photo eppressgif_zpskdtrghdc.gif

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Η φαντασία στα... ναρκωτικά


Κάθε φαντασία ξεπερνούν οι τρόποι και οι μέθοδοι που μετέρχονται τα κυκλώματα εισαγωγής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στη χώρα, προκειμένου να ξεφύγουν από τα μπλόκα των αστυνομικών.
Η περίπτωση του....
48χρονου υπαλλήλου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος έφτασε με υπηρεσιακό αυτοκίνητο, με κρατικές πινακίδες, στην ελληνοαλβανική μεθόριο για να παραλάβει ένα μεγάλο φορτίο χασίς, είναι ενδεικτική της ευρηματικότητας, αλλά παράλληλα και του θράσους, αλλά φαίνεται πως τα κέρδη είναι μεγάλα και όλο και περισσότεροι αψηφούν το ρίσκο που αναλαμβάνουν.
Βέβαια, ο 48χρονος στην ουσία προδόθηκε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε, καθώς κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών όταν το εντόπισαν να κινείται στην περιοχή της Νέας Σελεύκειας, αφού ανάλογο όχημα δεν υπάρχει στο Νομό Θεσπρωτίας.
Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν το πρωί του Σαββάτου σταμάτησαν για έλεγχο το κρατικό αυτοκίνητο, καθώς στο εσωτερικό του βρέθηκαν 137 συσκευασίες - δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 149 κιλών και 16 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν. 
Αρχικά πίστεψαν πως είτε το αυτοκίνητο είχε κλαπεί, είτε πρόκειται για κάποιο όχημα με παραποιημένα στοιχεία ώστε να μοιάζει με κρατικό. Ωστόσο, ο πρώτος έλεγχος έδειξε ότι το αυτοκίνητο ανήκει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και ουδέποτε είχε δηλωθεί κλοπή, ενώ στη συνέχεια προέκυψε ότι ο 48χρονος είναι υπάλληλος της Εισαγγελίας Αθηνών, με πολύχρονη μάλιστα θητεία.
Μάλιστα, προκειμένου να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο για τη μεταφορά των ναρκωτικών χωρίς να κινήσει τις υποψίες, είχε αλλοιώσει την ημερομηνία και τα στοιχεία ταυτότητας στα συνοδευτικά έγγραφα του οχήματος (Διαταγή πορείας και Δελτίο κίνησης), τα οποία επίσης κατασχέθηκαν. 
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τελικός προορισμός του φορτιού των ναρκωτικών ήταν η Αθήνα.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι οι περικοπές μισθού και οι αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις τον οδήγησαν στην πράξη αυτή.
Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, καθώς γίνεται προσπάθεια να αποκαλυφθούν και οι παραλήπτες των ναρκωτικών ουσιών στην Αθήνα.
340 κιλά χασίς ανάμεσα σε μπάλες με τριφύλλι
Ευρηματικά, σε μικρότερο ωστόσο βαθμό, ήταν και τρία άτομα, που επιχείρησαν να μεταφέρουν μεγάλη ποσότητα χασίς στην καρότσα ενός φορτηγού, ανάμεσα σε μπάλες με τριφύλλι.
Οι τρεις έμποροι ναρκωτικών, ηλικίας 30, 26 και 25 ετών, είχαν κρύψει ανάμεσα σε μπάλες από τριφύλλι 317 δέματα, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 339 κιλών και 818 γραμμαρίων, ωστόσο, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, συνελήφθησαν αργά το βράδυ του Σαββάτου στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε εμπλοκή και άλλου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 26 και 25 ετών, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός, κατοπτεύοντας το δρομολόγιο κίνησης και ελέγχοντας για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής και το οποίο εντοπίστηκε στην πόλη της Ηγουμενίτσας.
Εκτός από τα ναρκωτικά, κατασχέθηκαν δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους, και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.
Ελευθερία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου