Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Αποφασίζουν σήμερα για τα μπλόκα

Αγρότες - Λάρισα: Αγροτικό μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας #1

Κρίσιμη για τις επόμενες κινήσεις των αγροτών θεωρείται η πανελλαδική συνδιάσκεψη που θα γίνει το μεσημέρι στη Λάρισα, με τους ίδιους να δηλώνουν έτοιμοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Οι αγρότες συναντώνται στις 12 το μεσημέρι στο μπλόκο της Νίκαιας, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματά τους.
Εκτός του μπλόκου της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, μπλόκα υπάρχουν ακόμη στο νομό Ημαθίας, στ
ην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα, στον κόμβο των Κερδυλλίων, παραπλεύρως της εθνικής οδού Σερρών- Καβάλας, ενώ μία μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος του Δήμου Αμφιπόλεως.
Τρακτέρ είναι, επίσης, παρατεταγμένα στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, με ένα νέο μπλόκο από πατατοπαραγωγούς της Δράμας στο ύψος Οχυρού, στο Κάτω Νευροκόπι.
Σε Έβρο και Ροδόπη οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.
Χθες, οι αγρότες της Καβάλας και της Δράμας αποφάσισαν το κλείσιμο δρόμων για μια ώρα κάθε μέρα μέχρι και τη Δευτέρα, ταυτιζόμενοι με τις αποφάσεις των συντονιστικών οργάνων της πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Κινήματος που συγκεντρώθηκαν προχθές στον Πλαταμώνα Πιερίας.
Έτσι, το Σάββατο, από τις 14.00 μέχρι τις 15.00, διέκοψαν την κυκλοφορία στο τμήμα της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Χρυσούπολης, στην περιοχή του Δήμου Νέστου και η Εθνική Οδός Καβάλας - Δράμας στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Λυδίας. Οι αγρότες δεν χρησιμοποίησαν για το κλείσιμο των δρόμων τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα αλλά μόνο τη φυσική τους παρουσία, ενώ διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων με τα αιτήματά τους.
Στη Θεσσαλονίκη, συλλαλητήριο διοργάνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), με τη συμμετοχή αγροτοκτηνοτρόφων και μελών του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της κλαδικής έκθεσης «Ζωοτεχνία».
Εν τω μεταξύ, νέα έκκληση προς τους αγρότες να κατανοήσουν τη δύσκολη περίσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα απηύθυνε σήμερα, μιλώντας στο Mega, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Να κατανοήσουν ότι πρέπει να εκτελέσουμε έναν σφιχτό προϋπολογισμό φέτος, «είμαστε με τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου