Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Δημοτικός Λαχανόκηπος και στα Γιάννινα από τον ΟΚΠΑΠΑ


c_400_225_16185078_0___images_stories_trofima_laxanika.jpg
Μία νέα δράση που έχει αναπτυχθεί ήδη σε άλλες περιοχές της χώρας και τυγχάνει θερμής αποδοχής από τους πολίτες, θα λάβει σύντομα σάρκα κι οστά και στα Γιάννινα. Πρόκειται για το Δημοτικό Λαχανόκηπο τον οποίο σύντομα θα δημιουργήσει και θα υλοποιήσει ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων κατά τη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση αποφάσισε την παραχώρησε 33 στρεμμάτων στη θέση Βοιδολίβαδο προκειμένου ο ΟΚΠΑΠΑ να δημιουργήσει τον Δημοτικό Λαχανόκηπο.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος.... Τσουμάνης από τη δράση αυτή θα ωφεληθούν τριακόσιες οικογένειες της πόλης των Ιωαννίνων.
Ο χώρος θα διαμορφωθεί  κατάλληλα έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να καλλιεργήσουν δωρεάν τα δικά τους λαχανικά και φρούτα υπό την καθοδήγηση γεωπόνων ώστε έτσι να έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν μέρος των αναγκών ενός νοικοκυριού.
Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος θα απευθύνεται σε άπορους, χαμηλοσυνταξιούχους, άτομα χαμηλού εισοδήματος και πολύτεκνους δημότες στους οποίους θα παραχωρηθεί έκταση 70 έως 80 τετραγωνικά μέτρα  για την Βιολογική Καλλιέργεια οπωροκηπευτικών.
Με την δημιουργία του Δημοτικού Λαχανόκηπου, όπως υπογράμμισε ο κ. Τσουμάνης τα οφέλη είναι πολλαπλά. Συγκεκριμένα θα δίνεται η δυνατότητα στον δημότη να παράγει αγνά βιολογικά προϊόντα και  να ελαφρύνει τον οικογενειακό του προϋπολογισμό. Επίσης, θα μπορεί να απασχολείται σε δημιουργικές δραστηριότητες και να έρχεται σε επαφή με την φύση, βελτιώνοντας  έτσι την ποιότητα της ζωής του. Συγχρόνως, θα δίνει το 10% της παραγωγής του  για να ενισχύσει το Δημοτικό Κατάστημα Αλληλεγγύης.
Η θέση του Δημοτικού Λαχανόκηπου είναι σε σημείο προσβάσιμο από την πόλη  και θα λειτουργήσει με προσωπικό που θα προσληφθεί μέσα από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου