Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Κάλεσμα Σάντος στον κόσμο «να στηρίξει την πατρίδα μας»

Συνέντευξη του προπονητή της Εθνικής Ελλάδος, Φερνάντο Σάντος εν όψει του φιλικού αγώνα με την Ελβετία Πολύ σημαντικό θεωρεί τον αυριανό φιλικό αγώνα με την Ελβετία ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Φερνάντο Σάντος, καθώς θα αποτελέσει «καθρέφτη» της ετοιμότητας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος εν όψει των δύσκολων υποχρεώσεών του στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.
Η συνέντευξη Τύπου του Φ. Σάντος
«Δεν υπάρχει φιλικό και επίσημο παιχνίδι για μας. Όταν μπαίνουμε στο γήπεδο και εκπροσωπούμε την Ελλάδα, από μόνο του αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να πάρουμε τη νίκη,» δήλωσε ο Πορτογάλος προπονητής στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Το αυριανό φιλικό δεν αποτελεί κάποιου είδους τεστ εν όψει του αγώνα με τη Βοσνία. Μιλάμε για δύο διαφορικές ομάδες για εμάς δεν υπάρχουν φιλικά και επίσημα παιχνίδια θέλουμε να δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι,» πρόσθεσε.
Προπόνηση Εθνική Ελλάδος εν όψει του φιλικού αγώνα με την Ελβετία Ο κ. Σάντος απηύθυνε κάλεσμα στους Έλληνες φιλάθλους να ενισχύσουν την προσπάθεια της Εθνικής. «Είναι σημαντικό που δημιουργείται ένας πυρήνας φιλάθλων της Εθνικής. Αύριο πρέπει να έρθουν αύριο όσο τον δυνατόν περισσότεροι και να στηρίξουν την ομάδα μας και την πατρίδα μας. Το μήνυμά μου είναι ελάτε να μας στηρίξετε γιατί σας χρειαζόμαστε,» είπε ο Ίβηρας τεχνικός.
«Από τη δική μας την πλευρά, η υπόσχεσή μας είναι ότι μπορεί να μην παίζουμε πάντα καλά αλλά πάντα δείχνουμε πάθος, διάθεση και αφοσίωση στην ομάδα και την πατρίδα,» συμπλήρωσε.

Ο ομόλογός του στην Εθνική Ελβετίας, Ότμαρ Χίτζφελντ, δεν φείστηκε επαίνων για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. «Η Ελλάδα είναι μια ομάδα που παίζει πάντα καλά στην άμυνα και ξεχωρίζει σε αυτό τον τομέα. Ο κ. Σάντος είναι λάτρης της πειθαρχίας. Είναι μια ομάδα που παίζει δυνατά και μπορεί να αλλάξει γρήγορα από την άμυνα στην επίθεση και από την επίθεση στην άμυνα,» δήλωσε και συνέχισε: «Στη νίκη επί της Ιρλανδίας η Ελλάδα έδειξε πολύ καλή οργάνωση. Έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ στα τελευταία πέντε παιχνίδια και από την άλλη δεν έχει σημειώσει πολλά τέρματα». Για τους Έλληνες διεθνείς ο κ. Χίτζφελντ έχει καλή άποψη: «Μπορεί να λείπει ο ηγέτης Σαμαράς, αλλά στην επίθεση αγωνίζεται ο Σαλπιγγίδης που μπορεί να κάνει ζημιά. Επίσης, υπάρχει ο Μήτρογλου που είναι εκτελεστής μέσα στη μεγάλη περιοχή και καλός στο ψηλό παιχνίδι, όπως και ο Αθανασιάδης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου