Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Απορρίφθηκε η αίτηση του Δημάρχου Ζίτσας που σέρνει στα δικαστήρια τους απλήρωτους εργαζόμενους!


Σήμερα το πρωί εκδικάστηκε και απορρίφθηκε η αίτηση της Δημοτικής Αρχής του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Ζίτσας με την οποία ζητούσε να επιστρέψουν στην δουλειά τους οι απλήρωτοι εργαζόμενοι.Στο πλάι των εργαζόμενων ήταν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που μετέφεραν την εμπειρία και από τους άλλους χώρους δουλειάς όπου οι απλήρωτοι εργαζόμενοι δεν έχουν καν τη δυνατότητα να μεταφερθούν στους χώρους δουλειάς τους αφού έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά.Σε συμπαράσταση των εργαζομένων ήταν και η αντιπροσωπεία των γονέων του παιδικού σταθμού, οι οποίοι σε συνέλευση του χωριού εχθές αποφάσισαν ότι στηρίζουν τον αγώνα των εργαζόμενων και ότι θα κάνουν κινητοποιήσεις για να μην κλείσει ο παιδικός σταθμός. Η παρουσία τους στο πλάι των εργαζόμενων ήταν καταλυτική αφού καταρρίφθηκε το επιχείρημα της δημοτικής αρχής ότι η επίσχεση των εργαζομένων δημιουργεί...
πρόβλημα στο χωριό.Καλούμε τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές να πάρουν θάρρος από την απόφαση αυτή. Να διώξουν τον φόβο της απόλυσης. Να σταματήσουν να δέχονται να δουλεύουν απλήρωτοι. Να περάσουν άμεσα σε συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς.Καλούμε τους γονείς και των υπολοίπων παιδικών σταθμών να σταθούν στο πλάι των εργαζόμενων. Όπως στην περίπτωση του παιδικού στις Καρυές, έτσι σε κάθε παιδικό σταθμό να κάνουν συνελεύσεις, να διεκδικήσουν δωρεάν δομές πρόνοιας για όλους, με μόνιμους εργαζόμενους, με γενναία κρατική χρηματοδότηση.Μόνο η συμμαχία των εργαζόμενων με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που χτυπιούνται μπορεί να φέρει αποτέλεσμα απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. Η καταστολή και η τρομοκρατία είναι συστατικά στοιχεία της αντιλαϊκής πολιτικής και τα αχνάρια της τρικομματικής κυβέρνησης ακουλουθεί κατα πόδας ο Δήμαρχος Ρογκότης. Οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από χώρο δουλειάς και τόπο κατοικίας πρέπει να αποκρούσουν στιβαρά κάθε προσπάθεια ποινικοποιήσης των αγώνων.Η κατάσταση στις δομές πρόνοιας δεν είναι πρόβλημα μόνο των εργαζόμενων που δουλεύουν εκεί. Είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όλων των ηλικιών, είναι πρόβλημα που τους ακουμπάει όλους.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !Καλούμε τους εργαζόμενους στις δομές πρόνοιας σε σύσκεψη την Κυριακή 17 Φλεβάρη στις 6:30 στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, για να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς.Συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία στις 20 Φλεβάρη, και στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στο Δημαρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου