκοπούλης (Δημοτικός Σύμβουλος), Δημήτρης Τασιούλας (Δημοτικός Σύμβουλος), Ρίκη Τάτση (πρώην Δημοτική Σύμβουλος), Μίλτος Μπούκας, Σωτήρης Σιαμανδούρας, Ρήγας Τσιακίρης, Γιώργος Παπαχριστοδούλου, Καλλιόπη Στάρα, Ιωάννης Κουρμαντζής,  Κώστας Σαρρέας, Δήμητρα Σαλογιάννου,  Δημήτρης Λάππας, Νικόλαος Μπατάκης, Εύη Bαϊμάκη, Παναγιώτης Σταμάτης, Σπυριδούλα Φούκη, Κώστας Ντούρος, Θεμιστοκλής Παππάς, Κυριακή Κωνσταντινίδη, Βασίλης Λαγός, Ευάγγελος Λιβιτσάνος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου