Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. ΕΠΕΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

c_400_225_16185078_0___images_stories_sofia-gonta.jpgMε την απόφαση που ανακοινώθηκε πριν λίγο έπεσε η αυλαία σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων η δίκη των απαγωγέων της 22χρονης Σοφίας Γκόντα, κόρης του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων Νίκου Γκόντα.
Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο πριν περίπου ενάμιση χρόνο, άρχισε να δικάζεται προχθες, με την ένταση να μην λείπει σε πολλές περιπτώσεις. Το κατηγορητήριο αφορούσε απαγωγή σε βαθμό κακουργήματος, απειλή, εκβίαση, σύσταση συμμορίας και οπλοχρησία.
Ο εισαγγελέας αρχικά πρότεινε 14 χρόνια για κάθε έγκλημα, δηλαδή 32 χρόνια αθροιστικά για τον καθένα.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε 22 χρόνια φυλάκιση για τον κατηγορούμενο από τη Θεσπρωτία επειδή ο ίδιος είχε ξανά εμπλοκή στο παρελθόν σε υπόθεση λαθρομεταφοράς.

Στους άλλους δύο κατηρορούμενους επιβλήθηκε ποινή 19 χρόνια και 4 μήνες ενώ στη σύζυγο και στη μητέρα του ενός (Αλεξίου) ποινή 4 μηνών η οποία τελικά ανεστάλη και άρα οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελέυθερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου