Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Θα προχωρήσει το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στην Ήπειρο


Αιφνιδιαστική επίσκεψη προκειμένου να διαπιστώσει την ετοιμότητα των τοπικών υπηρεσιών πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι στα Γιάννενα ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.
Ο κ. Δένδιας, έφτασε αεροπορικώς στις 2.30 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων συνοδευόμενος μόνο από άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.
Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον ...
Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ηπείρου κ. Τρομπούκη που επίσης δε θέλησε να κάνει το παραμικρό σχόλιο για το περιεχόμενο της συζήτησης με τον υπουργό κα αργότερα το απόγευμα συναντήθηκε και με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη.
Στις 6 το απόγευμα ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε το Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων και συναντηθηκε για αρκετή ώρα με όλους τους αστυνομικούς διευθυντές της Ηπείρου και φυσικά τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή κ. Τρομπούκη, ενώ στη σύσκεψη συμμετείχαν και στελέχη της τοπικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος.
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε σε μία δήλωσή του με πολλούς αποδέκτες πως η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα της λαθρομετανάστευσης.
Η σύσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο αφορούσε, σύμφωνα με τον υπουργό, έναν διάλογο που έχει αρχίσει για την αναβάθμιση της ΕΛ.ΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος.
Το θέμα της λαθρομετανάστευσης ήταν μάλιστα και ένα από τα θέμα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη στον πέμπτο όροφο του αστυνομικού μεγάρου που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες.
Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι το Κέντρο Λαθρομετανάστευσης που είχε προγραμματιστεί να λειτουργήσει στην Ήπειρο θα προχωρήσει, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν πρόκειται για την Κόνιτσα ή για άλλη περιοχή της Ηπείρου.
Σχετικά με τις υποθέσεις που απασχολούν τις τελευταίες ημέρες την Ελληνική Αστυνομία και εμπλέκονται με τρομοκρατία, ο κ. Δένδιας δε θέλησε να κάνει καμία ανακοίνωση για οποιαδήποτε αστυνομική επιχείρηση, σημείωσε ωστόσο ότι η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για την εμπέδωση της ασφάλειας στους πολίτες.
«Αυτό δε θα έχει αποτέλεσμα σε έναν ή δύο μήνες, αλλά μακροπρόθεσμα, σημείωσε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι του ελληνικού κράτους θα πρέπει να εφαρμόζονται. «Το δικαίωμα του ενός δε μπορεί να συνιστά απαγόρευση του άλλου», τόνισε.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ρωτήθηκε και για τα ζητήματα επιχειρησιακής ετοιμότητας και ικανότητας της ΕΜΑΚ, που βγήκαν στην επιφάνεια στο πρόσφατο περιστατικό εντοπισμού και ανάσυρσης του 30χρονου ορειβάτη στο Πάπιγκο.
Δε θέλησε να σχολιάσει και παρέπεμψε στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος ωστόσο άφησε να εννοηθεί πως γνωρίζει το θέμα.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Δένδιας και στο θέμα της εφαρμογής του Συντάγματος λέγοντας πως «η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι» και πως «το Σύνταγμα και οι νόμοι θα εφαρμοστούν».
Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις των αγροτών και απάντησε λέγοντας πως δεν μπορεί στη χώρα να επικρατήσει η ανομία και πως τέτοια φαινόμενα δε θα συνεχιστούν. Σημείωσε παράλληλα πως ο καθένας έχει δικαίωμα και είναι απολύτως σεβαστό να διαμαρτύρεται, μέσα όμως στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων.
Καταλήγοντας ο κ. Δένδιας και λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα είπε, πως ο καθένας έχει δικαίωμα να διεκδικεί αυτό που θεωρεί συμφέρον, ωστόσο το δικαίωμα αυτό δεν συνιστά απαγόρευση του δικαιώματος κάποιου άλλου να μετακινείται ή να πηγαίνει στη δουλειά του.
Από τον Ανεξάρτητο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου