Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Πλατεία «Μάντρα» Ελεούσας: Κλασσική περίπτωση ανικανότητας…


Mετά από 2 χρόνια έρχεται στο Δ.Σ. επιτέλους η μελέτη!!!
 Η λέξη «ΝΤΡΟΠΗ» είναι λίγη για να καταδείξει το εύρος της πολιτικής ανεπάρκειας και ανικανότητας. 
κλικ για zoom
    Κοιτώντας κανείς τα θέματα 21 και 22 που θα συζητηθούν την Πέμπτη 21/2/2013 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας εκπλήσσεται!!! Επιτέλους έρχεται η τελική μελέτη της πλατείας στη «Μάντρα», στην καρδιά της Ελεούσας, για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο!!!
    Έπρεπε να περάσουν 2 χρόνια και κάτι της δημοτικής αρχής Ρογκότη, να απομακρυνθεί ο αντιδήμαρχος τεχνικών κ. Βασ. Γαρδίκος για να κάνει επιτέλους  τα πρώτα "δειλά" βήματα ένα έργο που “ρημάζει” από το 2010!!! 
    Μαζί έρχεται και ο...

καθορισμός τρόπου δημοπράτησης του έργου. Έτσι ας ελπίσουμε να μπει επιτέλους το καλοκαίρι εργολάβος!

Το ιστορικό
    Η πλατεία «Μάντρα» στην Ελεούσα (περίπου 100 μέτρα πιο κάτω από το παλιό Δημαρχείο), ανέκαθεν ήταν κυκλική και τα οχήματα από τους πολλούς δρόμους που συναντώνται ακολουθούσαν κυκλική πορεία.
    Περί το 2005 ο τότε αντιδήμαρχος του κ. Στέφου (Δήμος Πασσαρώνος) Σωτ. Ζαφείρης (με σύμφωνη γνώμη του τότε δημοτικού συμβούλου και νυν “μετανοημένου επανορθωτή”, του αντιδήμαρχου τεχνικών κ. Δ. Γκαραλέακατέστρεψε τον κυκλικό κόμβο, δημιουργώντας το σημερινό αίσχος.
    Όταν ανέλαβε δήμαρχος ο κ. Βλέτσας αποφασίστηκε να χαλάσει το “αίσχος Ζαφείρη - Στέφου” και να ξαναγίνει κυκλικός κόμβος με εκατέρωθεν πεζοδρόμια.
    Το έργο δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε, αλλά σταμάτησε το φθινόπωρο των δημοτικών εκλογών (2010) επειδή οι κάτοικοι ζήτησαν τροποποίηση στα πεζοδρόμια.

Η αποκατάσταση του “αίσχους Ζαφείρη - Στέφου”
    Η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Ζίτσας, ο κ. Ρογκότης και ο αντιδήμαρχος τεχνικών κατά την πρώτη διετία κ. Βασ. Γαρδίκος, με την υπόσχεση της άμεσης συνέχισης και ολοκλήρωσης του έργου (με κυκλικό κόμβο και με τα τροποποιημένα πεζοδρόμια) επί 2 χρόνια “όλη τη μέρα κοσκίνιζαν”!!! Και το έργο, ημιτελές, παρέμενε στην καρδιά της Ελεούσας. Αρχικά πήγαν με παράνομη διαδικασία (όπως έκρινε η Αποκεντρωμένη Διολικηση Ηπείρου) να το συνεχίσουν.
    Ακολούθως, με την νόμιμη πλέον διαδικασία, έγινε η μελέτη (κόντεψε να “στοιχειώσει”) και έπρεπε να αναλάβει αντιδήμαρχος ο “μετανοημένος επανορθωτής” κ. Γκαραλέας για να φτάσει η μελέτη στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση, να αποφασιστεί η δημοπράτηση και να μένει η δημοπρασία του έργου!!! (Σημ. με τον τοπικό πρόεδρο ΔΕΝ ασχολούμαστε, αφού είναι ανύπαρκτος).
    Απομένει βέβαια η δημοπράτηση, η εγκατάσταση του εργολάβου και η έναρξη των εργασιών. Κουράγιο...
-->



























 zitsagate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου